Autor Wątek: Małymi kroczkami do celu - zabawex odlicza  (Przeczytany 57460 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline zabawex
  • maniak
  • data ślubu: 9.10.2010
Odp: Małymi kroczkami do celu - zabawex odlicza
« Odpowiedź #120 dnia: 19 Kwietnia 2010, 09:34 »
Hej można jeszcze? Nadrobiłam całość, więc chyba mi się należy  ;)
Witaj malavi. Jeśli nadrobiłaś całość to nie mam serca Ci odmówić :) Czuj się jak u siebie. Wszelkie rady i opinie mile widziane.

Czy Ty naprawdę chcesz mieć tak mocno kolorowy bukiet??
Wiesz, nie zastanawiałam się na tym czy chcę mieć dużo barw czy jedną. Ale skoro moja uwagę przykuwają takie bukiety to chyba chcę mieć wielokolorowy. Poza tym chciałabym utrzymać kolorystykę w konwencji jesiennej, a jesień ma przecież wiele barw i tym właśnie się charakteryzuje. A jest jakiś powód, dla którego bukiet powinien być jak najmniej barwny? Są na to jakieś kanony? Zupełnie się na tym nie znam. Lola pomóż ;)

Sukienka nie w moim stylu...
Strasznie mi się ta dyplomacja na forum podoba  ;D

To mnie pojechałaś  :D :D :D :D
Kochana, wcale nie miałam Ciebie konkretnie na myśli. Tylko jak to przeczytałam to od razu przypomniało mi się jak czytam wypowiedzi na innych wątkach, szczególnie kiedy dziewczyny pokazują swoje suknie to nikt nie napisze, że ta suknie mi się nie podoba tylko dyplomatycznie "nie w moim stylu". Ja wiem, że to chodzi o to, żeby komuś przykrości nie zrobić.
Dlatego, Patrycjo droga, nie traktuj tego personalnie, bo nie takie było moje zamierzenie

Jak tam dziewczęta po weekendzie?
Musze powiedzieć, że mnie spotkała bardzo miła niespodzianka. Przypadkowo spotkałam moja koleżankę ze studiów, której nie widziałam 4 lata, a na studiach trzymałyśmy się razem. Myślałam, że może się pogniewała na mnie czy coś, a okazało się, że zgubiła telefon a z nim wszelkie kontakty. Do tego w między czasie wyszła za mąż i urodziła bliźnięta. Bardzo się cieszę, z tego spotkania. Mam nadzieję, że tym razem uda nam się utrzymać kontakt.

Offline malavi

• maniak
  • On zawsze "kuma" o co mi chodzi :)
  • data ślubu: 3.06.2010
« Odpowiedź #121 dnia: 19 Kwietnia 2010, 09:45 »
Hej no to się cieszę, że zostałam oficjalnie przyjęta :)
Nie zwróciłam uwagi na datę ślubu, a kolory jesieni to dobry pomysł!
Super spotkanie, uwielbiam takie przypadkowe z kimś kogo sie długo nie widziało

Offline carollaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #122 dnia: 19 Kwietnia 2010, 10:55 »
Takie spotkania są wyjątkowe, często okazuje się, że przypuszczenia, jakie mieliśmy co do przyczyn zerwania kontaktu są całkowicie bezpodstawne :)
Tylko tym razem zapiszcie numery jeszcze gdzieś na wszelki wypadek :D

Offline pusia24
  • uzależniony
« Odpowiedź #123 dnia: 19 Kwietnia 2010, 10:57 »
Czesc kcohana.
O tak takie spotkanie sa bardzo przyjemne, pogadac o starych czasach a takze zobaczyc jak zycie potrafi sie u kogos zmienic.Fajnie jest odbudowac stare kontakty, lubie takie cos i czuje sie wtdy odrazu lepiej.
U mnie weekend minal pod znakiem pracy ale zawsze tak jest wiec powinnam sie juz przyzwyczaic.
 :-* :-* :-* :-* :-*

Offline ciriness

• Chuck Norris
  • data ślubu: 11.09.2010
« Odpowiedź #124 dnia: 19 Kwietnia 2010, 11:33 »
Mi się niestety nie podoba ani bukiet jest za dużo kolorów i jak dla mnie się gryzą ani sukienka, tu znowu za mało kolorów no i tak jakby...na inną okazję :)

Fajnie że spotkałaś koleżankę :)

