Autor Wątek: alkohol-wódka  (Przeczytany 31349 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline malgosieńka

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 28.05.2011
Odp: alkohol-wódka
« Odpowiedź #30 dnia: 16 Września 2010, 21:04 »
a tak nie doczytałam 30 butelek o,7 na ile osób???

Offline katepolak

• bywalec
  • data ślubu: 11.06.11.
« Odpowiedź #31 dnia: 16 Września 2010, 22:33 »
sorki, faktycznie nie napisałam...gości będzie 70/80.

Offline zaba

• maniak
  • data ślubu: lipiec 2011
« Odpowiedź #32 dnia: 22 Grudnia 2010, 00:30 »
wlasnie wczoraj zakupilam wodke na wesele, przeszukalam wszystkie markety, mako i hurtownie i najtaniej bylo w hurtowni agis na smolenskiej jakby ktos szukal, cena zalezy od ilosci zakupionego alkoholu i czasem sa dodatkowe promocje, my trafilismy na dodatek 1l wodki do kazdych zakupionych 20l ;)..

Offline mychaszara
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 14.05.2011
« Odpowiedź #33 dnia: 22 Grudnia 2010, 20:03 »
A mogła byś napisać gdzie jest ta ulica? I jak mniej wiecej ceny sie rozkładaja?
Np.  Bols , Gorzka żoładkowa bodz coś w tym stylu?

Offline zaba

• maniak
« Odpowiedź #34 dnia: 22 Grudnia 2010, 20:54 »
na smolenskiej to jest miedzy torunska i nowotorunska...
jesli o ceny hcodzi to nie mam pojecia jak to wyglada z poszczegolnymi wodkami, cena zalezy od ilosci i trzeba sie tam udac osobiscie, bo przez telefon nie podadza - a mysle, ze warto, ja dostalam finlandie 0,5l za 27,50 a ceny w sklepach dochodza do 34zl...

Offline Precelek

• Chuck Norris
  • data ślubu: 04.06.2011
« Odpowiedź #35 dnia: 22 Grudnia 2010, 20:57 »
My też zamawialiśmy wódkę przez hurtownię, ale nie wiem jaką, bo to było po znajomości.
cenowo daliśmy 19zł za 0,5 Stock'a

Katepolak, odważna ilość nie powiem, tzn strasznie mało. my mamy 90 połówek na 100 osób i jeszcze nam powiedziano w którejś sali (już nie pamiętam gdzie), żeby brać 0,7 na głowę. Fakt my nie mamy barmana, ale ja osobiście bałam się mieszania drinków z czystą itd. bo jednak goście miewają pomysły :)

Coby nie powiedzieć, kto już kupił wódkę na przyszły rok, niech się cieszy, bo Vat skacze, akcyza skacze i wszystko niestety do góry. Już alkohole podrożały, a po nowym roku to już w ogóle. Proponuję się spiąć tym, którzy dadzą radę finansowo i zahaczyć o Kaufland lub Biedronke. Maja naprawdęceny praktycznie około 30 - 50gr wyższe niż hurtowe.

Never run faster than your guardian angel can fly ....

Offline Precelek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #36 dnia: 22 Grudnia 2010, 21:00 »
Zaba, standardowa cena Finlandii czystej 0,5  w sklepie (nie markecie) to około 30zł, za 36zł można kupić już 0,7zł.

Najbardziej opłaca się brać wódki, które są dobrej jakości, bezodorowe i nie aż tak popularne. Można w hurtowniach potargować się o niezły rabat, bo zazwyczaj nie mają aż takiego zbytu akurat na ten rodzaj.

Offline zaba

• maniak
« Odpowiedź #37 dnia: 22 Grudnia 2010, 22:55 »
oj sie nie zgodze co do cen, finlandia 0,7 najtaniej w auchanie znalazlam i to bylo 38,99zl moze juz zdazyla podrozec na moje nieszczescie :-\...

Offline Precelek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #38 dnia: 23 Grudnia 2010, 14:12 »
Zaba, nie dalej jak tydzień temu kupowałam czystą Finlandię w Tesco za 36,99zł :) i jeszcze przedwczoraj widziałam ja w tej cenie tam ;)

Offline zaba

• maniak
« Odpowiedź #39 dnia: 23 Grudnia 2010, 18:03 »
kurcze, do tesco poslalam narzeczonego nie bylam osobiscie no i widzisz...ehh te chlopy nie mozna im niczego powierzyc, podal wyzsza cene - a moze zerknal na smakowa :P...no trudno sie mowi, nawet nie bede mu o tym wspominac, a nastepnym razem bede wszystko sama sprawdzac :-\...

