Autor Wątek: jakie lokale polecacie  (Przeczytany 75713 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline akayu
  • maniak
  • data ślubu: 27.06.2009
Odp: jakie lokale polecacie
« Odpowiedź #120 dnia: 19 Października 2007, 10:15 »
jeszczejedno fajne zdjecia

Offline aeniołek

• Chuck Norris
  • R+R+M+M = A :-)
  • data ślubu: 6.02.10
« Odpowiedź #121 dnia: 27 Października 2007, 22:41 »
Ja juz mogę z czystym sumieniem polecić Restaurację Śląską na ul.Królewskiej. Wesele tam było wyśmienite. Obsluga niewidoczna i bardzo sprawna!! Wszystko było zgodne z wcześniejszymi ustaleniami. Sala boska, na parkiecie zmieścili sie wszyscy. Kierownik jest bardzo elastyczny i generalnie można sobie wybierać w menu jak sie chce, ugotują właściwie wszystko, nawet dla wegetarian specjalnie itd. Czysto, schludnie i w ogóle na poziomie ogólnie :).POLECAM!!

Offline Martella55
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #122 dnia: 22 Kwietnia 2008, 17:06 »
Ja polecam Piwnice u Wielebnowskiej - super miejsce na bardzo kameralną uroczystość weselną (tak do 50 osób, chociaż pewnie zmieściłoby się wiecej). 
Super jedzonko (w ilościach akuratnych - nie za dużo, nie za mało) i niepowtarzalany klimat. 
Ale to dla ludzi, którym nie zależy na tradycyjnym weselu na dużej sali, tylko chcą czegoś bardziej przytulnego ;)

NA FORUM NIE PODAJEMY STRON WWW! I ADRESÓW!
« Ostatnia zmiana: 22 Kwietnia 2008, 17:56 wysłana przez rybkawiedenka »

Offline kamilkaa
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 25.10.2008
« Odpowiedź #123 dnia: 25 Sierpnia 2008, 16:01 »
Ja polecam Folwark Zalesie w Grajowie koło Wieliczki.  Nieziemskie widoki i sliczna sala (plus hotel).
Siostra narzeczonego miala tam wesele i wszyscy byli zachwyceni.  I jedzeniem i miejscem. . . .
My rownież tam bedziemy się bawić na nas ;Dzym weselu, wiec po 25 października bedę mogla powiedzieć cs więcej.  ;D

Offline akayu
  • maniak
  • data ślubu: 27.06.2009
« Odpowiedź #124 dnia: 26 Sierpnia 2008, 19:59 »
tez chcialam ich tam kiedys ale jakos ich cennik na osobe mnie przerazil bo bylo wiecej niz 140 zl

Offline sycia88
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 14.06.2014
« Odpowiedź #125 dnia: 9 Lutego 2013, 00:02 »
Hej Dziewczyny:) przepraszam,że wchodzę z buciorami w nie swój wątek:) ale.....
Potrzebuję pomocy, z moim PM bierzemy udział w konkursie:) Ta chwilka nic nie kosztuje,a to dla Nas napawdę ważne:) możemy wygrać wesele marzeń :)
Kliknijcie lubie to na fb:) i przy okazji zobaczycie jak wyglądamy:P
Dziękujemy!
oto adres strony:
http://www.wygrajwesele.pl/wszystkie-prace/86-www-wygrajwesele-pl-sylwia-damian

Offline mala_mi
  • maniak
  • this is love
  • data ślubu: 9.08.2014r.
« Odpowiedź #126 dnia: 8 Kwietnia 2013, 07:42 »
Jesteśmy właśnie po oglądnięciu kilku sal w tym regionie.

Najbardziej spodobała nam się sala w Wieliczce - A4.  Opinie krążą raczej dobre.  Robiła któraś z Was tam przyjęcie? Obejrzeliśmy też Hotel Lech i Koral, chętnie podzielę się wrażeniami, gdyby któraś z Was była zainteresowana  :)

Offline bartosz87d
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 2014
« Odpowiedź #127 dnia: 18 Lutego 2014, 13:03 »
Ja mogę polecić salę weselną w Dworze Staropolskim, sam mam tam wesele w tym roku, a pałac jest po prostu kosmiczny - jest park i jezioro.  Zdjęcia z wesela powinny być świetne.
« Ostatnia zmiana: 27 Maja 2014, 16:34 wysłana przez Sylvi »
Polecam hxxp: www. dwor. net/

Offline Karolina90
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #128 dnia: 18 Lipca 2014, 09:21 »
W Krakowie osobiście polecam Hotel Polonez. Słyszałam od koleżanki, która wypowiadała się o tym lokalu w samych superlatywach. Z tego co wiem, obsługa bardzo miła, jedzenie też niczego sobie. Więc przekazuje dalej to co mówiła koleżanka a raczej nie kłamała bo wyglądała na zadowoloną  ;)

« Ostatnia zmiana: 5 Sierpnia 2014, 12:36 wysłana przez Maja »

Offline pateryzanka
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 01.06.2012
« Odpowiedź #129 dnia: 5 Sierpnia 2014, 12:29 »
Kochani, organizuje wesele dla przyjaciolki.
Czy ktos moglby polecic jakas fajna sale na taneczne polsko-holenderskie wesele na 50 osob w jakiejs kameralnej miejscowosci typu Koscielisko, Male Ciche lub cos w tym stylu?
Ponizej przesylam taki moj wstepny rekonesans i nasze wrazenia. Bede wdzieczna za opinie potwierdzajace lub zaprzeczajace oraz propozycje innych lokali, moze byc w innych miasteczko-wioskach:)

