Autor Wątek: Bydgoskie Pary Młode 2012  (Przeczytany 132854 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Pandi
  • maniak
Odp: Bydgoskie Pary Młode 2012
« Odpowiedź #780 dnia: 25 Lutego 2012, 19:24 »
AAAAAAAAAAAA właśnie księgę gości muszę zamówić na allegro.
Czy któraś z Was kupowała już gdzieś i wie jaka jakoś papieru itp

Ja zamowilam swoja - 65 zł placiłam - ale mam 160 stron, w sumie czekam, az mi ja przysla, mialo byc z zaproszeniami, ale rozlozyli na 2 przesylki :]

Offline magdalena85
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #781 dnia: 25 Lutego 2012, 20:16 »
Cześć wszystkim!

Planujemy ślub i wesele i już trochę mamy załatwione.  Nasza data to 01. 09. 2012r.  oczywiście w Bydgoszczy. 
Kościół - Bazylika
Restauracja - Telimena
Jeśli znajdą się osoby, które mają także w tym dniu i miejscu ślub, wesele niech się odezwą zawsze miło wiedzieć. 

Pozdrawiam  ;)

Offline burberry84
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 14-04-2012
« Odpowiedź #782 dnia: 25 Lutego 2012, 21:21 »

Pandi to czekam z niecierpliwością na Twoją paczkę :D i mam nadzieję,że podzielisz się wrażeniem co do jakości itp

Offline Pandi
  • maniak
« Odpowiedź #783 dnia: 25 Lutego 2012, 23:08 »
Mania82 z tej samej firmy bierze zaproszenia i inne dodatki na stol. Sprawdzone zdrodło. Zdj pewnie wkleje u siebie w odliczaniu, wiec jakby co to bede inforowac na biezaco :D

Offline Natalusia

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 15.06.2012
  • Ślub w: Bydgoszcz
« Odpowiedź #784 dnia: 26 Lutego 2012, 00:06 »
Pandi, zdradzisz nazwę Twojego zaufanego źródła, z którego zaproszenia zamówiłaś? :) My właśnie jesteśmy na etapie wybierania zaproszeń... Zdecydowaliśmy się z MN na zakup z allegro, ale wciąż nie wiemy jakie wybrać... Ciężki jest to wybór, a czas goni..... :-\

Magdalena85, witamy na forum :) Ja i MN mamy podobnie jak Wy wesele w Telimenie, tyle że niecałe 3 miesiące przed Wami :)

Offline magdalena85
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #785 dnia: 26 Lutego 2012, 21:20 »
Natalusia super wybór ;) My musimy niebawem tam jechać i dowiedzieć się jeszcze kilka interesujących nas rzeczy. 

Po pierwsze chcielibyśmy mieć drink bar, wiemy już, że nie możemy mieć nikogo z zewnątrz.  Restauracja ma swoich barmanów, może wiesz jaki jest to koszt i czy są warci wynajęcia?

Po drugie musimy jeszcze dowiedzieć się czy możemy wynająć firmę z zewnątrz do dekoracji.  Z pierwszego spotkania wiemy, że oni skupiają się na dekoracji stołów i nic poza tym a my nie chcemy sami zajmować się dekoracją bo nie będziemy mieli czasu na to. 

Jeśli coś wiesz o powyższych sprawach proszę napisz :)

z góry dziękuje

Offline Natalusia

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 15.06.2012
  • Ślub w: Bydgoszcz
« Odpowiedź #786 dnia: 27 Lutego 2012, 20:24 »
Magdalena, jeśli chodzi o barmana, to niestety nie pomogę Ci, bo nie jesteśmy z MN zainteresowani taką atrakcją ;) Dlatego nawet nie dowiadywaliśmy się o szczegóły.

Co do dekoracji w Telimenie, to faktycznie oni tam stroją stoły i krzesła. Ale z tego co wiem, to jeśli ktoś ma chęć na dekorację w szerszym zakresie, to może brać firmę z zewnątrz. Generalnie moim zdaniem, co do estetyki Telimeny, to ona jest taką restauracją, że za wiele nie warto już tam dekoracji dodawać - stoły i krzesła są tak ładnie i bogato przyozdobione, kolorystyka ścian, filary też bardzo ładne, więc trzeba uważać, by nie przedobrzyć. Ja z narzeczonym wahamy się jeszcze, czy ewentualnie czegoś subtelnego za nami nie przywiesić, by nie była to sama firanka, ale jeszcze musimy to obgadać, bo tak jak pisałam, trzeba uważać, by nie przesadzić. ;)

