Autor Wątek: 2012 niby daleko, ale czas szybko umyka:)  (Przeczytany 21084 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Madzik27

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 18.08.2012
Odp: 2012 niby daleko, ale czas szybko umyka:)
« Odpowiedź #30 dnia: 9 Lutego 2011, 23:00 »
Cześć Cassidy :)

To wcale nie jest za wcześnie.  Ja planuję ślub sierpień/wrzesień 2012 i teraz już szukam sali i zespołu, jeśli chodzi o fajnego fotografa to też trzeba teraz rezerwować.   Z sukienką poczekam do lata bo teraz za dużo się trzeba narozbierać  :P Też byłam właśnie na targach w Katowicach i sukienek było mnóóóóóóstwo, za to wystawiał się sklep z butami ślubnymi z Krakowa i to mnie chyba najbardziej zainteresowało bo mój rozmiar 36, w porywach do 35, ogólnie ciężko znaleźć :/ żeby było coś fajnego.

Offline karolina5600

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 06.2012
« Odpowiedź #31 dnia: 9 Lutego 2011, 23:18 »
Uważam, że to nie jest za wcześnie. Jest wystarczająco sporo czasu żeby załatwić sprawy organizacyjne. A później mieć czas dla siebie. Madzik27. Macie już coś zarezerwowane ?? Widzę, że z moich okolic jesteś :):)
Pozdrawiam

[...] miłość trzeba budować, odkryć ją to za mało.
— Paulo Coelho
Czarownica z Portobello

Offline Madzik27

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #32 dnia: 10 Lutego 2011, 00:00 »
Cytat: karolina5600 link=topic=21789. msg1464725#msg1464725 date=1297289934
Uważam, że to nie jest za wcześnie.  Jest wystarczająco sporo czasu żeby załatwić sprawy organizacyjne.  A później mieć czas dla siebie.  Madzik27.  Macie już coś zarezerwowane ?? Widzę, że z moich okolic jesteś :):)
Pozdrawiam

Hello karolina5600  :)
Jeszcze nic nie mamy zarezerwowane, ale prawdopodobnie wybór będzie między Maximem a Jedenastką.  I tu i tu wiem, że są fajne sale i dobre jedzonko, a mamy problem bo gości jest 130 (więc koszt 250/osobę niestety nie wchodzi w rachubę), przy czym większość sal na 100 jest tylko.  mieliśmy wziąć akademię Sztuki Kulinarnej Anmark z Czeladzi (byłam na weselu kuzynki- sala przepiękna, jedzenie przepyszne, a cena na ten rok 150 zł), ale sala tylko do 100 właśnie, więc odpada, ale jeśli nie macie zarezerwowanej i liczba gości do 100 to polecam odwiedzić :) oni organizują też w Nemo w Dąbrowie-ich catering i dekoracje, tak, że nie trzeba się o nic martwić, wystrój sali też super- ale to widziałam tylko na fotach :) A Wy już coś macie? Pozdrowionka :))

Offline karolina5600

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #33 dnia: 10 Lutego 2011, 00:33 »
Madzik27 My już mamy salę zarezerwowaną, zespół też. Musimy się tylko do fotografa wybrać. I ustalić szczegóły. A którego czerwca macie ślub bo widzę, że czerwiec   :) My też czerwiec 23  ;D

— Paulo Coelho
Czarownica z Portobello

Offline Madzik27

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #34 dnia: 10 Lutego 2011, 00:45 »
Cytat: karolina5600 link=topic=21789. msg1464745#msg1464745 date=1297294388
Madzik27 My już mamy salę zarezerwowaną, zespół też.  Musimy się tylko do fotografa wybrać.  I ustalić szczegóły.  A którego czerwca macie ślub bo widzę, że czerwiec   :) My też czerwiec 23  ;D

I na co się zdecydowaliście? Jaki zespół jeśli można wiedzieć? My chyba weźmiemy SILWER.  Widziałam na płytce z 2 wesel i mi się podobało.  Super grają też JANDY, ale cena mnie powaliła-3500 zł z wyprowadzeniem  :( Ech to tak kiedyś ustawiłam datę ;p Zaraz zmienię :) bo właściwie to sierpień/wrzesień- po finale Euro  ;)

Offline karolina5600

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #35 dnia: 10 Lutego 2011, 23:00 »
Madzik27 My wybraliśmy zespół Promuz z S-c. Chcemy na weselu muzykę bardziej w kierunku disco polo jakieś biesiady no i myślimy nad tym żeby na 2-3 godzinki wynająć kapelę góralską, mam już parę na oku czekam na odpowiedzi. Co do gości to macie dużą rodzinkę  ;) My będziemy mieć ok 70-80 osób. A wesele w Katowicach w Mieszko.
Pozdrawiam 

— Paulo Coelho
Czarownica z Portobello

Offline Aneczq1987
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30.07.2011
« Odpowiedź #36 dnia: 23 Lutego 2011, 08:13 »
Promuz myslę że to dobry wybór - byliśmy posłuchac go bo mamy go na swoim weselu. Gra różnorodną muzykę, a nie tylko disco polo....

Co do Silwera - fajnie grają, wokalista ma fajny głos :) Więc myślę że to też dobry wybór :)

Offline Piti007
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: Czerwiec 2012r.
« Odpowiedź #37 dnia: 23 Lutego 2011, 19:35 »
hejo :) ja również w 2012r.  Od dziś jestem tu zarejestrowany i mam nadzieje,że znajde tu ciekawe porady i pomoce :) szukam sali z okolic Sosnowca:) raczej sam wynajem bez kurarek i narazie kiepsko mi idzie ;P

Offline mityna
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 23.06.2012
« Odpowiedź #38 dnia: 23 Lutego 2011, 21:47 »
cześć.  my tez mamy wesele w czerwcu 2012 . . .  mamy sale, kamerzyste i orkiestre o reszcie narazie nie mysle zabiore się za to na początku 2012 r , a że sukienki juz przymierzacie to w wielkim szoku jestem. . .  do 2012 można jeszcze dwa razy przytyc lub schudnąć ja za poszukiwanie kiecki planuje sie zabrac w okolicach lutego a marca 2012

Offline karolina5600

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #39 dnia: 23 Lutego 2011, 22:02 »
mityna masz ślub w tym samym dniu co ja :) Kurcze tylko tak się zastanawiam czy dobrze zrobiłam z wyborem sali  ??? Co do sukienki, to miarę daję w grudniu. Mam nadzieję, że raczej schudnę ;)

— Paulo Coelho
Czarownica z Portobello

Offline Piti007
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: Czerwiec 2012r.
« Odpowiedź #40 dnia: 23 Lutego 2011, 22:19 »
A drogie koleżanki,macie może jakieś ciekawe namiary na sale z okolic Sosnowca,Katowic?? Najlepiej sale tylko na  wynajem,bez kucharek itp;)

Offline karolina5600

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #41 dnia: 23 Lutego 2011, 22:27 »
OSP w Czeladzi, w Grodźcu. Są opinie w wątku regionalnym. Musisz sobie przejrzeć. Albo znajdź sobie użytkownika werlimex, on się tutaj dużo wypowiada na temat takich sal  :)

— Paulo Coelho
Czarownica z Portobello

Offline mityna
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #42 dnia: 23 Lutego 2011, 23:31 »
karolina5600 a czemu się zastanawiasz czy dobrze zrobiłas z wyborem sali??? my sale mamy sprawdzoną. . .  mówią że na weselu nie może zabraknąć jedzenia i muzyki więc jedzenia na pewno nie braknie a zapewne jeszcze zostanie i orkiestra jak się okazuje tez ma same dobre rekomendacje

Offline karolina5600

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #43 dnia: 24 Lutego 2011, 08:34 »
Też rezerwowaliśmy salę z polecenia. Cztery osoby z bliskiego otoczenia miały tam wesele bądź jakąś inną imprezę. Więc jedzenie sprawdzone, obsługa również. Chodzi mi o to że, że mamy zarezerwowane 2 sale. Połączone są w kształcie litery L. I się zastanawiam jak to wyjdzie w praktyce. Goście zmieszczą się spokojnie w jednej części, zostaje miejsce do tańczenia,ale jakoś nie wiem nie daje mi to spokoju. Oglądałam sale w Domu Przyjęć Sielec i w sumie ta mi też przypadła do gustu  ??? Jeszcze się zastanawiam czy nie zamienić na większą salę w tej samej restauracji, ale żeby ją zarezerwować muszę mieć 80 pełnopłatnych osób. Chociaż wątpię żeby było tyle gości, a płacić za osoby których nie ma też bez sensu.

— Paulo Coelho
Czarownica z Portobello

Offline mityna
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #44 dnia: 24 Lutego 2011, 12:37 »
moim zdaniem nie ma sensu zmieniać sali bo przecież jak  na jednej zmieszcz się goście przy stołach to druga do tańca u mnie też tak jest że nie tańczy sie na tej samej sali a za ścianką i to jest dobre bo gościom orkiestra nie dudni pod uchem. . . . 

Offline Jaszczurka
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #45 dnia: 24 Lutego 2011, 21:41 »
Tylko z drugiej strony goście chętniej idą tańczyć jak widzą,że inni się bawią.

Offline karolina5600

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #46 dnia: 24 Lutego 2011, 21:50 »
Teraz tak doszłam do wniosku, że z jednej strony dobrze że tak jest. Rodzina mojego PM to znaczy jego mama ze swoją byłą teściową szczerze się nie cierpią  i w tym wypadku można ich jakoś sensownie porozsadzać albo myślałam też nad tym żeby na tej mniejszej sali dzieciaki posadzić.

— Paulo Coelho
Czarownica z Portobello

Offline mityna
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #47 dnia: 25 Lutego 2011, 13:22 »
może rzeczywiście tak jest że inni chetniej tańcza jak widzą tańczących ale jak jest dobra orkiestra to nawet najwytrwalszego podpieracza ścian rozrusza więc moim zdaniem nie ma sensu zmieniac sali ale decyzja nalezy do Ciebie. . .

Offline nusiak
  • maniak
  • data ślubu: 07.07.2012r.
« Odpowiedź #48 dnia: 25 Lutego 2011, 13:50 »
O jak miło widzieć, że nie zwariowałam:D. . .  Przyłączam się do Was "12" :D, mój ślub 07. 07. 2012r.  Mam już salę zarezerwowaną i wpłaconą zaliczkę, zarezerwowany zespół, a w przyszłym tygodniu rezerwujemy fotografa i kamerzystę;), później zasięgniemy info w Kościele i na razie trzeba przystopować, żeby nie zwariować:D, chociaż ja także najchętniej poleciałabym mierzyć sukienki:D, ale dałam sobie czas do wakacji;),kiedy to będzie cieplutko i mniej ubrań wierzchnich:), zresztą może jakieś rozsądne wyprzedaże się trafią:). 
Mówicie że szybko czas leci? Oby oby;), jednak takie długoterminowe planowanie ma plusy, więcej czasu na przygotowania -można zadbać o ciałko, włoski, kupować wszystko etapami - zaproszenia, wódeczkę;), za czym idzie rozłożenie kosztów w czasie:)
Pozdrawiam wszystkie "12" i nie tylko:)
[/url]  [/url]

Offline pauksa

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 22.09.2012
« Odpowiedź #49 dnia: 25 Lutego 2011, 14:39 »
Dzień dobry kochane "dwunastki"   :-* a ja ostatniaaaa dopiero wrzesień ale dobrze jeśli mówicie że szybko zleci  ;) a jak Wasze przygotowania?
Pozdrawiam !!!  :-*

Offline Myszk@

• bywalec
« Odpowiedź #50 dnia: 25 Lutego 2011, 19:06 »
pauksa nareszcie ktoś z września  :brawo_2: i jeszcze ten sam dzień  :skacza: a jak Wasze przygotowania ;>

