Autor Wątek: Bydgoskie Panny Młode 2011  (Przeczytany 141145 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline katepolak

• bywalec
  • data ślubu: 11.06.11.
Bydgoskie Panny Młode 2011
« dnia: 15 Lutego 2010, 20:32 »
Szukałam takiego wątku i nie znalazłam. . . czyżby przyszłoroczne Panny Młode były takie nieśmiałe:)??

. . . zapraszam do dyskusji wszelakich (oczywiście inne roczniki również mile widziane:)

Offline Baby

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 21.08.2010
Odp: Bydgoskie Panny Młode 2011
« Odpowiedź #1 dnia: 15 Lutego 2010, 22:20 »
Szukałam takiego wątku i nie znalazłam. . . czyżby przyszłoroczne Panny Młode były takie nieśmiałe:)??

. . . zapraszam do dyskusji wszelakich (oczywiście inne roczniki również mile widziane:)

Ooo kogo ja widzę :) Witam witam, tu panna młoda z 21 sierpnia 2010r. Czy my się przypadkiem nie znamy ;D

Pozdrawiam :)

Offline katepolak

• bywalec
« Odpowiedź #2 dnia: 15 Lutego 2010, 22:38 »
Znamy, znamy się bejbusiu:)

Masz jakieś dobre wskazówki dla takich jak Ja:)?

buziak

p. s.  Doszły mnie słuchy, że jesteś już po przymiarce - zadroszczę:)

Offline Baby

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #3 dnia: 15 Lutego 2010, 22:43 »
Znamy, znamy się bejbusiu:)

Masz jakieś dobre wskazówki dla takich jak Ja:)?

buziak

p. s.  Doszły mnie słuchy, że jesteś już po przymiarce - zadroszczę:)

Ohh yes, już mierzyłam kieckę. Ciekawe jakich miałaś informatorów:> Hmmm domyślam, że był to jeden w osobie męskiej :D Co za papla z niego  ;D

A jeśli chodzi o sukienusie to cóż...jest boska!! A mogę się pochwalić, że w szafie już wisi welonik ;D

A jak tam u Ciebie? Weselna machina już ruszyła?? Coś mnie ostatnio doszły słuchy o alkoholowej kwestii  ;D ;)

Offline katepolak

• bywalec
« Odpowiedź #4 dnia: 15 Lutego 2010, 22:54 »
Hehehehehe, wszyscy faceci to paple:P

Fajnie masz. . . ja kwestię kiecki odkładam do lata - muszę jeszcze troszkę słoninki zrzucić (ale już wiem jak ma wyglądać):P

. . . a poza tym to: hotel jest, dj jest, kamerzysta będzie dogadany w niedzielę, samochody mamy upatrzone (trzeba będzie się na któryś zdecydować). . . z zaproszeniami też raczej nie będę miała problemu ;) hehehehe. . . ale nie mogę znaleźć odpowiadającego mi fotografa w dobrej cenie:( . . . no i z tym alko to też problem, przez to całe korkowe - dużo to będzie kosztować :-\ ehhhhhhhhhhhhhhhhhhh. . .

. . . aaaa no i Kościoła jeszcze nie dogadałam, ale podejrzewam, że Proboszcz by mnie wyśmiał i wygonił, bo nie ma jeszcze kalendarza na ten rok:P

Offline Baby

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #5 dnia: 15 Lutego 2010, 23:01 »
Powiem Tobie, że ładnie już masz pozałatwiane  :) A co do korkowego, to rzeczywiście troszkę to "krzyżuje" plany. Mam nadzieję, że u mnie nic takiego nie ma - tzn. w umowie nie mam napisane, a pytać się nie pytałam  ;D Mnie również czeka parę kg w dół ale mam nadzieję, że dam radę  zjechać z wagą ;D

A jakie auta masz na oku? Możesz coś zdradzić ?

Offline katepolak

• bywalec
« Odpowiedź #6 dnia: 15 Lutego 2010, 23:08 »
Chcemy jakiegoś old mobila, myśleliśmy nawet o Warszawie, ale jednak przegrała z czymś bardziej efektownym jak: FORD Fairlane Custom SiX (kocham stare amerykańce, a ten jest jeszcze w kolorze mojego wesela, czyli Malinowym:P) lub bardziej klasycznie czarny Mercedes Adenauer. . . mniammmmmmm:)

. . . a Wy kochani będziecie na targach w niedzielę???

Offline Baby

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #7 dnia: 15 Lutego 2010, 23:17 »
No proszę w stare autka uderzasz, tylko żeby nie było tak jak z autem z hotelu Bohema. Kiedyś moja sąsiadka miała ślub i taki podjechał...było sporo śmiechu, gdy kierowca bardzooo leciwy (chyba starszy od auta  ;D)  nie umiał zawrócić  ;D

Cóż targi....jak na razie to jestem w Niemczech, ale wracamy w czwartek. W sumie to sama bym musiała iść (druga połówka na uczelni) - a samemu to nie wiem czy mi się chce  ::) ;)

Ale sądzę, że Wy się wybieracie?

Offline katepolak

• bywalec
« Odpowiedź #8 dnia: 15 Lutego 2010, 23:27 »
hehehehe, no to niezła akcja z tym niezawracającym Panem szoferem:) . . . mam nadzieję, że mój będzie wiedział jak się jeździ zabytkiem :)

Co do targów to będziemy - ja zawodowo, K.  mi będzie pomagał a w przerwach będziemy szperać pod kątem 11. 06. 11 ;D

Na toruńskich też byliśmy, ale tylko rekreacyjnie, no i rozczarowały mnie bardzo.  Mam nadzieję, że Bydgoszcz lepiej wypadnie. 

p. s.  ale nam się tu prywatny wąteczek zrobił:) . . . koleżanki z mojego rocznika chyba jeszcze się nie udzielają na takich forach, tylko ja żem taki odszczepieniec :P

Offline Baby

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #9 dnia: 15 Lutego 2010, 23:59 »
Wracając jeszcze do old auta, to coś znalazłam w moich prywatnych zbiorach:

W sumie to nie jest w kolorze przewodnim Twojego wesela, ale kryterium old mobila spełnia w 100%  ;D

A co do targów, to może się przejdę...salonik sukien ze Żnina też będzie i jak byłam na przymiarce, to pani mówiła, że z tego materiału co ja mam sukienkę również będą wystawione na targach w Bydzi  :)

btw, strasznie polecieliśmy w prywatę...ale co tam...mam nadzieję, że nie uznają tego za offtopa  ;)

Offline katepolak

• bywalec
« Odpowiedź #10 dnia: 16 Lutego 2010, 00:09 »
No kolorki nie moje, ale margaretki dają radę:D

Myślę, że warto przyjść.  Może jeszcze się coś nasunie, jakieś dodatkowe gadżety czy atrakcje weselne.  Oby było tego dużo.

. . . a jak w końcu z tym alko z Niemiec??? Opłaca się coś przywieźć???

Offline fish2004
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #11 dnia: 16 Lutego 2010, 13:00 »
witam panny mlode 2011  :) tu przyszly pan mlody   ;) tez tu zagladamy  ;)
powiem wam,ze  z alkoholem z zagranicy moze byc roznie, bo na wiekszosci sal wymagaja alkoholu z polska banderola ::)

Offline katepolak

• bywalec
« Odpowiedź #12 dnia: 16 Lutego 2010, 18:41 »
hejka! Bardzo mi miło:)

No też mnie słuchy doszły, że restauracje tego wymagają, ale podobno czasem starczy dowód zakupu:)

Pomijając to, wódki z całą pewnością się nie opłaca jedynie jakieś alkohole ekskluzywne:P
Mój K.  jeździ pomiędzy Czeską a Niemiecką granicą, ale pewnie i tak z tego nie skorzystamy, bo doliczając nasze 15złotowe korkowe to nic mi się nie kalkuluje:(

ehhhhhhh. . . .