Ojjjjjjjjjj... ilekroć na mój suwaczek spoglądam, to mi puls podskakuje...  :boje_sie: 3 i pół miesiąca do ślubu!!!! :boje_sie: :boje_sie: :boje_sie:

Offline magdalena85
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #787 dnia: 27 Lutego 2012, 21:44 »
Natalusia ja będę czekała na Twoją recenzję już po weselu odnośnie Telimeny  ;) smakuj wszystkiego to mi powiesz co dobre hehehe oczywiście jak znajdziesz trochę czasu wolnego  ;) żartuje oczywiście

a co do dekoracji to wiem, że trzeba uważać, znam się na dekoracji wnętrz więc nie będzie z tym problemu  ;) ale myślę żeby wynająć firmę, która stołem się zajmie też i jakąś dekoracją za parą młodą a tak żeby wszystko było w jednej stylistyce i kolorze i rodzaju kwiatów itd.  Jest w Bydgoszczy bardzo fajna firma Eventus Design  :)

Offline Precelek

• Chuck Norris
  • data ślubu: 04.06.2011
« Odpowiedź #788 dnia: 28 Lutego 2012, 07:09 »
Natalka, ja też się zastanawiałam nad czymś subtelnym za nami, ale uzyskałam odpowiedź, że oni się zgadzają na firmę zewnętrzną, ale nie na samodzielne kombinowanie przy firanach, sufitach itd. i odpuściłam. W efekcie sala, tak jak pisałaś, miała tak fajnie ustrojone stoły i krzesła, że niezauważalny był brak dodatkowych ozdób.

Tam jest dość nisko sufit, jak na taką wielką salę, i miałam wrażenie, że przywieszenie czegoś do sufitu "obciąży" optycznie tę salę, no ale wiadomo każdy ma inne spojrzenie.

Magda jeżeli poziom kuchni jest taki sam jak w zeszłym roku, to nie masz się co martwić o jedzenie, było bardzo smaczne :)

Powodzenia dziewczyny!!

Never run faster than your guardian angel can fly ....

Offline kinia87
  • forumowicz
  • data ślubu: 08.09.2012
« Odpowiedź #789 dnia: 29 Lutego 2012, 23:49 »
no i jestem ja po długiej nieobecności  ;D trochę się rozleniwiłam po cywilnym, nie powiem ;) tak nam sie dobrze razem mieszka, ze zapominamy o calym swiecie ;))))) no ale czas nadrobić zaległości, bo zostało pół roku do ślubu kościelnego... Jak ten czas szybko leci! Ech! Widze, ze sporo mnie tutaj ominelo, oj sporo :)
Witam wszystkich, ktorych jeszcze nie zdazylam tu poznac :))
Generalnie, nie wiem, czy już wspominałam wczesniej, że udało nam się zaklepać kamerzystę mojego wypatrzonego - firma Stelmotion. Naprawdę cieszyłam się jak dziecko, jak się dowiedziałam, że nasz termin jest wolny  ;D czyli generalnie grubsze sprawy z głowy. Fotograf, kamerzysta, sala, kościół, zespol, sukienka, garnitur, obrączki... i tak sobie myślę, pora chyba zrobić listę rzeczy kolejnych, tj. księga gości, zaproszenia i inne pierdołki ;) wbrew pozorom jest tego trochę, więc chyba czas najwyższy się za to zabrać..co polecaja nasze kolezanki mezatki na nastepny krok do zalatwienia? :D Precious, Żaba? :D Byłam też ostatnio w bazylice zapisać mnie i męża na nauki. Wybraliśmy kurs weekendowy, płatny. Teraz robią zapisy na 19-20.05 lub 16-17.06. My z mężem wybraliśmy ten pierwszy, więc kto jeszcze nie ma kursu, to śmigać i się zapisywać, na majowy już liczba miejsc się kończy, a fajnie by było się z kimś z forum spotkać.. :) moze magdalena85 bedzie chetna, bo widze, ze tez slubujesz w bazylice :) A i dariaa, witam w klubie, jesli chodzi o date slubu  ;D ja to w ogóle będę miała kumulację, bo 08.09. mam urodziny (25te!) i 08.09.2010 też się zaręczyliśmy :D więc sobie ładnie to mój mąż wszystko zaplanował, zeby o dacie nie zapomniec :P
a wlasnie zapomnialam, macie namiary na dobra makijazystke, oprocz p. Moniki Madaj? bylabym wdzieczna za jakies kontakty, bo to juz czas najwyzszy na to... Teraz tak sobie mysle, ze moze mi pomozecie w jeszcze jednej kwestii... otoz, jak czesc osob juz dobrze wie, mam sukienke Maggie Sottero, ambrosie... dla tych, co nie wiedza, kupilam na ebayu brytyjskim w niezwykle okazyjnej cenie :D sukienka fakt faktem, byla tylko przymierzana, bo do slubu nie dotrwala tej osoby, co ja sprzedawala... aczkolwiek wisi sobie juz ona i wisi w pokrowcu i tak mnie naszlo, moze by ja dac do odswiezenia? tylko jak i gdzie? bo do zwyklej pralni nie ma mowy... ona ma i koronki i cekiny i jakies pierdolki. Bedzie ciezka sprawa, a i odprasowanie by sie jej przydalo...bo jak sobie do mnie szla poczta, to byla maksymalnie skompresowana... wie ktos moze, gdzie moge bez obaw ja oddac do "renowacji"? ech, juz mam wizje, ze cos mi z nia zrobia nie tak i juz mi slabo na sama mysl!

