Autor Wątek: WĄTEK STARAJĄCYCH SIĘ O DZIECKO cz. 5  (Przeczytany 230522 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline iza22

• Chuck Norris
  • data ślubu: 20.09.2008
Odp: WĄTEK STARAJĄCYCH SIĘ O DZIECKO cz. 5
« Odpowiedź #2820 dnia: 26 Czerwca 2010, 14:27 »
witam kochane staraczki
ja się nie odzywam bo jestem już na siebie wściekła...

właśnie mija 3 cykl i chyba już stracony, dzisiaj 34 dc, okresu brak mimo, że powinien już być (ostatnie 2 cykle miałam 28 dni, a wcześniejsze to różnie) test zrobiony dziś rano, pokazuje jedną krechę nic więcej, w tym cyklu korzystaliśmy z testów owulacyjnych i dziwne to było, bo test był pozytywny 14dc i poźniej wyszedł pozytywny 23 i 24dc :/ sama już nic nie rozumiem, ale ogólnie jestem wściekła ;(

Offline milkamil
  • forumowicz
« Odpowiedź #2821 dnia: 26 Czerwca 2010, 14:35 »
Iza a może bete zrób. ja testy owu też miałam ale stwierdziłam że to wywalanie kasy. pokazywały mi owulację a tak naprawde jej nie było...
01.10.2010 HSG - prawy drożny
jade na CLO+pregnyl
I IUI 27.11.2010  :(
II IUI 22.12.2010 :(
III IUI 16.01.2011 :'(
08.02.2011 laparo - oba drożne :)

Offline dziubasek

• Chuck Norris
  • data ślubu: .:25.08.2006:.
« Odpowiedź #2822 dnia: 26 Czerwca 2010, 16:17 »
z tymi testami owu podpytajcie Lilliann, bo z tego co kojarzę to one przy pewnego typu schorzeniach babskich wykazują II krechy, a owulacji de facto nie ma... ale nie chcę nic pokręcić...
Trzymam za Was kciuki i wysyłam zarazki

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
szczególne dla mojej sąsiadki Asashi

:*

Offline asashia

• entuzjasta
  • ~so be it~
« Odpowiedź #2823 dnia: 26 Czerwca 2010, 20:45 »
ojej...ale mi się miło zrobiło :) Dziubasku-dziękuję  :przytul: :przytul: :przytul:
złapane  :obiad:
Niezmiennie rozczula mnie etykietka-którą zabrałam z porodówki z łóżeczka córeczki: "Tam, gdzie nie ma dzieci, brakuje nieba." Algernon Charles Swinburne... Zostałam Mamą! Mam w końcu swoje upragnione niebo!

Offline the_rose

• Prawdziwa miłość przenika tajemnice i samotność kochanej osoby, pozwalając jej zachowć swoje sekrety i pozostawia jej wewnętrzną wolność
  • uzależniony
  • data ślubu: 07.07.2007
« Odpowiedź #2824 dnia: 26 Czerwca 2010, 22:42 »
masz aniu rację...testy owu pokazują dwie krechy przy PCO, ale czasami da się określić...bo jest różnica w tych kolorach pasków....
Mama Aniołków 8tc,7tc i 5tc

Gabiś
  • Gość
« Odpowiedź #2825 dnia: 27 Czerwca 2010, 11:48 »
kochane podsyłam od moich rozbrykanych facecików 23-tygodniowe :
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

z bólami żeber ale chyba przyjmiecie i takie ;) ???

Offline Castia

• Chuck Norris
  • totalnie zakochana
  • data ślubu: sierpień 2009
« Odpowiedź #2826 dnia: 27 Czerwca 2010, 12:18 »
oczywiście, że tak, ja połykam te podwojnie szczęśliwe fluidki  ;D ;D ;D

Offline Lara_Croft

• maniak
  • Ten Pan i ta Pani, są na siebie skazani :)
  • data ślubu: 4 sierpnia 2007
« Odpowiedź #2827 dnia: 28 Czerwca 2010, 13:11 »
i lipa :(  :'( :'( :'( :'( :'( :Placz_1: :Placz_1: :Placz_1: :Placz_1: :Skrzypce:

6 cykl właśnie rozpoczęty :(
czy ja jakaś nienormalna jestem? chcieliśmy najpierw na luzaka, bez temperatur, specjalnych obserwacji śluzu, monitoringu, testów owu i całej tej ferajny
5 miesięcy lipy.......

na luzaka, aby się nie przejmować, zająć czymś innym - też nie da rady........

ręce mi opadają
"Gdyby człowiek miał świadomość, co traci przez to, że nie może mieć dzieci, to by tego chyba nie zniósł tak po ludzku."

Marcel - 8.01.2017
Michał ❤ 29.05.2018
Maja - 5.01.2020
Madzia ❤ 27.02.2021

Offline carollaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2828 dnia: 28 Czerwca 2010, 13:27 »
Lara :przytul:

Offline japcio

• Chuck Norris
  • data ślubu: 2009
« Odpowiedź #2829 dnia: 28 Czerwca 2010, 13:53 »
kurcze, Lara......przykro mi bardzo :(

Offline Lara_Croft

• maniak
« Odpowiedź #2830 dnia: 28 Czerwca 2010, 14:11 »
w tej chwili to nawet głupia jestem, no bo co teraz?

* iść do gina na monitoring?

* zakupić całą masę testów owu i razem z tempką szukać odpowiedniego dnia? a potem tak jak na filmie, do męża do pracy na przytulanko, bo tempka odpowiednia i test pokazał dwie krechy?

wychodzi na to, że jestem bardzo słaba psychicznie, bo zaczyna mnie to wszystko pomału przerastać :(
"Gdyby człowiek miał świadomość, co traci przez to, że nie może mieć dzieci, to by tego chyba nie zniósł tak po ludzku."

Marcel - 8.01.2017
Michał ❤ 29.05.2018
Maja - 5.01.2020
Madzia ❤ 27.02.2021

Offline ejotek

• Chuck Norris
  • ONLY YOU
  • data ślubu: 03.10.2009
« Odpowiedź #2831 dnia: 28 Czerwca 2010, 14:28 »
Lara  :przytul: :przytul:

Offline aeniołek

• Chuck Norris
  • R+R+M+M = A :-)
  • data ślubu: 6.02.10
« Odpowiedź #2832 dnia: 28 Czerwca 2010, 14:46 »
Lara, ja na Twoim miejscu jeśli macie porobione badania- Ty i Twój mąż i wyniki są OK- poszłabym na monitoring. Owszem, jest to najdroższa metoda ale też wydaje mi się, że najskuteczniejsza. Nie dość, że będziecie wiedzieć czy jest owulacja i kiedy z dokładnością do kilku godzin nawet, to w razie gdyby jednak w Twoich cyklach coś było nie tak od razu bedziesz wiedzieć co i będzie można zacząć konkretnie działać. Sama wybierałam się na monitoring ale nam wyszło w pierwszym cyklu.

Offline Castia

• Chuck Norris
  • totalnie zakochana
  • data ślubu: sierpień 2009
« Odpowiedź #2833 dnia: 28 Czerwca 2010, 14:49 »
Lara, będzie dobrze... za bardzo sie tym stresujesz, może to dlatego, niby na luzaka, a jednak bardzo się przejmujesz  :przytul: :przytul: :przytul:
zawsze możesz spróbować z testami, może lepiej poznasz swój organizm, może owu masz w jakimś nietypowym momencie cyklu? hmm?

Offline Lara_Croft

• maniak
« Odpowiedź #2834 dnia: 28 Czerwca 2010, 14:55 »
przed ślubem z półtora roku bawiłam się w npr, temperatura, śluzik i te sprawy
owu - dni płodne przy cyklach 28 dniowych wypadały w okolicach 11-12 dc - więc w zasadzie książkowo

przed staraniami na usg, kobiecina widziała piękny pęcherzyk 1-2 dni przed owu, więc chyba u mnie :ok:

a męża nie badaliśmy (nie będę nikomu wyszukiwać chorób, gdy nie ma ku temu podstaw)

ale teraz zaczyna mi się wydawać, że może my coś nie tak robimy ??? 

jak to jest z dziewczynami, które już mają bąbla pod sercem, jak u Was się to rozchodziło, od którego dnia cyklu (przed owu) do którego (po owu), z jaką częstotliwością, bo może pomimo jakiejś tam obserwacji, nie wpadamy w owulkę?

może nici ze spontana i na termometr muszę siąść? :(

Marcel - 8.01.2017
Michał ❤ 29.05.2018
Maja - 5.01.2020
Madzia ❤ 27.02.2021

Offline :martyna:
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #2835 dnia: 28 Czerwca 2010, 15:01 »
A ja mimo wszystko nakłoniłabym męża na badania.
6 cykli to niby nic, ale jak się nie udaje, to może warto by było przebadać męża żołnierze ? To nie jest wyszukiwanie choroby, a chęć dowiedzenia się dlaczego jeszcze nie zaciążyłaś. A nawet jeśli (odpukać) okazałoby się, że coś jest nie tak, zacząć od razu leczenie.

Offline aeniołek

• Chuck Norris
  • R+R+M+M = A :-)
  • data ślubu: 6.02.10
« Odpowiedź #2836 dnia: 28 Czerwca 2010, 15:16 »
Ja zresztą ten pierwszy cykl też miałam nieświadomie monitorowany bo spóźniał mi się okres- okazalo się, że owu była tak późno w dniu kiedy niby miała być @. I lekarz powedział mi, że pęcherzyk rośnie, a na parę dni przed udanym zapłodnieniem, że już jest duży i jest teraz duża szansa na zaplodnienie, które nastąpiło. Ja uważam, że jeśli już staracie się parę ładnych miesięcy, a Ty jesteś zrezygnowana i smutna, że nie wychodzi to nie da się "wrzucić na luz" to jest hasło, które często jest niewykonalne w głowie zawiedzionej kobiety. Próba teraz poznania swojego ciała, obserwacji i takich tam musi zająć co najmniej kilka miesięcy, które pewnie będą dla Ciebie równie frustrujące jak te ostatnie więc przeszłabym od razu do konkretów typu monitoring, ewentualnie jeszcze jakieś dodatkowe badania jeśli takie możesz jeszcze wykonać.

Kochana- podstawa to badania również męża! Musicie je zrobić! Przecież problemów z nasieniem nie widać na pierwszy rzut oka...Nie czekajcie ani chwili bo nie ma sensu probować w ciemno! Mój lekarz KAZAŁ mi zrobić badania R. bo powiedział, że jeśli nie wykluczy się problemow u faceta to nie ma co bawić się w monitoringi i leczenia!

Offline dziubasek

• Chuck Norris
  • data ślubu: .:25.08.2006:.
« Odpowiedź #2837 dnia: 28 Czerwca 2010, 15:24 »
U mnie, przy 28dniowych cyklach przed Nikosiem owu miałam ok 17-18dc, czyli dość późno... (wiem z obserwacji, temperatury, śluzu i mega bólu owulacyjnego...). Przy drugiej ciąży zaszłam w 15dc. Nie było innej możliwości.
Osobiście uważam, że nie ma sensu czekać roku aby zacząć robić badania. Skoro w tym momencie poziom frustracji już jest spory, kolejne cykle mogą tez okazać się nieudane ze względu na tą ogromną chęć posiadania dziecka... psyche ma ogromne znaczenie!

Offline carollaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2838 dnia: 28 Czerwca 2010, 15:45 »
jak to jest z dziewczynami, które już mają bąbla pod sercem, jak u Was się to rozchodziło, od którego dnia cyklu (przed owu) do którego (po owu), z jaką częstotliwością, bo może pomimo jakiejś tam obserwacji, nie wpadamy w owulkę?

też się nad tym zastanawiam, jak to rozpracować, bo niby co 2 dni, żeby się chłopaki "zregenerowały", a inni mówią, że codziennie, żebynie przegapić...?

Offline ejotek

• Chuck Norris
  • ONLY YOU
« Odpowiedź #2839 dnia: 28 Czerwca 2010, 16:05 »
my przytulaliśmy się miedzy 8 a 18 chyba  dniem
chwilami co drugi dzień, chwilami codziennie a chwilami dzień przerwy i trzy dni pod rząd...różnie
brałam pod uwagę przesunięcia w owu

Offline martusia83

• uzależniony
  • data ślubu: 30.08.2008
« Odpowiedź #2840 dnia: 28 Czerwca 2010, 16:14 »
Lara_Croft wydaje mi się, że jeśli już jesteś tym wszystkim zrezygnowana to bym chyba porozmawiała ze swoim lekarzem na temat jakiś badań (lekarze dają rok czasu na starania, ale po co masz się dalej tak zadręczać) tym bardziej, że prowadziłaś wcześniej już npr obserwowałaś swój organizm więc teraz może już lepiej przejść do konkretów ewentualnie daj sobie jeszcze czaś do tych wakacji, pojedź gdzieś z mężem może nowe miejsce, zmiana klimatu pozwoli Ci choć troche wyluzować i podejśc na spokojnie kto wie :)

U mnie było tak, że npr prowadze od 1,5 roku po odstawieniu tabletek. W tym roku zaczeło się coś normować choć nie mogę powiedzieć, żeby było jakoś super. Cykle mniej więcej 40dniowe, w 22dc miałam USG i lekarz stwierdził, że jestem przed okresem co mi wcale nie pasowało no ale u mnie to też wszystko było możliwe, 25dc było przytulanko, 26 i 27dc był ból podbrzusza nie wiem dokładnie czy to była owulacja ale wystarczyło to jedno przytulanko :)
Starania taką pełną parą mieliśmy zacząc dopiero od lipca ale już od długiego czasu się nie zabiezpieczaliśmy gdyby wliczyć ten okres do starań to by trwało to ponad rok i powiem Ci, że dobrze, że odpuściliśmy bo takto bym się cały rok zamartwiała, łykała jakieś leki i byłam bym cały czas dobita nie mówię, że nie nachodziły mnie czasami myśli, że już tyle czasu bez zabezpieczania a tu nic ale miałam termin na starania ustalony na lipiec więc spokojniej to znosiłam  :)

Ale tasiemiec mi wyszedł, a Tobie życzę powodzenia i uszy do góry na pewno się w końcu uda :)

Offline iza22

• Chuck Norris
  • data ślubu: 20.09.2008
« Odpowiedź #2841 dnia: 28 Czerwca 2010, 16:32 »
Lara przykro mi, wiem co czujesz
nie baw się w temperatury i testy, my taki mieliśmy ten cykl i było strasznie nerwowo, zero spontaniczności, teraz znów zaczniemy na luzaka, nie chcę się już stresować tym mierzeniem temperatury

Offline pamela

• Chuck Norris
  • data ślubu: 05.09.2009
« Odpowiedź #2842 dnia: 28 Czerwca 2010, 18:05 »
hm nie wiem co ci poradzic, zrob jak uwazasz za najlepsze, ja ci moge tylko odpowiedziec na pytanie, jak bylo u nas.
cykle 28 dniowe zawsze, gora 29 owulacja 15 dc, przytulanka w 12 i 14dc i w 33dc dwie krechy.

Gabiś
  • Gość
« Odpowiedź #2843 dnia: 28 Czerwca 2010, 18:23 »
Lara dlaczego piszesz że nie będziesz badać męża  :o Myślisz że u nas były podstawy ??? Chłop zdrowy, w rodzinie nie było problemów i co ??? Nie będę tu publicznie opisywac co i jak.... Ale naprawde nie spodziewaliśmy się tego co wyszło. To badanie naparwde nei boli... i niewiele kosztuje... Kochana przepraszam.. ale albo razem walczycie o dziecko i tego świadomie pragniecie albo nie. Musicie chyba pogadać... i koniecznie zrobić badania. Połowa niepłodnych par w Polsce to własnie wina naszych partnerów.

Offline Daruda

• Chuck Norris
  • data ślubu: 20.06.2009
« Odpowiedź #2844 dnia: 28 Czerwca 2010, 18:37 »
u nas przez trzy cykle bodajże stosowaliśmy testy,ciśnienie było ogromne i jakoś tak chęć mniejsza......to straszne czekać tak na dwie kreski na teście owu i potem szybko zabierać się za robotę.....po tym czasie stwierdziliśmy,że testy idą w odstawkę i spróbowaliśmy pójść na całość,za pierwszym razem przeszkodził nam Sylwester,alkohol ,zabawa......zmęczenie,ale za drugim razem już sie udało, przytulaliśmy się sama teraz nie pamiętam jak często,na pewno nie codziennie....

Offline milenaw
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 08-09-2007
« Odpowiedź #2845 dnia: 28 Czerwca 2010, 20:19 »
Lara  :przytul: ja trzymam za Was kciuki.  U nas było tak, zę podeszliśmy do tego na luzie. Przy 25/26 dniowych cyklach owulka była w 11dniu. my mieliśmy przytulanko dzień przed. Chcąc zrobić mężowi Noworoczną niespodziankę robiłam test w Sylwestra  czyli w 23 dc i wyszedł negatywny a dwa dni póxniej zobaczyliśmy dwie kreski.
Zgadzam się z Gabiś myślę, że warto byłoby zbadać też męża.

Offline nataliaxp
  • ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #2846 dnia: 28 Czerwca 2010, 20:26 »
Ja miałam tak jak w dziubaska, poznij owulacje ktora "wyczytala" ze sluzu, temperatury!

Mysle ze tak jak Ty sie przebadalas tak samo i maz powinien !!

Powszechnie panuje takie zalozenie ze to kobieta musi badac sie "na wylot" a panowie jak juz ida na badanie to mysla ze nie sa w stanie splodzic dziecka i ze to wstyd - nic bardziej mylnego - tak jak my sie badamy w razie "w" tak samo i oni !! A zreszta nie tylko w razie "w" !!
Kontrola musi byc - a wrazie ewentualnych problemow, leczenie nie jest zamachem na męskość !!

Trzymam kciuki za owocne sdtarania dla kazdej z Was !!

Offline milkamil
  • forumowicz
« Odpowiedź #2847 dnia: 28 Czerwca 2010, 20:44 »
Zgadzam sie z Gabiś. Mój mąż nie opierał się przed badaniem, powiedział ze jak trzeba to trzeba. nie było żadmych podstaw do tego żeby zrobic badania ale zrobił. Ja myślałam że będzie kiepsko, tyle kawy pije, tyle papierochów wypali a żołnierzyki super się mają. nie wiem, może dlatego że kiedyś wyczynowo pływał i kondycha jest dobra.
A u mnie jest kicha. pęcherzyk nie pękł i teraz od następnego cyklu będę miała stymulację. załamka :'(
jade na CLO+pregnyl

Offline ejotek

• Chuck Norris
  • ONLY YOU
« Odpowiedź #2848 dnia: 28 Czerwca 2010, 20:48 »
dziś kończymy kolejny tydzień, jutro zaczynamy 14tydzień
z tej okazji dla staraczek fluidki

~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~

Offline milkamil
  • forumowicz
« Odpowiedź #2849 dnia: 28 Czerwca 2010, 21:15 »
łapię na kolejny cykl  :Obiad:
A tak się spytam tych co brały CLO .... jak długo jechałyście na clo zanim się udało? i czy faktycznie jest prawdopodobieństwo ciąży mnogiej czy to powiedziane na wyrost?  ???
jade na CLO+pregnyl