Autor Wątek: „Przeciw złym słowom i całemu światu wbrew” 3 lipca Ania i Paweł powiedzą: TAK!  (Przeczytany 87113 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Anjuszka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 30.07.2011
Też kliknęłam :)

Offline werka23

• Chuck Norris
  • Dwa serca przez miłość połączone stały się jednym
  • data ślubu: 14.02.2009 15.05.2010 :i_love_you:
oj nemezis ja ciebie rozumiem, bo w tym tygodniu tez nie wiedziałam co ze soba zobić  :przytul: :przytul: :przytul: :przytul:

ale wiesz nie jest tak, ze nic nie robisz  :-* moja mama mi powiedziała tak ostatnio (jak powiedziałam ze jestem bezrobotna i do bani): "w domu kochana to tez praca i nawet tak nie mów" także ja mówię ci to samo   :-* :-* :-* mnie te słowa podniosły na duchu, owszem patrze za pracą ale mówię sobie, ze w doku tez pracuję.... A jakie sa tego rezultaty, jak moj M. wraca do domu, to owszem pomaga mi ale mamy więcej czasu dla siebie, na rozworzenie zaproszeń bo nie musimy już o 15 sprzątać czy latać z odkurzaczem.... jak ja pracowałam, to troszke go zrozumiałam i dlatego staram się nam pomóc, pracując w domu... a przygotowania do slubu? jak by nie patrzec to tez praca, sa takie branże odciązajace młodych i biora za to druba kaskę, zatem masz moja droga domowa firmę  :-* :-* :-* także nosek do góry  :przytul: :przytul: :przytul:

Offline werka23

• Chuck Norris
  • Dwa serca przez miłość połączone stały się jednym
  • data ślubu: 14.02.2009 15.05.2010 :i_love_you:
drzewko podlane  :D :D :D

Offline Nemezis

• maniak
  • data ślubu: 3 lipca 2010
Ale mi brzózka urosła dzięki Wam!!! :jupi: Dziękuję :-* Dodałam link do drzewa nad swoim suwaczkiem, więc jakbyście jeszcze miały ochotę kiedyś poklikać, to bardzo proszę :blagam: Podobno jak urośnie odpowiednio duża, to organizatorzy tej akcji zasadzą prawdziwe drzewko ;D

Z tą pracą, jak widzę, wiele z Was ma problemy :-\ Takie czasy... Ale chyba w końcu damy radę :)

Wczoraj byliśmy na spotkaniu w Ostromecku, w naszym domu weselnym i generalnie jestem "troszkę" zła... Bo wcześniej pytaliśmy 3 razy i słyszeliśmy, że można mieć własny alkohol. A teraz, jak już go kupiliśmy, dowiadujemy się, że "kierownik nie chce się na to zgodzić"! :|| To co, przepraszam, mamy teraz zrobić z tą kupioną wódką, winem i szampanem?! Może oficjalnie zrobimy wesele BEZALKOHOLOWE i goście będą pili pod bramą, jak za czasów liceum? ??? Nie byłoby problemu, gdyby spisali z nami umowę, kiedy wpłacaliśmy zaliczkę, ale gdzie tam! "Nie nie nie, umowa później, na pewno się dogadamy..." Jasne! Teraz wychodzą takie kwiatki... Już nawet nie wspominam o podwyżkach cen, które nastąpiły w międzyczasie :nerwus: Paweł w końcu stracił cierpliwość i postanowił spotkać się z kierownikiem osobiście, bo już wkurzyło go ciągłe gadanie z osobami niedecyzyjnymi, które same nie wiedzą co można a czego nie i co chwila zmieniają zdanie :evil: Spotkamy się z nim dzisiaj o 15, więc trzymajcie kciuki, żeby zgodził się na nasz alkohol... :blagam:

Aha, już dawno nie było... ;)

Offline justys0101
  • Chuck Norris
  • data ślubu: [color=black
Również kliknęłam. Niech się pnie w górę.