MOJE FINAL COUNTDOWN! Odliczajcie ze mną... -> https://e-wesele.pl/forum/index.php?topic=39013.0

Offline kinia87
  • forumowicz
« Odpowiedź #790 dnia: 1 Marca 2012, 12:03 »
dzis od rana szperalam na forum w poszukiwaniu polecanej makijazystki... niestety p. Monika Madaj moj dzien miala juz praktycznie caly zapakowany, jedynie wolna godzina 8:00, ale to za wczesnie zdecydowanie :( Ale udalo mi sie trafic na wolny termin u p. Angeliki Piotrowskiej :) czytalam b. dobre opinie na jej temat i mam nadzieje, ze sie nie zawiode :) Żaba, z tego co pamiętam, to Ty na początku chyba chciałaś p. Angelikę, dobrze pamietam?

MOJE FINAL COUNTDOWN! Odliczajcie ze mną... -> https://e-wesele.pl/forum/index.php?topic=39013.0

Offline zaba

• maniak
  • data ślubu: lipiec 2011
« Odpowiedź #791 dnia: 1 Marca 2012, 13:58 »
uuu...kinia Ty to masz dobra pamiec ;).. tak, tak chcialam sie do niej zapisac ale juz nie miala terminu - ma super opinie ale osobiscie nie widzialam zadnego efektu jej pracy...no i gratuluje wyboru kamery ;D jak bym miala jeszcze raz wybierac to zrobilabym tak samo ;)..
aaa...i o ile pamietam to mialas wrzucic fotke w tej Twojej przepieknej sukni i co? ni widu, ni slychu poki co - a tego to Ci nie podaruje ;D...!!!
eh..ostatnio widzialam fotki tej sukni - cuuudo  poprostu, a Ty taki przeciag bedziesz pieknie w niej wygladac ;)...

Offline dariaaa

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 8.09.2012
« Odpowiedź #792 dnia: 1 Marca 2012, 21:32 »
Kinia87 - no to spotkamy się w bazylice na naukach przedmałżeńskich :) my też wybieramy sie 19-20 maja . .

Offline kinia87
  • forumowicz
« Odpowiedź #793 dnia: 1 Marca 2012, 23:09 »
zrobie zrobie to zdjecie w koncu  ;D  obiecuje  :D
No to jednak pamiec mnie nie zawiodla :) teraz na swojej stronie p. Angelika ma sporo swoich realizacji, wiec mozna podejrzec co nieco, rowniez na profilu maxmodels, musze powiedziec, ze niektore makijaze robia piorunujace wrazenie... Juz sie chyba zaczynam bardzo cieszyc :D
Teraz niestety pojawil sie kolejny problem, odnosnie fryzury.. juz mialam obgadana z moja fryzjerka, miala mi zrobic taka sama jak mialam na cywilny (tzn. bo podobną). Ale pomalu zaczynam sie zastanawiac, czy aby nie zrobic czegos innego. Cos mi sie wydaje, ze chyba bede miala kilka probnych! Zbankrutuje :P no ale coz, jak chce sie wygladac pieknie w tym dniu, to trzeba cierpiec niestety... ;)
A teraz najlepszy numer jaki odwalilam, zaklepalam p. Angelike, a nawet nie spytalam ile mnie ta przyjemnosc bedzie kosztowala :D ale co tam, najwyzej sie obale ;) A Ty Żaba moze pamietasz, jak z cennikiem stala p. Angelika, jak Ty chcialas ja wziac?
Dariaa, no to super, ze sie spotkamy:) szkoda kurcze, ze nie slubujesz w bazylice :) to bysmy sie od razu co do dekoracji zgadaly :)

Offline zaba

• maniak
« Odpowiedź #794 dnia: 2 Marca 2012, 11:18 »
hmm...dokladnie nie pamietam ale wydajem mi sie, ze cos kolo 100-120zl podobnie do reszty ;)...

