Autor Wątek: Małymi kroczkami do celu - zabawex odlicza  (Przeczytany 57530 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Anjuszka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 30.07.2011
Odp: Małymi kroczkami do celu - zabawex odlicza
« Odpowiedź #360 dnia: 12 Maja 2010, 21:31 »
Jeżeli mam być szczera, to ja bym nie zaprosiła, skoro oni przez 14 lat nie mieli ochoty się skontaktować, to dlaczego miałabym ich zapraszać...

Ale uważam, że postawiliście sobie piękny cel i chcecie go zrealizować i trzymam kciuki, aby rodzina na nowo zaczęła ze sobą żyć w bliskich stosunkach :)

Offline ciriness

• Chuck Norris
  • data ślubu: 11.09.2010
« Odpowiedź #361 dnia: 13 Maja 2010, 08:08 »
Dzięki dziewczyny za opinię. Macie racje. Na zaproszeniach umieścimy również imiona dzieci :)

Ja jestem raczej rodzinna osobą i dla mnie takie sytuacje są nie do pomyślenia. Nasz ślub jest okazją, żeby to zmienić. Żeby znów nawiązać ze sobą kontakty i tym razem zadbać o to, żeby tak łatwo się nie urwały. Mam nadzieję, że to nam się uda :)

Jestem jak najbardziej za!! Czasami ludziom potrzeba implusu! I ktoś musi być ten mądrzejszy, nie wszyscy potrafią wyciągnąć rękę. Jeśli macie możliwość (robicie większe wesele etc.) to naprawdę fajnie.

U mnie wbrew temu co pisze julenka nie było problemu.
Z mojej strony znam wszystkich gości i tak się składa, że z każdym utrzymuje mniejszy lub większy kontakt, pisałam na zaproszeniu imiennie wszystkich czy to 16 letnia kuzynka czy 2 letni synek znajomych, dlatego że dla mnie jest tak ładnie i miło, sama pamiętam jak byłam młodsza i na tyle świadoma, że już wszystko rozumiałam czyli np. 10 lat i jak zapraszali na wesele a ja byłam tam wypisana obok rodziców a nie tylko "z dziećmi". Przecież to są bliscy, rodzina, znajomi i ja wiem jak dzieci mają na imię to czemu ich nie wypisać?

Co innego jak ktoś jest pełnoletni, z moimi kuzynami mam świetny kontakt więc zadzwoniłam i wprost spytałam bo wiem że nie mają partnerów czy mam ich z kimś zapraszać czy samych przy rodzicach no i powiedziałam że jakby kogoś znaleźli do czasu wesela to niech dadzą znać i mogą przyjechać z kimś (sama wiem jak to jest mieć np. 17 lat, to już nie dziecko, człowiek jest często dojrzały, ma partnera i smutno mu jechać z rodzicami samemu na wesele).
A jak u Ł. nie wiedziałam to pisaliśmy osobne zaproszenie od 18 roku życia z osobą towarzyszącą, wiem że nikt nikogo na siłę brać nie będzie a przynajmniej zrobi się ludziom miło na serduchu.

Kolejna sprawa to siostra taty Ł. która jest od 20 lat wdową, mimo nacisków napisałam jej z osobą towarzyszącą, czemu ma być wykluczona? A może ma jakiegoś miłego pana, kolegę z którym chciała by przyjść, mimo iż rodzina nic o tym nie wie?

