Autor Wątek: bukiet z herbacianych róż  (Przeczytany 19222 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline aaaneta

• Chuck Norris
bukiet z herbacianych róż
« dnia: 22 Stycznia 2006, 14:25 »
Mnie do mojej Rubi w kolorze natural bianco  

marzy sie bukiet z herbacianych roz i do tego jedna roza we wlosach i kok hiszpanski.
niestety z innymi kwiatami moze byc ploblem - slub - koniec wrzesnia.
Co Wy na to ??
Moze macie inne propozycje na delikatne bukiety, bo suknia ma tak piekna koronke, ze nie chcialabym jej przycmiewac niczym ciezkim, z innych kwiatow i w innych kolorach.

Moje pierwsze pre-typy:

ten ladny al troche za jaskrawy

Offline Ecia

• uzależniony
« Odpowiedź #1 dnia: 22 Stycznia 2006, 14:41 »
Mnie się najbardziej podoba ten pierwszy :) Tylko może w odrobinke bardziej zdecydowanym kolorze...

Ten ostatni rzeczywiście piękny, a kolory zawsze mogą być inne :)
Jak dla mnie to coś po środku między tym pierwszym a ostatnim.

Offline aaaneta

• Chuck Norris
i dalej ...
« Odpowiedź #2 dnia: 22 Stycznia 2006, 14:48 »

Offline monika_mb

• entuzjasta
  • data ślubu: 29 lipiec 2006
« Odpowiedź #3 dnia: 22 Stycznia 2006, 14:59 »
Myślę, że do tego koloru sukni lepszy będzie bukiet o bardziej wyrazistym kolorku, taki jak np. ten tutaj:
Liwia Łucja B. - zawdzięczam Ci swoje życie.....

31.08.2007r, godz.19:50... Liwia..nasz maleńki wielki Cud... 53cm, 3650g

Offline Agutka

• maniak
  • data ślubu: 26.08.2006
« Odpowiedź #4 dnia: 22 Stycznia 2006, 15:02 »
Mi najbardziej podoba się pierwszy bukicik z pierwszej serii,ale kolor różyczek-taki jakie mają róze w pierwszym bukieciku drugiej serii :D
Relacja z tego Jedynego Dnia :) Zapraszam  Gość
http://e-wesele.pl/forum/viewtopic.php?p=119076#119076

Offline monia_piotr
  • bywalec
« Odpowiedź #5 dnia: 22 Stycznia 2006, 15:33 »
Tak tak pierwszy z pierwszej serii i pierwszy z drugiej serii jest śliczny.  :D

Offline monia

• złośliwy skorpionek :)
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 04.06.2005
« Odpowiedź #6 dnia: 22 Stycznia 2006, 15:59 »
jesteś w tej dobrej sytuacji,ze większość kolorów będzie pasować.. zarówno brudne róże iak i odcienie czerwieni..

herbaciany kolor może wyjść odrobinę .. hmm.. mdły.. za mały kontrast pomiedzy suknią a bukietem..

chybaże jest to jeden z ulubionych kolorów.. to oczywiścuie twój wybór nie podlega dyskusji..

przyjaciel gdy powiesz "zabiłem", odpowie "gdzie go zakopiemy"

Offline aaaneta

• Chuck Norris
« Odpowiedź #7 dnia: 22 Stycznia 2006, 16:03 »
Cytat: "monia"
jesteś w tej dobrej sytuacji,ze większość kolorów będzie pasować.. zarówno brudne róże iak i odcienie czerwieni..

herbaciany kolor może wyjść odrobinę .. hmm.. mdły.. za mały kontrast pomiedzy suknią a bukietem..

chybaże jest to jeden z ulubionych kolorów.. to oczywiścuie twój wybór nie podlega dyskusji..

nie jest ulobiony

a i jeszcze jedno moja suknia jest w koloze natural bianko a nie ecru jak na fotkach, wiec herbaciane roze nie beda przy tym kolorze mdle, chyba  :?:

myslalam tez o zdecydowanym zoltym, tylko nie rozowe, bo moj przyszly M moze tego nie zniesc i zrobic  :klotnia: bo alergicznie reaguje na ten kolor, nie chcialabym tez czerwonego, bo jakos mi sie nie widzi, poza tym czerwony to nigdy nie byl moj kolor.
zalezy mi na naturalnosci i delikatnosci buketu

Offline AnetaM

• uzależniony
  • data ślubu: 10.09.2005
« Odpowiedź #8 dnia: 22 Stycznia 2006, 16:51 »
Jak dla mnie ślicznie pasuje ten pierwszy bukiecik co wkleiłaś lub ten

Jakaś mała ładnie ozdobiona kuleczka będzei ślicznie pasowała, sukeinka nie jest biała więc medług mnie może być buekicik w jasnych kolorkach, ne wiem czy Ci już pisałam ale skeinkę wybrałaś prześliczną, bardzo mi się podoba i już nie mogę się doczekać aż będziesz miała fotki z przymiarki (hmmm jeśli jeszcze nie masz i je przeoczyłam to mnie popraw)  :jupi:
czekam aż szczęście powróci...

Offline aaaneta

• Chuck Norris
« Odpowiedź #9 dnia: 22 Stycznia 2006, 17:35 »
Cytat: "AnetaM"
Jak dla mnie ślicznie pasuje ten pierwszy bukiecik co wkleiłaś lub ten
Obrazek
Jakaś mała ładnie ozdobiona kuleczka będzei ślicznie pasowała, sukeinka nie jest biała więc medług mnie może być buekicik w jasnych kolorkach, ne wiem czy Ci już pisałam ale skeinkę wybrałaś prześliczną, bardzo mi się podoba i już nie mogę się doczekać aż będziesz miała fotki z przymiarki (hmmm jeśli jeszcze nie masz i je przeoczyłam to mnie popraw)  :jupi:

mylalam raczej o czyms wiekszym, jestem dosc wysoka, wiec filigranowy bukiecik moze zle wygladac.

a sukienka jest natural bianko (to taki bardzo jasny ecru) wiec jestem raczej za bardziej zdecydowanymi kolorami, bo te delkiktniusie pastele moga sie chyba za bardzo zlewac z caloscia.

sukienka jest bogato zdobiona koronkami (hafr ze zlota nitka - dlatego myslalam o zolciach, i malutkie blyszczace krysztalki) wiec raczej bukiet skromniejszy, ale ze wzgledy na wzrost chyba rozmiarowo wiekszy, ale bez "ogona" bo to mnie jeszcze wydluzy a moj przyszly M ma tylko 5 cm wiecej.

jest tylko jeden problem - tyle propozycji, wiec co wybrac  :?:  :?: , tak jak z suknia nie mialam problemu to bede miala z bukietem.  :twisted:  :evil:

dzieki za pochwaly - fotek z przymiarki nie bylo ale beda w przyszlosci (mam teraz sesje i krucho niestety zeby sie wybrac do salonu na dluzej i obfotografowac  :lol:  )

Offline aaaneta

• Chuck Norris
« Odpowiedź #10 dnia: 30 Stycznia 2006, 14:43 »
i jeszcze:

Offline okruszek

• maniak
« Odpowiedź #11 dnia: 30 Stycznia 2006, 14:50 »
anetka, zobacz w relacjach Magdy Sz. - miała herbaciany bukiet a slub był w październiku (ja się dobrze orientuję i pamiętam)
1 kwietnia 2006 - ślub cywilny

Będą bliźniaki :)

Offline .:Anka:.
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #12 dnia: 1 Lutego 2006, 16:13 »
Bukieciki śliczne ale sunknia najpiękniejsza! Podaj namairy co to za firma? W jakim salonie ją wypatrzyałś?

Offline aaaneta

• Chuck Norris
« Odpowiedź #13 dnia: 1 Lutego 2006, 19:59 »
Cytat: "Anusia-szczecin"
Bukieciki śliczne ale sunknia najpiękniejsza! Podaj namairy co to za firma? W jakim salonie ją wypatrzyałś?

Firma hiszpanska - PRONOVIAS kupiona w salonie Madonna (http://suknie-slubne.pl/), ale ten model juz nie do kupienia
juz pisalam o niej na forum tu : https://e-wesele.pl/forum/viewtopic.php?t=1901&start=0
znajdziesz pod tym linkiem informacje o podobnych modelach i kilka innych

Offline Molunia

• entuzjasta
« Odpowiedź #14 dnia: 1 Lutego 2006, 20:11 »
Anetko ja kupiłam sobie Pronovias nadia i doskonale wiem jaki kolor ma Twoja suknia :), słuchaj do tych sukienek przymierzałam już różne kolory i rozmawiałam z florystką, a także z paroma innymi ludźmi i wlaśnie wszycy obstawili kolor herbaciany i taki pomarańczowawy! Ba ja nawet zmieniłam zamówienie wystroju sali właśnie pod pomarańcz :). Do tych sukienek właśnie ten kolor wygląda najładniej! Nie zastawnaiaj się więcej bo podjęłaś intuicyjnie słuszną decyzję jesli chodzi o ten kolor

Offline aaaneta

• Chuck Norris
« Odpowiedź #15 dnia: 1 Lutego 2006, 20:36 »
Cytat: "Molunia"
Anetko ja kupiłam sobie Pronovias nadia i doskonale wiem jaki kolor ma Twoja suknia :), słuchaj do tych sukienek przymierzałam już różne kolory i rozmawiałam z florystką, a także z paroma innymi ludźmi i wlaśnie wszycy obstawili kolor herbaciany i taki pomarańczowawy! Ba ja nawet zmieniłam zamówienie wystroju sali właśnie pod pomarańcz :). Do tych sukienek właśnie ten kolor wygląda najładniej! Nie zastawnaiaj się więcej bo podjęłaś intuicyjnie słuszną decyzję jesli chodzi o ten kolor

:jupi:  :jupi:  ciesze sie ze masz podobne zdanie, ja wlasnie sklanialam sie powoli w strone pomaranczu, bo jesli zolty to chcialabym zeby byl intensywny, bo jakos nie podobaja mi ste mdle bukieciki.
Jak upatrzysz cos fajnego to podeslij fotke, ja zrobie to samo.

Offline Molunia

• entuzjasta
« Odpowiedź #16 dnia: 1 Lutego 2006, 22:22 »
OKi, wejdz ma moj post studniówka Moluni, w końcowym odliczaniu, tam mam dwa bukiety które wybrałam właśnie w takim czerwonawym pomarańczu :)

Offline casjopeja55
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #17 dnia: 31 Marca 2006, 18:19 »
Boże jaka piękna suknia !! Naprawde jestem pod wrażeniem. Jaka to firma i model ???

Offline aaaneta

• Chuck Norris
« Odpowiedź #18 dnia: 31 Marca 2006, 18:38 »
Cytat: "casjopeja55"
Boże jaka piękna suknia !! Naprawde jestem pod wrażeniem. Jaka to firma i model ???

Firma PRONOVIAS model RUBI
juz pisalam o niej na forum tu : https://e-wesele.pl/forum/viewtopic.php?t=1901&start=0

pozdrawiam

Offline monia

• Global Moderator
  • Chuck Norris
Odp: bukiet z herbacianych róż
« Odpowiedź #19 dnia: 30 Października 2008, 09:04 »
no dobrze, drogie panie..

żeby nie było watpliwości  " a jak wygląda herbaciana róza)  macie tu czarno na białym

troszkę w tym tem acie pojawiło sie żółtych i pseudo  herbacianych więc teraz  bedzie wiadomo  o jakie tu chodzi ;)

Offline monia

• Global Moderator
  • Chuck Norris
Odp: bukiet z herbacianych róż
« Odpowiedź #20 dnia: 30 Października 2008, 09:37 »

dla zainteresowanych  ogólnie herbacianym tematem  wrzucam tez propozycje bukietów  mieszanych lub nieróżanych..