Autor Wątek: Wierzę w nas czas w coś uwierzyc,żyjmy tak jakby jutra miało nie byc(04.06.2011)  (Przeczytany 118465 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline patrycja_4r

• Chuck Norris
  • data ślubu: 04.06.2011r  :i_love_you:
Czyli za samą licencję (bo tak to się chyba nazywa  :D ) nie dajemy nic?
pytam bo jutro wybieramy się do mojej parafii i nie wiem czy mam coś szykowac? Właściwie to tylko licencja jest nam potrzebna bo ja byłam chrzczona w kościele w którym będzie ślub.

Offline zabawex
  • maniak
  • data ślubu: 9.10.2010
Ja się na tym dobrze nie znam ( a powinnam bo niby mnie to dotyczy  :P) ale z tego co zdążyłam się zorientować to najpierw idziecie po zgodę na ślub w innej parafii, a dopiero po wygłoszeniu zapowiedzi dostaniecie "licencję". Poczytałam trochę na ten temat i w zasadzie co parafia to obyczaj. Jedni dają licencje inni mówią że nie trzeba. I bądź tu człowieku mądry.... ::) Za wystawienie dokumentów również nie musicie płacić, tu obowiązuje zasada "co łaska". Chociaż w tym przypadku powyższe stwierdzenie, ze co parafia to obyczaj też ma rację bytu.
Ja nie zapłaciłam ani za akt chrztu ani za zgodę na ślub. Uważam, że jak przez 27 lat mojego życia daję "na tacę", jak ksiądz chodzi po kolędzie to też zawsze dostaję "ofiarę" to dwa świstki papieru, których wystawienie zajmuje minutę może wypisać za darmo. W końcu jest to jego "praca".

Offline patrycja_4r

• Chuck Norris
W ten sposób to działa?Czyli i tak najpierw musimy się wybrac do parafii po zgodę...
Dziękuję  :-*

Offline czigra

• Chuck Norris
  • Ewa i Maciek
  • data ślubu: [i
ja za licencje płaciłam 100zł ;)

Offline Nemezis

• maniak
  • data ślubu: 3 lipca 2010
a ja powiedziałam "Bóg zapłać" i poszłam :p

Offline anka2oo4

• zapaleniec
  • data ślubu: 14.08.2010

Dyplomatyczna odpowiedź i jaka na miejscu  :D

Offline Agulec_102

• Chuck Norris
  • data ślubu: 8.05.2010
:skacza:

Offline mkarolinka

• Chuck Norris

Muszę zapamiętać ;)

Offline patrycja_4r

• Chuck Norris
Cześć dziewczyny!!!

Jedna sprawa z anszego napietego  :P grafiku jest już usunięta  ;D A mianowicie wybraliśmy się dziś do mojej parafii w celu uzyskania zezwolenia.No i uzyskaliśmy  ;D
O dziwo! obyło się bez problemów,wymówek itp.wręcz przeciwnie!Proboszcz przyjął nas bardzo miło i sympatycznie.Tak sympatycznie,że aż miałam wyrzuty,że rezygnujemy z tego kościoła  :p :p
No nic tak już mam  ;D

Na jutro plan jest następujący:zabieramy z mamą manatki i jedziemy do Chwalęcic na mierzenie  ;D ;D ;D
Oczywiście moja mama upiera się,że ja już znalazłam swoją sukienkę  :D ale coż-trzeba mierzyć dla porównania  ;D

Po powrocie o 16stej wybieramy się do drugiego kościoła-zanieść zezwolenie i zmienić godzinę ślubu.Trzymajcie kciuki aby była wolna 17sta lub 16sta  ;D ;D ;D

A teraz z innej beczki:jak wiecie 14.08 jestem świadkową na ślubie koleżanki.Ona wraz ze swoim Pm mieszkają w Oslo.Do Polski przyjechali 2 tyg przed ślubem-a jak wiecie wtedy jest mnóstwo załatwiania ect.
W związku z czym nie będzie typowego panieńskiego,tylko całą bandą spotykamy się w lokalu.Będą zarezerwowane loże,ale wszyscy będziemy razem-my laski i nasi faceci  ;) ;D
Teraz mam takie pytanie:uważacie,że powinnam do tego lokalu wziąść jakiś prezent dla młodej?Czy może wspólny dla nich?Wiecie ja w ogóle nie znam jej koleżanek itp,nie wiem-może one się na coś składają,ale ja nie mam pojęcia...Co powinnam zrobić?HELP!!!

