Autor Wątek: Bydgoskie Panny Młode 2011  (Przeczytany 140894 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline dogma23

• forumowicz
  • data ślubu: 11.06.2011
Odp: Bydgoskie Panny Młode 2011
« Odpowiedź #120 dnia: 27 Lipca 2010, 20:35 »
hej hej Precious weselisko mamy w brzozie w namiocie-mam nadzieje, że to dobry wybór, słyszelismy rózne opinie!! A osób hm jak narazie wysżlo nam dosyc dużo bo około 150 ale to zapewne sie zmieni, ludzie sie wykrusza:-(a Ty co już masz za sobą, co już macie załatwione?>
pozdrawiam

Offline PikkuMu
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 14.08.2011
« Odpowiedź #121 dnia: 27 Lipca 2010, 20:46 »
zaba - ja szczerze mówiąc boje się teraz, że właściciel będzie miał jakieś fochy

Offline Baby

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 21.08.2010
« Odpowiedź #122 dnia: 27 Lipca 2010, 21:17 »
baby...i z tego co wiem w Pałacu a nie namiocie:D

Hee, cosik nie kumam? Liszowska miała pod namiotem w Hotelu Pałac. Ale mniejsza o to  :P

Offline Precelek

• Chuck Norris
  • data ślubu: 04.06.2011
« Odpowiedź #123 dnia: 27 Lipca 2010, 21:45 »
o zapewna Ty co już masz za sobą, co już macie załatwione?>

Póki co sala jest - Czarny Koń w Żołędowie, ludzików około 110, Dj i wodzirej są, fotograf jest, jutro dokańczamy załatwiać kościół, bo póki co musiałam załatwić zgodę z parafii z w ktorej jestem zameldowana, żeby móc wziąć ślub w parafii w której "mieszkam" obecnie :) i rozglądamy się powoli za naukami. Obrączki mamy wzór wybrany, ale zamówimy chyba jesienią, bo wszędze mówią, że złoto drożeje ;/ więc może lepiej wcześniej ? i zimą będe szukać sukienki, to największa zagwozdka :) hehe

Never run faster than your guardian angel can fly ....

Offline dogma23

• forumowicz
« Odpowiedź #124 dnia: 27 Lipca 2010, 21:50 »
kurcze to widze, że my jestesmy daleko w polu z tym załatwianiem chyba trzeba się za to wszystko wziąć, a gdzies oglądałas sukienki, bo to chyba  jest najprzyjemniejssze hihi

Offline Precelek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #125 dnia: 27 Lipca 2010, 22:04 »
wiesz co, my zaczęlismy w kwietniu jakoś, ale wszędzie mieliśmy duzy wybór, bo jeszcze terminy byly wolne.
Sukienki póki co w internecie, piękne są z Demetriosa. jakoś kilkugodzinne przymierzanie mnie przeraża ;) pomimo, że zdecydowanie jest to piękny element calości. Ja to się w ogóle boję, że będę brzydko jakoś wyglądać, ale to może minie jak w końcu coś poprzymierzam.

Offline zaba

• maniak
  • data ślubu: lipiec 2011
« Odpowiedź #126 dnia: 27 Lipca 2010, 22:40 »
pikkumu nie rozumiem, dlaczego ma miec jakies fochy? jak my podpisywalismy umowe nie bylo zadnych problemow, wlasciciel nawet proponowal nam, ze zajmie sie wieloma rzeczami zeby nas odciazyc...

Offline PikkuMu
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 14.08.2011
« Odpowiedź #127 dnia: 27 Lipca 2010, 23:00 »
no cóż ma za darmo niezłą reklamę . . . a opinie o Hotelu Pałac ostatnio mu nie sprzyjały, ja po prostu bardzo sceptycznie podchodzę to tego człowieka, ale zobaczymy jak będzie się układało z menedżerkami