Ja myślę że trzeba zawsze najpierw próbować się postawić w skórze drugiej osoby, co ona może czuć :)

Offline Agulec_102

• Chuck Norris
  • data ślubu: 8.05.2010
« Odpowiedź #362 dnia: 13 Maja 2010, 10:26 »
Ja myślę że trzeba zawsze najpierw próbować się postawić w skórze drugiej osoby, co ona może czuć :)

Dobre podejście :brawo: byle nie zapomnieć o sobie  ;)

Offline zabawex
  • maniak
  • data ślubu: 9.10.2010
« Odpowiedź #363 dnia: 13 Maja 2010, 11:38 »
To jest bardzo dobre podejście, tylko niestety wszystkich zadowolić się nie da. Najgorsze jest to, że jak się próbuje zadowolić wszystkich to najczęściej człowiek wypruwa sobie flaki i zapomina o sobie, a na końcu i tak ktoś wstanie i powie, że coś mu się nie podobało. Ja wychodzę z założenia, że to jest nasz dzień, chcemy go spędzić z rodziną i przyjaciółmi, ale według własnych założeń. I w nosie mam to, że połowa rodziny wywraca oczami  ::) jak słyszy, że będzie grał dj a nie kapela na weselu. Wszystkim się nie dogodzi!
... sama pamiętam jak byłam młodsza i na tyle świadoma, że już wszystko rozumiałam czyli np. 10 lat i jak zapraszali na wesele a ja byłam tam wypisana obok rodziców a nie tylko "z dziećmi".
Też ze względu na takie "świadome dzieci" zastanawiałam się czy "z dziećmi" na zaproszeniu. Mam takie przypadki w rodzinie, gdzie rodzice woleli by takie dziecko "podesłać" do dziadków i przyjść sami. Ale takie dziecko jak zobaczy, że też jest na zaproszeniu to będzie truć i marudzić, że ono też jest zaproszone. Także w tym przypadku złotego środka tez nie ma. Ale to już jakby jest problem rodziców.

Kurcze, cały czas mam wrażenie, że dzisiaj jest piątek. Że już jutro się wyśpię. A tu lipa ... jeszcze jeden dzień  :(

Offline Agulec_102

• Chuck Norris
« Odpowiedź #364 dnia: 13 Maja 2010, 11:55 »
Dokładnie Zabawex, dlatego dodałam by nie zapominać o sobie, bo to jakby nie było Twój dzień i to Ty masz być szczęśliwa i zadowolona, a wszystkich nigdy się nie zadowoli, choćby się na głowie stanęło. Moja rodzina też wywracała oczami że DJ, ale jak przeżyli z nim to co przeżyli, to wymiękli  ;D

Offline ciriness

• Chuck Norris
« Odpowiedź #365 dnia: 13 Maja 2010, 12:18 »
Ojej dziewczyny przecież wiadomo że wszystko bez przesady i z umiarem ;) A wy już tak krzyczycie na mnie :P

Powiem tylko jedno, z takimi sytuacjami się nie spotkałam ani przy weselu siostry, ani przyjaciółki także nie musiałam tego aż tak analizować. Pozostaje mi cieszyć się z tego że w mojej i Ł. rodzinie nie ma takich komplikacji, rodziców którzy nie chcą zabierać swoich dzieci czy dzieci których nie znam i nie zapraszam itd.

Zabawex na pewno jakoś logicznie to rozwiążesz! Wierzę w Ciebie :)

Offline Stelek

• zapaleniec
  • data ślubu: 04.09.2010
« Odpowiedź #366 dnia: 13 Maja 2010, 12:21 »
Zróbcie tak, żebyście czuli się z tym dobrze, czyli jeśli uważacie, że na zaproszeniu powinno być napisane imię i nazwisko rodziców + "z dziećmi" to tak też uczyńcie lub wypiszcie imiona wszystkich zaproszonych. Jak uważacie. Powiem trochę samolubnie, ale niech rodzice się martwią jeśli dzieci będą im marudzić, że też chcą iść, bo są zaproszone. Wy zapraszacie z dziećmi, ale decyzja czy ktoś z nimi przyjdzie czy nie już do Was nie należy. Oby tylko rodzice dali ostatecznie znać, czy przyjdą z pociechami czy nie  :)

Ja też już nie mogę się piątku doczekać  :tupot: Ale to tylko jeden dzień- jakoś damy radę.  Kawka i jazda :kawa:  ;D

Offline zabawex
  • maniak
« Odpowiedź #367 dnia: 13 Maja 2010, 12:52 »
A wy już tak krzyczycie na mnie :P

