Autor Wątek: Krótka relacyjka z wyjątkowego dnia Agi i Pawła  (Przeczytany 38577 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline anka2oo4

• zapaleniec
  • data ślubu: 14.08.2010
Odp: Krótka relacyjka z wyjątkowego dnia Agi i Pawła
« Odpowiedź #30 dnia: 12 Maja 2010, 14:37 »
Im więcej czytania tym lepiej, oczywiście musi to być nagrodzone foteczkami  ;D

Offline patrycja_4r

• Chuck Norris
  • data ślubu: 04.06.2011r  :i_love_you:
« Odpowiedź #31 dnia: 12 Maja 2010, 14:38 »
Oj tam oj tam  :D Przecież wiesz,że my tu obecne lubimy czytać no i oglądać również  ;D ;D ;D
A że chyba wszystkie z nas już Cię troszkę poznały (jedne osobiście)inne tak jak ja poprzez Twoje wpisy,
to jesteśmy ciekawe jak to u Ciebie wyglądało  ;D A wyglądało bardzo ciekawie,więc czekamy niecierpliwie  ;D :-* :-* :-*

Offline zabawex
  • maniak
  • data ślubu: 9.10.2010
« Odpowiedź #32 dnia: 12 Maja 2010, 14:47 »
......więc stwierdziliśmy że zrobimy to (bo przecież prędzej czy później byśmy podjęli te kroki), ale bardziej dla nich, jakże się myliliśmy...
Jakie to piękne  :Wzruszony:

Offline Agulec_102

• Chuck Norris
  • data ślubu: 8.05.2010
« Odpowiedź #33 dnia: 12 Maja 2010, 15:08 »
Tak więc na koniec stycznia 2010 klamka zapadła. Ale, ale...wiadomo było że ślub cywilny, że w 2010 r., no i obstawialiśmy po prostu uroczysty obiad, głównie Paweł (nie lubi być w centrum zainteresowania, podobnie zresztą jak ja, wizja weselnej imprezy go przerażała i wydawała się czymś zbędnym), jednak ja już połknęłam bakcyla, włączył mi się tryb myślenia Panny Młodej i zapragnęłam, choć skromnego, ale jednak przyjęcia weselnego  ;D Przeforsowałam kobiecym sposobem swój zamysł  :D
Wiedzieliśmy, że musi być to kwiecień lub początek maja (łudziliśmy się że będzie ładnie, wiosennie  :glupek: ), ponieważ siostra P. ma wyznaczony poród na drugą połowę maja, a po porodzie byłoby utrudnieniem dla niej śmigać na wesele w noworodkiem.
Pierw zrobiliśmy rozeznanie w lokalach, czy w ogóle są wolne terminy, ku naszemu zaskoczeniu, właściwie nie było z tym problemu, większość na szczęście bierze ślub latem  :) Zatem zaklepaliśmy termin w urzędzie  ;D Przy okazji miałam wielkie dylematy odnośnie nazwiska, Paweł ma krótkie nazwisko i że tak to delikatnie określę, nie powalające na kolana, w związku z tym wybrałam opcję dwu-członową. Ku wielkiej rozpaczy mojej mamy, która uważa że już skrzywdziłam swoje przyszłe dzieci... :shock:  :glowa_w_mur: Pawłowi było to obojętne. Mogłam później jeszcze to zmienić, jednak tak już zostało  :)
Wysłaliśmy sporo e-maili do lokali, byłam mile zaskoczona, że większość na nie odpowiedziała (wiecie jak to jest), jednak w pierwszej kolejności liczyły się te najbliżej Zamku, kierowaliśmy się opiniami na forach (internet jest po prostu niezastąpiony) itp. W lutym wzięliśmy dzień wolnego, kupiliśmy garnitur, wdepnęliśmy z ciekawości do Kruka (wcześniej byliśmy już u paru jubilerów) i zamówiliśmy obrączki (z miejsca wpadły nam w oko), no i mieliśmy obejść lokale, weszliśmy do pierwszego z listy Royalu i....zakochaliśmy się w nim  ;D A jeszcze jak menadżer przedstawił nam warunki, to już właściwie było wiadomo że to ten  :skacza: . Ponieważ jestem dość skrupulatna, obeszliśmy na wszelki wypadek resztę, ale Royal był niewątpliwym faworytem. I to wszystko jednego dnia  :jupi: , pomyślałam że kurcze niezły mamy początek....c.d.
Maiło być c.d.n.  ;D

