Autor Wątek: WĄTEK STARAJĄCYCH SIĘ O DZIECKO cz. 5  (Przeczytany 229902 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline martusia83

• uzależniony
  • data ślubu: 30.08.2008
Odp: WĄTEK STARAJĄCYCH SIĘ O DZIECKO cz. 5
« Odpowiedź #2790 dnia: 24 Czerwca 2010, 12:59 »
To ja też może wszystkim nowym i tym ciut starszym podeśle moje fluidki jak na razie bardzo spokojne :)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

gdyby nie wizyty u gina to nie wiem czy bym wierzyła w to, że jestem w ciąży  ;D

Offline Pisklak

• forumowicz
  • data ślubu: 2009 r.
« Odpowiedź #2791 dnia: 24 Czerwca 2010, 14:16 »
amika, carolla - dziękuję za ciepłe przyjęcie  :-*

martusia83- uwierz kochana, ciesz się swoim stanem i dbaj o siebie i maleństwo ;D

Dziewczyny stosujecie jakieś witaminki lub inne suplementy wspomagające płodność? Oprócz kwasu foliowego, bo to oczywiste ;)
Ja łykam kwas foliowy i magnez z wit.  B, a mężulek też kwas i rutinoscorbin. 
Mam zamiar zamówić w aptece parę rzeczy, więc jak możecie polecić coś to chętnie posłucham. 

Aha i jeszcze mam pytanie co stosujecie na bóle menstruacyjne (na mnie działa tylko pyralginum, ale on nie jest chyba jakiś bardzo bezpieczny dla zdrowia, lekarka zawsze dziwnie na mnie patrzy jak mówię, że na kobiece bóle łykam pyralgin).
"Tam, gdzie jest wielka miłość zawsze zdarzają się cuda"

Aleksandra & Natalia

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 08.09.2007
« Odpowiedź #2792 dnia: 24 Czerwca 2010, 14:25 »
Pisklak moim zdaniem najlepiej jest się przerzucić na Apap lub Panadol - to jest ten sam składnik a Panadol tańszy  ;) Jest bezpieczniejszy, bo można go łykać nawet w ciąży.

Offline carollaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2793 dnia: 24 Czerwca 2010, 14:35 »
Pisklak moim zdaniem najlepiej jest się przerzucić na Apap lub Panadol - to jest ten sam składnik a Panadol tańszy  ;) Jest bezpieczniejszy, bo można go łykać nawet w ciąży.
to w ciąży są bóle menstruacyjne? ;) Człowiek uczy się całe życie :D

Ja nic nie stosuję, rzadko kiedy wezmę nospe forte, ale to jak już mnie naprawdę napierdziela. Bóle mam zawsze pierwszego dnia, czasem nawet zanim dostanę @

Biorę kwas foliowy i na tym poprzestałam. Chcę iść do gina po tym cyklu na badanie i zapytać co i jak.

Offline izulek
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30.08.2008
« Odpowiedź #2794 dnia: 24 Czerwca 2010, 14:59 »
ja mojemu mężowi kupiłam salfazin, ta jest zestaw witamin bogaty w cynk bodajże. Powiedziałam mężowi że witaminki i tak mu sie przydadzą przy jego trybie życia, a te dodatkowo mają ten cynk a on dobrze wpływa na żołnierzyki.

Offline aeniołek

• Chuck Norris
  • R+R+M+M = A :-)
  • data ślubu: 6.02.10
« Odpowiedź #2795 dnia: 24 Czerwca 2010, 15:04 »
A ja trzymam kciuki za Larę_Croft! Z tego co pamiętam jutro u niej testowanko... ;D Musi się udać!

I przesyłam Wam może świeże, początkujące jeszcze
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Sama też bez wizyt u gina nie moge uwierzyć, że mam w sobie dzidzie:). Ostatnio mdłości nawet minęly i jakoś tak prawie bezobjawowo jest:).

Offline katarzyna_84

• Chuck Norris
  • Razem od 2-8-2000
  • data ślubu: 2.8.2008
« Odpowiedź #2796 dnia: 24 Czerwca 2010, 15:50 »
Ja brałam feminatal N z jodem i kwasem foliowym są bodajże, witaminki niby dla kobiet w ciąży, ale lekarka powiedziała, żeby brać. Do tej pory biorę i dodatkowo jeszcze kwas foliowy.

Offline asashia

• entuzjasta
  • ~so be it~
« Odpowiedź #2797 dnia: 24 Czerwca 2010, 16:01 »
witaj Pisklak :)

ja słyszałam o jakichś ziółkach zwiększających płodność na literkę "f" (nie pisze jakie-bo pewnie nie mozna robic kryptoreklamy?  zetknełyście się? :)
ale stwierdziłam, że narazie kwas foliowy wystarczy :) i tak czasem zapominam :)
Niezmiennie rozczula mnie etykietka-którą zabrałam z porodówki z łóżeczka córeczki: "Tam, gdzie nie ma dzieci, brakuje nieba." Algernon Charles Swinburne... Zostałam Mamą! Mam w końcu swoje upragnione niebo!

Offline Lara_Croft

• maniak
  • Ten Pan i ta Pani, są na siebie skazani :)
  • data ślubu: 4 sierpnia 2007
« Odpowiedź #2798 dnia: 24 Czerwca 2010, 18:18 »
A ja trzymam kciuki za Larę_Croft! Z tego co pamiętam jutro u niej testowanko... ;D Musi się udać!

dzięki wielkie Joasiu  :-* :-* :-* :-* :-*
ale już dzisiaj podeszłam na badanie (bo jutro nie dam rady)
   "beta-HCG   <1,00   mIU/ml"

:'( :'( :'(

zastanawia mnie tylko ciągły ból podbrzusza......  ??? dwa tygodnie to chyba nienormalne  ???
"Gdyby człowiek miał świadomość, co traci przez to, że nie może mieć dzieci, to by tego chyba nie zniósł tak po ludzku."

Marcel - 8.01.2017
Michał ❤ 29.05.2018
Maja - 5.01.2020
Madzia ❤ 27.02.2021

Offline aeniołek

• Chuck Norris
  • R+R+M+M = A :-)
  • data ślubu: 6.02.10
« Odpowiedź #2799 dnia: 24 Czerwca 2010, 18:24 »
Hmmm no dziwny ten ból podbrzusza...nie wiem jak to jest z betą- czy tez może być na nią za wcześnie...  ??? A może ten ból świadczy o jakiejś przyczynie przez którą masz problem z zajściem w ciąże? Trzeba to koniecznie zbadać!

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 08.09.2007
« Odpowiedź #2800 dnia: 24 Czerwca 2010, 21:44 »
Pisklak bóle jakby menstruacyjne też się zdarzają, ale chodziło mi bardziej o jakiś inny przyziemny ból: głowy, pleców czy paluszka :P A w czasie staranek też moim zdaniem lepiej brać np Apap, bo nie wiem jak jest napisane w ulotce na tym co Ty bierzesz, ale np na Nurofenie było napisane o ile dobrze pamiętam, żeby w okresie okołoowulacyjnym nie brać - ja podczas staranek przerzuciłam się już na Panadol.
Kurcze, wyszło mi zdanie wielokrotnie złożone ;)

Offline Daruda

• Chuck Norris
  • data ślubu: 20.06.2009
« Odpowiedź #2801 dnia: 24 Czerwca 2010, 22:00 »
ja tez brałam tylko kwas foliowy,a do tego centrum ,ale to tak,aby jakieś witaminki dostarczyć organizmowi,a nie żeby pomóc w starankach;-)

Offline Pisklak

• forumowicz
« Odpowiedź #2802 dnia: 25 Czerwca 2010, 11:36 »
asashia - witaj  :-*
ja z ziółkowych rzeczy piję siemię lniane, smakuje paćkowato, ale da się przyzwyczaić  ;D
Podobno świetnie wpływa na skórę, włosy, paznokcie i śluz ;D

Dziękuję za rady dotyczące witaminek. Dla męża postanowiliśmy, że wzbogacimy dietę w produkty zawierające cynk (np. pestki dyni, ryby), a dla mnie dalej kwas, magnez (przyda się , bo niedługo obrona  ;) )

Jedyne co mnie nurtuje to czy po tych 8 nieudanych cyklach iść do lekarza na badania, czy jeszcze dać sobie te 2-3 miesiące lata i potem pójść... Boję się, że jak pójdę teraz to ruszy cała machina badań, wyników, dodatkowych stresów  :'(
Z drugiej strony nie wiem czy jest sens dalej czekać ::)

Aleksandra & Natalia

Offline Daruda

• Chuck Norris
  • data ślubu: 20.06.2009
« Odpowiedź #2803 dnia: 25 Czerwca 2010, 11:39 »
mi pan doktor powiedział(oczywiście ile ginów pewnie tyle opinii) ,że jak się nie uda zafasolkowac w ciągu roku to mam się  zgłosić i tego się trzymałam...na szczęście nie musiałam iść do niego;-)