Offline elemelka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 24.07.2010
ja też podlałam :)

ale z salą to niefajnie, powodzenia dziś i bądźcie twardzi bo pojechali po bandzie z tym alkoholem >:
i pamiętajcie, że ustalenia ustne też są wiążące
spkojnej niedzieli :-*

Offline ada1988

• Chuck Norris
mocno 3mam kciuki abyście się dogadali :) buziaki  :-* :-* :-* :-*

Offline anulla_p

• Chuck Norris
  • data ślubu: 27-06-09
mam nadzieję, że się dogadacie i bardzo Cię proszę nie wychodźcie z tego "domu weselnego" dzisiaj bez spisanej umowy

Dlaczego kobiety mają zawsze tak dużo obowiązków? Bo głupie śpią w nocy to im się zbiera

Offline mka

• Every second is a lifetime and every minute more brings you closer to God and you see nothing but the red lights you let your body burn like never before. And it feels better than love. Yeah it feels better than love...
  • Chuck Norris
  • We are connected that is how I feel...e-zadymiary
  • data ślubu: :Serduszka: AF :Serduszka:
Hahaha kliknęłam w Twoje i posadziłam swoje...tez dodam do suwaczków :brawo:

Że tak powiem...w ch...was ztobili z tym alkoholem, mam nadzieję, że uda wam się to odkręcić..umowa to podstawa! Więc może czas ją wreszcie podpisać, żebyście przed ślubem nie mięli niespodzianki? ;) ;) ;)

Offline Justys851
  • Chuck Norris
ojej przykro mi strasznie że nie możesz znaleźć pracy  :(
a moze warto zaczepić sie gdziekolwiek a szukać pracy w zawodzie ??

Offline Anjuszka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 30.07.2011
Fajna psiulka :))

Trzymam kciuki z całej siły za spotkanie z kierownikiem!!!! :-*

Offline Nemezis

• maniak
bry wieczór...

Jest OK, kierownik pomarudził, ponarzekał, ale w końcu zgodził się na ten nasz alkohol ::) Spisywanie umowy w tym lokalu to niestety długa procedura... Najpierw wysyłają wstępny projekt, później następuje etap negocjacji (wyłącznie mailowo!) i ostatecznie, po dogadaniu się obu stron, kierownik wysyła pocztą podpisaną przez niego umowę. Oj, zdecydowanie nie będę polecać nikomu tego miejsca, mimo że jest piękne :-\

Teraz mam znowuż inne zmartwienie... Paweł od jutra zaczyna pracę w Toruniu, ale nie ma tam gdzie mieszkać :-\ Dzisiaj specjalnie pojechaliśmy do Torunia poszukać jakiegoś pokoju, ale bida totalna - same mysie dziury na obrzeżach miasta i to za kupę kasy :|| Ewentualnie pokoje "przy rodzinie"... :P Najlepszy byłby 1-osobowy pokój w samodzielnym mieszkaniu studenckim, żebym mogła odwiedzać Pawła ilekroć zechcę (na pokój 2-osobowy nie bardzo możemy sobie teraz pozwolić). Niestety znalezienie czegoś takiego w połowie marca graniczy z cudem :-\ Namówiłam Pawła, żeby dojeżdżał jeszcze przez kilka dni i spróbuję coś mu znaleźć, bo on przez tą swoją pracę (10 godzin dziennie) nawet nie ma czasu, żeby przeglądać ogłoszenia :-\

Offline Isus

• uzależniony
  • Kochamy się:*
  • data ślubu: 26.06.2010
...też kliknęłam na "drzewko" ;D ;D

...ciesze sie że sie wkońcu zgodził na wasz alkohol :ok:

...no i niestety musze też sie przyznać że szukam pracy :glupek: :boje_sie: niestety już kilka miesięcy :bredzisz:
Mam nadzieje że na wiosne rusza się "rynki pracy" i zaczną zatrudniać więcej ludzi :hopsa: :brewki:

Offline nataliaxp
  • ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
  • Chuck Norris
Drzewko kliknięte  ;)

Offline Nemezis

• maniak
O rety, dzięki Wam moja brzózka jest już TAAAKA duża!!! :o A jeszcze wczoraj ledwo co od ziemi odrastała ;D

W podziękowaniu dla Was będą... małe labradorki w spodenkach ;) :skacza:

