Autor Wątek: „Przeciw złym słowom i całemu światu wbrew” 3 lipca Ania i Paweł powiedzą: TAK!  (Przeczytany 86474 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline ada1988

• Chuck Norris
Japcio nie ;D 84 złote albo 89 złotych ;D

Offline japcio

• Chuck Norris
  • data ślubu: 2009
taaak? Nie pamiętam :( Ale można na stronie urzędu sprawdzić.

Offline Nemezis

• maniak
  • data ślubu: 3 lipca 2010
Zaświadczenie z USC kosztuje 84 zł.

Agulla, my oboje urodziliśmy się w Bydgoszczy, więc wystarczą dowody osobiste. Ale jeśli pochodzicie z innych miast, to będą potrzebne jakieś dodatkowe dokumenty, chyba odpisy aktu urodzenia, nie jestem pewna. Najlepiej zadzwoń i zapytaj, nr telefonu znajdziesz na ich stronie internetowej :)

Offline galaretka

• uzależniony
  • data ślubu: były już dwa :hopsa:
dokladnie, ja sie urodzilam gdzie indziej niz jestem zameldowana, wiec poza kasa i dowodem potrzebowalam odpis aktu urodzenia. na slub krajowy wystarczy skrocony, na zagraniczny zupelny. dokument dostalam od razu do reki.
Kochajmy się !! ;D

"As im rządzi, fanki kadzą, kogo zechcą tego zgładzą."
Czemuż to, o Asie, o wyjątkowej klasie, w rymu niepozorności widzisz brak miłości.

Offline agulla1919

• Chuck Norris
A po ten akt urodzenia PM musi jechac osobiscie?Czy moze np mama jego odebrac ??
Przepraszam ze sie pytam u Ciebie  :-*.

Offline Nemezis

• maniak
Nie musisz przepraszać ;) Ale niestety nie potrafię udzielić Ci odpowiedzi. Może ktoś inny wie, to niech tu napisze :) A najlepiej niech Twój PM zadzwoni do "swojego" USC (w miejscowości, gdzie się urodził) i zapyta :)

Offline m_lena

• uzależniony
Fajne te buciorki dla PM :taktak: szkoda, że dość drogie ;)
...zrani Cię tylko ten, kogo kochasz...

Offline osika_

• "Do miłości potrzebne są dwie osoby, nie jedna, i nie trzy"
  • bywalec
  • data ślubu: 24.04.2010r
No tak Twój będzie miał dwie pary a ja nie moge przekonac mojego do 1 :p chce iśc w swoich które mial tylko raz ubrane i za żadne Skarby nie moge PM przekonac do nowych.

Agulla1919 po mój akt urodzenia pojechali osobiście i żadnego upowaznienia im nie dawałam. Wydali im bezproblemu. 22 zł musili zapłacic. Akt urodzenia do UC musza miec wszyscy ale jeśli ktoś urodził sie tam gdzie ma ślub to sami sobie znajdą a jesli w inym mieście to trzeba go niestety załatwić. I chodzi o urodzenie a nie miejsce zamledowania od urodzenia. Bo ja meldunek mam gdzie indziej a przyszłam na świat w szpitalu w miejscowości obok.

Offline aagatkaa

• Chuck Norris
Odpis aktu urodzenia USC może wysłać nawet pocztą! tylko oczywiście trzeba przelewem, te 22zł wpłacić im na konto ;)

Offline kivi_23

• uzależniony
  • data ślubu: 4 czerwca 2010 - 16:00
Nemezis i jak tam załatwianie spraw śłubnych ?  :-* fajnie, że PM dostał wolne pozałatwiacie sobie wszyściutko ;D u mnie z tym jest wciąż kłopot  :P

Offline ada1988

• Chuck Norris
wszystko załatwione to co chcieliście ???

Offline Agulec_102

• Chuck Norris
  • data ślubu: 8.05.2010
Czekamy na odhaczone sprawy  :D  :tupot: :tupot: :tupot:

Offline galaretka

• uzależniony
Odpis aktu urodzenia USC może wysłać nawet pocztą! tylko oczywiście trzeba przelewem, te 22zł wpłacić im na konto ;)
dokladnie, ja poslalam maila z prosba o wydanie saktu, wplacilam kaske im na konto i przefaksowalam dowod wplaty na numer, ktory mi podali. odpis byl w domu w 3 dni.
Kochajmy się !! ;D

Czemuż to, o Asie, o wyjątkowej klasie, w rymu niepozorności widzisz brak miłości.

Offline galaretka

• uzależniony

saktu
[/quote]
odpisu aktu ur.  :glupek:
Kochajmy się !! ;D

Offline agulla1919

• Chuck Norris
Dzieki wielkie za namiary! ::)

Offline Izabela82

• zapaleniec
  • data ślubu: 03.07.2010
I jak sprawy ślubne?

Offline ada1988

• Chuck Norris
hop hop Aniu gdzie jesteś :)

Offline Nemezis

• maniak
Ratuuunku!!!

Jutro spisujemy protokół (w parafii, gdzie bierzemy ślub, czyli w Bazylice) i byłam pewna, że jest to "w cenie" ślubu a teraz słyszę w ostatniej chwili, że niby za to też się płaci ??? Dziewczyny, błagam, pomóżcie, bo nie wiem, czy powinniśmy coś płacić czy nie... W ogóle dowiedziałam się, że za wypisanie zgody z mojej parafii też powinnam była zapłacić "co łaska" a ja nic nie płaciłam :-\ Cholera, myślałam że płaci się ogólnie za ślub a w swojej parafii tylko na zapowiedzi. Czy Wy płaciłyście za coś jeszcze (i ile)?  ??? Proszę, zbierzcie tutaj te wszystkie "cołaski" do kupy, bo już zaczynam panikować :urwanie_glowy:

Offline ciriness

• Chuck Norris
  • data ślubu: 11.09.2010
My nie płaciliśmy za protokół, jedyne co zapłacimy to za ślub choć i tak nie wiem do końca bo ksiądz z innej parafii ślubu będzie udzielał, a kościelnym i tak płacić będziemy za otwarcie kościoła etc.