Offline magdalena85
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #795 dnia: 2 Marca 2012, 13:53 »
hej dziewczyny

kinia87 ale Ty mówisz o jakich naukach? bo jeśli chodzi o te ze szkoły średniej to My już mamy i posiadamy zaświadczenia?  i w zasadzie jak byłam w Bazylice zaklepać termin, pokazałam Pani te zaświadczenia i powiedziała, że teraz musimy się zgłosić na 3 miesiące przed ślubem do Bazyliki...

Offline magdalena85
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #796 dnia: 2 Marca 2012, 13:59 »
Dziewczyny jak Wy jesteście daleko z przygotowaniami ja jeszcze nie pomyślałam o makijażu ale chyba będę musiała to zrobić, może znacie kogoś kto dojeżdża do domów???

Offline kinia87
  • forumowicz
« Odpowiedź #797 dnia: 2 Marca 2012, 16:57 »
magdalena85 - tak chodzilo mi o kursy przedmalzenskie, ale jak oboje z partnerem macie, to problem z glowy ;) ja mialam, ale moj niestety nie ma, wiec chcac nie chcac musze chodzic :P

co do makijazu, to ja wlasnie wczoraj sobie termin zaklepalam u p. Angeliki Piotrowskiej. Chcialam u p. Moniki Madaj, ale juz caly dzien miala zawalony :( Ale p. Angelika ma swietne opinie, niektore dziewczyny od nas z forum mialy makijaz slubny w jej wykonaniu i byly zachwycone. Na stronie mozna podejrzec jej realizacje. Jak dla mnie rewelacja.

Offline zaba

• maniak
« Odpowiedź #798 dnia: 2 Marca 2012, 19:53 »
a ja sie wlasnie dowiedzialam, ze w toruniu mozna zalatwic kurs w 3 godzinki we wtorki tylko ze za 120zl...podobno w kazdy wtorek, jakby ktos chcial to moge sie dopytac co i jak, bo kumpela sie wlasnie wybiera...

Offline Pandi
  • maniak
« Odpowiedź #799 dnia: 4 Marca 2012, 08:18 »
Sporo, ale jak komus zalezy na czasie wyjscie idealne :]

Offline kinia87
  • forumowicz
« Odpowiedź #800 dnia: 5 Marca 2012, 22:15 »
no jak ktos zaspal z terminem, to faktycznie idealne rozwiazanie :) chociaz ja szczerze powiem, ze myslalam, ze w bazylice 60zl to jest od osoby... I rozmawiam z babka i mowie, ze ja mam ten kurs z liceum w ramach zajec z religii tylko maz nie ma, na co babeczka, ze i tak i tak te 60zl trzeba bedzie zaplacic. No wiec ja jej wyciagam 120zł, a ona, ze to 60zł za pare :) generalnie za taki przyspieszony to naprawde nie jest duzo. Mowila tez, ze w innych kosciolach biora wiecej.. na ile jest w tym prawdy, to nie weim. Tak czy siak, ja w bazylice bede brac slub, wiec wszystko za jednym zamachem na miejscu :)

Offline Pandi
  • maniak
« Odpowiedź #801 dnia: 6 Marca 2012, 07:16 »
Okazuje sie, ze mozna isc pojedynczo. Moja kolezanka teraz 17stego i 18stego bedzie sama, jej narzeczony ma papier z liceum. Kazda babka z biura mowi inaczej :X

Offline kinia87
  • forumowicz
« Odpowiedź #802 dnia: 6 Marca 2012, 10:59 »
a widzisz... ale generalnie ja chcialam isc z moim, tylko nie uczestniczyc bezposrednio w naukach ;) heh, kombinacja alpejska :D ale tak czy siak mi babka mowila, ze musze placic za pare, obojetnie czy bedzie 1 os. czy 2... hm

Offline Pandi
  • maniak
« Odpowiedź #803 dnia: 7 Marca 2012, 07:47 »
My w sumie zaplacilismy, ale zastanawiam sie, po co mam drugi raz isc. Mam mnostwo rzeczy do zrobienia, praca, licencjat :x - pewnie ponarzekam i tak pojde na nauki :P

Offline Precelek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #804 dnia: 7 Marca 2012, 12:10 »
Kinia, w nauki bazylikowe są prowadzone w formie wykładu, więc wszyscy słuchacze sa raczej nieuczestniczący :)
Generalnie ja szłam tam z takim nastawieniem, że odbębnię co trzeba, ale po wyjściu nie żałowałam, że byłam. Nauki są prowadzone w świetny, dowcipny sposób, księża bardzo ludzcy, mówiący o ludziach i do ludzi, a nie tylko o ideałach i o tym co wolno a co nie.