Offline zaba

• maniak
« Odpowiedź #128 dnia: 27 Lipca 2010, 23:52 »
ja rozne opinie slyszalam o tym hotelu, te zle pochodzily glownie od osob trzecich, ktore nie mialy bezposredniego kontaktu z palacem i imprazami tam organizowanymi...rozmawialam z kilkoma osobami, ktore mialy tam swoje wesele i nie bylo zadnych problemow (poza tym, ze wszystkim nie podobal sie wlsciciel - wiec nie tylko my mamy takie wrazenie;p)...pytalam szczegolowo, mowily, ze obsluga bardzo mila i uczynna, nie zgarnia jedzenia z przed nosa, kazdy zdarzy sie najesc;p...jesli chodzi o jedzenie to wszystko smaczne i dosc duze porcje (raz tylko ktos wspomnial, ze niby podano zimne danie)...mysle, ze - tak jak mowisz - wszystko sie ustali z menadzerem,a o ile wiem to oni sa zupelnie inni niz wlascicel...nie ma co sie przejmowac na zapas, badzmy dobrej mysli...u mnie, jak dotad, nie ma zadnych problemow organizacyjnych i mam nadzieje, ze tak pozostanie:)

Offline Precelek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #129 dnia: 28 Lipca 2010, 15:45 »
no to się pochwalę :) Kościół załatwiony, ślubujemy 04.06.2011 o godzinie 16:00 w Salezjanach w Fordonie :) Bardzo się cieszę, chociaż mama twierdzi, że to za szybko, w sensie za wczesna godzina :( trochę mnie tym zmartwiła, bo i tak około 18 dopiero zladujemy na sale, czy to za wcześnie ?

Offline zaba

• maniak
« Odpowiedź #130 dnia: 28 Lipca 2010, 16:19 »
heh czy za wczesnie? my mamy zamowiona msze na 15:30, ktora na dodatek przelozylismy z 16:30... u nas bedzie duzo gosci, wiec i zyczenia przy kosciele beda dlugie, a ponadto trzeba jeszcze dojechac to nastepne kilka minut trzeba dodac i po obliczeniach mniej wiecej wyszlo, ze po obiadku bedziemy gdzies o 18:30 wiec mysle, ze w sam raz na rozpoczecie zabawy - tym bardziej, ze my planujemy tak max. do 3-4 nad ranem...mysle, ze kazdy sam powinien wiedziec najlepiej co i jak - i nie sugerowac sie innymi opiniami, tym bardziej starszego pokolenia, bo za ich czasow bylo zupelnie inaczej;)...

Offline Precelek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #131 dnia: 28 Lipca 2010, 16:36 »
No właśnie my tez tak liczyliśmy, od 16 do 17 msza, potem z godzinke przed kościolem, bo na samo wesele zaprosoznych 110 osob plus ci zawiadomieni, i jeszcze dojechać, bo salę mamy w Żołędowie, to zejdzie trochę. Mówiłam to mamie, w końcu dotarło, powiedziała, że nie pomyślala, ze to tak wyjdzie, ale sama rekacja sprawiła mi przykrość. ehh...

Offline dogma23

• forumowicz
« Odpowiedź #132 dnia: 28 Lipca 2010, 21:05 »
kurcze chyba trzeba się wziąć za ten kosciól bo widze ze wy juz Wszytsko macie a my masakra hih nawet nie wiem w którym kościele :Olaboga:

Offline katepolak

• bywalec
  • data ślubu: 11.06.11.
« Odpowiedź #133 dnia: 28 Lipca 2010, 21:48 »
baby ...sorry, widać mam nietrafione info, bo myślałam, że ona miala w środku tak jak Ty:(

Ja najważniejsze rzeczy już mam i teraz się mocno wacham za co się teraz chwycić...macie jakieś pomysły co można załatwić na 10 m-cy przed  ślubem:D???

...ślub w czerwcu a już miałam pierwszy ślubny koszmar...dżizas...co to będzie na miesiąc przed:(

Offline dogma23

• forumowicz
« Odpowiedź #134 dnia: 28 Lipca 2010, 22:00 »
he he ja tez w czerwcu :-)i tez nawet juz kilka razy sniło mi się ze z moim slubem coś nie wyszło:-(ale mam nadzieje ze to tylko zły sen:-)gdzie macie slub i wesele?