Tak, wiem, jestem stuknięta z tymi psami :glupek: Ale nic na to nie poradzę - od dziecka uwielbiam te zwierzaki :Serduszka:

Offline marta_b21

• zapaleniec
  • "...Bo bez Ciebie życie traci sens jakikolwiek..."
oczywiście tez kliknęłam , niech pnie się w górę :)
o z ta salą to nie fajnie, ale dobrze, ze w końcu pozwolił Wam na swój alkohol
powodzenia w szukaniu mieszkania :)
labradorki  :Serduszka:

a tutaj coś dla Ciebie:) tak na dzień kobiet  :P

ZA DUŻA FOTKA !
« Ostatnia zmiana: 8 Marca 2010, 00:04 wysłana przez ela »

Offline Nemezis

• maniak
Dzięki Marta :-* :-* :-*
Zdjęcie śliczne, niestety obawiam się, że moderator wkrótce je usunie, ze względu na zbyt duży rozmiar :-\

Offline agulla1919

• Chuck Norris
Kochana to takie masz problemy z podpisywaniem umowy?Ja w sadze od rau podpisallam umowe , z wódka tez byl malutki problemik , bo szef powiedzial ze albo sie u nich kupuje wodke (oczywiscie troche wiecej kosztuje niz w sklepie),albo place 500zl i moge swoja wniesc , ale wtedy odezwalal sie moja pyskata  :Dciocia i moja mama i zaczely mowic ze placimy tyle za osobe i do tego 500 zl za wniesienie wodki to nie do pomyslenia.Wiec biedny szef co mial zrobic ...  :D stanelismy na tym ze za 500zl kupuje od nich wodeczke i moge wniesc swoaja kupniona w sklepie,bo niby za nic mam placic 500zl ?!No,ale teraz jest wszystko dobrze  ;D

Offline marta_b21

• zapaleniec
  • "...Bo bez Ciebie życie traci sens jakikolwiek..."
zdjęcie rzeczywiście zabójczo duże,  ale gapa ze mnie  :glowa_w_mur:

Offline Nemezis

• maniak
Agata, większość lokali ma standardowe umowy, które można podpisać od razu po wpłacie zaliczki, nie wiem dlaczego Ostromecko się wyłamuje :-\ Może dlatego, że jest to własność miasta a nie prywatny lokal, stąd takie dziwne zwyczaje :drapanie: Choć w tym roku zmienił się zarząd i podobno jest już trochę lepiej pod tym względem...

Uciekam spać, bo jutro od rana czeka mnie akcja pt. Szukanie mieszkania dla Pawła :gazeta: :chat: Mam nadzieję, że coś znajdę, w końcu to leży też w moim interesie ::)

Dobranoc kochane Forumki! :-* :-* :-*

Offline ada1988

• Chuck Norris
faktycznie robią pod górkę!!!!
ja przy wpłaceniu zaliczki miałam od razu umowę...
i się cieszę że z alkoholem się dogadaliście  :-* :-* :-* :-* :-*

Offline mkarolinka

• Chuck Norris
Bywasz u mnie, ja będę zaglądać do Ciebie ;)

Offline aagatkaa

• Chuck Norris
Wszystkiego najlepszego kochana, z okazji dnia babeczek!!! :-* :Daje_kwiatka:

I jak tam z mieszkankiem? Znalazłaś coś?
Miłego dzionka życzę :-*

Offline Nemezis

• maniak
Dobry wieczór :-* :-* :-*

mkarolinka, witaj u mnie! :hello: i zapraszam częściej :)

Dobra wiadomość - wspólnymi siłami udało się dzisiaj znaleźć pokój! Ja od rana przeglądałam ogłoszenia, wysłałam Pawłowi namiary na to, co mi wpadło w oko a on jeździł po pracy i oglądał, no i w końcu coś mu się spodobało. Jeszcze nie widziałam tego pokoju, tylko parę zdjęć w necie, ale lokalizacja jest super! Ostatecznie podjęliśmy decyzję, że wynajmiemy pokój 2-osobowy - wyjdzie trochę drożej, ale przynajmniej będę mogła siedzieć tam legalnie, ile zechcę i nikomu nie trzeba będzie się tłumaczyć ;D Na razie będziemy tam sami, bo nikt tam jeszcze nie mieszka, ale właścicielka szuka 2 osób do drugiego pokoju. Jutro się przeprowadzamy! Wreszcie będziemy mieli własny kąt! :skacza: I pomyśleć, że jeszcze tydzień temu nic na to nie wskazywało ;) Trochę byłam zła, jak Pawła przenieśli do Torunia, ale ostatecznie chyba wyjdzie nam to na dobre :D

Offline Nemezis

• maniak
Zapomniałabym... Pisałam już, że Paweł ma dziś urodziny :) Miałam mu kupić wodę perfumowaną, ale nie miałam za bardzo kiedy czegoś poszukać, dlatego woda będzie na imieniny a na urodziny dostanie spinkę do krawata ;) W wątku Cherry była już dyskusja na temat spinek i nawet wrzuciłam tam zdjęcia, ale oczywiście u mnie też muszą się znaleźć ;D

Spinka jest srebrna i kosztowała mnie ponad stówkę, ale urodziny obchodzi się raz w roku a Paweł już parę razy wspominał, że przydałaby mu się spinka, więc niech ma coś porządnego ;) Kupiłam ją u tego samego jubilera, gdzie zamówiliśmy obrączki i okazało się, że obrączki są już gotowe! :skacza: Nawet przymierzyłam swoją, ale bez Pawła nie chciałam ich odbierać, niech on najpierw też swoją przymierzy. Ale śliczne są! ;D Cudowne uczucie, mieć na palcu tę jedyną swoją obrączkę, nawet przez chwilę w sklepie ;)

Offline elemelka

• Chuck Norris
dobrze rozumiem, że razem będziecie teraz mieszkać w Toruniu ;)no to supcio ;Dwe dwoje raźniej i wtedy smutki wydają się mniej straszne :D
teraz czekamy na zdjęcie obrączek :-*

Offline agulla1919

• Chuck Norris
Widzisz,a tak sie martwilas,a teraz bedziecie razem w toruniu.
KONIECZNIE musza byc zdjecia:).
Prezencik bardzo ladny.

Offline aagatkaa

• Chuck Norris
Ooo no to super się złożyło!! ;D
rozumiem, że teraz nie mieszkaliście razem? bo jakoś nie pamiętam, czy o tym wspominałaś...? :drapanie:
Tak czy inaczej, cieszę się, że jesteś zadowolona! ;D :-*
Czkam na foto obrączek! :tupot:

Offline Arwena

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 15 maja 2010
czyli smutkom i depresji mówimy papa ;D
ale fajnie.... jak to życie załatwia pewne sprawy za nas

Offline Nemezis

• maniak
aagatkaa, to skomplikowane - najpierw mieszkaliśmy w rożnych miastach (prawie 5 lat), później niecały rok razem w Toruniu, ostatnie 8 miesięcy w Bydgoszczy (każde ze swoimi rodzicami :-\) a od jutra znowu będziemy mieszkać razem!!! :skacza: He he, moi rodzice jeszcze nie wiedzą, pewnie się zmartwią... albo ucieszą :razz: Na razie, póki nie mam pracy, będę pewnie pomieszkiwać trochę u Pawła i trochę u Rodziców, bo ktoś musi załatwiać w Bydgoszczy sprawy związane ze ślubem. Ale w tych okolicznościach przyrody, będę pewnie szukała roboty w Toruniu, co mi się średnio widzi, bo toruński rynek pracy jest ponoć jeszcze bidniejszy :-\
O kurczę! Paweł mi mówił, że w tym mieszkaniu nie ma jeszcze internetu - jak ja bez Was wytrzymam tyle dni? ???

Lepiej już zacznę się pakować, choć na razie dużo rzeczy nie będę przewozić :)
Życzę dobrej nocy i jeszcze raz wszystkiego najlepszego z okazji Naszego Dnia! :-* :-* :-* :-* :-* :Daje_kwiatka: :Daje_kwiatka: :Daje_kwiatka: :Daje_kwiatka: :Daje_kwiatka:

PS.Fotki obrączek będą, jak tylko je odbierzemy, obiecuję ;D