Autor Wątek: Pod Lipami - poszukiwane info na temat tego lokalu  (Przeczytany 7442 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Anogete
  • zapaleniec
Pod Lipami - poszukiwane info na temat tego lokalu
« dnia: 23 Stycznia 2006, 12:16 »
napalona jestem na ten lokal, ale nie mam żadnego info na temat organizowanych tam wesel,  prosze o pomoc, czy ktos cos słyszał?
Jest jak jest, nie jak powinno być ;)

[img]http://ticker.7910.org

Offline Anogete
  • zapaleniec
« Odpowiedź #1 dnia: 24 Stycznia 2006, 10:01 »
:(  :(  :(  :(  :(
nikt nic nie słyszał
ehhhhhhhhhhhhhhhhhh, istnieje duze prawdopodobieństwo ze zamiast wiosny 2007, bedzie jesien 2006, a ja nic nie wiem, jak sie do tego zabrac coby było najtaniej..., masakra, dopóty było to w kwesti powolnego planowania spoko, ale jak mam się teraz przejść do konternego załatwiania to skamieniałam :)

Offline kamyk4
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 12.10.2002
« Odpowiedź #2 dnia: 25 Stycznia 2006, 14:05 »
Hej spokojnie. To tylko slub:)
Wez komputer, otworz worda i zrob plan tego co musiscie zalatwic. (Jest taka lista moze w tym portalu???). Ja bym zaczela od zgrania terminu u ksiedza z terminem knajpy a potem poleci juz samo. A jak ci nie idzie to od czego masz swiadkowa albo swiadak? Niech cie chociaz wspieraja emocjonalnie:)
A swoja droga to co widzialam na galli o zajezdzie pod lipami bardzo mi sie podobalo. NIestety nei widzialam go z zewnatrz ale to sie da nadrobic. Pamietaj ze knajpy zwykle polecaja swoje zespoly i to jest calkiem dobre. Jedyne co musisz zrobic to ich posluchac.
Powodzenia i pisz jak ci idzie

Offline pioteras

• uzależniony
  • Już jest KUBUŚ... i JULIA też :-)
  • data ślubu: 15.07.2006
« Odpowiedź #3 dnia: 25 Stycznia 2006, 14:20 »
Pod Lipami... czy to w Wołczkowie koło Szczecina?
Cosik takiego tam jest...ale żeby od razu wesele tam robić... no nie wiem. Wiem że z zewnątrz nie wygląda to zachęcająco.

Offline Julia
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #4 dnia: 25 Stycznia 2006, 16:29 »
Z zewnątrz wygląda troszkę jak stodoła, ale może w środku jest fajnie. Przecież nie będą goście siedzieć przed lokalem. :D

Offline Anogete
  • zapaleniec
« Odpowiedź #5 dnia: 25 Stycznia 2006, 19:41 »
:D w środku jest fajnie, tak na styl naszej szczecinskiej chaty, i z sali jest wyjscie na podwórze, dzis zadzwoniłam i mają mi wysłać na meila wstepne menu z ceną od osoby, na górze mają 14 msc noclegowych a niedaleko jest motel. tylko ze msc jest na 80 osób max 90, ( ja potrzebuje ok 100, zapraszam 112, ale pewnie nie wszyscy bedą - heh i naprawde wszyscy zaproszeni to najblizsza rodzina i przyjaciele) jest jeszcze jedna sala obok, ale własnie nie za dobrze jest rozdzilelac jedzenie od zabawy. poprosilam tez o kontakt do osób które sie tam juz weseliły, musze mieć opinie o jedzonku i o jakosci kelnerek czy sie przysłowiowo uwijają czy wymieniają talrzyki. jest ta tez zespół, ale ja mam upatrzonego dj-a ( Zibi  :roll: ) bo bym chciała dobrego tanecznego rocka troszke i  ewentualnie na zmiane z zespołem dla ciotek- zobacze jak z kasiorką(tez mam swój typ od dzisiaj) , dzis tez w koncu zaczeły podobac mi sie jakies suknie. Dobry dzień  :D
 co do lokalu to póki co nie widze alternatywy, pomyśle oczywiscie , poszukam

Offline kamyk4
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #6 dnia: 25 Stycznia 2006, 23:10 »
W srodku jest naprawde fajnie i jesli ktos ma ochote na wesele w stylu polsko przasnym to bedzie zachwycony. NIe kazdy musi chciec przepychu jak w Maciejewie. A fakt lokal jest w Wolczkowie na przeciw kosciola.

Offline Anielka

• maniak
  • data ślubu: 15.08.2006
« Odpowiedź #7 dnia: 26 Stycznia 2006, 15:03 »
A mnie się ten lokal we Wołczkowie bardzo podoba - ma swój urok - zwłaszcza wewnątrz, z zewnątrz wygląda jak stodoła - ale ile jest takich stodół murowanych z czerwonej cegły?? dla mnie to zbytek i podoba mi się. Nie wiem tylko jak cenowo to wygląda.

Offline kamyk4
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #8 dnia: 26 Stycznia 2006, 16:07 »
Z tego co pamietam z rozmowy z wlascicielami to mieli jakies normalne ceny ale przedewszystkim kawa i herbata i zimne napoje byly wliczone w cne bez OGRANICZEN! Czyli nie spotk nas doplata po weselu nakwote 1000 zl:)

Offline Anielka

• maniak
  • data ślubu: 15.08.2006
« Odpowiedź #9 dnia: 27 Stycznia 2006, 11:03 »
Dokładnie Kamyczku. Taka niespodzianka w postaci dopłaty za kawę i herbatę - jak to jest praktykowane w jednym z lokali na zachód od Szczecina nie spotka Cię. A jestem pewna, że gościom spodoba się ten lokalik, bo ma swój urok i niepowtarzalny klimat wystroju.

Offline dorotka462
  • użytkownik
  • **
Pod Lipami
« Odpowiedź #10 dnia: 14 Marca 2006, 20:02 »
Po moich ostatnich przeżyciach postanowiłam wypowiedzieć się jednak w kwestii lokalu Pod Lipami w Wołczkowie. Lokal był bardzo fajny, miła atmosfera, fajna obsługa. Można się było bez problemu ze wszystkim dogadać. Niestety do czasu...........
Pozmieniało się coś nie coś w najemcach lokalu i delikatnie to ujmując nowi Państwo są lekko dziwni. Nigdy nie organizowali wesel (hehe ale przecież byli na kilku- tłumaczą), średnio mają pojęcie co znaczy być miłym dla klienta, no i ogólnie mają swoją wizję organizowania tego rodzaju przyjęć.
Ja osobiście z przerażeniem w oczach uciekłam po wysłuchaniu ich teorii na temat organizowania wesela. Pani, które się teraz tym zajmuje jakaś taka mało życiowa i nawet nie wie jaką ona ma umowę spisać.
Lokal mocno stracił na uroku po zmianie ludzi :( i niestety stracił tą swoją "magicznie" przytulną atmosferę.
Jak widać jestem mocno na nie jeżeli idzie o ten lokal i szczerze odradzam organizowania tam jakichkolwiek przyjęć.

Offline Anogete
  • zapaleniec
« Odpowiedź #11 dnia: 14 Marca 2006, 20:29 »
i własnie dlatego jak ty;lko dowiedziałam się ze nastepuje zmiana włascicieli-zrezygnowałam , nie chciałam byc królikiem doświadczalnym  :)

Offline dorotka462
  • użytkownik
  • **
Pod Lipami
« Odpowiedź #12 dnia: 14 Marca 2006, 21:03 »
My tak samo zrezygnowaliśmy i to nie tylko dlatego, że nie chcemy być królikami doświadczalnymi, ale dlatego że to ma być cuudny dzień a nie totalna klapa:) Niestety z nowymi najemcami nie szykuje się nic innego tylko klapa.

Offline kamyk4
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #13 dnia: 20 Marca 2006, 01:22 »
Strasznei przykro mi to slyszec! A myslalam ze to taki fajny lokal. Moze sie wyrobia?

Offline karola23
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #14 dnia: 13 Września 2006, 15:44 »
Przestrzegam przed organizacją czegokolwiek w tym lokalu. Wcześniej byli fajni najemcy, którzy robili wesele mojemu bratu w tamtym roku. BYŁO BOSKO !!!  :D Wszystko... nawet pokój dla nowożeńców cały w kwiatach i świecach... byłam tam niedawno i są nowi dzierżawcy... takiego oszołomstwa to ja dawno nie widziałam...  :evil: oprócz tego jest lokal trochę przerobiony i jest BRUDNO !!!!! I napewno moje przyszłoroczne wesele się tam nie odbędzie... a szkoda bo wcześniej było extra.

Offline dorotka462
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #15 dnia: 13 Września 2006, 17:23 »
karola23, masz rację. My na szczęście nasz ślub zrobiliśmy w innym lokalu, po rozmowie z nową panią dzierżawiącą wialiśmy gdzie pieprz rośnie.

Offline Sandra25
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #16 dnia: 13 Września 2006, 22:37 »
hmm ... ,
my z moim misiem bylismy tam dzisiaj i odnieslismy jak najbardziej pozytywne wrazenie zarowno co do lokalu jak i pani ktora tam najmuje. W tej chwili jest to lokal nr 1 (byl Nord ale juz nie ma terminow na przyszly rok poza pazdziernikiem) na naszej liscie i jutro prawdopodobnie omowimy szczegoly naszego malego swieta. Ladna sala, teren ogrodzony, prywatny w ladnej okolicy. Zobaczymy jutro jak pojdzie ustalania szczegolow :)

Offline Sandra25
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #17 dnia: 14 Września 2006, 20:08 »
Dzis ustalilismy wszystkie szczegoly. Menu ustalilismy wspolnie z wlascicielka i wlasciwie wszystko co chcielismy zostalo uwzglednione. Zadatek zaplacony, sala zaklepana i zabawa (miejmy nadzieje) bedzie bardzo udana :). Wiecej bede mogla powiedziec w przyszlym roku. Jak na razie moge polecic.

Offline dorotka462
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #18 dnia: 14 Września 2006, 21:32 »
Sandra25, to pomimo moich negatywnych odczuć co do Pani organizującej tam imprezy życzę Wam, żeby wszystko było ok i tak jak ustaliliście.

Offline Sandra25
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #19 dnia: 15 Września 2006, 23:28 »
Dorotka462 Mysle ze kazdy ma inne zdanie na dany temat moze Tobie tak kobieta nie przypadla do gustu ale dla mnie to zwykla spokoja osoba. Ona jest po przejsciach jest samotnie wychowujaca matka, dzierzawi Zajazd i moze nie odrazu bedzie wygladac jak jakis specjalista od weseli i organizowania imprez na to trzeba czasu. Nie zalezy mi na nie wiadomo jak wymyslnych potrawach. Podoba mi sie lokalizacja Zajazdu bo jest za miastem, panuje tam cisza i spokoj, teren ogrodzony, pokoje goscinne sa ladne w kazdym jest lazienka. Mysle ze kazdy powinien sam sie przekonac czy warto tam organizoac wesele czy nie.

Czytajac na forum poszlam na przesluchanie zespolu OKAY. Ledwo weszlam na spotkanie a facet zaczal sie chwalic jaki to on nie jest wspanialy, na jakich to imprezach nie gra, i po prostu mialam dosyc tego i odrazu z nich zrezygnowalam, nie powiedzili nic o konkurach jakie prowadza, puscili kilka piosenek, wedlug mnie beznadzieja a inni bardzo polecali ten zespół. Cene tez mieli niezla 2000zl.

Pozdrawiam i dziekuje wszytskim za odpowiedz

Offline karolix
  • nowicjusz
  • *
Odp: Pod Lipami - poszukiwane info na temat tego lokalu
« Odpowiedź #20 dnia: 15 Stycznia 2016, 11:46 »
Dziewczyny, jak sprawa wygląda teraz? Któraś z Was może organizowała tam wesele? Albo chociaż uczestniczyła w czyims? :)

Offline karolix
  • nowicjusz
  • *
Odp: Pod Lipami - poszukiwane info na temat tego lokalu
« Odpowiedź #21 dnia: 15 Stycznia 2016, 19:14 »
Oczywiście pytałam o lokal podany w temacie wątku, czyli o Zajazd Pod Lipami :)