Autor Wątek: Ania i Kostas - odliczamy do naszego dnia 05.02.20011  (Przeczytany 7424 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline anulka 80
  • Chuck Norris
Odp: Ania i Kostas - odliczamy do naszego dnia 05.02.20011
« Odpowiedź #30 dnia: 1 Stycznia 2011, 19:30 »
eovina, pewnie też tak zrobimy, bo też będzie pewnie sporo znajomych i sąsiadów (zwłaszcza że ślub będzie w mojej parafii, więc mają blisko).
Dziękuje wam kochane za wspaniałe życzenia i witam w nowym roku - tak ważnym dla wielu z nas :)

Offline kaassia

• Chuck Norris
  • data ślubu: 20.11.2010
« Odpowiedź #31 dnia: 1 Stycznia 2011, 19:46 »
Śliczna z Was para :D
I jak minął Sylwester?
Madzia 20.01.2012
Wojtuś 27.02.2013
Agatka 18.10.2014

Żonkowo

Offline anulka 80
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #32 dnia: 1 Stycznia 2011, 21:08 »
dziękuję :) a sylwester ze świadkową w "NOCIE" - koncerty w tv,  wypiłyśmy winko, pooglądałyśmy nasze wspólne zdjęcia z dawnych dobrych czasów i zaraz po północy poszłyśmy spać, ale i tak nie miałam nastroju na imprezy, zresztą nie przepadam za sylwestrami. Denerwuje mnie, że jest taki przymus, że trzeba to świętować i trzeba się upić. Ja tam mogę sobie pobalowac w każdy inny dzień i będzie równie fajnie, zwłaszcza kiedy PM już do mnie dołączy. A to już niedługo, już za parę dni  :skacza: :skacza:

Offline anulka 80
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #33 dnia: 2 Stycznia 2011, 10:54 »
za duży rozmiar zdjęcia

moja suknia. Jutro idę na przymiarkę, ale mam dziś stresa! denerwuje się, bo teraz jak na nią patrzę to już mi się nie podoba  :'( Nie wiem, może sobie wmawiam, pewnie to dlatego że jest całkiem inna niż chciałam, całkiem inny styl, ale jak ją przymierzyłam, to mi się spodobała i wiele się nie zastanawiałam
« Ostatnia zmiana: 2 Stycznia 2011, 17:17 wysłana przez ela »

Offline Isabel
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 03.09.2011
« Odpowiedź #34 dnia: 2 Stycznia 2011, 11:08 »
Suknia boska!  ;D

Offline justys0101
  • Chuck Norris
  • data ślubu: [color=black
« Odpowiedź #35 dnia: 2 Stycznia 2011, 17:16 »
Można jeszcze?  ;D ;D ;D

Suknia śliczna. Bardzo ładnie wyglądasz. A wątpliwości w wyborze sukni ślubnej ma chyba każda panna młoda  ;)

Offline anulka 80
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #36 dnia: 2 Stycznia 2011, 17:44 »
jasne, że można Justyś, witam cię w naszym gronie  :uscisk:  Dziękuję wam za miłe słowa, już się trochę uspokoiłam, nie wiem co to było, ale rano nagle mi się ryczeć zachciało, patrze na to zdjęcie i łzy mi zaczęły lecieć! mama mnie pociesza, na to wchodzi tata i przerażony pyta co się stało  :szczeka:
Teraz sama się z tego śmieję, ale rano nie było mi do śmiechu.
Myślę że moja reakcja była spowodowana tym, że denerwuje się przed jutrzejszym dniem - będzie on bardzo ważny, bo nie tylko mam tę przymiarkę, ale też mój PM ma odebrać swoje dokumenty do ślubu i boje się czy znowu coś sie nie posypie i nie opóźni.
Obiecali, że będą w ten poniedziałek, ale boje się żeby znowu coś się nie namieszało. Tyle już problemów było: najpierw czekałam ponad 2 tygodnie na podpieczętowanie i  odesłanie moich dokumentów w MSZ (dzwoniłam i zapewniali że wysłali, a w końcu ktoś się przyznał po ok. 20 dniach, że dopiero dziś wysyłają) potem do tłumacza (poszło bardzo sprawnie, mimo że jest tylko dwóch tłumaczy w PL, ale pani była bardzo pomocna), potem były nerwy czy dojdzie na czas do grecji - potem w grecji PM miał problemy z naszymi rozliczeniami rocznymi i musiał za mnie świecić oczami, bo się o coś doczepili, brakowało jakiegoś papierka,  a ja już byłam w PL i jeszcze czekał na swoje papiery (ah ta grecka biurokracja  :ckm:) no i teraz już jest u mamy i czeka jeszcze na te dokumenty i boję się czy coś jeszcze nie pójdzie nie tak, bo już teraz to wszystkiego mogę się spodziewać!  A powinien jutro już to mieć, bo wtedy przyleciałby we wtorek, może nawet rano i zdążylibyśmy jeszcze do USC i kościoła przed świętem trzech króli, inaczej znowu się to wszystko opóźnii może nam się termin sypnąć!
No to się wygadałam  ::)

Offline Isabel
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #37 dnia: 3 Stycznia 2011, 10:11 »
Na pewno wszystko będzie już ok, trzymam kciuki :)

Offline lolalola

• Chuck Norris
  • data ślubu: 02.10.10
« Odpowiedź #38 dnia: 3 Stycznia 2011, 12:43 »
Trzymam kciuki za udane sprawy;)

Offline eovina

• Chuck Norris
  • data ślubu: 26-12-2010
« Odpowiedź #39 dnia: 3 Stycznia 2011, 13:23 »
Chyba każda przyszła Panna Młoda przeżywa w pewnym momencie kryzys pt " moja suknia już mi się nie podoba", ale to normalne. Ja też tak miałam jakiś miesiąc przed ślubem, ale jak w dzień ślubu ją ubrała a do tego welon i dodatki to wiedziałam, że tak powinnam wyglądać w dniu swojego ślubu.
Ola 01.08.2011
Zofia 10.01.2014

Offline kaassia

• Chuck Norris
« Odpowiedź #40 dnia: 3 Stycznia 2011, 15:25 »
Oj, nie masz nawet pojęcia ile ja miałam akcji pod tytułem "co to jest" "ja tego nie chcę" "ale to jest brzydkie" :P
Nawet do swojej sukni miałam wątpliwości, mimo że była cudna :P (tak skromnie mówiąc ;) )

Ale niestety na obejrzenie Twojej się nie załapałam - za duży rozmiar dałaś :(
Dasz jeszcze raz? ;)
Madzia 20.01.2012
Wojtuś 27.02.2013
Agatka 18.10.2014

Żonkowo

Offline neta88sc

• maniak
  • "najważniesze jest niewidoczne dla oczu"
  • data ślubu: :serce::serce:
« Odpowiedź #41 dnia: 4 Stycznia 2011, 13:49 »
Będzie dobrze! Będziesz na pewno wyglądać pięknie! bo To będzie Twoja suknia i Twoj ślub :-*

Offline anulka 80
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #42 dnia: 4 Stycznia 2011, 16:53 »

Dzieki dziewczyny za pocieszenie! Poszłam przymierzyłam i stwierdziłam, że jest cudna! Ale niestety przytyłam i trochę mi się wrzyna  >:(
No ale mam dobrą motywację, więc ostro biorę się za dietę i będzie dobrze. Tak to jest jak patrzy się na zdjęcie. Zdjęcie nie oddaje prawdziwego uroku sukni, nie widać jak piękny jest materiał i wykończenie, więc po przymiarce jestem zachwycona, no ale trzeba koniecznie wziąć się za siebie! Wczoraj od razu tatę wyciągnęłam do marketu na dietetyczne zakupy. Nabijał się ze mnie,że tak się przejęłam że nie wejdę w suknię, że nawet gdyby mi tak lekarz powiedział, że mam jakąś chorobę i powinnam przejść na dietę, to bym się tak nie przejęła :)
 Ale dziś jestem szczęśliwa, bo mój PM dostał już ostatnią potrzebną pieczątkę i może do mnie przylecieć. Niestety na jutro już nie było biletu, więc leci w nocy ze środy na czwartek i o 8.30 będzie w Warszawie. Chciał dojechać sam do Bydgoszczy, ale się nie zgodziłam, bo nie wytrzymam! Więc pojadę po niego na lotnisko. Ahhh już nie mogę się doczekać!

Offline Isabel
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #43 dnia: 4 Stycznia 2011, 17:10 »
To super, że w koncu się zobaczycie !  :skacza: Widzisz nie potrzebnie się martwiłaś :) teraz zanim się obejrzysz, będziesz już żoną :D

Offline lolalola

• Chuck Norris
« Odpowiedź #44 dnia: 4 Stycznia 2011, 17:33 »
Ania, wrzuc troszkę wieksze foto.