Offline asashia

• entuzjasta
  • ~so be it~
« Odpowiedź #2804 dnia: 25 Czerwca 2010, 11:59 »
Pisklak to w sumie jest indywidualna sprawa-jak czujesz, mi tez gin zalecił roczny czas -zazwyczaj tyle zalecają, a niektórzy ponoć mówią, że do 2 lat-ale to dla mnie akurat za długo, no i jest to zależne od wieku -na vitrolive jest taka informacja:
" Wizyty takiej wymagają pary, które przed osiągnięciem 35 roku życia współżyły bez antykoncepcji przez 1 rok i mimo tego nie doszło do ciąży. Pacjenci w wieku między 35 a 39 lat mają wyznaczony okres krótszy, tj. 6 miesięcy bez ciąży, a kobiety powyżej 40 roku życia nie powinny czekać dłużej niż trzy miesiące. Od powyższych zasad istnieją oczywiście wyjątki. Pacjentki z nieregularnymi miesiączkami (cykle 35-cio dniowe i dłuższe) lub te, u których występowały stany zapalne miednicy powinny zgłosić się do specjalisty wcześniej."
i oczywiscie jak piszesz-będą badania-podstawowe hormony, usg, obserwacje cyklu, badania męża,
ja bym poczekała do roku czasu-skoro jak piszesz masz jeszcze obronę-bo z doświadczenia wiem, że stres bardzo wpływa na hormony-i wyniki mogą wyjść niewiarygodne, a wtedy sobie ten stresz tylko nakręcisz :)
ja odczekałam i narazie jeszcze na luziku dopiero się przymierzam do kolejnych badań,
pozdrowionka!
Niezmiennie rozczula mnie etykietka-którą zabrałam z porodówki z łóżeczka córeczki: "Tam, gdzie nie ma dzieci, brakuje nieba." Algernon Charles Swinburne... Zostałam Mamą! Mam w końcu swoje upragnione niebo!

Offline milenaw
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 08-09-2007
« Odpowiedź #2805 dnia: 25 Czerwca 2010, 13:16 »
pisklaczku  :hello:
Trzymam za ciebie kciuki i za inne staraczki oczywiście też, Lara Croft i asashia za Was równie mocno.
Ja bym chyba roku nie wytrzymała. Poszłabym chyba szybciej bo by mnie nerwy zżarły. Taki jestem niecierpliwiec :D
Ale mam nadzieje, ze już niedługo dołączycie do grona ciężarówek.
Posyłam Wam Juleczkowe 28 tygodniowe fluidki

Offline Lara_Croft

• maniak
« Odpowiedź #2806 dnia: 25 Czerwca 2010, 14:27 »
ja mam takie pytanie ostatniej deski "ratunku"

czy 25dc to zbyt wcześnie na betę? jest jakaś szansa, że ona może jeszcze urosnąć ???
czy już przesądzone, że jak mniejsze od 1 to znowu lipa ???
"Gdyby człowiek miał świadomość, co traci przez to, że nie może mieć dzieci, to by tego chyba nie zniósł tak po ludzku."

Marcel - 8.01.2017
Michał ❤ 29.05.2018
Maja - 5.01.2020
Madzia ❤ 27.02.2021

Gabiś
  • Gość
« Odpowiedź #2807 dnia: 25 Czerwca 2010, 14:55 »
Lara a ilu dniowe masz cykle ?? Moim zdaniem to zdecydowanie za wcześnie na betę...

Offline dziubasek

• Chuck Norris
  • data ślubu: .:25.08.2006:.
« Odpowiedź #2808 dnia: 25 Czerwca 2010, 15:09 »
moim zdaniem też może być za wcześnie... cień szansy bym sobie zostawiła....
ilu dniowe masz cykle? kiedy mniej więcej masz owulacje? jesteś w stanie ją "wyczuć" (po objawach- śluz, bóle owu itp.)?

Offline ika3w

• Ilona
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 23.08.2008r
« Odpowiedź #2809 dnia: 25 Czerwca 2010, 15:23 »
Lara to zależy który to dzień po owu, bo po dniu cyklu to trudno stwierdzić. Dopiero 11 dni po owu jest sens robić betkę lub testować.

Pisklak ja po 8 nieudanym cyklu zaczęłam szukać lekarza od niepłodności. Gdy miałam już namiary i opinie o nim trochę się przeraziłam tymi wszystkimi badaniami, które nas czekały. Postanowiłam poczekać aż upłynie rok starań... i udało się w 10 cyklu.
Ale jak np. masz nieregularne cykle, czy problemy z owu to bym poszła wcześniej.

Trzymam mocno kciuki za Was staraczki!

Offline Pisklak

• forumowicz
« Odpowiedź #2810 dnia: 25 Czerwca 2010, 15:33 »
mi pan doktor powiedział(oczywiście ile ginów pewnie tyle opinii) ,że jak się nie uda zafasolkowac w ciągu roku to mam się  zgłosić i tego się trzymałam...na szczęście nie musiałam iść do niego;-)

Też tak właśnie słyszałam, że do dopiero po roku (lub nawet 2) należy się wybrać do specjalisty.

Pisklak to w sumie jest indywidualna sprawa-jak czujesz, mi tez gin zalecił roczny czas -zazwyczaj tyle zalecają, a niektórzy ponoć mówią, że do 2 lat-ale to dla mnie akurat za długo, no i jest to zależne od wieku -na vitrolive jest taka informacja:
" Wizyty takiej wymagają pary, które przed osiągnięciem 35 roku życia współżyły bez antykoncepcji przez 1 rok i mimo tego nie doszło do ciąży. Pacjenci w wieku między 35 a 39 lat mają wyznaczony okres krótszy, tj. 6 miesięcy bez ciąży, a kobiety powyżej 40 roku życia nie powinny czekać dłużej niż trzy miesiące. Od powyższych zasad istnieją oczywiście wyjątki. Pacjentki z nieregularnymi miesiączkami (cykle 35-cio dniowe i dłuższe) lub te, u których występowały stany zapalne miednicy powinny zgłosić się do specjalisty wcześniej."
i oczywiscie jak piszesz-będą badania-podstawowe hormony, usg, obserwacje cyklu, badania męża,
ja bym poczekała do roku czasu-skoro jak piszesz masz jeszcze obronę-bo z doświadczenia wiem, że stres bardzo wpływa na hormony-i wyniki mogą wyjść niewiarygodne, a wtedy sobie ten stresz tylko nakręcisz :)
ja odczekałam i narazie jeszcze na luziku dopiero się przymierzam do kolejnych badań,
pozdrowionka!
Dziękuję :-* Macie rację. W sumie to jesteśmy jeszcze młodzi (25-26 lat). Tak teraz myślę i przez ten rok po ślubie to było w naszym życiu tyyyyle stresu że hej. Przez 6 lat naszej znajomości nie było tyle nerwów, co ostatnio (dodam tylko żebyście się nie martwiły, że to nie dotyczy nas i naszego małżeństwa tylko spraw dookoła). A wiadomo, że stres nie sprzyja poczęciu  ::)
asashia - trzymam kciuki za Was :) spokojnie, pomalutku wszystko się ułoży :)

pisklaczku  :hello:
Trzymam za ciebie kciuki i za inne staraczki oczywiście też, Lara Croft i asashia za Was równie mocno.
Ja bym chyba roku nie wytrzymała. Poszłabym chyba szybciej bo by mnie nerwy zżarły. Taki jestem niecierpliwiec :D
Ale mam nadzieje, ze już niedługo dołączycie do grona ciężarówek.
Posyłam Wam Juleczkowe 28 tygodniowe fluidki

Również witam :-* I dziękujemy za fluidki, proszę pogłaskać brzuszek od nas - staraczek ;)
Tak czytam Twój post i zwróciły moją uwagę słowa "Taki jestem niecierpliwiec", jakbym o sobie czytała :D Wszystko chcę mieć już, teraz i tak też jest z dzieciątkiem. Myślałam, że wystarczy parę chwil i będę w ciąży. Niestety kolejne miesiące uświadomiły mi, że muszę uzbroić się w wielką cierpliwość. Bo nie wiem jaką Pan Bóg wyznaczył nam ścieżkę i kiedy będę tulić moje maleństwo.
Jest takie powiedzenie "Chcesz rozśmieszyć Pana Boga, opowiedz mu o swoich planach". Bardzo prawdziwe.
Wiem jedno niecierpliwość nie popłaca przy staraniach, człowiek czuje jeszcze większą presję :-\ Na wszystko w życiu przychodzi pora i pewnie nasze dziecko samo wybierze sobie odpowiedni czas (i pewnie jak to w życiu bywa będzie to w najmniej oczekiwanym momencie  ;) )

Pisklak ja po 8 nieudanym cyklu zaczęłam szukać lekarza od niepłodności. Gdy miałam już namiary i opinie o nim trochę się przeraziłam tymi wszystkimi badaniami, które nas czekały. Postanowiłam poczekać aż upłynie rok starań... i udało się w 10 cyklu.
Ale jak np. masz nieregularne cykle, czy problemy z owu to bym poszła wcześniej.

Trzymam mocno kciuki za Was staraczki!

Cykle mam w porządku, jak w zegarku 30-31 dni. Od 2 miesięcy stosuję npr, są skoki. Ostatnio miałam 35 dniowy cykl (bo owu była dopiero 24dc). Teraz tak się zastanawiam czy mierzyć dalej tempkę czy dać sobie spokój i iść na żywioł? ;)

Ojjj, ale przydługaśny post mi wyszedł  ::)

Aleksandra & Natalia

Offline milenaw
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #2811 dnia: 25 Czerwca 2010, 15:44 »
Pisklak brzuszek pogłaskany.
A co do staranek, nam przepowiadano, ze się nie uda  a jak już to może to potrwać i udało sie błyskawicznie.
A niecierpliwcem jestem w każdej kwestii. Nawet teraz jak wiem, że dzidzia jest źle ułożona to co chwilkę myślę, że mogłaby się już odwrócić. Nie daje mi to spokoju. Chciałabym rodzić naturalnie. A po za tym boję się, że jakby miała być cesarka to nie mogłabym karmić piersią, bo podobno są z tym problemy.

Offline ika3w

• Ilona
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 23.08.2008r
« Odpowiedź #2812 dnia: 25 Czerwca 2010, 16:04 »
Milenko a dlaczego mają być problemy z karmieniem piersią? Jak rodziłam to wszystkie dziewczyny po cesarkach dostawały dzieci na karmienie i miały mleczko. Przez 3 dni mojego pobytu było 6 takich mamuś. Mam też sąsiadkę po cesarce i nadal karmi 9-miesięcznego synka. Także ktoś Cię niepotrzebnie zmartwił!

Offline milenaw
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #2813 dnia: 25 Czerwca 2010, 16:42 »
Ilonko bo tyle osób mi powiedziało, że raczej po cesarce się nie da, ale twój post mnie bardzo ucieszył :D Dziękuję.

Offline ~Ania~
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2006-10-07
« Odpowiedź #2814 dnia: 25 Czerwca 2010, 17:42 »
Ja karmiłam synka piersią pół roku, a tez miałam cc.

Offline Lara_Croft

• maniak
« Odpowiedź #2815 dnia: 25 Czerwca 2010, 18:20 »
generalnie cykle mam 28dniowe
ostatnie dwa jakieś dziwne były, bo jeden 26 a ostatni 31

owu była 13-15 czerwca, czyli 14-16dc
:mdleje: za wcześnie poszłam :glupek: :mdleje: może nie być 11 dni (test w 25)

teraz to i tak już nic nie zrobię, bo jutro po laboratoriach ganiać nie będę
a @ terminowo ma być w poniedziałek

no to czekamy.....

Marcel - 8.01.2017
Michał ❤ 29.05.2018
Maja - 5.01.2020
Madzia ❤ 27.02.2021

Offline asashia

• entuzjasta
  • ~so be it~
« Odpowiedź #2816 dnia: 25 Czerwca 2010, 19:29 »
o qrcze Lara-ale masz emocjonujący cykl :) jak w filmie akcji-3 mam kciuka -a zeby ta wredna @ nie przyszla :)
i za nas wszystkie i dziekuje za wasze kciuki :)

Offline ejotek

• Chuck Norris
  • ONLY YOU
  • data ślubu: 03.10.2009
« Odpowiedź #2817 dnia: 25 Czerwca 2010, 20:51 »
ileż tu nowych staraczek...
obyście jak najszybciej przeniosły się do ciężarówek

dla Was
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Offline milenaw
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #2818 dnia: 25 Czerwca 2010, 21:27 »
Lara trzymam kciuki.

Offline milkamil
  • forumowicz
« Odpowiedź #2819 dnia: 26 Czerwca 2010, 14:06 »
U mnie było tak że odkąd się zaręczyliśmy i ustaliliśmy datę ślubu przestaliśmy się zabezpieczać, czyli rok prawie. A od ślubu konkretne  staranka i dalej nic- kolejne 10 miesięcy. W czwartek jak byłam na monitoringu pęcherzyk nie pękł. teraz mam 14 dc. a cykle 24 - 26 dni w porywach do 28. jeżeli teraz nie pęknie (ide w poniedziałekna monitoring) następny cykl będziemy stymulować pęcherzyki i owulację. jak i po tym się nie uda, to sprawdzanie drożności. mąż ma wyniki b. dobre.
jeszcze tyle czekania :( Dzisiaj to czuje jakbym miała @ dostac tak mnie brzuch napierdz..
01.10.2010 HSG - prawy drożny
jade na CLO+pregnyl
I IUI 27.11.2010  :(
II IUI 22.12.2010 :(
III IUI 16.01.2011 :'(
08.02.2011 laparo - oba drożne :)