Absolutnie nikt tu na Ciebie nie krzyczy i krzyczeć nie będzie bo ja na to nie pozwalam  :P  :przytul: A jak się ktoś sprzeciwi to na niego nakrzyczę  :hahahaha:

Powiem Wam, że jak tak analizowałam to wypisywanie zaproszeń to tak czasem mi wpadał taka myśl do głowy, że robię z igły widły. Znam tez moja rodzinę i raczej nikt by się nie obraził, ale wolałabym, żeby było "politycznie poprawnie" :)
Dobra, koniec tematy. Decyzja podjęta :) Jeszcze raz dziękuję za opinię  :blagam:

Zachęcona zakupem migdałów (które notabene jeszcze nie przyszły) mam ogromną ochotę kupić coś jeszcze  :skacza: Ale nie bardzo mam co  :???:
Ostatnio oglądałam buty. dostałam od koleżanki namiary na firmę, gdzie można zamówić bytu na miarę. Nie są to buty do tańca (początkowo właśnie nad takimi się zastanawiałam), ale zwykłe buty. Robią nawet buty firmy Growikar, które bardzo mi się podobają :) Cena jest trochę niższa niż za bytu do tańca. Chyba będę u nich zamawiać. Zwłaszcza, że polecone są przez koleżankę, która przetańczyła w butach od nich całe wesele. Z tego co mi wiadomo to nie mogę wrzucić linka, bo to reklama, ale mogę pokazać Wam buty jakie mi się podobają  :brewki: :brewki: :brewki:
Wersja białe:

i ecru:

Butów tu jest całe zatrzęsienie i w dodatku można samemu sobie dobierać materiały, ozdoby i co tam się jeszcze chce.

Offline zabawex
  • maniak
« Odpowiedź #368 dnia: 13 Maja 2010, 12:53 »
Oj.. dwa razy mi ten sam się wkleił.
Tu jest ecru:

A jakby jakiś moderator do mnie zawitał to może pomógłby zrobić porządek ???  ;)

Offline Agulec_102

• Chuck Norris
« Odpowiedź #369 dnia: 13 Maja 2010, 13:07 »
Oczywiście Ciriness że nikt nie krzyczy :D ale rozumiem że chciałaś by ktoś dal Ci  :-* to masz  :-* :-* :-* :-*  ;D ;D ;D

Buciki b. mi się podobają, wyglądają na wygodne, skoro masz tyle czasu, to sobie zamów, bo może konieczna będzie zamiana. Ja kupowałam przez neta niby mój rozmiar, ale były strasznie niewygodne i musiałam zwrócić  :-[ bo już nie miałam na co wymienić, ale to już będzie historia w moim wąteczku  :P

Offline Stelek

• zapaleniec
« Odpowiedź #370 dnia: 13 Maja 2010, 13:23 »
u lala... to się Jola rozszalałaś  ;D Butki fajne. Jakoś te ecru bardziej mi się podobają... chyba ze względu na ciemniejszą podeszwę. A Ty sukienkę będziesz miała białą czy ecru, bo gdzieś mi ta informacja umknęła? ::)

Bardzo ładnie proszę o link do butków na prv, bo też się już zaczęłam trochę rozgladać... Dziękuję.

Ja też myślę, ze ciriness chciała buziaka  :-* albo przytulaka  :przytul: więc ode mnie masz obydwa  :-* :przytul: :D

Offline zabawex
  • maniak
« Odpowiedź #371 dnia: 13 Maja 2010, 13:31 »
Jeszcze nie wiem jaki kolor sukni będę miała, bo jeszcze nie wybrałam :) Dlatego pokazałam buty w obu kolorach :)

... skoro masz tyle czasu, to sobie zamów, bo może konieczna będzie zamiana.
Jak już wybiorę ostateczny wygląd sukni to zamówię buty :0

Bardzo ładnie proszę o link do butków na prv, bo też się już zaczęłam trochę rozgladać... Dziękuję.
Poszło :)

Offline ciriness

• Chuck Norris
« Odpowiedź #372 dnia: 13 Maja 2010, 16:35 »
Nooo buziak i przytulaski poprawiają humor a ja nie mam dobrego po tych zaproszeniach :D hihi

Zabawex ja z butkami nie pomogę ponieważ w ogóle nie podobają mi się i nie cierpię ślubnych butków!

