Autor Wątek: wozem strażackim do ślubu - obciach czy fajna sprawa?  (Przeczytany 15587 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline nelaa84

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 30 kwietnia 2011
Dziewczyny! Mój przyszły mąż jest strażakiem i uparł się, że do ślubu pojedziemy wozem strażackim, do tego On chce pójść do ołtarza w mundurze - mnie się bardzo ten pomysł nie podoba. . .  Co robić? Jak myślicie?

Offline gosiaczek252
  • entuzjasta
Odp: wozem strażackim do ślubu - obciach czy fajna sprawa?
« Odpowiedź #1 dnia: 3 Lutego 2010, 16:17 »
Moja droga mój narzeczony też jest strażakiem...co prawda nie upiera się żebyśmy jechali wozem strażackim ale będziemy jechać w "konwoju" strażackim na sygnałach...osobiście powiem, że mi to nie przeszkadza. Myślę, że skoro Twój PM chce być w mundurze podczas ślubu to może idźcie na kompromis albo jedno albo drugie. Dodam jeszcze, że my mamy sesję ślubną w remizie strażackiej (chcemy wykorzystać węże, wozy, drabinę itp)

Offline MISIEK

• Nigdy nie jest tak dobrze, żeby nie mogło być lepiej
  • zapaleniec
« Odpowiedź #2 dnia: 3 Lutego 2010, 19:02 »
Mundur strażaka w dodatku galowy , czemu nie - bajer na kółkach . Lepiej i oryginalniej niż w zwykłym gajerku  :) , Idźcie na kompromis , niech Twój wybranek weźmie ślub w mundurze , a na sali weselnej może się przebrać po obiedzie w cywilne ciuszki. I wszyscy będą podejrzewam usatysfakcjonowani  ;D, zresztą porozmawiajcie na ten temat i jakieś wyjście się znajdzie z pewnością.

Offline netka0003

• maniak
  • Kocham Cię Kochanie Moje :)*
  • data ślubu: 02 lipca 2011
« Odpowiedź #3 dnia: 3 Lutego 2010, 19:15 »
nie wiem czemu ale dla mnie to bez sensu afiszowac sie w mundurze, obojetnie jakim... dlatego w zadnym wypadku nie pozwole mojemu PM isc w mundurze...  ;D ;D ;D

Offline MISIEK

• zapaleniec
« Odpowiedź #4 dnia: 3 Lutego 2010, 21:48 »
Oczywiście to Twoja , a raczej Wasza sprawa   ??? - ale wstydzić się męża w mundurze - fuj nieładnie  ;) , a tak poważnie rzecz biorąc w tej sytuacji trzeba wziąć wałek i wyperswadować lubemu niecne pomysły z głowy  ;D  :D
powodzenia w negocjacjach

Offline netka0003

• maniak
  • Kocham Cię Kochanie Moje :)*
  • data ślubu: 02 lipca 2011
« Odpowiedź #5 dnia: 3 Lutego 2010, 21:52 »
nie to, że się wstydze, ale to takie smieszne dla mnie jak ida faceci w mundurze. tak jakby chcieli pokazac ze bog wie kim oni są...  ;D ;D ;D   ale jak coś to wałek wezme  ;D ;D ;D ;D :skacza: :skacza: :boks_4:

Offline Ninka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #6 dnia: 3 Lutego 2010, 22:12 »
Uważam oba pomysły za genialne, fantastyczne wręcz.

Czy strażak, czy wojak, czy policjant to Twój mężczyzna i jego wyjątkowa profesja czyni go tym  mężczyzną, którego kochasz. Nie wspomnę, że mundur dodaje mężczyźnie męskości. Gdyby mnie coś takiego mogło spotkać szłabym dumnie, z podniesioną głową i wypiętą piersią, że ten facet obok, który ratuje życie innych, lub działa na rzecz ogółu, innych ludzi, to mój Jeden Jedyny. Czułabym się cudownie i afiszowałabym całemu światu, jaka jestem z niego dumna i, jak bezpiecznie będę się przy nim czuć!!!!

Tego rodzaju profesje cieszą się ogromnym szacunkiem w społeczeństwie, więc wystawicie sobie wspaniałą wizytówkę.

Uzupełniając, to mundur jest chlubą mężczyzny i to, że chce go mieć na sobie w dniu ślubu świadczy o tym, jak bardzo poważnie, dostojnie i uroczyście traktuje ten dzień.

Czyni Cię tym samym podwójnie wybraną, bo nie tylko partnerką jego życia, ale i godną zaprezentowania światu, w towarzystwie jego w mundurze właśnie.

Zaś pojechanie do ślubu wozem strażackim wymaga dużo odwagi i poczucia humoru. Znam ludzi, którzy uczyniliby to bez zawahania, ale to musi być wspólna decyzja.

Ha! A kto by pozostał obojętny na widok wozu strażackiego udekorowanego balonami, tablicami "Para Młoda" z narzeczonymi w środku? Wg mnie brzmi smacznie i niepowtarzalnie!

Offline MISIEK

• zapaleniec
« Odpowiedź #7 dnia: 4 Lutego 2010, 08:47 »
Ninka zgadzm się w 100%. A jeszcze do tego koledzy strażacy po przyjeździe przed salę weselną tworzący "szpaler wody" pod którym wchodzi PM na salę  - widok niezapomniany (sam widziałem taki manewr w Dolicach i z pewnością długo tego nie zapomnę). Niejedna Kobitka duuużo zapłaciłaby za taką atrakcję  - a tutaj zgoła odwrotna sytuacja , no cóż..........

Offline nelaa84

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #8 dnia: 4 Lutego 2010, 11:25 »
Dzięki za miłe słowa... :) Pomyślę nad tym, bo troszkę wątpliwości zasialiście... ;)
Pozdrawiam

Offline mka

• Every second is a lifetime and every minute more brings you closer to God and you see nothing but the red lights you let your body burn like never before. And it feels better than love. Yeah it feels better than love...
  • Chuck Norris
  • We are connected that is how I feel...e-zadymiary
  • data ślubu: :Serduszka: AF :Serduszka:
« Odpowiedź #9 dnia: 16 Lutego 2010, 10:34 »
Tak,tak,tak.. i jeszcze raz tak!! Wygląda to fantasycznie i nie widzę w tym żadnego obciachu ;D ;D ;D

Offline Ninka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #10 dnia: 16 Lutego 2010, 10:53 »
Wczoraj znalazłam fotografie z takiego ślubu. On w galowym mundurze strażaka, Ona uśmiechnięta, Oni pod szpalerem Drużyny Strażackiej. Aż mnie dreszcze ogarnęły.

Offline ajka85

• entuzjasta
  • Miłość, miłości jakże pięne bramy
  • data ślubu: 21.08.2010
« Odpowiedź #11 dnia: 17 Lutego 2010, 16:27 »
wg mnie to rewelacyjny pomysl. gdyby mojA. nalezal do jakis sluzb mundurowych napewno poszedlby do slubu w galowym mundurze :)

Offline madziatko

• Chuck Norris
  • data ślubu: 03.07.2010/31.07.2010
« Odpowiedź #12 dnia: 6 Marca 2010, 14:10 »
A ja bym nie sprzeciwiała się pomysłowi narzeczonego. To jego praca i część jego życia. Widocznie jest na tyle ważna dla niego, żeby chce iść w mundurze do ślubu. Nie widzę w tym nic złego, a wręcz coś bardzo pozytywnego.

Offline nelaa84

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #13 dnia: 12 Marca 2010, 14:22 »
Dzięki raz jeszcze za mądre słowa, które mnie przekonały...  :D

Offline Ninka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #14 dnia: 12 Marca 2010, 14:29 »
Wspaniale!

Cieszę się, że przyczyniłam się do Waszej decyzji i, że będzie miał miejsce tak wspaniały i wyjątkowy ślub!

Offline akinimod

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 16.10.2010
« Odpowiedź #15 dnia: 30 Sierpnia 2010, 00:33 »
Za mundurem Panny sznurem. . . .   :brewki: :brewki: