Autor Wątek: „Przeciw złym słowom i całemu światu wbrew” 3 lipca Ania i Paweł powiedzą: TAK!  (Przeczytany 85735 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline agulla1919

• Chuck Norris
Gratulacje dla Pawla!!!

W kocu Go docenili!!!
Te 300 zl to nawet dosc duzo , zawsze sie przydadza!Zwlaszcza przed slubem  :D.

Offline Nemezis

• maniak
  • data ślubu: 3 lipca 2010
Dzięki, dziewczyny :-* :-* :-*

300 zł to nie majątek, ale 2 miesiące temu Paweł też dostał podwyżkę o 300 zł, więc jeśli będą w tym tempie zwiększać jego pensję, to za 10 lat będziemy chyba bogaczami :p ;) A wtedy zorganizuję wielką imprezę dla forumek :cancan: :piwo_2: ;D

Dobra, schodzę na ziemię :razz: Dzisiaj byłam pierwszy raz w życiu w solarium. Cały czas mam pewne wątpliwości, więc liczę na Wasze rady, szczególnie Agulli, Mki i innych forumek, które miały do czynienia z solariami :)

Po pierwsze - czy nie należałoby jakoś zabezpieczyć włosów? Bo wiadomo, że od promieni UV się niszczą i wysuszają. Może warto zakładać jakąś chustkę na głowę? :drapanie:

Po drugie - dostałam dziś na oczy takie łezki. Problem polegał na tym, że nie widziałam w nich panelu i nie mogłam zmieniać ustawień łóżka. Żeby to zrobić, musiałam normalnie otworzyć oczy :-\ Mam nadzieję, że przez tych kilkanaście sekund nic się oczom nie stało, ale wolałabym unikać takich sytuacji w przyszłości. Może lepiej zakładać takie klasyczne okulary przeciwsłoneczne? A dopiero jak się wszystko poustawia, to zdjąć je i nałożyć te "łezki"... a Wy jak robicie?

Po trzecie - czy konieczne jest używanie tych "specjalnych" kosmetyków po solarium? Czym one się różnią od zwykłych balsamów nawilżających? :)

Offline japcio

• Chuck Norris
  • data ślubu: 2009
No to trzeba oblać podwyżkę  :piwo_2:

Offline Nemezis

• maniak
Chyba mam uczulenie na solarkę :Placz_1: :Placz_1: :Placz_1:

Offline Anjuszka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 30.07.2011
A na ile minut byłaś?

Ja na włosy nigdy nic nie zakładam i jest ok, a tego czegoś na oczy też nie zakładam, co by nie mieć białych plam wokół oczu... nie wiem czy to coś mi szkodzi czy nie, ale tak robię :)

Offline Nemezis

• maniak
Anjuszka, chciałam iść na 5 minut a musiałam wziąć 6, bo to jest minimum w tym solarium :-\ Oczywiście mogłam wyjść wcześniej, ale tak szybko zleciało, aż mi się nie chciało wierzyć, że minęło 6 minut... :hmmm: No i to było chyba za dużo jak na początek :-\ Cholera, spiekłam sobie 4 litery :glupek: Do tego co chwila wyskakują mi gdzieniegdzie takie swędzące krostki, na szczęście szybko znikają.

A tak z innej beczki, jakie masz plany na weekend majowy? :) Nie masz swojego wątku, to się u mnie pochwal ;)

Offline Anjuszka

• Chuck Norris
Mam majówkę w moim miasteczku - Dni Gryfina :) a jutro jedziemy na cały dzionek nad morze, oby pogoda dopisała... mieliśmy jechać na cały weekend, ale jednej koleżanki Mama trafiła do szpitala i troszkę się plany zmieniły :) ale będziemy tu jakieś koncerty czy tam coś oglądać :D

Może Cię pocieszę, że ostatnio byłam na 5 min. i też sobie tyłek spiekłam, nawet mi później skóra schodziła, więc chyba z jednej rodziny albinosów jesteśmy :D

Offline Nemezis

• maniak
Nie masz czego żałować, jutro jeszcze ma być nad morzem w miarę ciepło a od niedzieli ok. 5 stopni :/ Więc może lepiej, że wracasz :)

Offline Anjuszka

• Chuck Norris
Nie żałuję, zobaczę na żywo Sebastiana Karpiela - Bułeckę!! Ja go kocham :D :D
Popatrzę na Maleńczuka, posłucham Dżemu bez Ryśka, popiję piwa i będzie fajnie :D

Offline Aneczq1987
  • Chuck Norris
Udanej majówki  :-*  :-*

Offline agulla1919

• Chuck Norris
Aniu na wlosy sie nic nie zaklada - ja nic nie zakladalam nigdy , i klientki mojej amy tez nigdy nic nie zakladaly.
Te lezki zaklada sie na oczy aby chronic je przed promieniami.
Jezeli matrwisz sie tym ze na chwilke otworzylas oczka aby ustawic cos , nie martw sie , nic sie nie stanie.Chociaz najlepiej miec zamkniete oczy , ale na pare sekund nic sie nie stanie.
Te kosmetyki nie musisz kupowac , najlepiej po solarium posmaruj sie zwykla oliwka do ciala dla dzieci ;).
Jak wiesz solarium wysusza skore, wiec tez smaruj twarz kremem nawilzajacym.

A kosmetyki przed opalaniem sa nawet dobre , bo przyspieszaja opalanie , ale jak wiadomo to sa dodatkowe koszty.

Ja raz na jakis czas smarowalam sie kremami , ale jak bym miala je kupowac , bym wolala wiecej wykupic minutt niz kupic krem  :P

Offline ciriness

• Chuck Norris
  • data ślubu: 11.09.2010
Ja w ogóle tych "łezek" nie zakładam w solarium :) Na włosy też nic nie używam, to tak jak na słońcu tylko z większą intensywnością na raz :)
Kosmetyki do solarium to jak już ktoś się dużo dużo opala wchodzi np na 20 min to wtedy szkoda skóry tak to jak agula pisze wystarczy balsam po :)

Offline kivi_23

• uzależniony
  • data ślubu: 4 czerwca 2010 - 16:00
Ja też nigdy tych łezek nie ubieram  :P a jutro ide pierwszy raz przed ślubem  ;) raz w tygodniu po 5 minut żeby nie być taką przeźroczystą :hopsa: no tylko buźkę oszczędze ;)

Offline Agulec_102

• Chuck Norris
  • data ślubu: 8.05.2010
Ja akurat łezki używam (nie mam białych plam wokół oczu), a po naciśnięciu "Start" mijają jakieś 2 sek., wówczas szybko nakładam łezki, palce mam już na guziczkach panelu, więc wiem gdzie pstrykać (ustawienie nadmuchu), a jak jeszcze w trakcie coś muszę zmienić, to już wiem gdzie mniej więcej jest panel, znam jego pozycje i klikam, zakrywam też sobie taki większy pieprzyk (mam go od urodzenia, ale jest taki dosyć odstający, wolę nie ryzykować). Nemezis, z tego co słyszałam dopiero po 5 min. opalania na solarium zaczyna wytrącać się pigment, więc na 5 min czy mniej nie ma sensu w ogóle chodzić. Ale oczywiście jak się jest bieluchem, to możliwość spieczenia się jest jak największa  :) A po solarium oczywiście balsamowanie (lub pierw kąpiel), ale zwykłym nawilżającym balsamem.

Nemezis, gratuluję podwyżki PM'a!  :brawo: Super! Ciekawa jestem jak bardzo super i ekstra było na wymarzonym wyjeździe?  ;D Podziel się wrażeniami.  :-*

Offline Nemezis

• maniak
Witam Was majowo :-* :-* :-*

Przede wszystkim dziękuję za rady na temat solarium :) Chyba jednak zacznę zakładać na głowę jakąś chustkę, bo na plaży też to robię. Mam bardzo delikatne włosy z tendencją do wysuszania się, więc wolę nie ryzykować. Aha, i może następnym razem zamiast łóżka wybiorę tubę, w której się stoi, może mi się tak tyłek nie spiecze 8) Ostatnio po solarium smarowałam się balsamem nawilżającym Dove, ale średnio mi pomógł (skóra dalej piekła), więc kupiłam sobie masło kakaowe z Ziaji, które okazało się zdecydowanie lepsze. Do tego ślicznie pachnie i nie jest drogie :) Na butelce jest napisane, że można używać je w solarium, ale nie wiem, czy przed czy po opalaniu... :drapanie: Chyba lepiej przed, prawda?

Wyjazd był udany, choć pogoda momentami była okropna. No i facet coś mi się rozleniwił od tej pracy i nie bardzo się palił do tańca, czasem musiałam go prawie siłą wyciągać na zajęcia :razz: Zdjęć nie robiliśmy, jakoś nie miałam weny. Mam nadzieję, że Wy też jesteście zadowolone i wypoczęte po majówce? :)

Offline ciriness

• Chuck Norris
Masło kakaowe przed, po solarium polecam z Ziaji pomarańczowa seria Sopot coś tam mleczko utrwalające opaleniznę, od lat tego używałam i zawsze skóra pozostaje brzoskwiniowa a nie taka ciemna :) Przy okazji mleczko doskonale nawilża i łagodzi :) Choć tania to moja ulubiona seria po opalaniu!

PM pewnie by marzył o majówce na leżąco a nie tańcząco :P :hopsa:

Offline Nemezis

• maniak
Zgadza się, Ciri, on marzył o tym, żeby robić NIC a tu wredna narzeczona kazała mu jechać na wybrzeże i jeszcze tańczyć po kilka godzin dziennie :p  :hahahaha:

Offline Anjuszka

• Chuck Norris
Te narzeczone to wszystkie takie wredne małpy są :D

Offline m_lena

• uzależniony
co do solarium jeszcze to ja po 3 minutach jestem przyrumieniona, po 5 przypieczona, a więcej nie próbuję, bo raz poszłam na 7 i byłam zwęglona ;)
...zrani Cię tylko ten, kogo kochasz...

Offline Isus

• uzależniony
  • Kochamy się:*
  • data ślubu: 26.06.2010
....a ja po 7 minutach ledwo co widzę różnice ;) dodam tylko że sa to nowe dokładnie chyba dwu-tygodniowe łóżka, z bajerami ;D...a może mi sie tylko tak wydaje ::)...a co do kosmetyków to zawsze przed opalaniem rano czy na wieczór smaruje się cała balsamem nawilżającym żeby skóra niebyła przy opalaniu sucha...na twarz najlepsze są kosmetyki z solariów, najlepsze są brązujące ;) Polecam ;)

...oj tak My jesteśmy takie "Panny Młode z Piekła Rodem" ;D ;D ;)

Offline nikmat
  • uzależniony
  • data ślubu: 18.09.2010
To fajnie, że majówka udana i PM udało się załatwić 1.05 WOLNE! Praca na budowie, to jest masakra, terminy, terminy i jeszcze raz terminy!!!
Nasz synek:

Offline agulla1919

• Chuck Norris
Jezeli piekla cie skora to znaczy ze masz bardzo delikatna ;).
Ja w tubie nie lubie sie opalac bo nie chce mi sie tak stac,az kreci mi sie w glowie(ale ja chodzilam w pl na 15min :P)
A w irl w tubie stalam z 7-9 minut to tez nie moglam ustac , zawroty glowy , nie wiem dlaczego.

Chociaz tuba ma plusy takie ze równo opala.Równiej opali niz jak w lozku sie opalasz.

Offline Nemezis

• maniak
No właśnie o to chodzi, że na tym łóżku opaliłam się strasznie nierówno :-\ Tyłek spieczony, brzuch opalony najładniej, nogi trochę mniej a biust i dekolt praktycznie nietknięte :P Może dlatego, że opalanie twarzy ustawiłam na minimum, ale odnoszę wrażenie, że twarz mi się jednak trochę opaliła a dekolt ani trochę :-\ a mi właśnie na dekolcie najbardziej zależało :-[ No nic, jutro pójdę drugi raz, może będzie lepiej :)

Dobranoc wszystkim :-* :-* :-*

Offline ciriness

• Chuck Norris
A ja lubię stojące solarium, dlatego że ono naprawdę równomiernie opala, przede wszystkim ma to znaczenie na wesele, bo problem zawsze jest np. z pachami, a tak to podnoszę rączki i wszędzie jestem opalona :)

Nemezis jak ty się tak spiekasz to ja bym sobie darowała masło kakaowe przed które jeszcze wzmaga proces opalania :P

Mam nadzieje, że po dzisiejszym wrażenia będą o niebo lepsze :)

Offline mkarolinka

• Chuck Norris
A ja ani razu w swoim życiu nie byłam na solarium :) hahaha

Offline Agulec_102

• Chuck Norris
No właśnie minus łóżek jest taki, że dekolt jest chyba najsłabiej opalony, jako podkład warto może od łóżka zacząć, ale potem przejść się na tubę. Mi też po kilku razach "spaliło" tyłek, potem po prostu kładłam się w majtkach zakrywających pupę i już  :) Matko jak tak piszę o tym solarium to czuję się jak plastic girl, nigdy na solar nie chodziłam, jestem jego przeciwniczką, a tu proszę, czego się nie robi by być uroczą PM...

Offline ada1988

• Chuck Norris
ja jak byłam w solarium, to nigdy nie zakladałam nic na włosy i żadnych ochronek na oczy tez nie :P
i ja się zawsze opalałam w majtkach albo bokserkach, nigdy zupelnie nago, bo jakoś mnie to zniechęcało niby łózko zdezynfekowane ale nigdy nic nie wiadomo :)

Offline Anjuszka

• Chuck Norris
A mi się właśnie zawsze dekolt jara :P a brzuch i nogi lekko zarumienią po 5 razie hehehe :P
a na stojącym wg mnie mocniej opala, ja nie chodzę, bo później płaczę :P

Offline Agulec_102

• Chuck Norris
Tak tak, majtki obowiązkowo, po prostu zaczynałam w bardziej wyciętych  :P

Anuszka, aż tak mocniej opala tuba? Bo ja chciałam się jutro przejść ostatni raz przed ślubem na tubę, aby wyrównać braki na dekolcie... to teraz nie wiem :drapanie:

Offline Anjuszka

• Chuck Norris
Ja mam karnację albinosa, więc może mnie tak bierze tylko :P ale generalnie tuba jest silniejsza... tak mówią panie w solarium :)