Offline patrycja_4r

• Chuck Norris
  • data ślubu: 04.06.2011r  :i_love_you:
« Odpowiedź #34 dnia: 12 Maja 2010, 15:11 »
a na jakiej ulicy jest ten royal?Bo ja to słabe rozeznanie mam  w Szczecinie...generalnie wiem,gdzie jest dworzec PKP,Turzyn,Galaxy,Wszystkich Świętych i jeszcze parę ulic  ;D ;D ;D

Offline Anjuszka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 30.07.2011
« Odpowiedź #35 dnia: 12 Maja 2010, 15:13 »
Royal jest jak się idzie na zamek :P

Aga naprawdę fajnie się Ciebie czyta, szkoda, że nie miałaś odliczanka... ale super, że nadrabiasz :)

Offline pusia24
  • uzależniony
« Odpowiedź #36 dnia: 12 Maja 2010, 15:14 »
Kochana jak moglas nie miec odliczanka toz to Ciebie sie czyta z otwarta buzia :o
Wszystko co piszesz jest tak interesujace ze tylko tupie  :tupot: nozkami na nastepna czesc a na foteczki to juz nie wspomne. :-* :-* :-* :-* :-*

Offline magda19285

• uzależniony
  • data ślubu: 01.10.2010
« Odpowiedź #37 dnia: 12 Maja 2010, 15:14 »
Tyle spraw w jeden dzien zalatwiliscie super!!!

Czekam na cd  :-*

Offline alinka692

• "Decydując się na dziecko, kobieta zgadza się aby jej serce żyło poza jej ciałem"
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 06.08.2010
« Odpowiedź #38 dnia: 12 Maja 2010, 15:21 »
oj tak zgadzam sie z Babeczkami- przyjemnie sie czyta ..i do tego z poczuciem humoru  ;D
..pisz jak najwiecej sie da..o Was..o przygotowaniach..przyjeciu plus foteczki of course  :brewki:

Offline kasia22

• uzależniony
  • "Kocha się za nic"
  • data ślubu: 17.04.2010 godz.12.00
« Odpowiedź #39 dnia: 12 Maja 2010, 15:32 »
dotarłam i  ja ;) Wszystkiego najlepszego  na Nowej Drodze życia ;D
Dziewczyny mają rację, świetnie się czyta twoją relacyjkę ;D

Offline beaberry

• uzależniony
  • Zakochana po uszy :)
  • data ślubu: 6 VIII 2011
« Odpowiedź #40 dnia: 12 Maja 2010, 15:58 »
Pisz, pisz :D Fajnie się czyta.
Mnie mama też straszy krzywdzeniem dzieci nazwiskiem panieńskim ;D Ale ja to bym chciała 1 człon mieć, więc i tak Twa mama nie może narzekać ::)

Offline agulla1919

• Chuck Norris
« Odpowiedź #41 dnia: 12 Maja 2010, 16:06 »
Wooow wszytsko w jeden dzien??Szok!!

Ciekwei jest u Ciebie ... czekamy na dalszy ciag :D

Offline anka332

• Chuck Norris
  • data ślubu: 2009-09-05
« Odpowiedź #42 dnia: 12 Maja 2010, 17:28 »
no to ja tez sie przylacze :) gratulacje
Pawel 26.06.2013
Dominik 18.11.2016
Malwinka 28.06.2020

Offline ciriness

• Chuck Norris
  • data ślubu: 11.09.2010
« Odpowiedź #43 dnia: 12 Maja 2010, 19:07 »
Agulec jestem i ja spóźnialska !

Super relacja się zapowiada, czyta się Twoją opowieść jak dobrą książkę :) Łady macie staż i ślub widzę szybko na wariata :) Nie mogę doczekać się zdjęć :)

Offline aagatkaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #44 dnia: 12 Maja 2010, 19:40 »
I co, i co, co było dalej?! :tupot: :tupot: :tupot:  ;D
Super relacyjka, z elementami odliczanka, jakby nie było! :D :D ;) :-*

Offline nikmat
  • uzależniony
  • data ślubu: 18.09.2010
« Odpowiedź #45 dnia: 12 Maja 2010, 21:14 »
Agula bardzo fajnie cię czyta Twoją relacyjkę. :)
Czekamy na c.d.n. ;D
Nasz synek:

Offline Agulec_102

• Chuck Norris
« Odpowiedź #46 dnia: 12 Maja 2010, 22:09 »
Kasia 222, Anka 332 i Ciriness witajcie  :hello:

To teraz uwaga, spróbuję wkleić fotę, dosyć dawną, jak jeszcze miałam długie włosy  :)