Offline patrycja_4r

• Chuck Norris
  • data ślubu: 04.06.2011r  :i_love_you:
« Odpowiedź #373 dnia: 13 Maja 2010, 17:44 »
Mi buty ślubne się nie podobają tzn.zazwyczaj-ale Te wklejone przez Ciebie są śliczne  ;D ;D ;D
Kurde dziewczyny ja jakoś sobie nie wyborażam,żeby na zaproszeniach wpisywać imiona małżeństwa i np.3 czy 4ki ich dzieci-bo niby gdzie?

Offline malavi

• maniak
  • On zawsze "kuma" o co mi chodzi :)
  • data ślubu: 3.06.2010
« Odpowiedź #374 dnia: 13 Maja 2010, 21:21 »
Buty całkiem ładne.
A co do tej politycznej poprawności i igieł i wideł to mam to samo :)

Offline lolalola

• Chuck Norris
  • data ślubu: 02.10.10
« Odpowiedź #375 dnia: 13 Maja 2010, 23:00 »
Butki maja to co najważniejsze ;D
Zakryte tyły i przodu, taki podobno jest przesąd,że powinny byc pozakrywane,żeby nic nam nie uciekło ;)\

A tak serio to ładne i tez poproszę na priv namiary.

Offline zabawex
  • maniak
« Odpowiedź #376 dnia: 14 Maja 2010, 09:15 »
Butki maja to co najważniejsze ;D
Zakryte tyły i przodu, taki podobno jest przesąd,że powinny byc pozakrywane,żeby nic nam nie uciekło ;)\
Pierwsze słyszę, że taki jest przesąd :)
Oczywiście nie wiem jeszcze czy właśnie takie buty będę mieć, ale póki co te mi się baaaaaaaaaaaaaaaaardzo podobają  ;D

Dziewczyny, czy Wy obchodzicie jakoś szczególnie rocznica zaręczyn?? Tak się składa, że w niedziele minie rok odkąd nosze na palcu pierścionek. Oczywiście rocznica zaręczyn to nie to samo co rocznica ślubu i żadnej pompy nie chcę robić. Jednak był to dla mnie bardzo wyjątkowy dzień i chciałabym go jakoś podkreślić, uczcić. Wczoraj nawet nabąknełam coś PM, że  w niedziele jest szczególny dzień, ale nie wiedział o co mi chodzi, więc nie ciągnęłam tematu  :neutral: To ten typ co ma ogromny problem z datami. W naszym związku to ja jestem chodzącym kalendarzem :) No ale zbaczamy z tematu. Może poszlibyśmy do teatru, a potem na jakaś pyszna kawę  :kawa: Już ładnych kilka miesięcy nie byliśmy w teatrze...
U Was jak to wygląda?

Offline Robin

• bywalec
  • data ślubu: 24-04-2010 :Serduszka:
« Odpowiedź #377 dnia: 14 Maja 2010, 09:27 »
Świętować nie trzeba, ale na pewno nie zaszkodzi :) Zwłaszcza że przy takie okazji zawsze jest ten dryg do zorganizowania czegoś.

Mój M kupił mi pluszaka, którym mnie z rana przestraszył (bo ja jeszcze spałam, a on myślał że już nie i się na mnie z ta  maskotką "rzucił" - o mały włos a nie miałby żony....:mdleje:)  a wiezorkiem było jakieś winko  :pijaki:

Myślę że na pewno Twój PM będzie bardzo mile zaskoczony jeśli coś na ten dzień zorganizujesz tak więc działaj!!:)

Relacyjka Robin
Zapraszam :)

Offline Stelek

• zapaleniec
« Odpowiedź #378 dnia: 14 Maja 2010, 09:34 »
Poszło :)

Doszło  ;D

Organizuj ile się da na rocznicę zaręczyn, bo to będzie Twoja pierwsza i ostatnia- zawsze warto to uczcić  :D Mój P. też nie ma głowy do dat. Wszystki urodziny, imieniny i inne wydarzenia mam spisane w kalendarzu, który podsuwam Mu od czasu do czasu, gdy zbliża się ważna data. Najwidoczniej chłopy tak mają  :P

Offline Agulek79

• Boże dopomóz mi być takim człowiekiem, za jakiego uważa mnie mój pies.
  • Chuck Norris
  • Zadymiara forumowa ;)
  • data ślubu: 27.06.2009
« Odpowiedź #379 dnia: 14 Maja 2010, 09:34 »
Mój mąż - jak większośc facetów ma problem z datami...Ale ostatnio kombinuje - jak to zapamietac. Wiec o rocznicy ślubu nie zapomni bo: ma grawer na obrączce a przy okazji nie zapomni o urodzinach swojego przyjaciela (i naszego świadka) bo miał urodziny w tym dniu w którym braliśmy ślub. O naszych zaręczynach też pamieta - bo to był dzien kobiet. O moich imieninach pamięta bo to dzień babci (wiec też pamieta przy okazji o babciach), jedynie co mu średnio wychodzi to moje urodziny - mam urodziny dzień po święcie niepodległości..ale on uparci od dwóch lat składa mi życzenie nie 12 tylko 11 listopada!!  ;D

..ja jeszcze słowko o zapraszaniu dzieci. My z góry załozylismy, ze nie zapraszamy dzieci znajomych. Jedynie dzieci z najbliższej rodziny. Bo czy znajomi zapraszaja was np. na komuinię dziecka czy chrzest? raczej nie.. Poza tym chcieliśmy żeby ludzie się bawili na weselu a nie zajmowali swoimi pociechami!!...A na zaproszeniach były dzieci imiennie wymienione, np: Anna, Jan i Kasia Nowak. Dziecko też miało swoją winietkę  - np: Kasia Nowak...
U nas rodzina z którą nie mieliśmy kontaktu od - własnie ok 14 lat - mimo zaproszenia - nie przyjechala.. Więc nie wiem czy warto taka "rodziną" zapraszac...Teraz w ogóle bym ich nie zapraszała - tylko zaprosiła więcej koleżanek! ;D

Offline Olucha

• Chuck Norris
  • data ślubu: 11 lipiec 2009r.
« Odpowiedź #380 dnia: 14 Maja 2010, 09:50 »
Mogę się jeszcze wprosić ?  :) Nie miałam pojęcia że masz odliczanko  :)

Offline malavi

• maniak
  • On zawsze "kuma" o co mi chodzi :)
  • data ślubu: 3.06.2010
« Odpowiedź #381 dnia: 14 Maja 2010, 10:00 »
My chygba byliśmy w restauracji z tego co pamiętam i graliśmy w planszówki do nocy, ale to już takie nasze zboczenie :)

Offline maggi-80

• Chuck Norris
  • data ślubu: 19-06-2010
« Odpowiedź #382 dnia: 14 Maja 2010, 10:03 »
Mi się buciki akurat nie podobają ;) Co do świętowania rocznicy zaręczyn to ja też się nad tym zastawnawiam - my będziemy mieć 28 maja. Myślę, żeby PMa na gokarty zabrać ;D

Offline patrycja_4r

• Chuck Norris
  • data ślubu: 04.06.2011r  :i_love_you:
« Odpowiedź #383 dnia: 14 Maja 2010, 10:05 »
My w pierszą rocznicę zaręczyn wybraliśmy się na kolację do lokalu w którym R.mi się oświadczył  :Serduszka:
Natomiast już o 2giej rocznicy oboje zapomnieliśmy  :mdleje: :mdleje: :mdleje: jakoś tak wyszło  :D
W październiku będzie 3cia,więc podejrzewam że cosik wymyślę bo to będzie już ostatnia przed ślubem  ;D