Offline Kasia*

• Chuck Norris
« Odpowiedź #45 dnia: 4 Stycznia 2011, 17:41 »
o to samo mialam prosić:)
Wszyscy mówią mi - kiedyś przyjdą lepsze dni, ktoś na dobre zmieni mnie, czekam na ten dzień

Offline anulka 80
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #46 dnia: 4 Stycznia 2011, 18:03 »
a jak wrzucę większe to wyrzucą, bo za duże  :-\

Offline Kasia*

• Chuck Norris
« Odpowiedź #47 dnia: 4 Stycznia 2011, 18:06 »
rozmiar 400-600 będzie ok ;)
Wszyscy mówią mi - kiedyś przyjdą lepsze dni, ktoś na dobre zmieni mnie, czekam na ten dzień

Offline anulka 80
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #48 dnia: 4 Stycznia 2011, 18:17 »

to może będzie trochę większze, ale zdjęcie, a zwłaszcza z komórki nie oddaje wiernie rzeczywistości :)

Offline maggi-80

• Chuck Norris
  • data ślubu: 19-06-2010
« Odpowiedź #49 dnia: 5 Stycznia 2011, 12:28 »
Pasuje Ci ta sukienka :D

Offline lolalola

• Chuck Norris
« Odpowiedź #50 dnia: 6 Stycznia 2011, 22:01 »
Bardzo ładnie kształty uwidacznia ;D
Choć to coś a la podwinięcie mnie się strasznie nie podoba.

Offline Daisy87
  • uzależniony
« Odpowiedź #51 dnia: 6 Stycznia 2011, 22:21 »
ale Ty masz piękną talię i biust :) też bym chciała mieć takie kształty :) bardzo ładna jest Twoja sukienka więc nie marudź więcej ;)

Offline kaassia

• Chuck Norris
« Odpowiedź #52 dnia: 7 Stycznia 2011, 22:52 »
No wiadomo, wiadomo. Ale Ty uważaj z tym odchudzaniem, bo ja się przed ślubem tak przejęłam, że mi później z tyłka kieca leciała  :Olaboga:
Więc lepiej miej się pod kontrolą... ;)
Madzia 20.01.2012
Wojtuś 27.02.2013
Agatka 18.10.2014

Żonkowo

Offline anulka 80
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #53 dnia: 10 Stycznia 2011, 18:48 »
dziekuje wam za komplementy :) takich super kształtów to ja nie mam, ta sukienka tak ładnie uwidacznia to co trzeba i pewnie dlatego ją wybrałam.
Wybaczcie,że trochę zaniedbałam forum przez ostatnich parę dni, ale byłam strasznie zabiegana.
W końcu przyjechał mój PM! Nie obyło się bez niespodzianek. Jechaliśmy po niego z tatą do W-wy na lotnisko i zaraz za bydgoszczą wysiadły w samochodzie światła. Nikt tak nie dba op samochód jak mój tato, jest z wykształcenia mechanikiem i chociaż nie pracuje w zawodzie, to w swoim samochodzie co chwile cos sprawdza i każdy drobiazg natychmiast naprawia, ale tego nie przewidział. Stanelismy w ciemnym lesie, ani narzędzi, ani nawet latarki nie mielismy. No ale gdy już wyszło słońce, jakoś dojechaliśmy do w-wy. PM troszkę na nas poczekał, ale niedługo. No i było słodkie przywitanie, ah jak ja za nim tęskniłam!
Dojechaliśmy do bydgoszczy i ponieważ było święto nie mogliśmy nic załatwić, ale wysłałam dokumenty do przetłumaczenia do kolegi przysięgłego i umówiłam się z nim na piątek w USC,bo tłumacz musiał być z nami. W USC udało nam się wszystko szybko załatwić.
Potem przeszliśmy się jeszcze po sklepach z garniturami. Kosta prawie zdecydował się na jeden garnitur, ale postanowiliśmy jeszcze się wstrzymać. Zjedliśmy obiad na mieście i poszliśmy na piwko na barkę, którą PM bardzo lubi ze względu na widok na Brdę :)
W sobotę rano poszliśmy do księdza. PM na tę okazję nauczył się mówić "Niech będzie pochwalony...", co księdza bardzo ucieszyło. Na plebanii również wszystko przebiegło sprawnie, Ksiądz proboszcz okazał się bardzo życzliwy i nie robił żadnych problemów, mimo że PM nie jest katolikiem. Musieliśmy tylko podpisać odpowiednie oświadczenia.
W sobotę mieliśmy już odpoczywać, ale znajomi nie mogli się doczekać żeby spotkać się z Kosta (nie było go w Polsce od 2 lat), więc poszliśmy na imprezę. Nie mieliśmy nastroju, myśleliśmy że wrócimy po 2 godzinach, ale okazało się że tańcowaliśmy do rana :) super było!W niedzielę odsypialiśmy, ale podjechaliśmy jeszcze do Babci i Wujka  zawieść zaproszenie i do dziadka na cmentarz.
A dziś zamówiliśmy obrączki i w końcu zdecydował się na garnitur, więc zamówiliśmy i wpłaciliśmy zaliczkę.
Jak widzicie ostatnie dni były dość wypełnione, więc chyba rozumiecie dlaczego tak długo nie pisałam. Obiecuję poprawę  ;)  

Offline Isabel
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #54 dnia: 10 Stycznia 2011, 18:57 »
ale przygoda z tymi światłami ::) obrączki, garnitur, suknia super, sprawy ślubne już prawie wszystkie chyba macie załatwione, co? A wiesz gdzie będziesz się czesać i malować?

