Autor Wątek: Świnoujście  (Przeczytany 54682 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline evel

• nowicjusz
  • *
Świnoujście
« Odpowiedź #60 dnia: 29 Stycznia 2006, 20:04 »
Cytat: "monia_piotr"
Z tego co wiem to jest tam juz jakiś Dj i to on prowadzi wesele, dlatego tez nie robię tam wesela bo ja będę miała orkiestrę. Very Happy

Dj'a można mieć, ale nie trzeba (z tego co ja wiem..  :shock:     ) My też będziemy mieli orkiestrę.

Wesele bedzie właśnie na jakieś 40-50 osób. Zaproszenia jeszcze nie rozesłane, także póki co, to tylko plany.

Ślub w czerwcu  :mrgreen:

Offline Aniak
  • nowicjusz
  • *
Świnoujście
« Odpowiedź #61 dnia: 29 Stycznia 2006, 20:39 »
Kościół M.Kozala to moja parafia i tam też będę brała ślub :) Kościół jest bardzo fajny - duży, przestronny, jasny i naprawdę można zrobić "cuda". WYstarczy tylko pomysł i sporo kwiatków. Zobaczysz będziesz zadowolona :)

A co do Garnizonowego, ja tez brałam to pod uwagę, ale odstraszyło mnie "l-owate" ułożenie sali. Pan, którego poprosiłam o oprawę wesela powiedział, że ciężko będzie przyciągnąć uwagę gości (tańczą nieco :za zakrętem:), ale słyszałam też o fajnych weselach w garnizonowym. Po prostu przejdźcie się, zobaczcie i tyle :) Będzie dobrze

Offline Moongirl

• zapaleniec
Świnoujście
« Odpowiedź #62 dnia: 31 Stycznia 2006, 18:10 »
Świnoujskie panny młode! A makijaże same będziecie robiły czy zlecacie to zadanie profesjonalistom? Kogo polecacie? A z fryzjerów? W końcu i tutaj trzeba będzie się na terminy poumawiać...:)

corelia
  • Gość
Świnoujście
« Odpowiedź #63 dnia: 31 Stycznia 2006, 18:16 »
Ja miałam robiony makijaż u p.Beaty Sobolewskiej, studio kosmetyczne, chyba ul.Chopina, za sklepem spożywczym. Byłam zadowolona z makijażu, polecam!  :D

Offline evel

• nowicjusz
  • *
Świnoujście
« Odpowiedź #64 dnia: 31 Stycznia 2006, 20:12 »
Makijaż na 99 % zrobię sobie sama-nieźle mi to wychodzi i na codzień i od święta  :wink:  A poza tym, jeśli chodzi o strefę twarzy, to nie mam zaufania.. Nie wątpię jednak w to, że jest gdzieś w pobliżu osoba kompetentna, która potrafi wyczarować cuda  :D Ja do tej pory takiej nie spotkałam (mieszkałam kiedyś w Gdyni i mam raczej na mysli tamte okolice).

Zastanawiam sie jednak nad fryzjerem. Panie w salonie, w którym mierzyłam sukienkę powiedziały wprawdzie, że do mojego welonu najlepiej pasowałaby taka fryzura, jaką miałam wtedy na głowie (moja codzienna..  :lol: ), ale myslę, że fryzjer bedzie w stanie stworzyć coś dużoooo lepszego (choć akurat do uczesania chyba najmniej przywiążę wagę-tu swoje zrobi welon  :wink: ). Ale jak ogłądam zdjęcia tych cudnych fryzur, to aż mi dech zapiera..

Słyszałam, że Studio 5 jest godne uwagi.

corelia
  • Gość
Świnoujście
« Odpowiedź #65 dnia: 31 Stycznia 2006, 21:16 »
Cytat: "evel"
Słyszałam, że Studio 5 jest godne uwagi.

Też słyszałam o tym, ale jak dla mnie to drogo tam.

Offline monia_piotr
  • bywalec
Świnoujście
« Odpowiedź #66 dnia: 31 Stycznia 2006, 22:13 »
Studio 5 uuuuuuuuuuuuuu. Ceny zawrotne. Polecam fryzjera na ul. Armii Krajowej pomiędzy kryształami a sklepem z ciuchami. Dziewczyny sa super. Profesjonalnie potrafia doradzić. I ceny są przywoite. :D

Offline monia

• złośliwy skorpionek :)
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 04.06.2005
Świnoujście
« Odpowiedź #67 dnia: 31 Stycznia 2006, 22:40 »
znam, sale z garnizonowego jeszcze z dzieciństwa... sale przestronne.. zazwyczaj są przedzielone scianką działową więc nie patrzcie na to ,ze małe.. ja się działówkę rozsunie to z tego ładna salka wychodzi..

jedzenie.. kiedy ja tam na zimowiskach jadałam to było to zacne jedzonko.. teraz jak jest?? nie wiem.. minęło jakieś naście latek od tamtych czasów...

fryzjerka - sa 2 w studio 5.. mnie pasemka zazwyczaj robiła gabrysia... moja siostra chodzi do .. qrcze.. musze się jej spytać jak ma na imię....

makijaż... nie wiem jak teraz robi ale na imprezy w klasie malowała nas iza nowak ( z panieńska - pewny)... pracuje na monte cassino jakieś 50-100m od stodoły w kierunku promów..niestety nie pamiętam jak się nazywa tenn salon fryzjerski...
przyjaciel gdy powiesz "zabiłem", odpowie "gdzie go zakopiemy"

corelia
  • Gość
Świnoujście
« Odpowiedź #68 dnia: 31 Stycznia 2006, 22:51 »
Mnie do ślubu czesano naprzeciw Biblioteki Publicznej, ul.Piłsudskiego. Jestem zadowolona i polecam :D

Offline Aniak
  • nowicjusz
  • *
Świnoujście
« Odpowiedź #69 dnia: 1 Lutego 2006, 20:52 »
Ja fryzurkę zrobię u swojej sąsiadki, była kiedyś fryzjerką, ponoć ma otworzyć zakład na nowo :) Rok temu na  ślubie mojej koleżanki wyczarowała z moich włosów prawdziwy cud. Wiem że bedzie OK.
Co do makijażu zupełnie nie mam pojęcia. Chyba po prostu trzeba będzie potestować zakłady kosmetyczne. Kiedyś poszłam do takiej jednej pani i....już wiem jak będę wyglądać w wieku 50 lat ;)

A ja też mam kilka pytań :)
Welon czy bez? a jeśli z to długi czy krótki?
Biel czy ecru?
A gdzie zamawiacie kwiaty?

Dziś jestem happy bo chyba zarezerwowaliśmy salę ;) Jeszcze ostatnie konsultacje i może nareszcie kolejną rzecz będzie można odfajkować. Wiem już, ze np wino będziemy kupować w szkoplandii - lepsze i taniej. No i mam nadzieję, ze firma od kręcenia wesel ma jeszcze wolny termin. Po tym co widziałam na gali po prostu wsiąkłam... :)

Offline monia

• Global Moderator
  • Chuck Norris
Świnoujście
« Odpowiedź #70 dnia: 1 Lutego 2006, 21:09 »
Cytat: "Aniak"
Welon czy bez? a jeśli z to długi czy krótki?

a jak wygląda kiecka???????

Offline Moongirl

• zapaleniec
Świnoujście
« Odpowiedź #71 dnia: 2 Lutego 2006, 14:25 »
Dziś jestem happy bo chyba zarezerwowaliśmy salę

Aniak, a gdzie zarezerwowaliście? Ile wychodzi Wam zł za osobę? :roll:

Offline Moongirl

• zapaleniec
Świnoujście
« Odpowiedź #72 dnia: 5 Lutego 2006, 21:34 »
Hello, Świnoujszczanki, co tu cisza taka...?:) Jak nikt nie chce pisać, to ja Wam poopowiadam:) W piątek byłam zapłacić do końca za sukienkę, przy okazji poprzymierzałam welony i rękawiczki, także już wiem jakie konkretnie dodatki będę kupowała. Welon będzie bez lamówki, długi na 70 cm, a rękawiczki też najprostsze, no chyba że z jakimiś koralikami na dole, ale na pewno bez haftu itp. Zastanawiam się nad diademem, no bo skoro suknia taka prosta, to może chociaż coś na głowie?  :lol:
Tak więc mam w pokoju wielki worek, a w nim suknia:)  nigdzie mi się nie mieści:) Miła perspektywa wpatrywania się w niego przez kilka następnych miesięcy...:))))