Moja sis też tylko za ślub w dniu ślubu płaciła, nic wcześniej!

Offline werka23

• Chuck Norris
  • Dwa serca przez miłość połączone stały się jednym
  • data ślubu: 14.02.2009 15.05.2010 :i_love_you:
ja przy podpisaniu protokołu dałam na ofiarę 50 zł  ;) ;)

a przy zgodzie hehe nie wzięliśmy kasy a ksiądz sie upominał o 50 zeta  :P :P

Offline aagatkaa

• Chuck Norris
a przy zgodzie hehe nie wzięliśmy kasy a ksiądz sie upominał o 50 zeta  :P :P

ooo jaaa... :mdleje:

Za spisanie protokołu też damy "co łaska" ;) góra 50zł :D

Offline Izabela82

• zapaleniec
  • data ślubu: 03.07.2010
My jeszcze po zgodę nie poszliśmy, protokołU oczywiście też jeszcze nie mamy. Qrcze tu zapłać, tam zapłać  :mdleje: :mdleje:

Offline ada1988

• Chuck Norris
dokładnie tu zapłac tam zapłac i kasa topnieje w zaskakujacym tempie...

Offline Nemezis

• maniak
Nie spisaliśmy dziś protokołu. Proboszcz się nie zgodził, bo nie dopełniliśmy wszystkich FORMALNOŚCI :mdleje: Na nic się zdało tłumaczenie, że Paweł pracuje w innym mieście (codziennie do wieczora), że specjalnie wziął urlop i że nie dostanie prędko kolejnego wolnego dnia. No way. A kto jest winien? Oczywiście ja, bo nie dopilnowałam wszystkiego, bo nie potrafię sama ogarnąć tysiąca spraw na raz :bredzisz: Wiecie co, po prostu odechciało mi się wszystkiego i żałuję, bardzo żałuję, że zgodziłam się na ślub kościelny...

Aha, do tego Paweł jest niezadowolony z cukierni, którą wybrałam (Staropolska) i mam wybrać tort gdzie indziej, bo "on nie chce mieć już z nimi nic wspólnego". Wszystko przez to, że jedna z pań w Staropolskiej niezbyt uprzejmie nas obsłużyła. Oczywiście tort nie może być byle jaki, musi być piękny, smaczny i do tego tani. Kolejna sprawa na mojej głowie. Już nie wiem, czym mam się śmiać czy płakać...

Offline ada1988

• Chuck Norris
Aniu Kochana :przytul: a jakich formalności nie dopełniliście :)
W dniu slubu bedziesz najszczesliwsza na swiecie i nie bedziesz wtedy myslała że żałujesz slubu kościelnego!

Co do spraw slubnych, to ja Cię pociesze że ja też wszystko załatwiałam, od telefonów po rezerwacje! Mój Przemek niczym się nie zajmował :)

Offline anulla_p

• Chuck Norris
  • data ślubu: 27-06-09
Nemezis nikt niestety nie mówił, że będzie łatwo  :przytul:

Dlaczego kobiety mają zawsze tak dużo obowiązków? Bo głupie śpią w nocy to im się zbiera

Offline Isus

• uzależniony
  • Kochamy się:*
  • data ślubu: 26.06.2010
A to dlaczego protokół jeszcze nie gotowy??

....oj czym się przejmujesz,jak mu nie pasuję ta cukiernia co Ty wybrałaś to niech SAM, wybierze lepszą ;)...nie daj się...niech tez się zaangażuje ;D ;)

Offline Agulec_102

• Chuck Norris
  • data ślubu: 8.05.2010
Nemezis, nie martw się  :przytul: :przytul: Twój PM z pewnością powiedział parę rzeczy w nerwach i na pewno docenia to co załatwiasz, faceci nie zdają sobie sprawy, że my kobietki wybieramy, przebieramy, żeby było jak najlepsze, oni biorą od razu co im się podoba i już, więc im się wydaje że przygotowania wcale nie są czasochłonne....
Torcik to rzeczywiście lepiej by było gdybyście razem wybierali, może kup w kilku cukierniach po kilka kawałków i w domciu zrobicie degustację, wtedy nie będzie mógł wydziwiać, bo to będzie również jego wybór. A jak nie pasi, to tak jak mówi Isus, niech sam znajdzie lepszą.
Ja też sporo rzeczy załatwiałam sama, PM rożnie kończy pracę, ale z kolei zaprzęgałam go do innych rzeczy, czyli szukanie czegoś na necie, drukowanie i grafika winietek (ja dyrygowałam, on robił  ;D), itp.

Offline kivi_23

• uzależniony
  • data ślubu: 4 czerwca 2010 - 16:00
ehh.. sama mam dość czasem tych spraw ślubnych :cegly: miało być tak pięknie ehh a nasi przyszli mężowie coś się mało angażują :-*

Offline nikmat
  • uzależniony
  • data ślubu: 18.09.2010
ale mnie przerażacie z tymi formalnościami, aż się boję jak zaczniemy załatwiać protokół, licencję, masakra :mdleje: :mdleje: :mdleje:
Nasz synek: