Autor Wątek: jakie lokale polecacie  (Przeczytany 75768 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline jusia
  • nowicjusz
  • *
Odp: jakie lokale polecacie
« Odpowiedź #30 dnia: 22 Września 2006, 12:41 »
Kasiq pisałaś coś o Hucie. Ja Huty wcale nie znam ale byłam we 2 września na weselu w Domu Wędkarza było naprawe fajnie. Parkiet duży, z okien widok na zalew :lol: Niestety nie znam szczegółów bo byłam gościem,ale obsługa miła,klimatyzacja działa,jedzonko w miarę  OK.
Jako gość uważam ,że w porządku.
Napisz jaka okolica Krakowa Cie interesuje najbardziej,bo ja zwiedziłam też troszeczke i mogę coś podpowiedzieć ale byłam i w stronę Zabierzowa i na Woli Justowskiej, na ul Księcia Józefa ,w stronę Olkusza też byłam ,ale to już wiesz :) jak napiszesz gdzie najlepiej to będzie mi łatwiej coś podpowiedzieć,bo tak pisać o wszystkich miejscach to nie ma sensu :?

Offline nicole_lucy

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #31 dnia: 22 Września 2006, 13:59 »
Mi ta w Wegrzcach polecila kolezanka, ktora tez tam chciala, ale jej liczba gosci nie przekracza 100 osob (a taki jest tam warunek, ze ma byc powyzej 100). I powiem Ci, ze zdjecia nam sie podobaly i cenowo OK. Bylismy nastawieni na ta sale. Jakby terminu nie bylo to nie mam pojecia gdzie bysmy szukali.
Dobra znalazlam liste, ktora sobie zrobilam zanim o Wegrzcach sie dowiedzialam. Sa ta sale w roznych miejscach, rozne cenowo i czasem tylko nazwe ulicy mam bo malo info na necie bylo:
- Karczma w Krzywaczce, z tego co wiem 130zl od osoby w tym bardzo duzo jedzenia, ale nie wuiem czy ciasta tez.
- "Pod Goralami" os Dywizjonu 303 paw. 1. Nie wiem, czy to jest to o czym wczesniej pisalas cena 100zl (chyba)
-"Kmita" Zabierzów, cena 90zl
-"Skorpion" na ul. Kalwaryjskiej gdzies kolo Korony, cena chyba tez nie byla za wysoka
-Kwadrat, na Skarzynskiego, a wiec huta, nie mam pojecia co do ceny
-Wanda - na u. Armii Krajowej, nie znam ceny
-Loch Ness - na ul. Warszawskiej, ceny nie znam
To sa miejsca, ktore sa na wieksza ilosc osob bo taka wlasnie szukalismy, no i cenowo nie zwalily mnie z nog, bo reszta to paranoja.
A czy w Łęgu juz nie ma terminow :?:  :?:  Bo jak rozmawialaismy z Panem Pawlem to mowil, ze byly. No ale to bylo prawie 2 miesiace temu.

Jak jeszcze cos wymysle to Ci napisze.

Offline Kasiq

• uzależniony
  • data ślubu: 29.09.2007
« Odpowiedź #32 dnia: 23 Września 2006, 10:33 »
Po pierwsze dziewczynki dzięki za pomoc. Pewnie te informacje przydadzą się nie tylko mnie :).
 Co do miejsca, hmm... mój men mieszka na Bieżanowie Starym a ja na Dąbiu, z tego powodu salki w Węgrzcach i Tonie odpadają, podobnie wszystkie zajazdy w drodze na Olkusz :( jest to zbyt daleko dla nas, tym bardziej że poruszamy się tylko skuterkiem :) (apropos dzisiaj zrobiliśmy chyba z 50km po tych salkach).
Jeśli chodzi o salę to chcielibyśmy żeby była ona na parterze, gdyż mamy sporo osób starszych bądź niepełnosprawnych, oraz żeby w miarę możliwości sala do konsumpcji i do tańców była jedna lub tak, żeby można było obserwować co się na parkiecie dzieje.

Co do jedzonka w weselmy się to nie macie czym się martwić
Cytat: "nicole_lucy"
Catering tez maja fajny, elastyczni sa. Tzn. narazie tak mi sie wydaje. Wszystko sie okaze po 14 lipca. I wtedy wystawie odpowiednia obiektywna opinie.

widzieliśmy dzisiaj w trzech miejscach jak ekipy kucharzy przygotowywały takie pyszności że hej. Wszystko świeżutkie, pachniutkie wogóle ah i oh.