My już mamy:
* zarezerwowaną salę,
* zaklepanego fotografa,
* zaklepanego DJ'a,
* we wtorek idziemy po obrączki,
* ja już mam przymierzoną wymarzoną sukienkę (ale idę po nią dopiero w październiku, bo będą wyprzedaże),
* aaa..i w zeszłym tygodniu robiliśmy prototypy zaproszeń (ale produkcja masowa naszego handmade'u ruszy dopiero w wakacje ;D)

Wydaje się całkiem sporo..  :drapanie:

Offline pauksa

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #51 dnia: 25 Lutego 2011, 21:33 »
Myszk@   ;D wreszcie jakaś doraźna duszyczka  :-* co do przygotowań to pędziwiatr z Ciebie niezły ;)
My mamy :
- salę
- ustaloną datę w kościele (co prawda telefonicznie, ale zapisał już w swoim kalendarzyku i mamy się zgłosić w październiku)
- jutro podpisujemy umowę z zespołem (mam nadzieję że wszystko będzie ok :) )
- w przyszłym tygodniu chcemy wybrać firmę foto+video (mamy 3 na oku i coś trzeba wybrać)
Sukienki też będę szukać koło września października  ;D a obrączki hmm nie myślałam w sumie jeszcze o tym, a jak spuchnął palce? ::) Co można jeszcze załatwić?

Offline Myszk@

• bywalec
« Odpowiedź #52 dnia: 26 Lutego 2011, 20:37 »
co do obrączek, to my jak zamawialiśmy, to wzięliśmy delikatnie luźne, żeby nie było problemów jak się zrobi cieplucho ;) a co do załatwiania... próbujemy jeszcze ogarnąć temat wódeczki - na razie tylko próbujemy  ;D i rozglądamy się w cenach..bo w sumie to alko może sobie stać w piwnicy do przyszłego roku :P

Offline mityna
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #53 dnia: 27 Lutego 2011, 14:50 »
to ja myslałam że przesadzam, bo wesele w czerwcu a ja mam juz sale kamerzyste i orkiestre ale widzę że Wy dziewczyny szalejecie barziej niż ja. . . . .  z suknia czekam do stycznia, lutego przyszłego roku, o obrączkach pomyslimy w okolicy marca kwietnia przyszłego roku , zaproszenia zamówię pod koniec tego roku no a alkohol to nie wiem nie ja się nim martwie:)

Offline nusiak
  • maniak
« Odpowiedź #54 dnia: 28 Lutego 2011, 12:39 »
No my wódeczkę też będziemy testować:D, zwłaszcza że zbliżają się kolejno urodziny i imieniny wielu członków rodziny;), więc będzie okazja na degustację hihi. . . .  Co do sukni, to ja mam plan iść mierzyć od lipca, bo podobno będą wyprzedaże od lipca:). . . .  a jak nie, to przeznaczam wrzesień na upolowanie swojego wymarzonego modelu :) - wiadomo we wrześniu nie za zimno, nie za gorąco:) w sam raz na chodzenie i przymierzanie;), a jak będę wiedziała co i jak, to już na spokojnie ruszę w styczniu, żeby kreację zarezerwować (no chyba że kupię w jakiejś super hiper promocji;))
- obrączki myślę zamawiać kwiecień/maj (złotnik mówił, że 2 tygodnie na wykonanie prostych wzorów)
- zaproszenia jakoś na jesień będziemy zamawiać
- dodatki dekoracyjne mam plan kupować po trochę;) i gromadzić w kartonie:), mam wizję co i jak będzie wyglądało, więc co miesiąc coś zamówię/kupię, będę rozkładać koszta w czasie jak już wspomniałam wcześniej;)
- jutro idziemy do kancelarii parafialnej, aby dowiedzieć się co i jak:)

