Autor Wątek: Sale weselne Stargard Szczeciński i okolice  (Przeczytany 29689 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline siara8211
  • nowicjusz
  • *
Odp: Sale weselne Stargard Szczeciński i okolice
« Odpowiedź #30 dnia: 24 Października 2010, 16:26 »
Cytat: ziomaleczka link=topic=21999. msg1391375#msg1391375 date=1287575535
Może jakieś szczegóły tej sali w Strachocinie?
Bo mam wrażenie, że to czysta reklama właścicieli. . .  może się mylę, ale takie mam odczucia, więc proszę wyprowadzić mnie być może z błędnego myślenia :)
Pozdrawiam ;)

Witam Ziomaleczka!:) Faktycznie jak tak sobie przeczytałam ten mój wpis to nie dziwię się wcale,że tak pomyślałaś, ale ja na prawdę jestem tą salą zachwycona.  W tym roku znowu wybieram się tam na sylwka:) Owszem znam dość dobrze właścicieli ( a właściwie właścicielki) lokalu ale absolutnie nie ma to żadnego wpływu na to co tu pisze i jeśli będziesz miała okazję z nimi rozmawiać przekonasz się,że nie są do tego zdolne ( skromne, uczciwe babki).  Ja na temat Wedding w Stargardzie i okolicy słyszę same SUPER opinie.  Popytaj a się przekonasz.  Najlepszym dowodem jest skoczyć tam na jakąś imprezkę (np.  Andrzejki, Sylwester. . . ) i sie przekonać.  Ludzie jak z tamtąd wychodzą to są mega pozytywnie zaskoczeni- smacznym jedzonkiem,że jest tego dużo, uśmiechniete kelnerki itp.  Sorki,że odbierasz to jako nieszczey przekaz ale ja nie potrafię napisać o nich nic złego.  Niedowiarkom polecam tam zajrzeć.  Pozdrawiam:)

Offline ziomaleczka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 12.09.2009
« Odpowiedź #31 dnia: 24 Października 2010, 19:11 »
 :hello:

siara8211 i o właśnie taki post mi chodziło :) Sylwester się zbliża, więc czemu nie ;D Może akurat wybierzemy się tam z mężem i przyjaciółmi. Napisz proszę jeszcze mniej więcej gdzie ta sala się znajduje i jak mniej więcej kształtują się ceny.

Pozdrawiam :)

Offline Kinga_2008
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #32 dnia: 28 Października 2010, 23:35 »
A ja na początku roku byłam na imprezie urodzinowej (na ok. 40 osób) na sali w Klępinie. To jest tuż pod Stargardem.
Nie wiem na ile osób przewidują tam wesela, ale na miejscu mają zaplecze kuchenne, jedną większą salę i jedną mniejszą z drewnianym parkietem.
Pierwsza impreza jaka tam się odbyła to Sylwester, a ponieważ urodziny były w styczniu, więc widziałam wystrój i był całkiem ładny - mnóstwo balonów i wielki napis.
Nie wiem tylko jakie są zasady wynajmu sali, ani kto jest właścicielem, ale jest ona na wysokości Kościoła, po drugiej stronie ulicy. 

Offline Kinga_2008
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #33 dnia: 28 Października 2010, 23:38 »
No i zapomniałam dodać, że na te urodziny jedzonko przygotowywane było samodzielnie na miejscu i też nie wiem czy oni tam współpracują z kimś, kto zapewnia catering czy też mają w cenie przy zamawianiu imprez.

Offline Natysa

• To co na zawsze między nami, dodaje wiary w lepszy czas;*
  • uzależniony
  • data ślubu: 19.05.2012
« Odpowiedź #34 dnia: 28 Listopada 2010, 13:53 »
Cytat: zabawex link=topic=21999. msg1391391#msg1391391 date=1287576341
Jestem już po weselu i mogę napisać więcej na temat sali w hotelu Wenus w Kobylance.  Jak dla mnie rewelacja.  Jestem nie obiektywna, bo to było moje wesele, ale goście też co chwile podchodzili i nie mogli się nachwalić jaka to ładna sala, przestronna, jak ślicznie udekorowana.  Na prawdę wszyscy byli zachwyceni.  Nie wiem ile kelnerek nas obsługiwało, ale uwijały się bardzo sprawie, nikt nie miał brudnych talerzyków.  Jedzenia full.  My braliśmy podstawowe menu, mieliśmy poprawiny i tyle jedzenia zostało, że ledwo zmieściliśmy je do kombi.  Do tego wszystko bardzo smaczne, takie po domowemu.  W cenie wesela mieliśmy dekorację sali łącznie ze świeżymi kwiatami, pokój dla nas, cista, owoce, tort, a tortów taki wybór, ze oczopląsu można dostać.  Do tego wszystkiego dostaliśmy tez upominki od właścicieli lokalu, było to bardzo miłe, nie spodziewaliśmy się :)
Bardzo, bardzo, bardzo polecam.
Jeśli macie jakieś pytania to chętnie odpowiem :)
A miałaś wesele na sali weselnej czy bankietowej?
Podpisywałaś wcześniej z nimi jakas umowe?
Ile przed wesele sie z nimi spotkałaś ustalić szczegóły?
Z góry dziękuje za odpowiedź  :)
Gabriela
Zofia