Teraz spróbuję trochę inaczej

http://img257.imageshack.us/img257/1144/p1010015x.jpg

Offline alinka692

• "Decydując się na dziecko, kobieta zgadza się aby jej serce żyło poza jej ciałem"
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 06.08.2010
« Odpowiedź #47 dnia: 12 Maja 2010, 22:11 »
ciut za male te Wasze foteczki :-\

Offline Agulec_102

• Chuck Norris
« Odpowiedź #48 dnia: 12 Maja 2010, 22:23 »

No dobra, próbuję raz jeszcze, jak się kliknie, powinno się powiększyć, wybaczcie, ale robię to pierwszy raz, matołek trochę jestem  :glupek:

Który link mam skopiować jak już zdjęcie jest załadowane, aby tutaj było normalnej wielkości a nie miniaturka?

Offline lolalola

• Chuck Norris
  • data ślubu: 02.10.10
« Odpowiedź #49 dnia: 12 Maja 2010, 22:29 »
Link do forum.

W każdym razie ja dobrze widzę to ostatnie foto.

Opowiadaj dalej;)
4 z góry copy paste;)

Offline ada1988

• Chuck Norris
« Odpowiedź #50 dnia: 12 Maja 2010, 22:33 »
i ja sie przyłaczam :)

Offline ciriness

• Chuck Norris
  • data ślubu: 11.09.2010
« Odpowiedź #51 dnia: 13 Maja 2010, 08:24 »
Witajcie Witajcie, miło was poznać :D

Offline Nemezis

• maniak
  • data ślubu: 3 lipca 2010
« Odpowiedź #52 dnia: 13 Maja 2010, 11:08 »
Oczywiście nie może mnie tu zabraknąć ;D Przeczytałam i czekam na dalszy ciąg :tupot:

Offline Agulec_102

• Chuck Norris
« Odpowiedź #53 dnia: 13 Maja 2010, 16:23 »
Łłeeee, nic nie napisałyście, że jesteśmy piękni, młodzi... :obrazony: :obrazony:  ;D ;D ;D ;D ;D To jeszcze spróbuję wieczorkiem ze 2 foty narzeczeńskie dorzucić, jakoś zniesiecie chyba patrzenie na nas  ;)

Ada, Nezmezis witajcie  :hello:

Odnośnie terminu ślubu, to zapomniałam zawrzeć ważną informację, że musieliśmy jeszcze wkomponować ten termin w liczne rozjazdy mojej mamy, która na wieść o przybliżonej dacie ślubu, zareagowała jakże radośnie: "...ale przecież w tym czasie (koniec kwietnia, pocz. maja) ja jadę w góry na rajd!..."  :shock: :mdleje: zapanowała pełna konsternacji cisza, mama oczywiście zaraz dodała, że się dostosuje, w razie czego to zrezygnuje w wyjazdu, ale pierwsze wrażenie było i zapewne miny moja i Pawła były bezcenne  ;D Nie myślcie tylko że moja mama jest nieczuła na szczęście swojej córki, ja ją znam i wiem że po prostu ma kapitalne teksty i nie zawsze potrafi zareagować tak jakby tego chciała  :D taa, w takich sytuacjach jest po prostu niezastąpiona  :-* Tak więc wiedzieliśmy że między jej powrotem z gór, a porodem siostry P. musimy się wpasować  ;D

Aha, choć mieliśmy upatrzone miejsce imprezy, chodził za mną (zwłaszcza po przeczytaniu relacji Agairish) jeszcze jeden lokal: "Klubik", gdy robiliśmy obchód, nie było menadżerki, nie odbierała telefonu, więc początkowo zrezygnowaliśmy. Jednak jeszcze napisałam e-mail, no i był odzew. Spotkałam się z nią, warunki także przypadły mi do gustu, termin był wolny, więc zaczęło się myślenie, które miejsce wybrać. Minusem "Klubiku" był dla mnie odrębny parkiet (drugie pomieszczenie), a zależało mi, by osoby starsze-nietańczące, miały bezpośredni wgląd na to się na nim dzieje. Oczywiście pół nocy nie spałam (trzeba było dać odp.), Pawłowi było to obojętne (jakże mi to pomogło  ::) ), na szczęście mój dylemat sam się rozwiązał, bo rano zadzwoniła menadżerka, że mieli błąd w systemie komputerowym i okazało się że mój termin jest już zajęty...Nie byłam tym faktem specjalnie zmartwiona, bo tylko utwierdziłam się w przekonaniu że jednak Royal górą  :hopsa: :hopsa: Aczkolwiek uważam że "Klubik" ma wspaniały potencjał, zwłaszcza taras  ;)

