Autor Wątek: Trendy wsród obrączek  (Przeczytany 21224 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Marta

• phpBB Moderator
  • Chuck Norris
Trendy wsród obrączek
« Odpowiedź #30 dnia: 8 Lutego 2006, 11:37 »
Cytat: "ździebło"
Czy może dziać się coś nie tak z tymi obrączkami?

Niestety nie widzę zdjątka.
 :(

Relacja i fotki z naszego pięknego dnia:
https://e-wesele.pl/forum/viewtopic.php?t=4077

Offline ździebło

• użytkownik
  • **
Trendy wsród obrączek
« Odpowiedź #31 dnia: 8 Lutego 2006, 11:38 »
coś mi nie idzie wklejanie obrazków :( Przeczytałam instrukcje, a i tak mi nie wychodzi. Nie ma łatwiejszego sposobu? :)

Offline ździebło

• użytkownik
  • **
Trendy wsród obrączek
« Odpowiedź #32 dnia: 8 Lutego 2006, 11:38 »

Jest  :jupi:

Offline groszek
  • maniak
Trendy wsród obrączek
« Odpowiedź #33 dnia: 9 Lutego 2006, 14:26 »
Matowione wzorki mają tendencję do ścierania- kilku jubilerów mi to mówilo. Ponadto jeśli paluszki pogrubieją (a z wiekiem grubieja) to prawie niemozliwe jest powiekszenie obraczki bez naruszenia wzoru. De facto trzeba liczyc jak robienie jej od nowa. Podobne trudnosci zachodza przy powiekszaniu obraczek z laczonego zlota, z grawerami, paskami itp.

Offline ździebło

• użytkownik
  • **
Trendy wsród obrączek
« Odpowiedź #34 dnia: 9 Lutego 2006, 14:37 »
Kurcze, to wychodzi na to, że najlepiej kupić gładkie.

Offline Agutka

• maniak
  • data ślubu: 26.08.2006
Trendy wsród obrączek
« Odpowiedź #35 dnia: 9 Lutego 2006, 14:42 »
Ja nie muszę się bać, że nie będę mogła powiększyć obrączki (a mam z łączonego złota)bo jak mi paluszki pogrubieją to będzie ona w końcu na mnie dobra :D Kupowaliśmy obrączki w czerwcu w upalny dosyć dzionek no i miałam palce troszkę spuchnięte. Obraczka ma rozmiar 13, ja teoretycznie miałam 12,ale że troszkę mi się schudło więc teraz obrączka jest w sumie za duża o 2 numery i ciągle mi się kręci :evil: Ale jak będzie lato,albo troszkę przytyję to będzie w sam raz :D
Relacja z tego Jedynego Dnia :) Zapraszam  Gość
http://e-wesele.pl/forum/viewtopic.php?p=119076#119076

Offline dziubasek

• Chuck Norris
  • data ślubu: .:25.08.2006:.
Trendy wsród obrączek
« Odpowiedź #36 dnia: 9 Lutego 2006, 17:29 »
A nie boisz sie ze zgubisz?? ja raz tak zgubilam pierscionek zareczynowy...jaki horror przezylam...wylam jak glupia!! :cry:  Ale znalazlam go w koncu w torebce- okazało się zsunął się jak coś w niej szukałam!! Od razu poszlam do jubilera i zmniejszylam o 2 rozmiary zeby siedziala na miejscu jak trzeba!

Offline Agutka

• maniak
  • data ślubu: 26.08.2006
Trendy wsród obrączek
« Odpowiedź #37 dnia: 9 Lutego 2006, 17:32 »
Mam taki odruch, że cały czas kciukiem sprawdzam czy ona jeszcze jest i przesuwam ją, żeby brylanik był  z przodu :D Już się zastanawiałam czy jej nie zmniejszyć,ale zmniejszać o numer a za chwilę znowu powiększać???Jak na razie jeszcze mi nie spadła-i oby tak było dalej,ale rozważę jeszcze co z tym fantem zrobić :roll:
Relacja z tego Jedynego Dnia :) Zapraszam  Gość
http://e-wesele.pl/forum/viewtopic.php?p=119076#119076

Offline dziubasek

• Chuck Norris
  • data ślubu: .:25.08.2006:.
Trendy wsród obrączek
« Odpowiedź #38 dnia: 10 Lutego 2006, 07:01 »
Cytat: "Agutka"
Jak na razie jeszcze mi nie spadła-i oby tak było dalej,ale rozważę jeszcze co z tym fantem zrobić

I oby nigdy nie spadła!! Ja po swojej "zgubie" pierścionka zaręczybowego byłam masakrycznie zrozpaczona, choć mój narzeczony od razu zaczął mnie pocieszac i mówił, że kupi mi drugi...ale to nie byłoby to samo!! na szczęście po całodniowych poszukiwaniach (które dla mnie trwały wieczność) całkowicie zrezygnowana sięgałam po coś do torebki, patrzę... a tam on! Mój cudowny pierścioneczek!!! Aż sie poryczałam ze szczęścia :D Takiego  horroru nie życzyłabym żadnemu wrogowi... :wink:

Offline Aniołek

• uzależniony
  • data ślubu: 20-05-2006
Trendy wsród obrączek
« Odpowiedź #39 dnia: 10 Lutego 2006, 13:25 »
Cytat: "groszek"
Podobne trudnosci zachodza przy powiekszaniu obraczek z laczonego zlota

niekoniecznie.Ja dziś odebrałam swoją obrączke od jubilera (zmniejszana była) i pan powiedział, ze nie ma najmniejszego problemu z powiekszaniem jej. Zdjecie obraczki zamieszczałam juz tutaj-ma 5 pasków (3 rodzaje złota). Jubiler kazał jeszcze ze 2 tygodnie przed ślubem przymierzyć obraczki, bo jeśli nagla okaząsie za ciasne to szybciutko mamy do niego przybiec, a on w 1 dzień nam powiekszy :)

Offline groszek
  • maniak
Trendy wsród obrączek
« Odpowiedź #40 dnia: 10 Lutego 2006, 15:41 »
A to już pociecha :)

Offline Marta

• phpBB Moderator
  • Chuck Norris
Trendy wsród obrączek
« Odpowiedź #41 dnia: 10 Lutego 2006, 22:07 »
Bardzo proszę o powrócenie do tematu. :idea:

Offline Antalis
  • Chuck Norris
Trendy wsród obrączek
« Odpowiedź #42 dnia: 24 Lutego 2006, 13:40 »
A oto nasze obrączki :D :

Offline Agnieszka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 20.08.2005
Trendy wsród obrączek
« Odpowiedź #43 dnia: 24 Lutego 2006, 17:15 »
No no....bardzo mi się podobają :)

Ja jako pierwsza pod sercem Cię noszę,ja o Twoje zdrowie najgoręcej proszę.Ja jestem przy Tobie od pierwszego grama,Tyś mój świat cały,a ja...Twoja mama..

Offline Antalis
  • Chuck Norris
Trendy wsród obrączek
« Odpowiedź #44 dnia: 24 Lutego 2006, 18:02 »
Dzięki :D Mi podobają się jeszcze bardziej :P Ma mój Rafcio gust prawda ??:) Już nie mogę się doczekać by je móc tak oficjalnie załozyc :D

Offline aniula

• entuzjasta
Trendy wsród obrączek
« Odpowiedź #45 dnia: 25 Lutego 2006, 20:29 »
A oto moje

Offline groszek
  • maniak
Trendy wsród obrączek
« Odpowiedź #46 dnia: 26 Lutego 2006, 19:03 »
z białego złota? Podoba mi się wzór, ale jestem zwolenniczką żółtego złota na obrączki.

Offline azzurra
  • maniak
Trendy wsród obrączek
« Odpowiedź #47 dnia: 27 Lutego 2006, 12:23 »
My zdecydowliśmy się na łączone złote - białe+żółte. Dzięki temu będą mi pasować i do pierścionka zaręczynowego (białe złoto) i srebra, które na codzień noszę, jak zawierają ten tradycyjny element obrączek - zółte złoto.

Ciekawa historia z tymi obrączkami, jako pierwsze je przymierzyliśmy i to przez przypadek, bo się nam na stronie www nie podobały, ale... to było to! I już potem żadne nam się inne nie podobały  :twisted:
Na babskim forum wcześniej czy później do głosu dochodzi zazdrość...

Offline Żabcia

• bywalec
Trendy wsród obrączek
« Odpowiedź #48 dnia: 27 Lutego 2006, 13:38 »
Ja przeglądałam różne katalogi i strony internetowe, i wreszcie znalazłam to co nam się spodobało, pozostał tylko problem wykonania. W  zasadzie obrączki  są już prawie gotowe, a ja nie mogę się ich doczekać.  Są to obrączki z białego i żółtego złota. Moja dodatkowo będzie miała 3 malutkie brylanciki. 2 mniejsze i jeden większy. Chcielibyśmy jeszcze wygrawerować na nich naszą datę ślubu.

Offline lukes
  • użytkownik
  • **
Trendy wsród obrączek
« Odpowiedź #49 dnia: 13 Marca 2006, 12:31 »
My takze chcielismy obraczki z laczonym zlotem, zloto zolte i biale, ale nie wiem czy slyszeliscie, ze sa problemy z powiekszaniem takich obraczek :( Narazie sie zastanawiamy nad kupnem takich obraczek...czas pokarze;) Pozdrawiam!!

Offline azzurra
  • maniak
Trendy wsród obrączek
« Odpowiedź #50 dnia: 13 Marca 2006, 13:40 »
Lukes, problem może i jest (nasze można podobno zwiększyć-zmniejszyć co najwyżej o jeden rozmiar), ale zawsza można z tego wybrnąć tak: za 5, 10, 20 lat można te "stare" obrączki przetopić na "nowe", identyczne, które będą większe i odnowić przysięgę małżeńską, albo je pobłogosławić u księdza ;) W każdej sytuacja znajdzie się jakieś rozwiązanie!  8)
Na babskim forum wcześniej czy później do głosu dochodzi zazdrość...

Offline Marta

• phpBB Moderator
  • Chuck Norris
Trendy wsród obrączek
« Odpowiedź #51 dnia: 13 Marca 2006, 13:47 »
Ja bym znowu tak nie ubolewała, że nie można takich obrączek powiększyć. :?
Moi Rodzice są już 32 lata po ślubie i nadal ich obrączki są dobre, a muszę zaznaczyć, że moja Mama po urodzeniu mnie i Siostry zgrubła, a obrączka jest nadal na nią dobra. Z resztą takia sama sytuacja jest wśród moich Cioć i Wujków...jeszcze nie słyszałam, żeby powiększali bądź zmniejszali obrączki. Dlatego moim zdaniem to nie jest argument i ja się o to wogóle nie martwię. :)

Offline Ramaya

• nowicjusz
  • *
Trendy wsród obrączek
« Odpowiedź #52 dnia: 15 Marca 2006, 18:06 »
My wybralismy klasyczne obrączki. Szerokość jest "średnia". Taka w sam raz. Nie chcielismy szerokich bo po coż tyle nosić na palcu,a znów te cieniutkie były takie... no za cienkie;)  przy odbiorze okazalo się,ze kosztuja dwa razy tyle ile bylo planowane... eh,gdyby nie nasza dociekliwosc dalibysmy sie sfrajerowac. Poprostu w miedzy czasie, na szczescie po tym,jak zamowilismy, wszystkie obraczki podrozaly. Policzyli wg nowego cennika. Skonczylo sie happy endem. Przestroga- każcie sobie napisac na kartce wplaty zaliczki tez cene koncowa,albo chociaz cene za pare ze wzornika! To duzo wyjasnia. Poza tym jak widac chyba oplaca sie kupowac przed marcem,bo to w marcu taka podwyzka ( o 100%!!!). Moze komus ta wskazowka sie przyda... Pozdrawiam:)  

P.S. Juz bym chciala nosic je na palcu...:( To musi byc takie cudowne uczucie- mysl,ze po świecie chodzi czlowiek,który ma drugą z pary....:D AHHHHH
Dawidek i Magda

Offline Megii

• bywalec
Trendy wsród obrączek
« Odpowiedź #53 dnia: 15 Marca 2006, 23:42 »
My chcemy takie obraczki...  http://img106.imageshack.us/img106/9715/obraczki5ll.jpg
i koniecznie najmniejsze to 6... zeby bylomocno je widac  :wink:

Offline Misia

• zapaleniec
Trendy wsród obrączek
« Odpowiedź #54 dnia: 16 Marca 2006, 08:29 »
Ano ciekawe to obrączki Megii.....ja bede miała gladkie z białego złota....ale te udziwniane spodobały mi się :)

Offline Aniołek

• uzależniony
  • data ślubu: 20-05-2006
Trendy wsród obrączek
« Odpowiedź #55 dnia: 16 Marca 2006, 09:59 »
no,ciekawe, ciekawe... Podobałaby mi sie taka dla mnie, ale żeby mąż taka nosił, to juz bym nie chciala...

Offline Megii

• bywalec
Trendy wsród obrączek
« Odpowiedź #56 dnia: 16 Marca 2006, 12:40 »
Cytat: "Aniołek"
no,ciekawe, ciekawe... Podobałaby mi sie taka dla mnie, ale żeby mąż taka nosił, to juz bym nie chciala...

heh..tylko wlasnie je zauwazyl moj przyszly maz  :D  :D  :D

Offline monika_mb

• entuzjasta
  • data ślubu: 29 lipiec 2006
Trendy wsród obrączek
« Odpowiedź #57 dnia: 17 Marca 2006, 17:23 »
Cytat: "Ramaya"
Poza tym jak widac chyba oplaca sie kupowac przed marcem,bo to w marcu taka podwyzka ( o 100%!!!).

Czy spotkaliście się z czymś takim??? Albo ze wzrostem cen przed gorącym okresem ślubów????

A co do obrączek - ostatnio natrafiłam na wzory, które mnie bardzo urzekły :) Zastanawialiśmy się nad wyglądem naszych przyszłych obrączek i tu zdania były lekko podzielone: ja - z jakąś ozdobą, Marek - tradycyjna gładka........ a oto nasz kompromis (choć nie wykluczam, że może to się jeszcze zmienić :)

Liwia Łucja B. - zawdzięczam Ci swoje życie.....

31.08.2007r, godz.19:50... Liwia..nasz maleńki wielki Cud... 53cm, 3650g

Offline Megii

• bywalec
Trendy wsród obrączek
« Odpowiedź #58 dnia: 17 Marca 2006, 22:51 »
Nam sie takie podobaja  :D

Offline ździebło

• użytkownik
  • **
Trendy wsród obrączek
« Odpowiedź #59 dnia: 25 Marca 2006, 22:33 »
Dzisiaj kupilismy właśnie takie obrączki i za 2 tyg. odbieramy :)