Offline ziomaleczka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #35 dnia: 29 Listopada 2010, 12:15 »
Natysa ja miałam wesele na małej sali (nie bankietowej), jak masz jakieś pytania pisz na priv :) Służę pomocą :)

Offline basimir

• Chuck Norris
  • (*)25.06.2015
  • data ślubu: 27.08.2011
« Odpowiedź #36 dnia: 29 Listopada 2010, 19:04 »
wbrew pozorom w Stargardzie lub okolicy jest wiele ciekawych miejsc...

Łobuziak 21.11.2013
Aniołek (*) 25.06.2015

Offline DolinaNocy
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #37 dnia: 29 Listopada 2010, 19:42 »
A orientujecie się, czy na małej sali w Wenus w Kobylance można wybrać okrągłe stoły?

Offline Natysa

• uzależniony
« Odpowiedź #38 dnia: 29 Listopada 2010, 21:14 »
Cytat: DolinaNocy link=topic=21999. msg1418365#msg1418365 date=1291056179
A orientujecie się, czy na małej sali w Wenus w Kobylance można wybrać okrągłe stoły?
Oj tego to już nie wiem, ja w zasadzie interesowałam się tylko dużą salą, ale zawsze możesz zadzwonić i sie dowiedzieć  ;)
Gabriela
Zofia

Offline basimir

• Chuck Norris
  • (*)25.06.2015
  • data ślubu: 27.08.2011
« Odpowiedź #39 dnia: 30 Listopada 2010, 19:09 »
przykro mi, nie wiem...

Łobuziak 21.11.2013
Aniołek (*) 25.06.2015

Offline Dodka_87
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 7.10.2011
« Odpowiedź #40 dnia: 3 Stycznia 2011, 21:45 »
Fajną salą jest FENIX na Miedwiu ;-) Ja juz wpłąciłam zaliczke i czekam do pazdziernika :D Może ktoś tam miał swoje wesele ?

Offline zabawex
  • maniak
  • data ślubu: 9.10.2010
« Odpowiedź #41 dnia: 5 Stycznia 2011, 20:21 »
A miałaś wesele na sali weselnej czy bankietowej?
Podpisywałaś wcześniej z nimi jakas umowe?
Ile przed wesele sie z nimi spotkałaś ustalić szczegóły?
Z góry dziękuje za odpowiedź  :)
Przepraszam, na jakiś czas zniknęłam z forum. Jeśli wciąż interesują Cię odpowiedzi na te pytanie to już piszę:
Wesele mieliśmy na sali hotelowej (małej). Umowę podpisywaliśmy 1,5 roku przed weselem, potem tylko spisaliśmy szczegóły (czyli manu, dekoracje i inne takie). Szczegóły ustalaliśmy w poniedziałek przed weselem. I nie wiem czy w małej sali można mieć okrągłe stoły. Myślę, że to zależny od ilości gości.

Offline mimi27
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 2013-06-15
« Odpowiedź #42 dnia: 11 Sierpnia 2011, 23:20 »
A może ktoś dodać opinie o weselu w Maszewie u Szymczaków? Jesteśmy na etapie wybierania sali weselnej.  Zastanawiamy się nad Wenus, Fenixem, Kluczewianką, Jasińskim i właśnie Maszewem.  Powiem szczerze, że sala kryształowa w Maszewie mnie urzekła! Ale menu jakieś takie nieciekawe. . .  :/ Czekam na opinie :)