Offline JolaM85

• maniak
  • Dobrze,że mamy w sobie tyle siły...
  • data ślubu: 14.02.2015r
ja robiłam wieczór paniensko kawalerski i kupywałam prezent i dla mlodej i dla mlodego

Offline aagatkaa

• Chuck Norris
Hmm ciężka sprawa! :-\
Może poproś o parę numerów tel. do tych dziewczyn, które będą na panienskim i zapytaj się, jak one działają ;)
Buźki :-*

Offline Asiste

• uzależniony
  • data ślubu: 25.06.2011
myślę, że dla niego też wypada... chociaż  jakąś malutką pierdołkę:)
Zapraszam Cię do mojego odliczanka

".. Zasypiać i budzić się przy Tobie do końca swoich dni... "

Offline zabawex
  • maniak
  • data ślubu: 9.10.2010
Ja podzielam opinię, żeby zadzwonić do dziewczyn i zapytać czy one coś szykują. Uważam też, że można zadzwonić do jakiegoś "kawalera" i zapytać czy oni coś szykują dla PM, bo dlaczego Wy (laski) macie się o wszystko martwić a oni przyjdą na gotowe. Myślę, że tak będzie fajnie jak wy będzie mały coś dla Młodej a chłopy dla Młodego.

Offline ciriness

• Chuck Norris
  • data ślubu: 11.09.2010
No dokładnie Pati, co z tego że ich nie znasz, możesz się dołożyć i z nimi świętować :) Może jakieś fajne dziewczyny :)

Offline Roksana

• entuzjasta
  • data ślubu: 20.08.2011
Pati, Ty wiesz ze my tu wszystkie czekamy na fotki z przymiarki  :tupot: :tupot:

Offline ylka

• maniak
  • data ślubu: 2011-05-14
kup im Kamasutrę - to będzie prezent zarówno dla niej, jak i dla niego :)

Offline Paulincia:)

• Chuck Norris
  • data ślubu: 14.05.2011
Ja jak robilam panienski mojej kumpeli(bylam swiadkowa) to zlozylysmy sie wlasnie po kilka groszy na rozne drobiazgi i jednym z takich drobiazgow byla wlasnie kamasutra w pieknym wydaniu ;) ;) ;)byli naprawde bardzo zadowoleni,takze uwazam ze dla świerzo upieczonych malzonkow to naprawde swietny prezencik ;) ;)
:*:*:*

Offline pusia24
  • uzależniony
O kurcze ciezka sprawa ,ale tak jak dziewczyny Ci napisaly, zadzwon do jej kolezanek lub kup cos dla niej i dla niego.
 :-* :-* :-* :-* :-*

Offline elemelka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 24.07.2010
w  zasadzie większość rzeczy, które kupisz Pannie Młodej będą ku uciesze męża, więc to taki współny prezent ;D

Offline justys0101
  • Chuck Norris
  • data ślubu: [color=black
Pati, jak przymiarka - czekam na relację  :tupot: :tupot: :tupot:

Offline patrycja_4r

• Chuck Norris
Cześc dziewczyny!!!  :-* :-* :-* :-*

Dziękuję wam za rady  :Daje_kwiatka:
Powiem wam,że to wszystko jest na wariackich papierach i właściwie nikt nic nie wie  ::) ::) ::)
Dziś jest impreza,ale dalej nikt nie wie jaki jest przebieg-gdzie się zaczyna,kto będzie itp  ::)
Powiem wam,że ja jestem świadkową i owszem ale jej najbliższą koleżanką to na pewno nie i młoda ustala szczegóły z kimś innym nie ze mną-stąd moja niewiedza.
No nic!.W każdym razie świadek jest moim kolegą-także razem wczoraj wybraliśmy się na małe zakupy.
Kupiliśmy kilka drobiazgów-takich raczej zwałowych  :D :D :D :D jak np.strój Borata dla młodego a dla młodej mini fartuszek do domu(z przodu fartuszek a z tyły czerwone stringi  :D natomoast w kieszonce otwieracz do piwa  :D)
i dla obojga kajdanki.W sumie nie mieliśmy żadnego pomysłu,ale fajnie że świadka znam od kilku lat i poczuł się też jakoś do obowiązku  ;D Brakuje mi tylko stroju dla młodej na ten dzisiejszy wieczór  ::) Tzn.uszyłyśmy z mamą spódnicę z różowym tiulem ale jeszcze czegoś na górę brak....Nie wiem czy to założy,ale po paru głębszych pewnie się skusi  :D :D :D :D :D