Z chodzeniem za sukienką, chciałam poczekać do przyjazdu mojej siostry do PL (była świadkową), czyli połowy marca, zresztą zrobiłam wstępne rozeznanie i wyszło, że w sklepach królują niepodzielnie karnawałowe suknie, nie nadające się na ślub cywilny. Pani w jednym ze sklepów nawet namawiała mnie na czerwoną miniówę, twierdząc że to jak znalazł na cywil  :mdleje: . Chciałam sukienkę białą lub ecru, dowolnej długości (byle nie mini  8) ), na koniec lutego był to towar deficytowy. Od razu wyjaśniam, że nigdy nie miałam ciśnienia, by iść do ślubu w prawdziwej ślubnej sukni, kompletnie mi na tym nie zależało. Jednak gdy przyjechała moja sisterka i rozpoczęłyśmy maraton po sklepach za kreacjami na ślub, jasnym okazało się, że moje skromne wymagania, są na szczeciński rynek zbyt wygórowane! Trafiałam jakieś pojedyncze sztuki, które niestety albo słabo leżały, albo nie było mojego rozmiaru (bo były z zeszłego sezonu), z upływem dni i kurczenia się ilości nieodwiedzonych jeszcze sklepów, zaczęłam popadać w lekką panikę  :urwanie_glowy: . No i gdzieś natknęłam się na ogłoszenie o wyprzedaży ślubnych sukienek, pomyślałam, kurcze, może się przejdziemy po salonach i zobaczymy  :drapanie:? Byłam zaskoczona, że w niektórych salonach sukienki były dostępne już za 500zł i to naprawdę ładne. Więcej było mi szkoda wydawać na jednorazówkę. No i po kilkudniowym lataniu (po pracy), wylądowałam w CMŚ, gdzie wypatrzyłyśmy z mamą i siostrą 3 śliczne sukienki, już nawet wybrałyśmy tą jedyną, wymagała zwężania, a ja nie byłam do końca przekonana czy aby na pewno chcę ślubną suknię  :Szczerbaty: :Szczerbaty: :Szczerbaty: Już pominę milczeniem, reakcję biednej sisterki i mamy, gdy podzieliłam się z nimi moimi wątpliwościami po 2-tygodniowym bieganiu za sukienką, gdy stałam na podeście w tej białej, ślicznej sukience  :P :P :P No ale nie zdecydowałam się na sukienkę, jakoś tak w środku nie miałam tej 100% pewności, moje kobiety były u skraju załamania nerwowego  ;D A przecież to był już koniec marca! C.d.n.

Offline beaberry

• uzależniony
  • Zakochana po uszy :)
  • data ślubu: 6 VIII 2011
« Odpowiedź #54 dnia: 13 Maja 2010, 16:45 »
To im zabiłaś ćwieka tą sukienką ;D :glupek:

Offline agulla1919

• Chuck Norris
« Odpowiedź #55 dnia: 13 Maja 2010, 17:39 »
Biedna siostra i mama  :D!

Czekamy na dlszy ciag i juz nie moge sie doczkeac  :P.Mam nadzieje ze wiecej napiszesz,bo bardzo mnie wicagnelo! :D

Offline anka2oo4

• zapaleniec
  • data ślubu: 14.08.2010
« Odpowiedź #56 dnia: 13 Maja 2010, 18:03 »
Mają anielską cierpliwość te Twoje kobietki  :D

Offline pusia24
  • uzależniony
« Odpowiedź #57 dnia: 13 Maja 2010, 18:51 »
Kochan to faktycznie mama Twoja super tekstem walnela ale Wasze miny musily byc jednoznaczne ;D
Co do sukni to mialas nie lada dylemat ale dobrze ze nie zrobilas czegos z czym zle sie czulas.
Parka z Was super az milo popatrzec.
Czekamy dalej :-* :-* :-* :-* :-*

Offline ada1988

• Chuck Norris
« Odpowiedź #58 dnia: 13 Maja 2010, 18:56 »
tekst Twojej mamy bezcenny ;D
no to my mamy skróconą wersje odliczanka połączone z relacyjką :)
czekam na ciąg dalszy ;D

Offline mkarolinka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #59 dnia: 13 Maja 2010, 19:11 »
Miałaś rację, to powinna być "ta" sukienka ;)

Ale podziwiam Twoją mamę i siostrę. Ja bym Cie chyba zbiła ;) hahaha