Offline katepolak

• bywalec
« Odpowiedź #135 dnia: 28 Lipca 2010, 23:33 »
dogma 23
Mój sen był związany z fryzurą ślubną. Wyszło tak, że na szybko uczesałam się w zwykłą kitkę w zachrystii na minutę przed ceremonią. Sen wynika z tego, że wiecznie słyszę od różnych fryzjerów, że mam tak gęste, ciężkie i grube włosy, że nic nie da się z nich zrobić :'( Mam nadzieję, że takie gadanie wynika z tego, że są słabymi fryzjerami i tyle:P ...a Tobie co się śniło???

Ja mam ślub o 15 w św. Trójcy a wesele w Słonecznym Młynie...co to będzie co to będzie ::)

Offline katepolak

• bywalec
« Odpowiedź #136 dnia: 28 Lipca 2010, 23:37 »
 :glupek: zakrystia :P ...bezbożnik ze mnie:P

Offline dogma23

• forumowicz
« Odpowiedź #137 dnia: 30 Lipca 2010, 15:47 »
hej katepolak, widze,że w tym samym dniu zostaniemy żonami hi hi, jakie duże masz weselich, tzn chodzi mi ile w słonecznym młynie zmiesci się ludzików bo mi sie tam podobało bardzooo. kurcze czy Ty masz juz tyle spraw zalatwionych no szokkk

Offline katepolak

• bywalec
« Odpowiedź #138 dnia: 31 Lipca 2010, 00:23 »
będzie około 70/80 ludków w zależności jak dopiszą...przewaga młodych (znajomych, bo mamy bardzo małe rodziny), ale to chyba akurat atut ;)

Ja i mój PM zakochaliśmy się w tym miejscu od razu, nigdzie więcej nie byłam się nawet orientować, szczerze powiem, że o jakies tam wielkie niuanse w samym Słonecznym tez nie pytaliśmy. Stwierdziliśmy, że chcemy to uczcić tu i nigdzie indziej:P Mam nadzieję, że wielkich niespodzianek nie będzie:P

Mam załatwione wszystkjie rzeczy, które trzeba rezerwować (sala, kościół, foto, kamera, DJ i auto)...niczym się nie denerwuj, Tobie też się uda wszystko pozałatwiać...czekam na wieści jak Ci idzie:)

Offline asiula_hh
  • Chuck Norris
  • our love is everlatsing..
« Odpowiedź #139 dnia: 1 Sierpnia 2010, 18:56 »
no to się pochwalę :) Kościół załatwiony, ślubujemy 04.06.2011 o godzinie 16:00 w Salezjanach w Fordonie :) Bardzo się cieszę, chociaż mama twierdzi, że to za szybko, w sensie za wczesna godzina :( trochę mnie tym zmartwiła, bo i tak około 18 dopiero zladujemy na sale, czy to za wcześnie ?

my też mamy o 16.00 w Kościele NMP Matki Kościoła na Jaskółczej ;) i moja mama z kolei uważa że to za późno ;) a na sale dojeżdżamy tylko do hoteli city więc nie daleko i Gości będzie około 70/80 + zawiadomieni, czyli duzo mniej niż u Ciebie ;)) więc sie nie martw ;) my chcieliśmy nawet o 17 ale u mnie w parafii est jakaś msza za parafian więc będzie sporo gapiów ;d
ZNIKAM!

Offline Precelek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #140 dnia: 1 Sierpnia 2010, 19:05 »
asiula, w kazdej parafii jest w sobote msza o 18 tak zwana niedizelna ;) dla tych, ktorzy nie mgoa przyjsc w neidziele do Kościola :) hehe
masze slubne o 17 są zazwyczaj w tych parafiach, ktore maja kaplicę,
a co do godziny to widzisz, co osoba to inaczej, ja mysle, że i tak bedziemy pozno na miejscu, ale mama sadzi inaczej. a na 15 to bym sie bala ze sie nie wyrobie z fryzem, makijazem i ubraniem :)

