jeśli kogoś interesują lokale w Krakowie to ja mam kilka opinii po dzisiejszym obchodzie .
Restauracja Piri Piri, na Bloniach:
-lokal bardzo przytulny, ściany w ciepłych kolorach żółto-pomaranczowych
-max. il. osób 70
-ceny - 3 zestawy: 95zł (marny zestaw), 115zł, 135zł/os (parę rzeczy bez ograniczneń). w cene nie wchodzą: alkohol, ciasta, owoce.
-w miesiącach letnich rozstawiają przed budynkiem stoły i parasole (jest miejsce).
-otoczenie :Błonia, daleko od ulicy.
-oferują alkohol z jakiejś frmy co z nią współpracują, ceny podobno niższe. w przypadku własnego alkoholu nie pobierają "korkowego"
Minusy:
-nie ma szatni (to największa wada!!)
-dość mala sala (jak na 70 os). są filary więc stoły ustawione są litere U, z tymże stół młodych znajduje się na środku i jest tyłem do parkietu tanecznego.
-toaleta dość obskórna, ilość 2, nie ma luster!!, umywalki są w toaletach, n ie w przedsionku!!
Hotel Kazimierz, ul.Miodowa:
-jak dla mnie nie ma zalet!
-sala bardzo mała, cała pokryta śliskimi płytkami, nie ma wydzielonego miejsca na tanczenie
-nie ma okien!, jest duży witraż na jednej ścianie
-ze względu na brak miejsca stoły ustawione są, w przypadku więcej niż 50 osób w ten sposób, że jest jeden bardzo długi stół dla młodych i od tego co metr lub dwa odchodzą krótki odnogi.
-nie ma praktycznie miejsca na orkiestre czy dj'a, ma on zająć miejsce pod antresolą ktora jest dookoła tej kwadratowej sali.
-ceny: od 99zł do 152zł/os, w menu znajduje sie wiele żydowskich potraw.
-sala jest żółta, parkiet biały.
-mx. można sie bawić do 5tej rano!!(czy potem wyrzucają parę młoda i gości? )
Restauracja Gościniec, ul.Stradomska:
-lokal przy ulicy
-2 sale przedzielone małą ścianą, są też filary
-ściana z drzwiami wejściowymi jest cała przeszklona, można zajrzeć do sali przechodząc obok chodnikiem
-ceny: 120-130zł/os bez alkoholu i ciast, 300-500zł za dekoracje
-max. il. osób 120
Restauracja Braserie, ul.Gazowa:
-nie byłam osobiście
-ceny: 160zl/os bez alkoholu, ciast, owoców lub 180zł/os z alkoholem
-max. il. osób 74
Zajazd Margerita, Modlnica:
-nie byłam osobiście ale słyszałam wiele pochlebnych opinii, moja koleżanka ma ta wesele w kwietniu i po obejrzeniu i podpisaniu umowy jest zadowolona
-cena: 135zł/os b ez alkoholu, ciast, owoców
-mają dwie sale, małą do 100 osób chyba i wielką na 250 nawet!!
Dworek Białoprądnicki:
-150zł/os lub 165zł/os (w zależnosci od menu) + jeśli wesele ma być w piwnicach Dworku too biorą 146zł/h wynajmu sal LUB 220zł/h jeśli wesele ma być na górze w Dworku. cena nie obejmuje alkoholu, nie wiem czy czegoś jeszcze.
Restauracja Śląska, ul.Królewska - MÓJ TYP!!:
-przede wszystkim kierownik restauracji jest szalenie miłym i rzeczowym człowiekiem. poza tym widać,że jes profesonalistą w każdym calu. rozmawiając z potencjalnymi klientami opowiada szczegółowo co oferuje. sugeruje nawet pewne pytania, których często klienci ie są swiadomi.
-sala jest piękna, w kolorach żółto-pomaranzowo-fioletowym. co rok odmalowywana.
-sala jest duża, jest specjalne miejsce wydzielone na parkiet (parkiet jest drewniany, reszta pokryta czerwonym dywanem)
- do sali idzie się dłuugm wąskim korytarzem, w tej samej kolorystyce, jest tam kilka luster w tym jedno wielkie
- w sali jest barek i troche miejsca na oddech i odejście od stołu.
- okno jest jedno duże
-oświetlenie średnio jasne, oczywiście można je różnie właczać
-toalety są po 3 w każdej płci, umywalki osobno, kibelki osobno.
-jest zamykana szatnia
-cena: 140zł/os
-min. il. osób 80, jesli jest mniej trzeba domówić coś z menu
-jest specjalne miejsce dla orkiestry badź dj'a, znajduje sie ono na podwyższenie względem parkietu
-jest miejsce na kwiaty i prezenty
-jest specjalna "pakamerka" dla ldzi z obsługi wesela, jest to malutki pokoik do ktorego wchodzi się wąziutkim wejściem obok mejsca na instrumenty, tam jest stolik i miejsce dla fotografa czy orkiestry. w ten sposób nie siedza oni gdześ po kątach ani z goścmi weselnymi a maja miejsce dla siebie.
-w cene wliczona jest dekoracja
Miejsce zrobiło na mnie ogromne wrazenie, sala nie jest upstrzona, wisi kika obrazów i generalnie urzązone jest tak,że nie trzeba dekorować.Co prawda na zewnatrz budynek jest odrapany i mieści sie bezpośrednio przy ulicy Krolewskiej ale w środku ma sie wrażenie jakby sie przeniosło zupełnie gdzie indziej..
Jutro idziemy podpisać umowę wiec jesli ktos ma jakieś zdanie nt.RESTAURACJI ŚLĄSKIEJ to bardzo proszę się odezwać .
uf..to tyle.am nadzieje,że komus sie przyda!!