A w zeszłym tygodniu ustaliliśmy do końca sprawy związane z lokalnem- a więc bawimy się w Grodku, sala jest duża, ale jak dla mnie za pstrokata i muszę coś wymyślić w tej sprawie, bo nie chcę, żeby podczas mojego wesela lokal wyglądał tak:
  normalnie jak w remizie:)))) heheheh

Offline tomx72
  • nowicjusz
  • *
ślub w świnoujściu
« Odpowiedź #73 dnia: 10 Lutego 2006, 17:31 »
Witam wszystkich

Jaki ośrodek w tym mieście byście polecili?
Tomek

Offline Moongirl

• zapaleniec
Świnoujście
« Odpowiedź #74 dnia: 10 Lutego 2006, 17:52 »
To zależy w jakim terminie ślub, na ile osób weselicho, i ile mniej więcej chcecie na to przeznaczyć pieniędzy...:)

Offline Sylvi

• Administrator
  • maniak
Świnoujście
« Odpowiedź #75 dnia: 10 Lutego 2006, 18:14 »
tomx72, przeglądałeś może dział Świnoujście? Z tego co pamiętam był am poruszony temat lokali w Świnoujściu:)

Offline monia

• Global Moderator
  • Chuck Norris
Świnoujście
« Odpowiedź #76 dnia: 10 Lutego 2006, 20:51 »
zacny pomysł.. tylko na cenach noclegów możesz zbankrutować jesli ma to być impra w okresie sezonu letniego... :mrgreen:

Offline tomx72
  • nowicjusz
  • *
Świnoujście
« Odpowiedź #77 dnia: 13 Lutego 2006, 02:02 »
jednak bedziemy rezygnowac z Swinoujscia. w rachubę wchodziły grodek i eldorado ale po przemyśleniach i lekturach różnych postów, wracamy do szczecina lub okolic. Szukamy teraz informacji o Najderówce ale tam pojawia się problem noclegów.

Offline Moongirl

• zapaleniec
Świnoujście
« Odpowiedź #78 dnia: 14 Lutego 2006, 18:53 »
Corelio,  ile wcześniej zaklepywałaś termin u wizażystki? Bo nie wiem czy to tak w ostatniej chwili załatwiać czy wcześniej???

Offline Aniak
  • nowicjusz
  • *
Świnoujście
« Odpowiedź #79 dnia: 18 Lutego 2006, 15:03 »
O rany, ale dawno tu nie byłam :) myślałam, że topik ostro ruszył a tu też cisza...Świnoujście gdzie jesteście??? :)

Moongirl - a masz już kogoś wybranego? ja na razie się zastanawiam i chyba zacznę testować niektóre panie w Świnoujściu. Sądzę, że na miesiąc przed dogadam się konkretnie, żeby nie było problemó.... TYlko to szukanie...

Za to znalazłam zaproszenia, tzn znależliśmy takie jakie nam się podobają ;) w przyszłym tygodniu ostatecznie klepniemy salę, no a z nowinek klepnęliśmy też ekipę z kamerą :)
Reszty na razie nie załatwiałam.A czas leci i leci...

Mam też dylemat, okazuje się, ze mój brat może znowu nie zdążyć na ślub, co zrobić? Przesunąć czy nie? Ech :(

Offline Moongirl

• zapaleniec
Świnoujście
« Odpowiedź #80 dnia: 18 Lutego 2006, 20:01 »
Świnoujście gdzie jesteście???

heheh Aniak ja jestem ale nie będę sama do siebie pisać skoro się nikt nie odzywa...:P

Jeśli chodzi o makijaż to mam właśnie problem i nie wiem do kogo iść... w Sobótce jest dziewczyna, która robi makijaże, ale ona bierze ślub tydzień przede mną w Łodzi, więc do tego czasu nie wróci i raczej mnie nie umaluje...

Koniecznie musimy pogadać o kamerzyście. Na początku nie chcieliśmy nikogo, ale teraz coś Przemek marudzi, że jednak chce, więc chyba się zdecydujemy...

okazuje się, ze mój brat może znowu nie zdążyć na ślub

Poczekaj, może jednak się okaże, że uda mu się dotrzeć na czas...

Offline Aniak
  • nowicjusz
  • *
Świnoujście
« Odpowiedź #81 dnia: 19 Lutego 2006, 00:09 »
no to chwilowo twórzmy topik dwuosobowy :)
Kamerzystę, wzięliśmy ekipę ze Szczecina, po zobaczeniu ich filmów na gali wręcz oszaleliśmy, bo to co prezentują miejscowi wypada gorzej niż blado... Chciałam mieć coś co będzie miło oglądać...Zobaczymy :)

Trzymam kciuki żeby brachol wrócił na czas, ale jest duże prawdodpobieństwo że się nie uda. I masz babo placek...Miał byc moim świadkiem, skoro niewiadomo czy będzie pomyślałam o swojej przyjaciółce, a z kolei ta wyjechała z tekstem, ze ona nie chce być na weselu, bo jest singlem i będzie przeżywać męki...jak na kilku innych, same pary i ona.Na szczęście kilku singli jest przewidzianych ;) Może uda się ją namówić na świadkowanie :)a jak nie to jest jeszcze jedna laska w zapasie hehe, a Wy wybraliście już świadków?

CO do wizażystki, to po prostu połażę sobie, popytam tu i ówdzie. Całe szczęście, ze fryzjerka na miejscu ;) Jeszcze nie wie, że mnie czesze hehe, ale się niedługo dowie :)

Pozostała jeszcze sprawa kwiatów, organisty, mojej kiecy i ubranka Pawła :) ale spoko, jakoś to pójdzie. Na razie oboje dzielnie walczymy z dietą :)ON jest dzielny, ja też ;)

a co u Was? A jak chcesz porozmawiać na priva to bardzo proszę:) astorianka@interia.pl

Offline Moongirl

• zapaleniec
Świnoujście
« Odpowiedź #82 dnia: 21 Lutego 2006, 10:35 »
CO do wizażystki, to po prostu połażę sobie, popytam tu i ówdzie.

Ale czy chcesz robić próbny makijaż?

Na razie oboje dzielnie walczymy z dietą :)ON jest dzielny, ja też

Czy ten fitnes klub ma swoją stronę internetową? Bo chętnie zobaczyłabym jakie tam są zajęcia.

Offline POLA
  • użytkownik
  • **
Świnoujście
« Odpowiedź #83 dnia: 21 Lutego 2006, 14:01 »
A moze ktos zna  dobra fryzjerke z Miedzyzdrojow?Dziekuje za rady

corelia
  • Gość
Świnoujście
« Odpowiedź #84 dnia: 21 Lutego 2006, 19:19 »
Cytat: "Moongirl"
Corelio,  ile wcześniej zaklepywałaś termin u wizażystki? Bo nie wiem czy to tak w ostatniej chwili załatwiać czy wcześniej???

na 1,5 miesiąca przed ślubem :D

Offline Aniak
  • nowicjusz
  • *
Świnoujście
« Odpowiedź #85 dnia: 24 Lutego 2006, 23:18 »
Hej Corelio, co u CIebie słychać??? :)
Jakoś zamilkł świnoujski topik. Musimy się rozruszac :)

Offline Moongirl

• zapaleniec
Świnoujście
« Odpowiedź #86 dnia: 25 Lutego 2006, 10:52 »
Musimy się rozruszac Smile

Może jakieś spotkanko w większym gronie?:)

Offline Aniak
  • nowicjusz
  • *
Świnoujście
« Odpowiedź #87 dnia: 25 Lutego 2006, 16:32 »
Moongirl jak się wlepia tickery zebyt było widać datę? juz sobie stworzyłam takie "cuś" tylko nie wiem gdzie to wkleić w profilu...

Offline Aniak
  • nowicjusz
  • *
Świnoujście
« Odpowiedź #88 dnia: 25 Lutego 2006, 16:33 »
ouups cofam pytanie :) wyszło ;)

corelia
  • Gość
Świnoujście
« Odpowiedź #89 dnia: 25 Lutego 2006, 20:07 »
Hej Corelio, co u CIebie słychać??? :)
Jakoś zamilkł świnoujski topik. Musimy się rozruszac :)

Właśnie wróciłam ze Szczecina, brr! zimno tam!  :o  
Więc kiedy proponujecie znów spotkanko? czekam na propozycje, ale mam nadzieję, że będzie nas więcej jak ostatnio :wink:  :D