Najmniej mi się podobała niedzielna część z panem od NPR, ale myślę, że to bardziej kwestia treści  a nie człowieka, bo facecik, też był całkiem w porządku.
Może Wy się również miło zaskoczycie, kto wie :)

Offline katarina25

• forumowicz
  • data ślubu: 30.06.2012
« Odpowiedź #805 dnia: 7 Marca 2012, 22:37 »
Kinia jak miło Cię znowu "widzieć"  ;D Ja też zrobiłam sobie krótką przerwę. Gdzieś już przewinęły mi się w innym temacie dziewczyny z datą 2013 i się troszkę zdziwiłam, że czas tak leci.
Co do makijażystki dziewczynki - to tak się składa że ja jestem umówiona na makijaż z p. Piotrowską i właśnie się wczoraj zastanawiałam kiedy umówić się na próbny. Z panią Angeliką - a przynajmniej tak było w moim przypadku - podpisuje się umowę - taką nawet na 2 strony :D Ja się właśnie umówiłam na jej przyjazd do mnie - za dojazd w obrębie Bydgoszczy 20 zł. Cena makijażu próbnego i w dniu ślubu - 120 zł - łącznie 260zł za tą opcję...
A co do Bazyliki - z tego co pamiętam tam jest tak : 1) nauki przedmałżeńskie, 2) poradnia i 3) katechezy/za. Pierwsze już mamy ale załatwiliśmy to poza Bazyliką. Poradnia to mniej więcej wiem co i jak - choć jak ktoś ma coś do dodaniu na ten temat, jakieś szczegóły co do formuły - to poproszę. Ale co to są te katechezy, kiedy, z kim i po co?
:) :) ;) ;)

Offline Precelek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #806 dnia: 7 Marca 2012, 23:24 »
z tą katechezą to pierwsze słyszę, ale ja nie brałam ślubu w Bazylice, więc całkiem realne, że nic na ten temat nie słyszłam nigdy :)

Jesli chodzi o poradnię, to jest totalnie bezboleśnie jeśli chodzi o Bazylikę.
Wystarczy przyjść i posiedzieć raz w tygodniu godzinkę, a jeśli ktoś zamuli z terminami, to można się dogadać i jednorazowo przesiedzieć dwie godzinki. Zajęcia odbywają się w grupce trzech-czterech par (pewnie więcej też się zdarza, ale salka jest malutka:) ), pani nic nie chce od słuchaczu, jedynie czasem pokiwać głową albo mruknąć "mhm". Pani szczęśliwie jest nastawiona na przekazanie wiedzy i monolog, a nie dialog i wydaje się mieć świadomość, że większość ludzi chce to po prostu odhaczyć na liście przedslubnych obowiązków :)
Ja i nauki i poradnię bazylikowe wspominam milo i bezboleśnie.

Offline katarina25

• forumowicz
« Odpowiedź #807 dnia: 8 Marca 2012, 21:42 »
Dzięki Precious, już się nie boję ;D A z tymi katechezami mam nadzieję, że to tylko plotka ::) Tą poradnię trzeba mieć podpisaną na jakiejś karteczce? Czyli najpierw po tą karteczkę...

Offline Precelek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #808 dnia: 8 Marca 2012, 21:50 »
Od proboszcza swojego dostaniecie karteczkę, pani w poradni o nią pyta i tam się "podbija".

Katecheza przedmałżeńska i nauki przedmałżeńskie często są zamiennie używane jako określenie tego samego "kursu", może Cię ktoś tym w błąd wprowadził? Najlepiej Ci odpowiedzą dziewczyny tam ślubujące, ale na moje, to wystarczą nauki i poradnia :)

Offline katarina25

• forumowicz
« Odpowiedź #809 dnia: 8 Marca 2012, 22:02 »
Dziękuję Precious. Helo, czy ktoś coś słyszał na temat katechez dla "młodych" w Bazylice?