Autor Wątek: Bydgoskie Panny Młode 2011  (Przeczytany 140809 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline wedding day
  • nowicjusz
  • *
Odp: Bydgoskie Panny Młode 2011
« Odpowiedź #90 dnia: 13 Maja 2010, 22:48 »
Widzę, że wy ludzie pociskacie strasznie z tym planowaniem.  Mamy dopiero maj 2010 roku a co niektórzy już mają 90 % pozałatwiane.  Na rok wcześniej powinniście załatwić sale i orkiestrę.  nic więcej.  Ziutka zwłaszcza do ciebie, widzę że oszalałaś z tym co robisz.  jesteś naprawdę kąpana w gorącej wodzie.  Zamawiać już teraz zaproszenia (które jestem przekonany że się zniszczą do tego dnia kiedy będziesz je wysyłać) Wam się chyba za bardzo śpieszy ze wszystkim, później nie będziecie z tego czerpać takiej przyjemności jak powinniście.  Wszystko ma swój czas i powinno isć swoim torem a nie że na rok wcześniej wy macie już wszystko załatwione i przez rok siedzicie i nic nie robicie tylko czekacie i czekacie i dalej czekacie i oczekujecie tego niby jedynego dnia który dla was ma wyglądać wyjątkowo a będzie wyglądał jak zwykły dzień.

Offline Precelek

• Chuck Norris
  • data ślubu: 04.06.2011
« Odpowiedź #91 dnia: 13 Maja 2010, 23:14 »
wedding day, ja moge odpowiedziec za siebie .
nie wydaje mi sie zeby sala, fotograf i dj na rok naprzód to było za szybko, zwlaszcza ze na nasz tremin u dj'a ktorego wybralismy czekaly juz dwie pary.
co do reszty, to napsialam wczesniej, ze zamierzam wiekszosc zalatwiac dopiero po wakacjach, wazne jak dla mnie jest to zeby czuc ten klimat caly czas,a nie tylko teraz i tylko przed slubem.
także, pisząc "wy pociskacie" może skieruj swoja wypowiedz do konkretnych osób... bo wg mnie załatwienie trzech rzeczy nie jest POCIŚNIĘCIEM.

Never run faster than your guardian angel can fly ....

Offline katepolak

• bywalec
  • data ślubu: 11.06.11.
« Odpowiedź #92 dnia: 13 Maja 2010, 23:54 »
Nie rozumiem tego negatywnego tonu wedding day. Ślub jest na tyle indywidualną sprawą, że każdy organizuje go tak jak ma na to ochotę i z wyprzedzeniem, które mu odpowiada.

Ziutka nie przejmuj się: zaproszenia niepersonalizowane (takie jak Twoje) są bardzo praktyczne, można sobie na bieżąco modyfikować listę gości i dopraszać nowe osoby, jeśli oczywiście masz kilka sztuk na tzw. zapas.

Offline silena

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: czerwiec 2010
« Odpowiedź #93 dnia: 14 Maja 2010, 00:12 »
Z własnego doświadczenia: załatwiajcie ile się da wcześniej. Nie wiem jaka przyjemność jest z załatwiania na ostatnią chwilę :/ a to się tylko tak wydaje, że jest dużo czasu. Mi został już nieco ponad miesiąc  :shock: a mam tyle na głowie, że naprawdę trudno zająć mi się przygotowaniami. Poza tym, gdy kupicie coś wcześniej- nie odczujecie tego wydatku. My obrączki mp. kupiliśmy już w październiku ( a wydaje się jakby to było wczoraj) więc w zasadzie już zapomniałam ile kosztowały.

Offline Precelek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #94 dnia: 14 Maja 2010, 00:23 »
macie racje dziewczyny, za za większośc zabiorę sie w nowym roku, bo wtedy będziemy mieli kompletny budżet ;)
a ile naprzód szukać sukienki, jak myślicie? 4 miesące stykną?

Offline silena

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: czerwiec 2010
« Odpowiedź #95 dnia: 14 Maja 2010, 00:33 »
Zależy gdzie chcesz szukać. Ja moja musiałam zamówić na 3 miesiące przed ( tj. w marcu). I dobrze zrobiłam, bo okazało się, że trzeba poprawić. Moja sukienka jest jednak z polskiej firmy- na zagraniczne podobno czeka się dłużej.

Offline katepolak

• bywalec
« Odpowiedź #96 dnia: 15 Maja 2010, 01:07 »
4 miesiące to trochę późno...w każdym salonie będziesz słuchała jak to późno przychodzisz, lepiej uniknąć takich stresów. Przy zakupie czas oczekiwania na suknię to ok 3m-ce lub dłużej, jeśli chcesz wypożyczyć też się nie ma nad czym zastanawiać, bo przecież może Cię ktoś ubiec i wypożyczyć dany model właśnie na ten termin (z tego co się orientuję niestety mało który salon ma dwie, trzy kiecki w danym fasonie na wypożyczenie).

Dobrą opcją jest kupno z wyprzedaży, bo kupuje się z wieszaka, po okrojonych cenach...minusy są takie, że są to sukienki salonowe (mierzone i wypożyczane) no i oczywiście z poprzednich kolekcji.

Prawdopodobnie wyprzedaże powolutku będą się rozpoczynać, myślę, że warto się rozejrzeć.

Offline ziutka

• nowicjusz
  • *
  • ty i tylko ty jesteś mi przeznaczony
  • data ślubu: 25.06.2011
« Odpowiedź #97 dnia: 15 Maja 2010, 10:11 »
Wedding day odpowiadam na twój cudowny komentarz... Po pierwsze w zeszłym roku moja przyjaciółka brała ślub i postanowiła rok wcześniej wszystko robić szukać fotografa zespołu itp. mówiła że rok wystarczy i co się okazało...prawie nic nie było!!!! Ona wybierałą z tego co POZOSTAŁO a nie z tego co by CHCIAŁA! więc wolałam uniknąć takich sytuacji :) po drugie w przyszłym roku nie bedę miała na to czasu bo czekają mnie dwa bardzo ważne egzaminy i nie będę miała na to czasu więc wolałam to załatwić w tym roku. Po trzecie całkiem możliwe że mój narzeczony będzie na półrocznym szkoleniu w przyszłym roku więc wolałam żeby był obecny w załatwianiu takich spraw bo jego zdanie też się liczy a w przyszłym roku nie byłoby to takie możliwe!
Mama nadzieję że moja wyczerpująca odpowiedź na twoje zarzuty cię usatysfakcjonowała Wedding Day ???

Sukienkę jeżeli chcesz kupić np na miare to tak 4-3miesiące oni to robią więc zacznij poszukiwania tak pół roku wcześniej bo tyle sukienek ci się będzie podobać że nie będziesz mogła się zdecydować...

katepolak dzięki za pocieszenie-takimi rzeczami się nie przejmuje nikt mi nie zepsuje przyjemności.

Offline Precelek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #98 dnia: 15 Maja 2010, 18:46 »
ziutka, niepotrzebnie się tłumaczysz, komuś widocznie zależało tylko na złośliwym komentarzu, nic więcej.

jakoś szczęśliwie w roku 2011 szykuje się mniej wesel niż w 2010, nie wiem, moze ludzie kasy nie mają ? może kryzys dopiero teraz dopadł weselne portfele. My się martwiliśmy, że nie będzie wyboru szukając w kwietniu początkowo terminu na kwiecien lub czerwiec a wszędzie, czyli w około 15 miejscach, były te terminy wolne a nawet więcej terminów w czerwcu. podobnie z fotografem albo Dj'em. Nawet sami menadzerowie albo fotografowie mówili nam ze jakis dziwny przestój w tym roku.

Offline AlicjaK

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 10.09.2011
« Odpowiedź #99 dnia: 16 Maja 2010, 17:11 »
Ja uważam że do tych 3 rzeczy (czyli foto, sala i orkiestra) należy dołączyć jeszcze księdza. .  To również ważna sprawa tym bardziej, że np w mojej parafii na ten rok nie ma już wolnych terminów.  :)

Offline Precelek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #100 dnia: 16 Maja 2010, 21:20 »
ksiundz będzie po urlopiku :)

Offline katepolak

• bywalec
« Odpowiedź #101 dnia: 16 Maja 2010, 22:48 »
Ja też chciałm księdza odłożyć nawet na grudzień/styczeń, ale tak sie naczytałam na forum, że byłam mega zestresowana, że wszyscy to mają pozałatwiane, więc postanowiłam pójść i zapytać (stwierdziłam, że ksiądz najwyżej mnie wyśmieje:P...a co tam)...poszłam i...na mój dzień już była jedna para, co gorsza na godzinę, którą chciałam. Księdza już zatem mam odfajkowanego i śpię spokojniej:)