Mój Pm też nie ma pamięci do dat,chociaż teraz to już się trochę poprawił bo na początku to była TRAGEDIA !!!
Na początku to nawet nie wiedział,że jest coś takiego jak dzień kobiet itp. teraz to z kwiatkami nawet do mojej mamy idzie  ;D ;D ;D ;D

Offline zabawex
  • maniak
« Odpowiedź #384 dnia: 14 Maja 2010, 10:27 »
Mogę się jeszcze wprosić ?  :) Nie miałam pojęcia że masz odliczanko  :)
Olu, zapraszam. Ależ ta Twoja Liwia rośnie :) A urocza jest taka, że tylko brać i całować  :-* :-* :-*

Świętowanie rocznicy w miejscu zaręczyn może się nawet udać, bo akurat 16 maja w zeszłym roku była Noc Muzeów i pamiętam jak z takim wielkim bukietem róż oglądałam wystawy i wzbudzałam duże zainteresowanie. Niemal jak eksponat muzealny  :hahahaha: Jutro tez jest Noc Muzeów, co prawda dzień przed rocznicą, ale można to potraktować jako rocznicę..... prawda?

Offline lolalola

• Chuck Norris
  • data ślubu: 02.10.10
« Odpowiedź #385 dnia: 14 Maja 2010, 11:13 »
Jolu, ja rocznicę zaręczyn będę miała 2 miesiące po ślubie ;D
Szczerze nie myślałam nad świętowaniem, ale teraz jak już napisałaś o tym to myślę,że super wybrać się do restauracji, teatru,może samemu zrobić kolację, albo wziąć winko z kieliszkami i pojechać gdzieś nad wodę...
A pomysł ze świętowaniem w tym samym miejscu co były zaręczyny rewelka ;D
Jeśli masz chęć to się nie wahaj i coś organizuj.

Offline ciriness

• Chuck Norris
« Odpowiedź #386 dnia: 14 Maja 2010, 11:29 »
My przed rocznicą i mamy plany żeby pojechać tam gdzie się zaręczyliśmy, czyli nad morze :)

Offline kivi_23

• uzależniony
  • data ślubu: 4 czerwca 2010 - 16:00
« Odpowiedź #387 dnia: 14 Maja 2010, 11:55 »
super te buciki i na zdjęciu przynajmniej ładny mają kolorek kremowy  ;)

Offline Agulec_102

• Chuck Norris
« Odpowiedź #388 dnia: 14 Maja 2010, 12:00 »
Jolu, uważam że świętowanie rocznicy zaręczyn w tych samych okolicznościach to super pomysł, nie szkodzi że dzień wcześniej, myślę że PM będzie zachwycony!
My rocznicę zaręczyn świętujemy co roku, bo to dzień moich urodzin  ;D ale gdyby nie to, to chyba obydwoje nie przykładalibyśmy do tego aż takiego znaczenia  ;) Mój P. nie ma absolutnie pamięci do dat, co gorsza ja też słabo pod tym względem stoję, ale jakoś dajemy radę  :P

Offline zabawex
  • maniak
« Odpowiedź #389 dnia: 14 Maja 2010, 15:43 »
Przejrzałam repertuar teatrów i kin i nic ciekawego na ten weekend nie proponują  :( Ale muzeum na pewno odwiedzimy :)

No cóż dziewczęta, miłego weekendu Wam życzę. Odpoczywajcie i bawcie się dobrze  ;D I trzymajcie za mnie kciuki, bo idę dzisiaj do kosmetyczki, u której jeszcze nigdy nie byłam i mam nadzieję, że pokrzywdzona z tego spotkania nie wyjdę  :P
Buziaki dla Was  :-* :-* :-*