U księdza nie byliśmy bo mój R.dzień wcześniej popił z kolegami i wczoraj leczył kaca cały dzień  :D :P
Do tego póżnio wróciłyśmy z Chwalęcic-jakoś tak nam się zeszło  ::)

Aaaaaaaaaa kupiłam sukienkę  ;D ;D ;D ;D ;D
No to lecę bo muszę szukac czegoś jeszcze na ten panieński
  ::)  :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-*

Offline justys0101
  • Chuck Norris
Aaaaaa.... Kupiłaś sukienkę i piszesz to w ostatniej linijce....
Osz Ty  :biczowanie: :biczowanie: :biczowanie: :biczowanie: :biczowanie:
Już nie mogę się doczekać... Wklejaj zdjęcia!!!  ;D ;D ;D

Offline Aneczq1987
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30.07.2011
Specjalnie to zrobiła, że w ostatniej linijce  :P

Fooooooooottttttttyyyyyyyyyyyyyy!!!!!!!!!!!! I to już  ;D :biczowanie:

Offline lolalola

• Chuck Norris
  • data ślubu: 02.10.10
Ta spódniczka ze stringami i otwieraczem do piwa ciekawa, ciekawa  :brewki:

Jaka sukienka?? Dla mamy czy dla Ciebie?? ;D

Offline patrycja_4r

• Chuck Norris
Sukienkę kupiłam dla siebie-ślubną  ;D ;D ;D
Powiem wam,że nie sądziłam że tak szybko kupię i do tego taką-wg mnie jest to typowa suknia ślubna,skromna...
Nic podobnego do tych które mierzyłam w SZczecinie...
Mierzyłąm wczoraj kilka sukienek i nawet byłam skłonna wziąśc jedną z nich-pomimo faktu,że coś mi tam w niej nie pasowało.Może to,że wydawałą mi się taka zakurzona i przenoszona.Sama nie wiem...
Jednak jak założyłam "MOJĄ" to na twarzy pojawił mi się mega uśmiech,sama nie potrafię opisac tego uczucia.Właściwie bez zastanowienia powiedziałam że ta i żadna inna  ;D ;D ;D ;D Wiem,że jeszcze mam dużo czasu ale bałam się że następnym razem już by jej nie było.

Zamierzam zaszalec z welonem i ew.dodatkami-zobaczymy  :D
Póki co jest suknia i jestem z tego powodu bardzo szczęśliwa  ;D Chociaż troszkę mi żal,że ominą mnie już mierzenia w innych salonach  ::)

aaaaa zdjęc na forum na pewno nie wstawię,ale jeśli macie ochotę to mogę wam wysłac na meila  :-*

Offline lolalola

• Chuck Norris
  • data ślubu: 02.10.10
to mi, mi wyślij;P

Offline justys0101
  • Chuck Norris
O tak - wyślij  ;D ;D ;D
Meila podam na priv  ;D

Offline aagatkaa

• Chuck Norris
Aaale super!!!
Cieszę się razem z Tobą, że masz już suknię!!! :brawo_2: :hopsa: :przytul:
...i że masz to już za sobą!!
Bo powiem Ci, że to wcale nie jest takie fajne, latanie po wszystkich salonach i mieszenie tylu sukienek, byle tylko coś kupić, bo czas goni... :-\

No i oczywiścia, ja również poproszę fotkę ma meila! ;D
Miłęgo weekendu kochana:-* :-* :-*

Ps. fartuszek - rewelacyjny prezent! ;D ;)

Offline justys0101
  • Chuck Norris
Nooo Patrycja - pięknie!
Fajnie, że masz już to za sobą i że czujesz, że to ta  ;D Najważniejszy zakup z głowy  :)
Suknia faktycznie do zwężenia, ale co zrobić jak taka chudzina jesteś  ;)

Offline słodka_wanilia

• zapaleniec
  • data ślubu: 17.09.2011
Gratuluję kupna sukni  ;D