Offline moniczka86
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #40 dnia: 10 Czerwca 2011, 14:13 »
o właśnie, ja zastanawiałam się nad tym, czy zamawiać etykiety na butelki.  Też wydaje mi się, że to już trochę staroświeckie.  jednak zwyczaj dawania gościom butelki wódki weselnej pozostał i fajnie by było żeby to nie była taka sama wódka, jaką mogą kupić sobie w sklepie, wiec zawieszki jak najbardziej. 
Etykiety ślubne też kojarzą mi się z tym, że nie wiadomo później jaką wódkę się pije. . . .  :-\

Offline violiza

• uzależniony
« Odpowiedź #41 dnia: 21 Grudnia 2014, 15:11 »
Jaką wódkę kupujecie? My się zastanawiamy nad Białą Żubrówką- są lepsze w tej cenie?
Nie pijemy zbytnio alkoholu i nie znamy się...

a jakie wino???
jestem forumową skrzypaczką,->
https://e-wesele.pl/forum/index.php?topic=49937.new#new  zagram też na Waszym ślubie ;)
zapraszam do kontaktu :)

Offline doksik86
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 06.09.2014
« Odpowiedź #42 dnia: 21 Grudnia 2014, 15:19 »
Carlo Rossi,  klasyk ;-)
Wódka w porządku, ale Soplica będzie taniej, a równie dobra ;-)

Offline mgielka86
  • maniak
  • data ślubu: 20.09.2014
« Odpowiedź #43 dnia: 21 Grudnia 2014, 15:26 »
Jaką wódkę kupujecie? My się zastanawiamy nad Białą Żubrówką- są lepsze w tej cenie?
Nie pijemy zbytnio alkoholu i nie znamy się...

a jakie wino???

My mieliśmy wódkę Stumbras Pure, wino białe Mołdawska dolina - bardzo dobre, czerwone wino Mogen David, przepyszne :) 

Offline violiza

• uzależniony
« Odpowiedź #44 dnia: 21 Grudnia 2014, 15:27 »
z początku też o Carlo Rossi myślałam ale chcieliśmy coś bardziej wyszukanego, ale póki co dobre i to,
 jak ktoś coś to proszę o jakieś inne propozycje również:)
https://e-wesele.pl/forum/index.php?topic=49937.new#new  zagram też na Waszym ślubie ;)

Offline violiza

• uzależniony
« Odpowiedź #45 dnia: 21 Grudnia 2014, 15:32 »
to nie złą wódkę cenowo mieliście, a wino dość tanie Mogen David wino koszerne:D prezentuje się bardzo elegancko:) dzięki za podpowiedź!:) bardzo mi zależy na smacznym winie,
a tak z ciekawości, ile wina kupiłyście? jakie proporcje białe/czerwone?

Offline mgielka86
  • maniak
« Odpowiedź #46 dnia: 21 Grudnia 2014, 15:38 »
Chcieliśmy dobrą wódkę, bo to jednak też ważne na weselu. I dużo nam jej poszło, bo bardzo łatwo wchodzi :P I nikt nie miał po niej kaca :) Mogen David Concord polecam spróbować, jak soczek :) Każde jest dobre, to Blackberry też pyszne bo Pomegranate już bardziej słodkie, chociaż tez dobre :)
Miałam problem z białym, bo raczej nie pijam i jak na białe to naprawdę jest ok. Na weselu też bardzo smakowało, poszło całe :) Kupiliśmy chyba z 15 butelek białego i 20 czerwonego na 80 osób (z dziećmi).

Offline violiza

• uzależniony
« Odpowiedź #47 dnia: 21 Grudnia 2014, 15:45 »
To fakt, dobra wódka,
kurcze nie pamiętam co za wódka była kiedyś na weselu, w ogóle nie wchodziła, potem postawili właśnie żubrówkę lub Pana Tadeusza i od razu zaczęła się impreza...:D
W każdym razie, ta Twoja wódka niestety dla mnie za droga.
Ja mam ok. 57 os.  (nie licząc dzieci) i tak myślałam żeby kupić z 10- 15 butelek wina czerwonego tak kolega sugerował, więc też nieco za mało....
a gdzie to wino można dostać w Bydgoszczy?

Offline doksik86
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #48 dnia: 21 Grudnia 2014, 15:49 »
Ja miałam 12 butelek na 34 osoby i może 3 zeszły...ludzie wybrali wódkę

Offline mgielka86
  • maniak
« Odpowiedź #49 dnia: 21 Grudnia 2014, 15:49 »
My cały alkohol kupowaliśmy w Makro. Mają bardzo duży wybór win, można się pogubić :P Wiesz to dużo zależy od gości...Ja wiedziałam, że dużo kobiet będzie piło wino, bo noclegi mieli zapewnione, więc wolałam mieć więcej...Ok. 30 butelek razem na Twoim miejscu bym kupiła. Lepiej żeby zostało niż ma zabraknąć :)

Offline violiza

• uzależniony
« Odpowiedź #50 dnia: 21 Grudnia 2014, 15:51 »
Wino się nie zepsuje  i zawsze się przyda na uprzyjemnienie wieczorów i różnych spotkań :) a jeśli faktycznie pyszne, to może warto. koniecznie muszę spróbować wcześniej:)