Offline katepolak

• bywalec
« Odpowiedź #141 dnia: 2 Sierpnia 2010, 08:11 »
ja też mam 15, ale to dlatego, że chciałabym wejść do Kościoła jako pierwsza para (taka fanaberia)...ryzyko jest takie, że wesele się szybciej skończy, ale przecież się szybciej zacznie, więc suma sumarum będzie chyba trwać tyle samo...pleneru w dzień ślubu nie planuję, bo chcę być świeża, czysta i niezmęczona w Kościele:P, także spokojnie się wyrobię z przygotowaniami do 15... gości weselnych będzie ok 70/80 do tego mam już 90 zawiadomień, większość ludzików z Bydgoszczy, więc podejrzewam, że przyjdą to, życzenia się przeciągną, więc pewnie ok 17.30 zasiąde do stołu dopiero.

Offline Precelek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #142 dnia: 2 Sierpnia 2010, 11:03 »
no u nas tez nie ma nikogo przed nami, i nie sadze zeby ktos jeszcze mogl byc , bo mamy w duzym kosciele a wiekszosc ludzi ma w kaplicy.
Ja tez nie mam pleneru w dzien slubu, za duzo stresu o sukienke i w ogole, nie bardzo wyobrazma sobie ejchac na slub w wymemłanej sukience.
Ja się boję, że się nie wyśpie, nie wyorbie z tymi wszytskimi pierdołami, kosmetyczką, fryzjerką, a przeciez jeszcze trzeba znalezc chwilke dla siebie  w tym calym zamieszaniu no nie ?

Offline dogma23

• forumowicz
« Odpowiedź #143 dnia: 2 Sierpnia 2010, 15:11 »
spoko,spoko wszytskie kolezanki, moja bratowa żadna nie była wyspana dzień przed byly "butelki" więc spać poszly bardzo poźno moja bratówka jeszzce rano sama sobie stroiła domek:-) u kosmetyczki i fryzjerki podobno zasypiały:-( ale podobno podem dostaje się strasznie mocnego POWERA!!!!!który pokona całe zmęczenie!!!mam nadzieje, że to jest prawda

Offline asiula_hh
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #144 dnia: 2 Sierpnia 2010, 21:25 »
to pewnie stres ;) ja soę boje tylko tego że będę wyć przy przysiędze i słowa nie powiem ;d
ZNIKAM!

Offline dogma23

• forumowicz
« Odpowiedź #145 dnia: 2 Sierpnia 2010, 21:58 »
nie strasz hi hi:-)damy rade:-)

Offline Precelek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #146 dnia: 3 Sierpnia 2010, 02:20 »
asiula, mnie sciska w gardle nawet jak film ogladam :P a co dopiero bedzie na wlasnej  :nerwus:  :Olaboga:

Offline Nemezis

• maniak
  • data ślubu: 3 lipca 2010
« Odpowiedź #147 dnia: 3 Sierpnia 2010, 03:00 »
Dziewczyny, nie panikujcie! :) Składanie przysięgi małżeńskiej to najpiękniejsza chwila w życiu, więc nie ma sensu się jej bać ;) Ja też myślałam, że zestresuję się świadomością, że patrzy na mnie tyle osób - nic podobnego! W tym momencie wszystko dookoła znika, jesteście tylko Wy i ukochana osoba... Wystarczy spojrzeć jej w oczy, pomyśleć o tym co się do niej czuje i wtedy słowa przysięgi stają się tak naturalne i prawdziwe, że nie ma żadnych problemów z ich wypowiedzeniem :)

Offline Precelek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #148 dnia: 3 Sierpnia 2010, 13:10 »
Nemezis, u mnie to nie kwestia strachu lae wzruszenia tak silnego, ze obawiam sie ze bedzie mi ciezko mowic :)

Offline asiula_hh
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #149 dnia: 3 Sierpnia 2010, 20:23 »
Nemezis łatwo poiedzieć jak ma się to za sobą ;d mam nadzieję że faktycznie będzie tak jak mówisz ;)
ZNIKAM!