Offline Netusia21

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 03.09.2011
« Odpowiedź #43 dnia: 11 Sierpnia 2011, 23:51 »
Witam!
Moje wesele odbędzie się w Maszewie u Szymczaka. Sala przepiękna. Porównując cenowo do innych sal tam jest najlepsza oferta. Ważne przy wyborze sali jest zadawanie pytań o tzw korkowe. Nie wiem czy wiecie w Edenie ukrytym kosztem jest przystrojenie sali które kosztuje 1500zł. Wiem bo zapytałam wprost. Ja miałam listę 37 pytań :). Wiem że w Maszewie jest bardzo dużo jedzenia i najważniejsze. Jedzenie na poprawiny jest świeże i nowe, a nie jak to w większości sal pozostałości z wesela.  Słyszałam kilka opinii na ich temat od osób, które niedawno się tam bawiły i są bardzo zadowoleni:) On ma dwie sale. Ja akurat wyprawiam w kryształowej :)

Offline mimi27
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #44 dnia: 14 Sierpnia 2011, 19:02 »
Ok, fajnie.  Mi też się sala kryształowa podoba.  Jest przepiękna! Tylko tam jest taki coś co mi się nie podoba.  Trzeba zapłacić za 110 osób.  Akurat tyle osób będę zapraszała na wesele, ale wiecie jak to jest - dużo osób może odmówić, a my będziemy musieli zapłacić za te 110 osób :/ I to mi się bardzo nie podoba. 

Offline Netusia21

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #45 dnia: 15 Sierpnia 2011, 19:27 »
Ja o niczym takim nie wiem. Nic mi nie powiedzieli. Niby dlaczego za 110? Ja mam 93 i nie mam zamiaru płacić za 110. Sala jest od 100 osób to skad te 10 dodatkowe? Może w następnym tygodniu tam pojadę i się dowiem .

Offline patrycja_4r

• Chuck Norris
  • data ślubu: 04.06.2011r  :i_love_you:
« Odpowiedź #46 dnia: 16 Sierpnia 2011, 17:31 »
Ja miałam wesele w D.B Kluczewianka i zdecydowanie polecam!
Wszystko było zgodnie z umową,o nic się nie martwiliśmy.Jedzenie pyszne,obsługa rownież!
Cena bardzo przystępna.Polecam  ;D

Offline mimi27
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #47 dnia: 17 Sierpnia 2011, 15:06 »
Nam tak powiedziała ta kobieta, która czuwa nad organizacją wesela.  Że w Kryształowej Sali (bo ta nas interesowała) trzeba zapłacić za minimalną liczbę gości na tę salę (czyli 110 osób).  Może to są ustalenia na 2013 rok - nie wiem.  Jak będziesz coś wiedziała to daj znać :)

Offline Netusia21

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #48 dnia: 17 Sierpnia 2011, 21:24 »
dam znać, w sobotę tam jadę bo troche sie zestresowalam tą opłatą. Wypytam o wszystko.

Offline Netusia21

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #49 dnia: 22 Sierpnia 2011, 22:27 »
Byłam dzisiaj i rozmawiałam z tą panią od sali. Rzeczywiście wprowadzili opłatę za 110 gości, ale że zrobili to niedawno, ja płacę za 100 osób, tyle ile będzie gości. Zwiększył się koszt wiejskiego stołu. Ja mam za 300 zł a teraz jest za 600 zł. Czy jakieś informację jeszcze Ciebie interesują?

Offline mimi27
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #50 dnia: 22 Sierpnia 2011, 23:56 »
Nie, dzięki za informację.  :) Byłam w Maszewie z przyszłymi teściami.  Oglądaliśmy sale i będziemy musieli z niej zrezygnować, bo jest duże ryzyko, że nie przyjedzie te 110 zaproszonych gości.  A nie chcę płacić za puste miejsca :/ W ogóle to jest jakiś absurd, ale nie muszę się na to zgadzać dlatego najprawdopodobniej wybierzemy Wenus w Kobylance :)

Offline Natysa

• uzależniony
« Odpowiedź #51 dnia: 23 Sierpnia 2011, 00:05 »
Dobry wybór:)
Na pewno nie będziesz żałować ;) ;)
Gabriela
Zofia

Offline Netusia21

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #52 dnia: 23 Sierpnia 2011, 16:45 »
Mój szwagier w maju będzie miał w Wenusie wesele. Z tego co wiem ludzie są zadowoleni tylko trzeba uważać na jedzenie. Byłam tam na weselu i mięso było stare i brzydko pachniało, ale że człowiek był głodny to juz trudno, jeść coś musiał :P