Robilismy juz wstepne rozeznanie i np. Butorowy Dwor (Koscielisko) nam sie podobal, kiedy ogladalismy zdjecia online, ale kiedy odwiedzilismy ten osrodek to troche nam sie zmienila opinia. Manager bardzo kontaktowy itd, ale osrodek w sumie maly i wepchniety miedzy inne budynki, przez to ma sie wrazenie, ze sasiedzy zagladaja w okna. Nie maja zadnego ogrodu wiec byloby to raczej miejsce do spania, a nie przebywania. Ciezko byloby by nam tez zmiescic wszystkich gosci w tym osrodku ze wzgledu na uklad pokoi. Niestety musimy wziac pod uwage, ze Holendrzy nie naleza do niskich osob i w zadnym wypadku nie zmieszcza sie w pokojach ze skosami... co w gorach moze byc problem.
Odwiedzilismy tez Gosciniec Goralski Dwor (Koscielisko). Maja przepiekna restauracje i kawalek ogrodu, wiec tu juz plusy w porownaniu z Butorowym Dworem. Niestety naczytalam sie sporo negatywnych opinii o zakwaterowaniu i ich oferta menu wydawala mi sie dosc kosztowna porownujac znowu z Butorowym Dworem.
Bylismy tez w Czterech Porach Roku (Koscielisko), ale ich sala weselna jest w piwnicy wiec ten osrodek odpada. Myslalam o Tajgółce, ale wydaje mi się troche za "swojsko" i chyba nie maja wystarczajaco miejsc, ale moze warto byloby sprawdzic. Odwiedzilismy tez karczme Nosalowy Dwór, ale wydawalo nam sie tam zbyt gwarno.
Podsumowujac nie znalezlismy niczego na co bysmy sie zdecydowali, jednak Butorowy Dwor byl najblizszy tego czego szukamy. Chcielibysmy miec wesele z góralskim klimatem, wiec raczej jakas regionalna restauracja lub karczma, ale nie przesadzajac w druga strone, ze tylko oscypki, kielbasa i piwo;) Znalezienie jednego osrodka, ktory bedzie dobry zarowno na zakwaterowanie jak i wesele moze byc trudne do wykonania wiec bierzemy pod uwage to, ze pokoje moga byc w innym miejscu niz wesele. Wygooglowalam sobie Osade Koscielisko i bardzo mi sie spodobalo wynajecie tego miejsca dla gosci, ale oczywiscie przed tym trzeba sprawdzic czy strona zgadza sie z rzeczywistoscia:)

Offline aeniołek

• Chuck Norris
  • R+R+M+M = A :-)
  • data ślubu: 6.02.10
« Odpowiedź #130 dnia: 13 Sierpnia 2014, 14:50 »
Wydaje mi sie,ze ciezko bedzie Ci znalezc miejsce, o którym piszesz. Po pierwsze szukasz w małej miejscowosci, a tam pewnie sa raczej lokale bardzo "swojskie", nie eleganckie. Poza tym to są góry, wszedzie- a zwłaszcza w małych miasteczkach sale weselne to po prostu chaty górskie ze skosami- ile noclegów wchodzi w gre? Jak kilka dni to chyba holendrzy wytrzymaja tyle uważając na głowy, a ciesząc sie regionalnym klimatem?
Gwarność, swojkość i wiejskość to głowne cechy górskich miasteczek i lokali...

Offline pateryzanka
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #131 dnia: 13 Sierpnia 2014, 22:02 »
to nie musi byc lokal bardzo elegancki, ma miec goralski klimat i takiego ducha, ma byc ladnie, ale nie musi byc ekskluzywnie;

chodzi o 3 noclegi, no wlasnie tez wolalabym bez skosow - sa w ogole takie pokoje w tych rejonach?:)

moze jednak jakies rekomendacje sie pojawia na tym forum?
organizowalam dwa lata temu wesele (wowczas wlasne) w kujawsko-pomorskim i na tamtym watku az wrze od polecajacych;)

Offline kazik117
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 12.12.2015
« Odpowiedź #132 dnia: 3 Grudnia 2015, 16:27 »
Polecić mogę Best Western Efekt Express, bo sam za tydzień mam tam przyjęcie ślubne :) miejsce naprawde bardzo fajne, duża sala także na moje nie małe wesele (186 osób) jak znalazł :) wszystko już mamy dopięte na ostatni guzik także na plus też jest bardzo dobra organizacja personelu. Mam nadzieje, ze za tydzień zdadzą próbę generalną ;)

Offline pateryzanka
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #133 dnia: 3 Grudnia 2015, 16:37 »
Dziekuje ale juz po weselu:) Odbylo sie w Tatrzanskim Borze w maju:)

Offline bukowska
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #134 dnia: 27 Lutego 2016, 20:57 »
Mi się podobają eleganckie, takie wytworne wnętrza typu XXXXX Zastanawiam się w sumie też nad ślubem i weselem w plenerze, wydaje mi się, że mogłoby być ciekawie, z tego co wiem coraz więcej osób decyduje się na takie przedsięwzięcie. W sumie jak organizuje się imprezę w lipcu/sierpniu to pogoda powinna dopisać.
« Ostatnia zmiana: 8 Marca 2016, 23:19 wysłana przez zibi »

Offline kazik117
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #135 dnia: 20 Marca 2016, 19:35 »
HOTEL KORAL ja np polecam. Dobre jedzenie i ładne miejsce :)

Offline kazik117
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #136 dnia: 27 Marca 2016, 00:12 »
CO do Best Western Efekt Express - wyszło mi takie weselicho, że głowa mała! Goscie zachwyceni, żona, rodzina, wszyscy! Hotel polecam z całego serca jak macie jakieś pytania, to pytajcie, postaram się odpowiedzieć :)