Offline patrycja_4r

• Chuck Norris
  • data ślubu: 04.06.2011r  :i_love_you:
« Odpowiedź #125 dnia: 19 Kwietnia 2010, 11:54 »

Dlatego, Patrycjo droga, nie traktuj tego personalnie, bo nie takie było moje zamierzenie

No co Ty  ;D Chyba nie myślisz że tak pomyślałam-taki żarcik mi się nasunął  :D :D :D
Tak to jest właśnie na forum-jednym można pisac prosto z mostu a z innymi trzeba obchodzic się jak  z jajkiem  :D ;D ;D
Teraz już wiem,że Ty należysz do tych 1wszych  ;D ;D ;D :-*
Miłego dnia  ;D

Offline mikoala

• Chuck Norris
« Odpowiedź #126 dnia: 19 Kwietnia 2010, 13:23 »
Bo jak dla mnie jak sie komus nie podoba powinien pozostawić bez komentarza, bo nikt nie napisze tego ale pewnie czytac o swojej pieknej wymarzonej sukni "nie w moim stylu" pewnie jest przykro.

Offline maggi-80

• Chuck Norris
  • data ślubu: 19-06-2010
« Odpowiedź #127 dnia: 19 Kwietnia 2010, 13:29 »
Hmm.. dlaczego bez komentarza? Ja jestem zdania, że lepiej jak ktoś napisze, ze sięnie podoba, niż później zgromadzenie ciotek na ślubie obgada...

Offline zabawex
  • maniak
« Odpowiedź #128 dnia: 19 Kwietnia 2010, 15:18 »
Ja też uważam, że jeżeli ktoś (tak jak ja) wstawia zdjęcie i prosi o opinie to musi się liczyć również ze słowami krytyki. Jak nie będę chciała słyszeć, że coś wam się nie podoba, to wstawię zdjęcie opatrzone komentarzem, że pokazuje Wam ale nie chcę znać Waszego zdania ;)
Ale póki co krytykujcie ile wlezie ja zawsze chętnie czytam Wasze opinie.

Offline justys0101
  • Chuck Norris
  • data ślubu: [color=black
« Odpowiedź #129 dnia: 19 Kwietnia 2010, 15:47 »
No ale chyba skoro wklejamy zdjęcie to liczymy się z tym, że znajdą się osoby, którym zwyczajnie w świecie dana rzecz się nie będzie podobać. Nie mówię, żeby pisać że coś jest beznadziejne, okropne, wieśniackie itd. bo wiadomo, że sprawimy tym przykrość, ale delikatnie zawsze można wypowiedziec swoje zdanie  ;D ;)
Po co na siłę lukrować.

Offline Paula___

• uzależniony
  • data ślubu: 18.06.2011r
« Odpowiedź #130 dnia: 19 Kwietnia 2010, 16:02 »
Też tak uważam, choć przedtem miałam inne zdanie, ale pojęłam ;)

Offline pusia24
  • uzależniony
« Odpowiedź #131 dnia: 19 Kwietnia 2010, 18:54 »
Pewnie ze tak po to sie wkleja zdjatko aby dziewczyny wyrazily swoja opinie.Niech to bedzie delikatne i powiedziane raz ale niech to bedzie prawda bez owijania w bawelne.
 :-*

Offline nikmat
  • uzależniony
  • data ślubu: 18.09.2010
« Odpowiedź #132 dnia: 19 Kwietnia 2010, 21:37 »
Po to tutaj chyba też jesteśmy, że wydawać swoje opinie. :)
Nasz synek:

Offline lolalola

• Chuck Norris
  • data ślubu: 02.10.10
« Odpowiedź #133 dnia: 20 Kwietnia 2010, 00:35 »
No jestem i już mówię co myślę.
Skoro chcesz barwy jesieni i chcesz mieć pomarańcz, ok,rozumiem. Z tych bukietów co wkleiłaś idealnym doborem kolorystyki jest 1 bukiet. Z tym,że ja proponuję: najciemniejsze kwiaty to Zantedeschia,czyli Kalla i jeśli lubisz róże to herbaciane róże do tego. Można by dodać żółtego storczyka , żeby były 3 odcienie jesieni. Ale przede wszystkim te ciemne kalle. A jakie są Twoje ulubione kwiaty??

Offline zabawex
  • maniak
« Odpowiedź #134 dnia: 20 Kwietnia 2010, 09:51 »
No właśnie choruje na te kalle. Bardzo mi się podobają. Storczyki tez są ładne, podoba mi się ich połączenie właśnie z kallami. W tym pierwszym bukiecie podoba mi się też ta żywa zieleń, z którą pomarańcz pięknie kontrastuje. Takie jest moje zdanie. I jeżeli miałby być trzy kolory jesieni to żółty zastąpiłabym właśnie zielonym. Na razie są to luźne rozważania. Na pewno zapytam Was jeszcze o zdanie kiedy będę decydować się już na konkretny zastaw kwiatów i barw.

Wiecie, ostatnio do mnie chyba dotarło, że wychodzę za mąż :) Niby wiem o tym już prawie od roku, ale jakoś tak mnie oświeciło ostatnio, że wszystko co oglądam, wybieram, decyzje jakie podejmuję, wszystko to prowadzi do finału jakim jest mój ślub i wesele i ten dzień nieuchronnie się zbliża. Jeszcze niedawno zazdrościłam tym z Was, które które już kupowały zaproszenie, dekoracje itp. A ja wciąż tylko oglądała. a teraz kiedy na mnie przyszedł czas zastanawiam się czy to na pewno dobry wybór. I z jednej strony nie mogę się doczekać tych wyborów a z drugiej trochę się ich obawiam. Czy to co pisze ma jakiś sens? Rozumiecie coś z tego? :)
Ostatnio tej samej nocy ja i PM mieliśmy sen o naszym ślubie. Tyle, że mi śniło się bardziej wesele. Że sala była jakaś taka mała, z jakimś takim małym oknem pod sufitem, jak w piwnicy. W ogóle nie ustrojona a na podłodze leżała jakaś stara wykładzina  ;D Że nie było fotografa ani kamerzysty. Natomiast PM śnił się ślub w kościele, że nasz fotograf nie przyjechał (!!!!!) i że on miał brudne buty :) Rano oboje stwierdziliśmy, ze będziemy do Rafała (fotografa) wydzwaniać czy aby na pewno pamięta gdzie i o której ma być :)

Najprawdopodobniej w sobotę wybieram się na przymierzanie sukienek. Pierwsze kroki kieruję do Centrum Mody Ślubnej. Byłam tam kiedy moja przyjaciółka wychodziła za maż. Kobita, która prowadzi ten zakład jest po prostu niesamowita. Widać, że to co robi to jej pasja i bardzo zależy jej, żeby każda dziewczyna która wychodzi z jej zakładu wyglądała przepięknie. Jak sama mówi - one są jej wizytówką.
Chcę wypożyczyć suknię. W CMŚ jest taka możliwość, że szyja na ciebie nowa suknię a potem im ja oddajesz. Czy któraś z Was decydowała bądź decyduje się na wypożyczenie? Wiecie jakie są tera ceny? Trzy lata temu w CMŚ wypożyczenie sukni kosztowało, w zależności od modelu, do 800 do 1500 zł. Ciekawa jestem jak jest teraz.

Offline czigra

• Chuck Norris
  • Ewa i Maciek
  • data ślubu: [i
« Odpowiedź #135 dnia: 20 Kwietnia 2010, 09:57 »
Ja wychodzę za mąż w sierpniu, a jeszcze to do mnie nie dociera. Spokojnie zajmuję sie przygotowaniami, nie myśląc  ile to zmieni w moim życiu :o ;D
Ciesze sie ze wybierasz sie do salonu sukien ślubnych ;D mam nadzieje ze znajdziesz tam swoją jedyną, ukochaną ;)

Offline Agulek79

• Boże dopomóz mi być takim człowiekiem, za jakiego uważa mnie mój pies.
  • Chuck Norris
  • Zadymiara forumowa ;)
  • data ślubu: 27.06.2009
« Odpowiedź #136 dnia: 20 Kwietnia 2010, 10:13 »
Jolu..jeszcze nie czytałam żadnego odliczanka gdzie przysła Panna Młoda nie miała lekkich obaw co do przyszłości. I wcale nie chodzi tu o to, że nie jest się pewnym swojego wybranka..tylko właśnie chodzi bardziej o to, ze bardzo zmieniamy swoje życie..poczawszy od nazwiska..a kończąc czasami na zmianie miejsca zamieszkania czy nawet kraju i to nas stresuje!! Ale to normalne..bo kto z nas wiec co nas czeka za kilka miesięcy? Ale nie ma co się zbyt martwic bo będziemy mieli u swego boku tą drugą osobę która razem z nami będzie nosic na swych barkach wszystkie wspólne problemy i razem je rozwiązywac!! :) No i oczywiście dochodzi stres czy sie wszystko uda, czy się wszystko pozałatwia na czas, czy wy i goście będziecie zadowoleni z uroczystości w kościele i samego wesela...Ale na 99% wszystko się udaje i ślub oraz wesele jest jednym z najpiękniejszym dniem w naszym życiu...Będzie dobrze! ;D

Bukiet nr.1 bardzo mi sie podoba. Suknia górę ma ładną ale dół nie za bardzo. Ogólnie jakaś taka jak dla starej pani...a nie dla młodej dziewczyny... :)

Buziaki :-*

Offline Robin

• bywalec
  • data ślubu: 24-04-2010 :Serduszka:
« Odpowiedź #137 dnia: 20 Kwietnia 2010, 12:04 »
Wiecie, ostatnio do mnie chyba dotarło, że wychodzę za mąż :) Niby wiem o tym już prawie od roku, ale jakoś tak mnie oświeciło ostatnio, że wszystko co oglądam, wybieram, decyzje jakie podejmuję, wszystko to prowadzi do finału jakim jest mój ślub i wesele i ten dzień nieuchronnie się zbliża.

To Ci zazdroszczę. Do mnie do tej pory nie dotarło....
Trzymam kciuki za znalezienie sukni tej jedynej :)
Co do koszmarów - to chyba każda je ma. Ja jak kupowałam biustonosz na ślub śniło mi się że miałam na sobie ten kupiony i zwykły i próbowałam go zdjąć nie rozplątując się z sukienki.... :mdleje:
Nie martw się - wszystkie Twoje obawy są normalne - chociaż chyba żaden facet nigdy tego nie pojmie :D

Relacyjka Robin
Zapraszam :)

Offline lolalola

• Chuck Norris
  • data ślubu: 02.10.10
« Odpowiedź #138 dnia: 20 Kwietnia 2010, 12:18 »
Ja na razie koszmarów sennych nie mam :P

Co do Kalii, to ta ciemną można fajowsko wyginać tworzyć z niej koła,zakola, świetnie wygląda w bukiecie typu łezka, wydłuża bardzo. Fajnie,że masz już wizję i wiesz czego chcesz.

Już w TĄ czy TĘ sobotę 1 przymiarka sukni, SUPER :hopsa: Oczywiście fotki muszą być obowiązkowo i życzę powodzenia,żeby coś udało się znaleźć za 1 razem.

Offline zabawex
  • maniak
« Odpowiedź #139 dnia: 20 Kwietnia 2010, 13:00 »
To Ci zazdroszczę. Do mnie do tej pory nie dotarło....
Nie dotarło jeszcze do Ciebie??????? Przecież Ty w sobotę za maż wychodzisz??  :mdleje: :mdleje: :mdleje:

Oczywiście fotki muszą być obowiązkowo ...
Nie mogę obiecać fotek, bo po pierwsze nie wiem czy tam można robić zdjęcia, po drugie nie mam aparatu i muszę "skołować", po trzecie z racji tego, że grubas jestem suknie będą pewnie na mnie za małe i nie będzie to dobrze wyglądało. Mogę obiecać, że wkleję zdjęcia katalogowe sukien jakie przymierzałam :)

Offline Robin

• bywalec
« Odpowiedź #140 dnia: 20 Kwietnia 2010, 14:04 »
Hehe - coś czuję że mnie na ślubie dopadnie świadomość tego co się dzieje ;)

Nie mogę obiecać fotek, bo po pierwsze nie wiem czy tam można robić zdjęcia, po drugie nie mam aparatu i muszę "skołować", po trzecie z racji tego, że grubas jestem suknie będą pewnie na mnie za małe i nie będzie to dobrze wyglądało. Mogę obiecać, że wkleję zdjęcia katalogowe sukien jakie przymierzałam :)

Fotki muszą być!! Zdjęcia katalogowe nigdy nie oddają rzeczywistości!!

