Kochani, organizuje wesele dla przyjaciolki.
Czy ktos moglby polecic jakas fajna sale na taneczne polsko-holenderskie wesele na 50 osob w jakiejs kameralnej miejscowosci typu Koscielisko, Male Ciche lub cos w tym stylu?
Ponizej przesylam taki moj wstepny rekonesans i nasze wrazenia. Bede wdzieczna za opinie potwierdzajace lub zaprzeczajace oraz propozycje innych lokali, moze byc w innych miasteczko-wioskach:)
Robilismy juz wstepne rozeznanie i np. Butorowy Dwor (Koscielisko) nam sie podobal, kiedy ogladalismy zdjecia online, ale kiedy odwiedzilismy ten osrodek to troche nam sie zmienila opinia. Manager bardzo kontaktowy itd, ale osrodek w sumie maly i wepchniety miedzy inne budynki, przez to ma sie wrazenie, ze sasiedzy zagladaja w okna. Nie maja zadnego ogrodu wiec byloby to raczej miejsce do spania, a nie przebywania. Ciezko byloby by nam tez zmiescic wszystkich gosci w tym osrodku ze wzgledu na uklad pokoi. Niestety musimy wziac pod uwage, ze Holendrzy nie naleza do niskich osob i w zadnym wypadku nie zmieszcza sie w pokojach ze skosami... co w gorach moze byc problem.
Odwiedzilismy tez Gosciniec Goralski Dwor (Koscielisko). Maja przepiekna restauracje i kawalek ogrodu, wiec tu juz plusy w porownaniu z Butorowym Dworem. Niestety naczytalam sie sporo negatywnych opinii o zakwaterowaniu i ich oferta menu wydawala mi sie dosc kosztowna porownujac znowu z Butorowym Dworem.
Bylismy tez w Czterech Porach Roku (Koscielisko), ale ich sala weselna jest w piwnicy wiec ten osrodek odpada. Myslalam o Tajgółce, ale wydaje mi się troche za "swojsko" i chyba nie maja wystarczajaco miejsc, ale moze warto byloby sprawdzic. Odwiedzilismy tez karczme Nosalowy Dwór, ale wydawalo nam sie tam zbyt gwarno.
Podsumowujac nie znalezlismy niczego na co bysmy sie zdecydowali, jednak Butorowy Dwor byl najblizszy tego czego szukamy. Chcielibysmy miec wesele z góralskim klimatem, wiec raczej jakas regionalna restauracja lub karczma, ale nie przesadzajac w druga strone, ze tylko oscypki, kielbasa i piwo;) Znalezienie jednego osrodka, ktory bedzie dobry zarowno na zakwaterowanie jak i wesele moze byc trudne do wykonania wiec bierzemy pod uwage to, ze pokoje moga byc w innym miejscu niz wesele. Wygooglowalam sobie Osade Koscielisko i bardzo mi sie spodobalo wynajecie tego miejsca dla gosci, ale oczywiscie przed tym trzeba sprawdzic czy strona zgadza sie z rzeczywistoscia:)