Oprócz tego widzieliśmy sale (dla zainteresowanych):
-dom weselny(Ip, ogromna sala) i restauracje(parter, 80os, śmierdzi papierosami, tanio 115zł) na ul.Urbanowicza(huta)
-restauracje na ul.Klasztornej(obok Tomaru) (dwie sale, do tańczenia trochę obskurna bo to jest bar, do siedzenia superowa duża, wysoka, klima i takie tam bajery, ok. 120zł, powyżej 150os dekoracja gratis)
- wkońcu Łęg.... z zewnątrz wygląda trochę jak bunkier lub sala gimnastyczna, ale w środku naprawdę byliśmy mile zaskoczeni-super odnowiona, parkiet, podest dla orkiestry. Tylko czy dekoracja sali jest wliczona bo naprawdę było ekstra?? może coś wiecie na ten temat

aha sala na os.Górali jest w środku osiedla i jak to Pani zaznaczyła na samym początku trzeba będzie sciszyć muzykę po godz.22 oraz że goście są proszeni o nie opuszczanie po tej godz budynku, aby nie zakłócać spokoju mieszkańców osiedla. Przyznacie że trochę to stresujące...
z Tobą odeszły anioły...

Offline Kasiq

• uzależniony
« Odpowiedź #33 dnia: 23 Września 2006, 10:34 »
A co do sal które braliśmy pod uwagę w zeszłym roku to tak:
-Karczma  w Krzywaczce- 130zł ale bez ciast, obiad i 2 dania gorące
-dla osób planujących mniejsze wesele polecamy Wieliczkę tzn.
   Karczma Halit-trzeba doliczyć obsługę kelnerską, bogate menu
   Maxim- na Ip dwie sale, dosyc tanio(z tego co pamiętam)
   Va Bank
obie te restauracje można zamówić jako Catering do Zamku Żupnego-fajny

klimacik szlacheckich wnętrz, tylko jest to malutkie ok 80osób góra
z Tobą odeszły anioły...

Offline nicole_lucy

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #34 dnia: 23 Września 2006, 11:16 »
Cytat: "Kasiq"

- wkońcu Łęg.... z zewnątrz wygląda trochę jak bunkier lub sala gimnastyczna, ale w środku naprawdę byliśmy mile zaskoczeni-super odnowiona, parkiet, podest dla orkiestry. Tylko czy dekoracja sali jest wliczona bo naprawdę było ekstra?? może coś wiecie na ten temat
quote]

Uff... menu spedza mi sen z powiek. A moja mama doklada swoje: musza byc 4 dania gorace (procz obiadu),  jedzenia to chyba na tydzien chce wziasc. Ja uwazam (narzeczony tez), ze to co pan Pawel zaproponowal jest OK. Ale Ona chce chyba zwiekszysc to dwa razy. Bedzie  :klotnia: .

Co do Łęgu, jezeli mowimy o tej samej sali na ul. Na Zaleczu, jedzie sie i jedzie, na przeciwko szkoly. To jest to sala tez firmy "Weselmy sie" i dekoracja jest wliczona w cene. jak ogladalismy ta sale to powiem Ci, ze wlasnie dekoracja mnie tam urzekla, ale na 150 osob sala za mala. Podobaja mi sie takie wstegi materialowe.

Offline zynelka

• http://www.gifownik.pl/gify_02xx/swieta/b-narodzenie/45.gif
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 25.08.2007
« Odpowiedź #35 dnia: 23 Września 2006, 19:52 »
czesc dziewczynki!!!!!jusia czy moglabys mi napisac cos wiecej o tym  qubusie,pytam z ciekawosci bo my juz mamy zarezerwowana sale w parlamencie,poprostu nie znalezlismy info o qubusie,a potrzebowalismy sale na 170osob....brslismy witka pod uwage,i redute takie nowe centrum konferencyjne-2 sale na na 300 i 500osob!!!!!tylko ze w okresie czer-wrzes 2 wesela na raz praktycznie oboj siebie,no i przy samym cmentarzu i na osiedlu na ktorym mieszkamy :D moja kolez robi na dzialkach kolo franczesko nullo i placi ok 70-90zl na osobe,jakby ktos potrzebowal to moge sie dowiedziec szczegolow.

Offline Kasiq

• uzależniony
« Odpowiedź #36 dnia: 24 Września 2006, 09:27 »
hej!
Cytat: "katarzyna zynel"
moja kolez robi na dzialkach kolo franczesko nullo i placi ok 70-90zl

to blisko mojego mieszkania, mogę Cię prosić o jakieś informacje na temat tych działek?
z Tobą odeszły anioły...

