Czasami w weekendy dorabiam sobie w sklepie monopolowym, więc trochę sie osłucham i widzę co ludzie kupują. Co do wódki takiej w dobrej cenie dużo idzie Białek Żubrówki, mój narzeczony też bardzo lubi. Soplica tez podobno dobra ale ciut droższa. Z lepszej wódki o kiedyś szło więcej Finlandii teraz często slyszę, że się popsuła, za to więcej sprzedaje się Smirnoffa. Teraz coraz więcej robią wódek smakowych i to o różnych smakach, była żubrówka palona teraz jest złota, soplica śliwka, wiśnia, orzech, można trochę urozmaicić dodając kilka butelek innej wódki. Wyborowa ma wiele smaków np. imbir, melon, granat.
Robiąc kosztorys weselny wypytałam przedstawiciela handlowego z jednej hurtowni ile kosztuje po cenie hurtowej pół litra żubrówki białej to wówczas mówił, że 19,50zł, w sklepie jest po 23 zł więc jest oszczędność.
Co do win podobno bardzo dobre jest mołdawskie czarny doktor (etykieta jest z napisem po mołdawsku) idąc na wesele do kolezanki w czerwcu kupiłam je zamiast kwiatów - ma śliczna butelkę, kolezanka mówiła, że pyszne i naprawdę dobrze się sprzedaje. Co do innych win to El Sol podobno jest lepsze od Carlo Rossi a w podobnej cenie. Co do innych które klienci polecają to: Mogen David, Imako Majestic Vranec, Jacobs Creek (Merlot ale inne też w sumie),.
Ja niestety nie lubię czerwonych win w ogóle, białe tylko na jakiś imieninach czy urodzinach w rodzinie pije, ale najlepiej smakuje mi Carlo Rosi białe słodkie.