Aga, trzeba się zaprezentować. Ale nie jest to, żaden Idol czy Mam Talent. Prezentacja polega na tym, że jesteś sam na sam z naszą dyrygentką (kobita mała, chuda, 1,50m w kapeluszu - nie ma się czego bać

), wszyscy wychodzą z sali, żebyś nie czuła się skrępowana. Wtedy dyrygentka zagra dla Ciebie wprawkę tylko do re mi re do, czy 5 dźwięków, które trzeba powtórzyć. Jeśli powtórzysz znaczy, że masz słuch muzyczny i to już sukces. Potem podaje Ci te dźwięki coraz wyższe i coraz niższe, żeby sprawdzić czy lepiej Ci jest śpiewać wysoko czy nisko, czyli czy jesteś sopranem czy altem. Potem zaczyna być trudniej, bo dyrygenta zadaje pytania, typu "czy chcesz z nami śpiewać?" A potem następuje najgorsza część. Trzeba stanąć przed całych chórem i powiedzieć "Cześć, nazywam się Aga i od dziś będę z Wami śpiewać"

Wszystko....
Na początku trafia się do chóru przygotowawczego, żeby poznać repertuar i trochę przyzwyczaić się do śpiewania w chórze, jeśli ktoś dotąd nie próbował swoich sił w takiej formacji

Widzę, że Was trochę zainteresowałam, to na zachętę wrzucę kilka fotek chóru, żebyście zobaczyły jacy jesteśmy fajni

Wczorajszy dzień był dla Ciebie naprawdę pełen pozytywnej energii. Szczęście jest zaraźliwe- dziś dopadło mnie, ale nie będę Ci tu zaśmiecać wątka- idę do siebie

Biegnę do Ciebie poczytać co tam nowego słychać