A jeśli mogę spytać, kiedy ślub i gdzie???:)

Offline Baby

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #13 dnia: 16 Lutego 2010, 21:12 »
Z tym alko z Niemiec, to nie wiem czy to aż taki złoty interes. Fakt możliwość przywozu jest bezproblemowa, ale raz, że brak banderoli, a nie pytałam w restauracji czy paragon wystarczy, a dwa - to kurcze chyba miałabym trochę obaw.... Raczej postawimy na polskie gorzelnie :D

Offline katepolak

• bywalec
« Odpowiedź #14 dnia: 16 Lutego 2010, 21:25 »
. . . no i dobrze. . . goście napiją się dużo i smacznie a w przerwie polską etykietkę poczytają;P

Offline fish2004
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #15 dnia: 17 Lutego 2010, 09:02 »
hej :) no wlasnie z tym kiedy i gdzie to wciaz zagadka, ciagle szukamy  ;D
ale jakbym mial 15zl korkowe to bym sie chyba zastanowil nad kupnem u nich albo wyborem opcji "full wypas" ze wszystkim w cenie
bo pewnie na to samo wyjdzie....
niby sie mowi "kupic 0,5L na glowe" ale potem znajomi mowia ze zeszlo im 0,2-0,3 L wiec niby nie wychodzi az tak duzo tego ::)

a swoja droga, podobno lokale odchodza od korkowego, a gdzie takie kosmiczne maja?  ???

Offline katepolak

• bywalec
« Odpowiedź #16 dnia: 17 Lutego 2010, 19:49 »
Jestem pewna tego, że u mnie 0,5 na głowę to stanowczo za dużo, dlatego mój Narzeczony od początku był wrogiem kupowania wódki na własną rękę i uważa, że lepiej kupić w lokalu (ile zejdzie tyle zapłacimy).  No i tak też jest to jest sprytnie przemyślane, że przy takim korkowym w ogóle nie warto brać pod uwagę pierwszej opcji, dlatego zaczęłam kombinować z alkoholem z zagranicy, ale też nie warto ;).  Jedynie co, może coś zaoszczędzimy na lepszych alkoholach, bo mamy w planie poczęstować gości nie tylko wódką i winem, ale brandy, whisky itp.

. . . a takie korkowe ma Słoneczny Młyn, mam nadzieję, że może zmieni politykę w tej kwestii do 2011:P

Offline elba
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #17 dnia: 19 Lutego 2010, 10:43 »
Witam wszystkich,
najbardziej wszystkich zaskakuje to, że z tak wielkim wyprzedzeniem trzeba wszystko planować.  Jak powiedzieliśmy, ze chcemy ślubować w 2011 roku, bez jeszcze żadnych szczegółów, to wszyscy patrzyli ze zdziwieniem, po co tak wcześnie.  A tak naprawdę to miesiąc - marzec - zwłaszcza że w najbliższy weekend targi ślubne - to wszystko się ruszy i w kwietniu będzie można pomarzyć o wolnym wyborze, zostanie mus, alternatywne decyzje.

A jak wasze plany, zespoły, sale, kościoły . . . ?

Pozdrawiam i życzę miłej, szybkiej, pełnej realizacji weselnych planów.

Offline katepolak

• bywalec
« Odpowiedź #18 dnia: 19 Lutego 2010, 23:32 »
Cześć!

Fajnie, że jesteś:) ...ja byłam tego samego zdania...po co wszystko robić pod presją czasu, rezygnować z wymarzonych rzeczy, bo ktoś już je przed nami zarezerwował...wyprzedzenie daje nam komfort przebierania w ofertach...poza tym można koszty rozłożyć w czasie i lepiej całośc przeanalizować. :)

Offline Baby

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #19 dnia: 22 Lutego 2010, 18:43 »
I jak tam po targach? Domyślam się, że byłaś  :) Ja nie byłam i zastanawiam się czy mam czego żałować ? ::) ;D

Offline gosiaczek252
  • entuzjasta
« Odpowiedź #20 dnia: 22 Lutego 2010, 18:51 »
U Ciebie regionalnie...a ja zapraszam globalnie :)

https://e-wesele.pl/forum/index.php?topic=18984.0

Offline katepolak

• bywalec
« Odpowiedź #21 dnia: 22 Lutego 2010, 23:23 »
hej baby!

Oczywiście, że byłam - poczyniłam mój targowy debiut. Zainteresowanie moim stoiskiem było spore, ale wiem co zrobić by w przyszłości było jeszcze większe:p

Targi były dość ciekawe, ale pewnych rzeczy było za dużo (fotografowie) a innych za mało (florystki, oprawa muzyczna). Ty kochana masz już prawie wszystko pozałatwiane, więc pewnie dla Ciebie targi byłyby tylko formą spędzenia niedzieli a nie nerwowych poszukiwań:P

Gosiaczku dziękuję za zaproszenie:)

Offline Patii25

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 03-09-2011
« Odpowiedź #22 dnia: 11 Marca 2010, 19:59 »
Witam :) to mój pierwszy post na tym forum :) Łącze się dziewczyny razem z wami - też jestem przyszłoroczną Panną Młodą :)

Offline Daisy87
  • uzależniony
« Odpowiedź #23 dnia: 12 Marca 2010, 00:13 »
Witam!
Ja również w przyszłym roku powiem TAK! ;)

Offline lusinda
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 7.05.2011
« Odpowiedź #24 dnia: 12 Marca 2010, 06:42 »
Witam Dziewczęta  :) Ja również jestem przyszłoroczną Panną Młodą. . . Z tego co widzę to ja rozpocznę sezon ślubny jak narazie heheh. Jak tam przygotowania???Ja jestem pocieszona bo juz sie uwinełam z ważniejszymi sprawami :)  :)

Offline katepolak

• bywalec
« Odpowiedź #25 dnia: 12 Marca 2010, 08:03 »
Witajcie bydgoskie 11tki:)  :hello: :hello: :hello:

Od razu lepiej jak jest nas więcej!:skacza:

Piszcie kochane jak Wasze przygotowania, gdzie zaplanowałyście ceremonię i wesele i dlaczego tego właśnie dnia:)

...jestem niezmiernie ciekawa:)

Offline lusinda
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 7.05.2011
« Odpowiedź #26 dnia: 12 Marca 2010, 16:34 »
My już mamy godzinę w kościele wyznaczoną,
zespół/w pon. podpisujemy umowe/,
fotograf załatwiony,sala zamówiona. . . . . . . .
obrączki kupione  :)/złoto idzie w górę/.
Rozgladamy sie za alkoholem bo ma bardzo mocno podrożeć, wiec można szybciej kupic/szkłem nie przejdzie/.   :)

A jak u WAs 11????

Offline Patii25

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 03-09-2011
« Odpowiedź #27 dnia: 12 Marca 2010, 22:20 »
My również już najważniejsze sprawy mamy załatwione.  Godzina w Kościele ustalona, sala zamówiona, zespół, fotograf i kamerzysta również.  Więc na razie możemy spać spokojnie :D

Offline asiula_hh
  • Chuck Norris
  • our love is everlatsing..
« Odpowiedź #28 dnia: 15 Marca 2010, 21:31 »
Witam  ;)
My rowniez bierzemy ślub w przyszłym roku ;) a salę, fotograga, kamerzystę, DJ i Kościół zalatwilismy już w pierwszym tyg.  lutego ;)
zastanawiam się tylko nad skrzypcami w Kościele albo jakims innym instrumencie no i samochód. .  może jakies propozycje?
pozdrawiam ;)
ZNIKAM!

Offline magdapppp
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #29 dnia: 16 Marca 2010, 08:23 »
Cytat: asiula_hh link=topic=19937. msg1202778#msg1202778 date=1268685087
Witam  ;)
My rowniez bierzemy ślub w przyszłym roku ;) a salę, fotograga, kamerzystę, DJ i Kościół zalatwilismy już w pierwszym tyg.   lutego ;)
zastanawiam się tylko nad skrzypcami w Kościele albo jakims innym instrumencie no i samochód.  .   może jakies propozycje?
pozdrawiam ;)
Może zaproponować Wam chór, świetny efekt.  Nawet po ceremoni wychodzą przed Kościół i śpiewają.  Powiem szczerze, że w chórze są starsi ludzie ale jak zaśpiewaja to aż dreszcze przechodzą.
Polecam
Madzia