Offline violiza

• uzależniony
« Odpowiedź #51 dnia: 21 Grudnia 2014, 16:02 »
doksik86 może nie zachęciło Carlo:p
kurcze, pamiętam jak teraz w sierpniu dobre winko miał kolega- narzeczony przypomniał LE FILOU
tylko też nie pamiętam ile mówił że zeszło
ale nigdzie nie mogę znaleźć jak mniej więcej cenowo ono wygląda, chyba że źle spisaliśmy nazwę, trzeba się będzie spotkać znowu spotkać...:)

Offline doksik86
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #52 dnia: 21 Grudnia 2014, 16:04 »
Nie znam nikogo kto by nie lubił Carlo ;-)
Po prostu większość woli wódkę,  takie rodziny :-) wiedzieliśmy o tym :-)

Offline violiza

• uzależniony
« Odpowiedź #53 dnia: 21 Grudnia 2014, 22:22 »
Carlo jest dobre ale nie BARDZO dobre jak dla mnie:)
wiadomo, zależy od preferencji rodziny, chyba nie ma reguły ile kupić tego ile tego. Najlepsze jest to że i tak się nie zmarnuje jak coś zostanie, nie to co jedzenie czy napoje. więc aż takiej straty nie ma.
mgielka86 które wino z Mogen David kupowałaś? Ja dziś dorwałam Blackberry i Pomegranate :) super cena 21 z groszem.
Jest to wino bezkorkowe?! ::)

Offline mgielka86
  • maniak
« Odpowiedź #54 dnia: 21 Grudnia 2014, 22:30 »
Tak, nie ma korka. Ja większość kupowałam Concord i trochę Blackberry. To Pomegranate jest bardzo słodkie, ale też dobre :) Według mnie Concord najlepszy :) To bardzo dobra cena, my w Makro kupowaliśmy po 20 zł a wcześniej w Tesco na próbę po 25 zł chyba.

Offline violiza

• uzależniony
« Odpowiedź #55 dnia: 21 Grudnia 2014, 22:37 »
No właśnie byłam w Tesco i nie kupiłam,
a potem w Auchan i widzę że taniej to wzięłam, niestety mieli tylko te dwa, Concord nie było :/

Offline jula2212
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #56 dnia: 22 Grudnia 2014, 14:15 »
violiza- co do wódki to proponuję Stocka -ja osobiście miałam i nikt nie narzekał bez odoru w dość dobrej cenie można kupić

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
  • data ślubu: 28 sierpnia 2004r.
« Odpowiedź #57 dnia: 22 Grudnia 2014, 14:21 »
Wino chcesz dobre czy sikacza  ;D

Offline roxi291290

• bywalec
  • data ślubu: 08.08.2015
« Odpowiedź #58 dnia: 4 Stycznia 2015, 23:46 »
Nie znam nikogo kto by nie lubił Carlo ;-)

Ja nie lubię Carlo ;)
Zapraszam do relacji z mojego ślubu:
http://e-wesele.pl/forum/index.php?topic=50698.0

Offline Kara-90

• entuzjasta
  • data ślubu: 09.09.2016
« Odpowiedź #59 dnia: 9 Stycznia 2015, 18:57 »
Czasami w weekendy dorabiam sobie w sklepie monopolowym, więc trochę sie osłucham i widzę co ludzie kupują. Co do wódki takiej w dobrej cenie dużo idzie Białek Żubrówki, mój narzeczony też bardzo lubi. Soplica tez podobno dobra ale ciut droższa. Z lepszej wódki o kiedyś szło więcej Finlandii teraz często slyszę, że się popsuła, za to więcej sprzedaje się Smirnoffa. Teraz coraz więcej robią wódek smakowych i to o różnych smakach, była żubrówka palona teraz jest złota, soplica śliwka, wiśnia, orzech, można trochę urozmaicić dodając kilka butelek innej wódki. Wyborowa ma wiele smaków np. imbir, melon, granat.
Robiąc kosztorys weselny wypytałam przedstawiciela handlowego z jednej hurtowni ile kosztuje po cenie hurtowej pół litra żubrówki białej to wówczas mówił, że 19,50zł, w sklepie jest po 23 zł więc jest oszczędność.
Co do win podobno bardzo dobre jest mołdawskie czarny doktor (etykieta jest z napisem po mołdawsku) idąc na wesele do kolezanki w czerwcu kupiłam je zamiast kwiatów - ma śliczna butelkę, kolezanka mówiła, że pyszne i naprawdę dobrze się sprzedaje. Co do innych win to El Sol podobno jest lepsze od Carlo Rossi a w podobnej cenie. Co do innych które klienci polecają to: Mogen David, Imako Majestic Vranec, Jacobs Creek (Merlot ale inne też w sumie),.
Ja niestety nie lubię czerwonych win w ogóle, białe tylko na jakiś imieninach czy urodzinach w rodzinie pije, ale najlepiej smakuje mi Carlo Rosi białe słodkie.