Offline jusia
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #37 dnia: 24 Września 2006, 10:57 »
Cześć:)
Coś na temat Qubusa.... cała sala składa się z 5 sal, które można oddzielić ruchomymi ściankami. W sytuacji kiedy z 5 sal robi się tą jedną dużą, powstaje około 400 m2. Sala w ustawieniu w podkowe mieści około 120 osób, w ustawieniu bankietowym 250.  :P
Na dzień dzisiejszy my bedziemy korzystali z sali złożonej ze wszystkich 5 sal, jak sie okaze że to za dużo można salę "zmniejszać" i nie traci na atrakcyjności i nikt nie wpadnie na to,że za ścianą jest ciąg dalszy sali :lol:
Na całej długości są okna z jednej strony z widokiem na Wisłę, z drugiej stony na hotelową fontannę :D
Co do menu to jeszcze nie wiem,niczego jeszcze nie próbowałam. Mamy na to czas :)

Jeszcze nie umiem wklejać tu zdjęć ale jak ktoś ma  ochotę to adres internetowy jest prosty, z qubusem "w tle", mogę go też Wam przesłać wiadomością prywatną :lol:

Offline zynelka

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #38 dnia: 24 Września 2006, 13:22 »
to ja bym poprosila zdjecie tego  qubusa na zynelka@wp.pl   a co do sali na nullo to dzis  zapytam kolezanki i odrazu nspisze na forum pozdrawiam :D

Offline zynelka

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #39 dnia: 24 Września 2006, 14:26 »
czesc dziewczynki juz wszystko wiem jezeli chodzi o ta sale na francesco nullo!!!!cena od72 do 96 za osobe,za sale placi sie osobno 1500zl ale jezeli bierze sie fjedna z firm kateringowch kote oni polecaja to wtedy te koszty odpadaja.meni nie jest jakies wymyslne,jak by ktos chcial adres i nr telefonu to moge na pv albo mailem,pozdrawiam,dzieki za info o qubusie jusia :D

Offline 20Aga
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #40 dnia: 24 Września 2006, 15:18 »
nicole_lucy rozumiem,że masz wesele na Węgrzcach. Ja również!!! Ale super!!! Trochę sie obawiam bo niestety nie znam nikogo kto by miał juz tam wesele ale sala mnie "zaczarowała".
Aga

Offline nicole_lucy

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #41 dnia: 24 Września 2006, 22:58 »
Cytat: "20Aga"
nicole_lucy rozumiem,że masz wesele na Węgrzcach. Ja również!!! Ale super!!! Trochę sie obawiam bo niestety nie znam nikogo kto by miał juz tam wesele ale sala mnie "zaczarowała".

No i patrzac na Twoj tickerek widze, ze my wczesniej sprawdzimy jakos jedzienia i sali.
Ja koresponduje z dziewczyna, ktora miala tam wesele w lipcu i jest zadowolona. Wiec troszke sie uspokoilam. Ale jak tylko forum krakowskie sie uruchomi to tam jest tez jedna, ktora miala byc w Wegrzcach we wrzesniu na weselu wiec bede wypytywac.

Oj sala jest cudna trzeba to przyznac. I dekoracji tez za bardzo juz nie trzeba. My tam juz odtanczylismy nasz "pierwszy' taniec  :) .

Offline 20Aga
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #42 dnia: 26 Września 2006, 14:00 »
Cytat: "nicole_lucy"
Ja koresponduje z dziewczyna, ktora miala tam wesele w lipcu i jest zadowolona
no to świetnie!!! Ale mnie uspokoiłaś!!!! Czy możesz mi na priva podać adres tego krakowskiego forum. Będe bardzo wdzięczna. A co do odtańczenia pierwszego tańca to niewiedziałam, że jest taka możliwosć.
Aga

Offline Madziulu
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #43 dnia: 27 Września 2006, 21:16 »
Kasq jesli chodzi o hute to mozesz tez zobaczyc w Blekitnej lagunie przy kocmyrzowskiej albo w restauracji Santorini na Bulwarowej. Niestety szczegolow nie znam ale podobno sa interesujace. No i Santorini jest bardzo ladna  :mrgreen:

Offline madziOOnia
  • bywalec
  • data ślubu: 21 czerwiec 2008
« Odpowiedź #44 dnia: 8 Października 2006, 08:45 »
Witam,
Na sali na os. Górali w hucie byłam swego czasu na Studniówce, było super jedzonko pycha. Ogólnie fajnie, ale to nie mój klimat :)
Ale wesele bede miała na sali w Łęgu, jest prze piękna, cena tez przystępna, jest na 120 osób to tak akurat.
A jeśli chodzi o terminy- mam juz zarezerwowany..na czerwiec 2008!Nie chce miec jakichs niespodzinek.
A teraz zasadnicze pytanie: był ktos tam juz na weseleu????

Offline meg

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #45 dnia: 8 Grudnia 2006, 21:16 »
Wklejam listę niektórych lokali, które oglądaliśmy (z komentarzem)

Reduta jest wielkim hangarem na 400 - 600 osób, ale jeśli mieć tylu gości, to całkiem tam ładnie i tanio. Odstręcza bliskość cmentarza Batowickiego. Cena w zależności od liczby osób ok. 120-130 zł/os. Równocześnie dwa wesela.

Grube Ryby w Zabierzowie (bardzo blisko, zaraz za Makro), 150 zł/os., jedynym mankametnem - ale dla kogoś to może być zaletą - są galeryjki, na których siedzi część gości. Manager mówi, że zmieści się 140 osob, ale na moje oko, to maksymalnie 100, żeby wystarczyło miejsca do tańczenia. Lokal bardzo klimatyczny i przytulny. Słyszałam złe opinie, ale to przed zmianą właściciela, teraz jest podobno okej. Parking.

Hotel Twierdza w Zielonkach (7 min. od ul. Opolskiej). Ładna okolica, lokal stylizowany na wiejski, bardzo surowy, drewniany, ale po przystrojeniu może być naprawdę urokliwie, choć dla wymagających może być zbyt ubogi. 140 zł/os. Pani Sylwia jest przeurocza. Jedzenie przepyszne i ogromne porcje. Możliwość zdjęć w starym forcie. Brak klimatyzacji. Parking.

Karczma Rzym na drodze do Tyńca, klimat też a'la chłopskie jadło, ale bardziej elegancko. Nie wiem, na ile osób, ale myślę, że 80 - 100 się zmieści. Pyszne jedzenie. Ogródek. Nie pamiętam jak z parkingiem.

Dworek Emilii w Wieliczce. Wystrój sali: czysto, schludnie, dość pusto (pole do popisu dla dekoracji) i przestronnie. Cena chyba ok. 140 zł/os. Mieści do 200 osób. Jakaś znajoma była tam na weselu, ale nie mam z nią kontaktu, więc nie znam szczegółów. Parking.

Krakowiacy i Górale - to full wypas góralski na drodze do Myślenic (Głogoczów). Cudownie wygląda w nocy. Do 120 osób, do 150 zł/os. Drewno i kamień. Budują hotel. Parking.

Hotel Dworek Skawiński w parku w Skawinie. Sala stylizowana, ogromne okno, nie uwzględniają dekoracji. Jedzenie, słyszałam, że dobre. 140 zł/os. Sala do 160 osób (chyba) Brak apartamentu dla Młodej Pary. Parking.

Węgrzce (Weselmy się!). Remiza. Sala w kształcie litery L do 150 osób, odnowiona, jasna, bogate, ładne dekoracje. Parkiet. Menu od 70 zł/os. plus 4500 zł za wynajem. Parking.

Pałac Żeleńskich. Grodkowice (dość daleko od Krakowa) Piękny, zabytkowy obiekt, odnowiony wewnątrz. Twierdzą, że do 150 osób, ale na moje oko to 100. Trzy pokoje w amfiladzie, wyglądają jak mieszkanie w starej kamienicy. Bardziej pasuje na eleganckie przyjęcie weselne niż na "weselicho". Tańczy się w hallu. Oczywiście brak klimatyzacji. Wspaniały ogród do zdjęć w plenerze. Od 145 zł/os. Parking.

Restaruracja Śląska, ul. Królewska. Wystrój kojarzy mi się z restauracją hotelową lub na statku. Do 150 osób. Parkiet do tańczenia. Dwie opcje menu 140 i 150 zł/os. w zalezności od ilości pozycji jadłospisu, są elastyczni. Nie przewidują dekoracji, ale sala nie wymaga. Organizują imprezy nie tylko weselne i mają ogromne doświadczenie. Znajoma miała tam wesele i opowiada w samych superlatywach. Kierownik trochę oschły. Klimatyzacja. Brak parkingu.

Restauracja nad Jubilatem. Wspaniały widok z okien, taras do dyspozycji. Ceny około 130 zł/os., ale nie dam sobie głowy uciąć, bo byliśmy tam dawno. Obsługa jak z poprzedniej epoki, ale mają widać duże doświadczenie. Znajomi mieli tam wesele i byli bardzo zadowoleni. Sala na 80 osób. Wjazd windą. Brak parkingu.

Może coś się komuś przyda :-)
meg

Ubi tu Caius, ubi ego Caia.

Offline mea
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 16.06.2007
« Odpowiedź #46 dnia: 9 Grudnia 2006, 09:49 »
My będziemy mieli przyjęcie weselne w Hotelu Europejskim na Lubicz. Podoba nam się sala i blisko z Kościoła. Może ktoś słyszał jak tam jest na przyjęciu?
Gorąco pozdrawiam  :lol:

Offline meg

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #47 dnia: 13 Grudnia 2006, 20:48 »
Dziewczyny!
Z czystym sumieniem mogę powiedzieć, że DWOREK SKAWIŃSKI ma okropnego kucharza.
Zarezerowaliśmy termin, już byliśmy zdecydowani podpisywać umowę, ale podkusiło nas sprawdzić jedzenie.
W żadnym daniu ani jeden element nie był nawet dobry, nie mówiąc o tym, żeby był pyszny.
I tak:
Zupa dziwnie aromatyczna, ale być może ktoś lubi.
Kotlet różowy w środku, niedosmażony i kompletnie bez smaku.
Ziemniaczki opiekane - surowe w środku.
Sałatka z pekińskiej - zwiędnięta, choć nieźle dosmaczona.

Zrezygnowaliśmy.

O boszzzz.. gdzie my o tej porze sale znajdziemy????? :-((
meg

Offline AndziaK
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 23.06.2007 r.
« Odpowiedź #48 dnia: 14 Grudnia 2006, 09:39 »
Meg a Paczółtowice koło Krzeszowic? Suuuperaśne miejsce, blisko pole golfowe z tym że od Krakowa ze 40 km :(

Jak cos to dam namiary :)

Offline meg

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #49 dnia: 14 Grudnia 2006, 12:22 »
AndziaK, tam jeszcze nie sprawdzałam!!! :-)
A myślałam, że już wszystkie możliwości sprawdzone.
Bardzo chętnie dostanę namiary, boże!, na cokolwiek! ;-)
meg

Offline AndziaK
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #50 dnia: 14 Grudnia 2006, 12:55 »
Poszło na privka :)

A nie za daleko od Krakowa?

Offline meg

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #51 dnia: 14 Grudnia 2006, 13:05 »
AndziaK, wiesz, my się już wszystkiego chwycimy. Niestety, jak pisałam na priv, za drogo :-(
meg

Offline AndziaK
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #52 dnia: 14 Grudnia 2006, 13:50 »
Poszło jeszcze cos na privka :)

Offline zynelka

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #53 dnia: 14 Grudnia 2006, 14:31 »
a probowalas w witku???albo w karczmie pod blacha??ja mam swoje w hotelu pegaz restauracja parlament

Offline AndziaK
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #54 dnia: 14 Grudnia 2006, 14:38 »
Oooo Witek tez dobry pomysł  :mrgreen:  :mrgreen:

Offline AndziaK
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #55 dnia: 14 Grudnia 2006, 14:43 »
Poszło info na privka o Witku też :)

Offline AndziaK
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #56 dnia: 14 Grudnia 2006, 14:44 »
Jak cos to Witek na 1 miejscu a potem Kochanów :)

Offline meg

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #57 dnia: 14 Grudnia 2006, 15:03 »
Dziewczyny, kochane jesteście!
Witek ma termin zarezerwowany od dawna, ale w sumie, co szkodzi zapytać, czy sie nie zwolnił.
Niestety Karczma pod Blachą cieszy się złą sławą, a znajoma opowiadała takie rzeczy o swoim tam weselu, że trzeba mieć nóż na gardle, żeby się zdecydować na ten lokal. Jedzenia zabrakło, podawali wodę z kranu i równocześnie przyjmowali klientów w ogródku - porażka :-(

Zaraz czytam privy i dzwonię! :-)
meg

Offline zynelka

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #58 dnia: 14 Grudnia 2006, 16:04 »
no to ladny numer z ta karczma :shock:  moja kumpela robi na dzialkach w salce obok francesco nullo,jak bys chcia :lol: la to zalatwie tel

Offline AndziaK
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #59 dnia: 14 Grudnia 2006, 18:20 »
Polecam Witka, sala duża, piękna, szatnia, parking a obok hotel dla gości :)

I spokojnie wejdzie Ci tam 150 osób :)