Relacyjka Robin

Offline pusia24
  • uzależniony
« Odpowiedź #141 dnia: 20 Kwietnia 2010, 14:52 »
Zbawex tak to jest ze najpierw wszystko robi nie zdajac sobie z niczego sprawy a potem przychodzi taki moment ze to do nas dociera.U mnie jest tak ze najpierw jest spokojnie i na luzie, potem nerwy i dreszczyk emocji a potem znowu luzik.Czasami mam wrazenie jakbym przekwitala bo moje odczucia i emocje zmieniaja sie z dnia na dzien.Kochana wszystko bedzie dobrze, a koszmary slubne i weselne to odwrotnosc i to oznacza ze wszystko pojdzie jak po masle i bezproblemowo.
A no i fotki musza byc KONIECZNIE :-* :-* :-* :-*

Offline zabawex
  • maniak
« Odpowiedź #142 dnia: 20 Kwietnia 2010, 15:42 »
Czasami mam wrazenie jakbym przekwitala bo moje odczucia i emocje zmieniaja sie z dnia na dzien
Kochana, ja znam jeszcze jeden stan oprócz przekwitania, który charakteryzuje się huśtawka emocjonalną  ::) ::) ::)

Offline malavi

• maniak
  • On zawsze "kuma" o co mi chodzi :)
  • data ślubu: 3.06.2010
« Odpowiedź #143 dnia: 20 Kwietnia 2010, 21:16 »
Takie sny są normalne, ja tez już je zaliczyłam!!! Ale mój M. sie trzyma :)
CMŚ sa rzeczywiście miłe babeczki

Offline agulla1919

• Chuck Norris
« Odpowiedź #144 dnia: 20 Kwietnia 2010, 23:56 »
Mysle ze kazda ma takie obawy ... ja tez  ;), nie ze zly jest mój pm , tylko czy n=wszytsko wyjdzie ... i w ogóle ze moglismy jednak moze pozniej bo jak z kaska ...

Ale juz do mnie tez dociera ,a w sierpniu mam.Jakos ostatnio tak dotarlo ... i az sie dziwnie poczulam! ;)

Tak tak sny , znam to!Ja mam koszmary slubne!Mój pm nie ma , mói ze bedzie sie stresowal jakis tydzien przed slubem , chyba faceci inaczej podchodza do slubu niz my kobietki.

Offline maggi-80

• Chuck Norris
« Odpowiedź #145 dnia: 21 Kwietnia 2010, 08:24 »
W CMŚ można robić zdjęcia. Jeślich chodzi o ceny to teraz mi się wydaje, że są wyższe. Najtańsza sukienka którą mierzyłam wypożyczenie kosztowało 1500 zł. I nie każdą można wypożyczyć. Babeczki rzeczywiście miłe. Ja tam kupiłam w końcu mój wymarzony 3 metrowy welon :D

Offline carollaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #146 dnia: 21 Kwietnia 2010, 08:27 »
"przekwitanie" ?! To ile wy laski macie lat? ;P :P :P

Offline zabawex
  • maniak
« Odpowiedź #147 dnia: 21 Kwietnia 2010, 09:38 »
Maggi 3 metrowy welon?? :shock: :shock: :shock: szaleństwo  :mdleje: Ktoś będzie Ci go niósł? Próbowałaś już z nim chodzić ?

Niemożliwe!!! Słonko wyszło  :okularnik: A już pozapalałam światła w biurze bo tak ciemno było, że nie szło pracować.
Kurcze, o coś chciałam Was zapytać i zadzwonił telefon i mi uciekło, no nic jak mi się przypomni to napiszę.

Offline maggi-80

• Chuck Norris
« Odpowiedź #148 dnia: 21 Kwietnia 2010, 09:44 »
Sam się będzie niósł :D Jest delikatny i podszyty taśmą, więc ładnie się układa :D

Offline Robin

• bywalec
« Odpowiedź #149 dnia: 21 Kwietnia 2010, 10:26 »
3 metry... wow!!!!!!!!
Mój pm nie ma , mói ze bedzie sie stresowal jakis tydzien przed slubem , chyba faceci inaczej podchodza do slubu niz my kobietki.
Ja mam do ślubu kilka dni a mój się nadal nie stresuje. Obstawiam dzień ślubu. Na razie wszystko jest "ok" i "będzie dobrze", wzglęgnie jak się czepiam szczegółów to "co za różnica, będzie jak będzie".... Grrrrrr :ckm: :boks1: :boks:

Relacyjka Robin