Offline lolalola

• Chuck Norris
« Odpowiedź #55 dnia: 10 Stycznia 2011, 20:40 »
Twój przyjechał, a mój wyjechał na miesiać:/
Ale doskonale wiem jakie to uczucie witać się po przerwie i dzielących km.
Fajnie czas spędzacie i wszystko udaje się tak szybko załatwiać, oby tak dalej.

Offline anulka 80
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #56 dnia: 11 Stycznia 2011, 06:27 »
Godzina 6.05, a ja nie śpię od piątej. Właśnie tak reaguje na stres - budzę się wcześnie i nie mogę drugi raz zasnąć. Chyba zaczynam odczuwać stres przedślubny :)
Isabel, no właśnie dziś mam zamiar zbliżyć się do rozwiązania tego dylematu, bo wczoraj cały dzień nad tym rozmyślałam i wyszukiwałam opinie. A ty masz jakąś propozycję? Zdecydowałaś się już?
Lola, jestem z tobą! Co nas nie zabije to nas wzmocni! Wydaje mi się, że  takie rozdzielenie przed ślubem dobrze nam zrobi  ;D
Wczoraj jeszcze dzwoniła Pani z salonu i pytała jak idzie dieta i czy chciałabym przyjść na przymiarkę wcześniej niż się umówiłyśmy, bo w razie czego mogliby jeszcze uszyć nowy gorset. Schudłam już co prawda 2 kg, ale bardzo mnie to ucieszyło, bo wolę nie mieć takiej presji, a gdybym schudła więcej, to większy gorset zawsze można trochę ściągnąć, więc idę w piątek lub sobotę.
Dziś mam zamiar zamówić na allegro prezenty dla gości + winietki i kilka innych drobiazgów, a PM się obija:

Offline Isabel
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #57 dnia: 11 Stycznia 2011, 10:44 »
Ja jeszcze nie wiem, ogólnie z tego co słyszałam to super maluje Angelika Piotrowska, studio feniks polecała mi koleżanka, moja kuzynka malowała i czesała się na dworcowej w salonie,ale nie pamiętam nazwy, a ja jeszcze nad secesją się zastanawiam, ale sama w żadnym z tych miejsc się nie malowałam i nie czesałam, więc narazie zbieram opinie  :) słodko śpi ten Twoj przyszły mężulek  ;D

Offline anulka 80
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #58 dnia: 14 Stycznia 2011, 06:49 »
No to umówiłam się do fryzjera. Zdecydowałam się na salon na Karłowicza. Mam nadzieję, że będzie ok, słyszałam pochlebne opinie. Umówiłam się na próbną, ślubną i farbowanie parę dni przed ślubem.
Tylko jeszcze zastanawiam się czy godzina jest ok. Umówiłam się na 10.00 a ślub o 15. Makijaż raczej w domu. Myślicie, że starczy czasu?
Jutro idę na przymiarkę sukienki. Pani mówiła, że lepiej wcześniej, bo w razie gdyby nie była dobra, to zdążą jeszcze uszyć nowy gorset. Wydaje mi się, że troszkę schudłam, waga też pokazuje 2,5 kg mniej, no ale zobaczymy. Pocieszyło mnie to, że jest jeszcze w razie czego możliwość uszycia nowego gorsetu.
Mam nadzieję, że do jutra będę się czuła lepiej, bo jak na razie jest kiepsko. Jestem na antybiotykach. Tradycyjnie PM po przyjeździe do polski się rozchorował, a ja od niego zaraziłam. On to lekko przechodzi,, a mi od razu spada na oskrzela. No ale będzie dobrze. Boje się tylko żeby się nie powtórzyło przed ślubem, bo jak jestem w PL to tak co 3 tyg. mnie dopada! PM nigdy nie choruje w Grecji, a jak jest w PL to 2 razy na miesiąc. Niestety nie jesteśmy przyzwyczajeni do tego klimatu :(

Offline neta88sc

• maniak
  • "najważniesze jest niewidoczne dla oczu"
  • data ślubu: :serce::serce:
« Odpowiedź #59 dnia: 14 Stycznia 2011, 08:50 »
Fajnie że już masz tego fryzjera :P czas leci :) mam nadzieję że zdrowie ci dopisze chociaż ta pogoda jest niezbyt ....
mnie też ostatnio coś bierze ....
w takim razie duuużo zdrówka dla Was!