Offline Precelek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #102 dnia: 16 Maja 2010, 23:06 »
ojacie ojacie.... a ja chciałam coś okolo 15 lipca dopiero się bujnąć... toś mnie zażyła teraz.
Powiem lubemu, ze w takim razie bujniemy się wcześniej :D

Offline Minojaka
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #103 dnia: 17 Maja 2010, 09:27 »
wszystko zalezy od parafii...w mojej ksiadz jeszcze na przyszly rok nie przyjmuje zapisow kazal przyjsc we wrzesniu...dziwne ale co mam sie klocic

Offline asiula_hh
  • Chuck Norris
  • our love is everlatsing..
« Odpowiedź #104 dnia: 17 Maja 2010, 12:20 »
my salę, foto, dj'a i ksiedza załatwiliśmy już w lutym. Ksiądz się bardzo cieszył że najpierw do niego przyszliśmy bo zdarzły się takie sytuacje że pary przychodziły już z gotowymi zaproszeniami że w tej parafii itp, zapro wyslane a w kośiele brak terminu ;d wiec my już mamy spokój ;d
za sukienką zamierzam się porozglądać latem jak bedde miała urlop  (lipiec, sierpień) żeby sobie przymierzać i spokojnie się zastanowić, a w styczniu pójde tam gdzie będę szyc już z konkretnym projektem, bo pewnie sama sobie cos narysuje (ak będe miala czas ;p) zaprozenia chcemy zamówić w  marcu i w kwietniu roznosic ;)
ZNIKAM!

Offline Isabel
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 03.09.2011
« Odpowiedź #105 dnia: 20 Maja 2010, 21:34 »
A my dziś byliśmy u księdza i mamy już naszą datę zaklepaną :) Naczytałam się, że lepiej wcześniej mieć księdza z głowy, więc w końcu poszliśmy i się cieszę, że kolejna sprawa załatwiona :D Jeszcze został nam fotograf i kamerzysta, i póki co narazie tyle:)

Offline Grzybola

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 2011
« Odpowiedź #106 dnia: 20 Maja 2010, 21:40 »
to tak jak nam :P, tylko jeszcze foto i kamera :D aaa no i Dj.  A do kościola naprwade warto wybrac sie bardzo szybko i zaklepac swoja date, bo nasz kosciol juz jest zajety w ten dzien nasz wymarzony i w kaplicy musimy miec  :'(, i w Bazylice bylismy i tez juz wszystko zajete :(, tzn nasz dzien caly zajety juz mszami i weselami

Offline katepolak

• bywalec
« Odpowiedź #107 dnia: 20 Maja 2010, 22:09 »
muszę Was zmartwić...nawet jak załatwicie foto i kamerę, wcale nie będzie chwili wytchnienia. Jestem zaręczona od 1 września 2009...w październiku przedwstępnie zarezerowałam salę (w grudniu już na 100%) i dj'a i wszystkim mówiłam, że rok spokoju...ale gdzie tam - w lutym zaczęłam szukać kamerzysty i fotografa (bo wydawało mi się, że jestem już mega spóźniona). Mamy koniec maja mam już umowy z salą, dj, kamerzystą i fotografem, za tydzień rezerwuję samochód, jak pisałam wyżej kościół też już jest. Teraz w obroty pójdzie pewnie kwestia obrączek i garnitur...latem będę rozglądać się za suknią... mówię Wam dziewczyny, to się nie kończy!!!

Offline Baby

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 21.08.2010
« Odpowiedź #108 dnia: 21 Maja 2010, 15:22 »
muszę Was zmartwić...nawet jak załatwicie foto i kamerę, wcale nie będzie chwili wytchnienia. Jestem zaręczona od 1 września 2009...w październiku przedwstępnie zarezerowałam salę (w grudniu już na 100%) i dj'a i wszystkim mówiłam, że rok spokoju...ale gdzie tam - w lutym zaczęłam szukać kamerzysty i fotografa (bo wydawało mi się, że jestem już mega spóźniona). Mamy koniec maja mam już umowy z salą, dj, kamerzystą i fotografem, za tydzień rezerwuję samochód, jak pisałam wyżej kościół też już jest. Teraz w obroty pójdzie pewnie kwestia obrączek i garnitur...latem będę rozglądać się za suknią... mówię Wam dziewczyny, to się nie kończy!!!

Kate nie spiesz się tak z tym garniturem, bo do przyszłego roku to Twój K. przytyje i co wtedy  ;D ;) Bierz ze mnie przykład, ślub za 3 miesiące (dokładnie za 3  ::) ) a mój K. jeszcze garniturku nie ma  ;D

Offline katepolak

• bywalec
« Odpowiedź #109 dnia: 21 Maja 2010, 21:46 »
:) mój może co najwyżej schudnąć:P...to oczywiście też niedobrze. Podejrzewam, że jak coś wychaczymy pięknego :P i jeszcze będzie miało dobrą cenę to nie będziemy czekali tak długo. Temat garnituru jest chyba ulubioną kwestią ślubną mojego PM, bo generalnie lubi garnitury zarówno nosić jak i kupować.

Offline asiula_hh
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #110 dnia: 28 Maja 2010, 22:25 »
my wszystko rezerwowalismy na przełoie stycznia i lutego tzn, sale kościółmfoto, kamerę i DJ

kate - mówisz ze z samochodami też tak cięzko? my nawet nie wiemy cyzm chcielibysmy jechać ;d

za sukienką bede się rozgądać latem ale ostatecznie szyć zacznę tak w grudniu. i garniutur też  grudniu ;d
ZNIKAM!

Offline ines85
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 11.06.2011
« Odpowiedź #111 dnia: 29 Maja 2010, 14:45 »
Dziewczyny mam pytanie wiecie może gdzie najlepiej szyja sukienki na wzór sukni amerykańskich i innych zagranicznych?

Offline Precelek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #112 dnia: 6 Czerwca 2010, 20:39 »
Za rok o tej porze będę ŻONĄ !!! :) :) fajne uczucie :)

Offline asiula_hh
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #113 dnia: 13 Czerwca 2010, 22:56 »
Za rok o tej porze będę ŻONĄ !!! :) :) fajne uczucie :)

ja za rok i kilka dni będę żoną ;) a jutro mija pół roku odkąd jesteśmy zaręczeni i jednocześnie 3,5 roku jak jesteśmy razem ... ;)))
ZNIKAM!

Offline PikkuMu
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 14.08.2011
« Odpowiedź #114 dnia: 27 Lipca 2010, 16:34 »
Witam! przyłączam się do szczęśliwych Panien Młodych 2011:) mamy salę zarezerwowaną w Myślęcinku - namiot.  Tyle na razie z moich przygotowań.

Offline dogma23

• forumowicz
  • data ślubu: 11.06.2011
« Odpowiedź #115 dnia: 27 Lipca 2010, 16:42 »
hej hej, ja też należe do Panny Młode 2011 hi hi, mamy termin na 11. 06. 2011 wow!!!mamy sale i zespół i pewnie teraz pójdziemy do księdza i następnie fotograf:-)dobry mam plan hihi?Kurcze tak się smieje ale czas ucieka moge mieć problem!Ale najpierw musze pomysleć co ja jeszcze chce!!!kurcze podpowiedzcie mi coś:-)

Offline Precelek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #116 dnia: 27 Lipca 2010, 17:01 »
witam dogma23 i gratulacje  :)
pochwal się gdzie wesele, na ile gości ? Widzę, że będziesz mężatką tylko tydzień po mnie ;)
Powodzenia  w dalszych poszukiwaniach,
pozdrawiam

Offline zaba

• maniak
  • data ślubu: lipiec 2011
« Odpowiedź #117 dnia: 27 Lipca 2010, 18:23 »
PikkuMu widze, ze mamy wesele w tym samym miejscu:) tyle, ze ja w lipcu...a slyszalyscie, ze joanna liszowska miala wlasnie w ostatni weekend swoje wesele w myslecinku?

Offline Baby

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 21.08.2010
« Odpowiedź #118 dnia: 27 Lipca 2010, 19:12 »
PikkuMu widze, ze mamy wesele w tym samym miejscu:) tyle, ze ja w lipcu...a slyszalyscie, ze joanna liszowska miala wlasnie w ostatni weekend swoje wesele w myslecinku?

Słyszeliśmy  ;D ;D

Offline katepolak

• bywalec
« Odpowiedź #119 dnia: 27 Lipca 2010, 20:18 »
baby...i z tego co wiem w Pałacu a nie namiocie:D