Offline ziomaleczka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #53 dnia: 23 Sierpnia 2011, 21:07 »
mimi27 Jak możesz jeszcze wybierać sale to bierz Wenusa! Byłam tam wielokrotnie i moje własne wesele też tam się odbywało :)
Jedno słowo: REWELACJA. Polecam zawsze i wszędzie :)

Offline mimi27
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #54 dnia: 24 Sierpnia 2011, 13:13 »
Zimoleczka, słyszałam same dobre opinie o tym miejscu.  Tylko, że jak już zobaczyłam salę w Maszewie, to ta w Wenusie już tak mi się nie podoba :P (Do Dworku Hetmańskiego nawet nie zajeżdżałam, bo wiedziałam, że to będzie mój punkt odniesienia na który nas nie stać :/ :P).  Tylko, że nocleg w Wenusie jest trochę drogi.  Pani powiedziała mi, że za osobę to 75zł.  Natomiast nocleg w Maszewie to 50 zł. Ziomaleczka, czy Twoi goście nocowali w hotelu w Wenusie? Netusia21, czy zmieniałaś menu w Maszewie czy pozostajesz przy zaproponowanym? Porównując menu w Wenusie i Maszewie to Wenus bije Maszewo na głowe - oczywiście to jest według mojego podniebienia :P

Offline patrycja_4r

• Chuck Norris
« Odpowiedź #55 dnia: 24 Sierpnia 2011, 13:25 »
E tam,przecież nie najważniejszy jest wygląd sali tylko jedzenie,obsługa,szefostwo...
Np.Dworek Hetmański nic poza wyglądem nie ma-wg.mnie.
Nie warto również brać pod uwagę miejsc,gdzie macie ustaloną liczbę min.gości-bo goście jak to goście lubią płatać figle  ::) a później na zmianę może być za późno :-X

Wenu cieszy się bardzo dobrymi opiniami-więc chyba warto wziąść to pod uwagę.
Ja miałam w Biesiadnym i jestem ZADOWOLONA!!!ale dla mnie wygląd miał raczej "drugorzędne"znaczenie...

Ew.może rozpatrz możliwość transportu gości z Wenusa do ZST  ;)

Offline ziomaleczka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #56 dnia: 24 Sierpnia 2011, 20:25 »
mimi27 goście nocowali u mnie w domu oraz w Wenusie (wszystkie pokoje były przez nas zajęte) i byłam zadowolona, goście też :)

Jedzenie w Wenusie bardzo mi smakuje, dla mnie zrobili nawet menu wegetariańskie (dodam, że nie tylko na moim własnym weselu, ale też siostry i 2 przyjaciółek), więc starają się jak mogą :)

patrycja_4r w Biesiadnej mamy niebawem chrzciny, a moja mama była tam już "setki" razy na różnych imprezach i zawsze była zadowolona. A właściciel to wspaniały człowiek - znamy się od dawna i złego słowa na niego nie powiem :)

Offline Netusia21

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #57 dnia: 24 Sierpnia 2011, 21:28 »
Jeżeli chodzi o menu, zostałam przy proponowanym. Słyszałam, że jedzenie jest bardzo dobre i nawet jest jego za dużo. Gościu ma własną masarnię więc wszystko jest świeże. Zresztą jak byłam w listopadzie pytać co i jak to widziałam jak szynka się wędzi :) Jedynie to poprosiłam żeby jedzenie było na talerzach po porcjowane. Widzę, że w tym roku ceny poszły w górę. Ja za nocleg od jednej osoby płacę 40 zł.

Offline patrycja_4r

• Chuck Norris
« Odpowiedź #58 dnia: 25 Sierpnia 2011, 12:09 »
ziomaleczka to prawda-właściciel to wspaniały człowiek,chyba każdy kto miał z nim do czynienia to potwierdzi  :)
My początkowo mieliśmy mieć w Lordzie,ale w porę zrezygnowaliśmy,odzyskaliśmy zaliczkę i zarezerwowaliśmy właśnie tam  :)
Gdybym miała jeszcze raz robić wesele to również by padło na ten lokal  ;D

Offline mimi27
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #59 dnia: 25 Sierpnia 2011, 14:22 »
patrycja_4r chyba tak zrobimy, że przetransportujemy gości do hotelu w Stargardzie.  Szerze Wam powiem, że 75 zł za osobę to trochę dużo.  Szczególnie, że będę musiała przenocować minimum 50 osób :/ Dzięki dziewczyny za informacje :)