hej dziewczyny:)
więc jeśli chodzi o księdza i kościół to wyszło tak:
zapowiedzi 100 zł
oprawa mszy itd. 400 zł
organista 100 zł
i dodatkowe kwiatki do dekoracji kościoła jakbyśmy chcieli to ok. 100 zł
więc z tego co wiem nie jest źle:) ale nasz ksiądz tak nie wiedział, jak Nam to powiedzieć, ze 400
ale ogólnie to liczyliśmy, że wyjdzie Nam więcej:) Nasz Proboszcz super człowiek, ja się tak stresowałam drugiej wizyty tam u niego, a tu tak fajnie było:)
a jeśli chodzi o obrączki to koszt będzie ok 1300 zł
ale z grawerem były jaja, bo kiedyś oczywiście czytałam kilka przykładowych mojemu M. a szczególnie napierałam na damska: Ubi tu... męska: ... Ibi ego
(co znaczy: Gdzie ty , tam i ja) i mówię, że może być po łacinie lub po polsku, a on oczywiście, ze nie , ze mu się nie podoba
i dałam sobie spokój wtedy z szukaniem graweru
a teraz jak już musieliśmy zamawiać obrączki to ja mu mówię poszukaj jakiś grawerów i wyślij mi na gg to co Ci się podoba (ja byłam w pracy
) i wysłał dwa: damska: Mój ..(imię)... i datę ślubu męska: Moja ..(imię)....i datę ślubu i tą co ja wtedy mu proponowałam, ale mu się nie podobało....
i oczywiście trochę okrężną i dziwna droga, ale zostało na moim a i on był zadowolony, bo sam to wybrał
grawer bedzie dokładnie wyglądac tak:
moja: 24.07.2010 Gdzie TY... jego: ...Tam i Ja 24.07.2010
ale już nie mogę się doczekać tych obrączek
i o dziwo mój M. też
a co do butów ślubnych to jedna wielka masakra :(sklep do którego się wybrałam w Katowicach został zamknięty 30 kwietnia
byłam w paru salonach i w kilkunastu sklepach wtedy i dziś i wielkie nic
same buty w szpic, a gdzie ja buty w szpic z nogą 41, a zresztą szpice mi się nie podobają....
nie wiem co robić... wymyśliliśmy z moim M. i świadkową, żeby pojechać do Krakowa - ogólnie i tak mieliśmy jechać pospacerować itd. a teraz mamy tez pretekst - buty - bo ten sklep, który zamknęli w Katowicach jest też w Krakowie i może udałoby się połączyć przyjemne z pożytecznym:)
dziewczyny z okolic może polecicie jakieś sklepy z butami ślubnymi....
zaproszenia rozdane oprócz jednego, bo mój wujek nie wie kiedy będzie miał czas...ale ogólnie wie, ze się do niego wybieramy....ma niby zadzwonić
ja nie wiem ludzie robią problem, jakbym do nich miała jechać i siedzieć z 3 godziny, a my chce tylko dać zaproszenie i iść
dowiadywaliśmy się też o torty i nie bardzo wiemy jaki najlepiej zamówić, chyba standardowo najlepszy śmietankowy:D ceny w granicach od 35 zł- 45 zł za kg
więc tez myślę, że cena w porządku
a jak myślicie jakie ciasta mniej więcej ile rodzai trzy wystarczą? no na pewno sernik i makowiec może jabłecznik? a może jeszcze jakieś inne? jak Wy zamawiacie?
dzisiaj posta pisałam w wordzie
idę do Was trochę po nadrabiać, będę tez robić dzisiaj przysmak z wódeczki z kukułkami :d jak byliśmy u kuzyna Marcina zapraszać to on miał rożne takie przysmaki swojskiej roboty, więc co my nie będziemy gorsi...hehe
buźka kochane