Już mamy marzec:), jak spojrzałam dziś w swój grafik. . . to jak zwykle zleci w mgnieniu oka. . . :), może to i dobrze, zaraz święta (i moje urodzinki;)), planuję na ten czas oficjalne poznanie rodziców moich i PM:)
. . . plany plany plany, jakoś mnie pobudzają i mobilizują:)
[/url]  [/url]

Offline pauksa

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #55 dnia: 28 Lutego 2011, 14:27 »
nusiak a jakie dodatki dekoracyjne?  :) ja też właśnie myśle co by tu kupować żeby się odciążać po trochu no ale nie wiem, boję się żeby mi się nic nie zniszczyło itd. Daj znać co Wam ksiądz powiedział, ja narazie tylko dzwoniłam żeby podpytać co i jak i mamy się pojawić w październiku uff  ;) a co do poznania rodziców, stresik jest? ;) u mnie był straszny ale wszystko poszło na szczęście świetnie ;D

Offline nusiak
  • maniak
« Odpowiedź #56 dnia: 28 Lutego 2011, 17:12 »
to znaczymy rodziców poznajemy między sobą:), jak to się mówi "zmówiny"?:)
Bo ja rodziców PM to znam już prawie 4 lata:D i już jestem taki swojak;), mój PM też zna moich rodziców te 4 lata, więc luzik:).
Mimo wszystko stresów nie mam:)... nawet jak sobie nie przypadną do gustu ( w co wątpie bo jedni i drudzy mają poczucie humorku i fajne charaktery;)), to w końcu my się pobieramy, a nie oni:D

Dodatki, no np organzę (bo na pewno będę miała rozłożoną na stole), ubranka na wódkę (Pani i Pan Młody), ozdoby na autko (jeżeli nei wypożyczymy), świece (pływające - chcę zrobić dekorację na słodki stół, bo wyglądają pływaczki nieziemsko w szklanej misie+świeże kwiaty) i świece takie większe (na stoły na taras, bo goście na pewno będą wychodzić na dymka) - być może będą to świece ozdobne albo takie łądniejsze na odstraszanie komarów;), wiadomo lato+niedaleko woda= komarki mogą być;)
Dodatkowo płatki róż i inne takie;) moje wymysły:)
[/url]  [/url]

Offline przyszlazona
  • uzależniony
  • SPRZEDAM FIGURKĘ NA TORT I PODUSZKĘ NA OBRĄCZKI
« Odpowiedź #57 dnia: 2 Marca 2011, 00:11 »
witam wszystkie "12-tki" - organizacja slubu i wesela to dla mnie ogromna przyjemnosc,zalatwilam juz prawie wszystko,co moglam i nie moge sie doczekac,by dalej wszystko organizowac:)

mamy juz umowe z sala weselna, zespolem, fotografem, od jutra z kamerzysta, poza tym juz zalatwilam dekoracje kosciola, bylam w kosciele zapisac termin i zakonczylam nauki przedmalzenskie, moze na dniach zabiore sie za zaproszenia :)

pozdrawiam was wszystkie i powodzenia w organizacji!

Offline karolina5600

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #58 dnia: 2 Marca 2011, 19:29 »
Dzisiaj podpisaliśmy umowę z fotografem. W końcu znalazłam odpowiedniego  ;D Wódeczkę myślimy kupować stopniowo, żeby się to jakoś rozłożyło, a nie tak wszystko na raz  ;) Zaproszenia będziemy zamawiać gdzieś koło września. W sobotę idziemy posłuchać naszego zespołu na żywo, ciekawa jestem jak grają ;)

— Paulo Coelho
Czarownica z Portobello

Offline przyszlazona
  • uzależniony
  • SPRZEDAM FIGURKĘ NA TORT I PODUSZKĘ NA OBRĄCZKI
« Odpowiedź #59 dnia: 2 Marca 2011, 19:40 »
wlasnie-musimy jeszcze podzwonic po hurtowniach i kupic wodke,tylko tak myslimy ile kupic na okolo 80 osob (w tym kilkoro dzieci),a lepiej mysle kupic teraz bo taniej i moze jakis rabat przy wiekszej ilosci?