Autor Wątek: Just the two of us building castles in the sky. Just the two of us-You and I ;)  (Przeczytany 243156 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline axela2008

• zapaleniec
  • data ślubu: 17.09.2011 Ińsko
z tymi paskami na zęby to czytałam że nie powinno się myć przed zębów, bo o wiele bardziej podrażnia zęby i dziąsła a nie daje to lepszych efektów.
mka pokazuj zakupy  :brewki: :brewki: :brewki:
zawsze byłam i zawsze będę przy Tobie. . .

Offline Zoya

• Chuck Norris
  • data ślubu: 2010 r.
Ja tam zęby bym myła, moga przebarwienia sie pojawić. A podraznic i tak podrazni, brud tego nie zahamuje  ;D

Offline mka

• Every second is a lifetime and every minute more brings you closer to God and you see nothing but the red lights you let your body burn like never before. And it feels better than love. Yeah it feels better than love...
  • Chuck Norris
  • We are connected that is how I feel...e-zadymiary
  • data ślubu: :Serduszka: AF :Serduszka:
Myję zęby czekam jakieś 2h i nakładam paski-nie wolno bezpośrednio po myciu ;) ;) ;)

Offline justys0101
  • Chuck Norris
  • data ślubu: [color=black
łooo, ale się obkupiłaś !  ;D ;D ;D

Offline mka

• Every second is a lifetime and every minute more brings you closer to God and you see nothing but the red lights you let your body burn like never before. And it feels better than love. Yeah it feels better than love...
  • Chuck Norris
Jeśli ktoś by się mnie zapytał jak czuje się Panna Młoda na 5 dni przed ślubem to:

1. rok temu odpowiedziałabym: podekscytowana, zakochana, zdenerwowana, rozkojarzona, cała w skowronkach  :Serduszka: :Serduszka:

2. na 5 dni przed ślubem odpowiadam: czuję się normalnie, żadnego zdenerwowania, lekka niepewność co do tego jak uda się impresska, trochę dużo myśli w głowie co jeszcze trzeba załatwić i co ustalić ::) ::)

Jak zaczynałam odliczanko wiele bym dała aby być już na TYM ETAPIE przygotowań...a teraz...żal mi, że to wszystko zaraz się skończy-im bliżej ślubu tym czas szybciej biegnie..przecież dopiero był marzec :!: :!: :!: :!: :szczeka:

A więc tak..w sobotę po śniadanku trochę poszaleliśmy na zakupach ;) ;) Ale były to same potrzebne rzeczy na ślub:

-kupiliśmy PMowi kamizelkę i koszulę(na razie jedną na próbę bo przecież w tych .......... sklepach nie można mierzyć :-X :-X ::) ::)-trzeba lecieć kupić kolejne)-tutaj nawet broda PMa się załapała...ale nie na długo bo by mnie zastrzelił jakby to zobaczył :D :D :D :D :D

-buty dla PMa weselne...co się później okazało...mój tata kupił sobie identyczne  :hahaha: :hahaha: :hahaha: :hahaha:

Buty kupiliśmy w bacie, są podobno mega wygodne, foty nie oddają ich uroku, fantastycznie wygląda w nich noga+ jeszcze spodnie od garniaka :Serduszka: S

Skoro my i rodzice kupiliśmy je nie konsultując się to znaczy, że chyba na prawdę trafiliśmy :jupi: :jupi: :jupi:

-kupiłam sobie kieckę poprawinową.....chciałam kupić coś delikatnego, satynowego, dopasowanego....no ale niestety cyc robi swoje i ciężko było mi coś dobrać ::) ::) ::) ::) Więc jak wibiłam się w tą  kieckę to od razu powiedziałam, że biorę :brewki: :brewki:

Pmowi też się w niej podobam....w biuście jest meeega dopasowana a potem taka luźniejsza do kolan-prosta i zwiewna no i złamana biel....jako kontynuacja weselnej bieli.... :los: :los: :los: A ramiączka można odpiąć ;) ;)

-wzięłam też bolerko do tego granatowe-śliczne  :Serduszka: :Serduszka: :Serduszka: zapisane na 3 guziczki-ale nie mogłam dobrej foty zrobić komórką  :los: :los: :los:

- poszalałam też z butami kupiłam sandałki na zmianę z obcasów w czasie wesela i przy okazji na poprawiny......skórka w środku i paseczki też ze skóry-są tak wygodne, że nie czuje się ich na stopie  :Serduszka: :Serduszka: :Serduszka: Są *pii* w kosmos nieskromnie mówiąc...fota znowu słaba... :Szczerbaty:

-reszta zakupów to po dużym flakoniku perfum dla mnie i dla PMa... ;) ;) ;) dlatego ten rachunek taki duży ::) ::) ::)

Offline marcella

• Chuck Norris
  • data ślubu: 21.05.2011
Hehe a ja się czuję: połączenie pierwszej opcji z drugą.....
Twoje buty na poprawiny są BOSKIE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Mka za 5 dni będziemy ŻONKAMI  :skacza:

Offline Lenka89

• Bicie Jego Serca Najpiękniejszą Muzyką....
  • entuzjasta
  • data ślubu: 30.04.2011
Zazdroszczę Ci, że jeszcze masz to wszytsko przed sobą ;)
Zakupy świetne, bardzo podoba mi sie kamizelka Pm-a, ona jest jakby taka tłoczona nie?
Jak my szukaliśmy dla Pawła to był tak kiepski wybór a ceny... kosmos...
Sukienka ładna ale wolałabym zobaczyć na Tobie ;)
Buty świetna, męskie jak męskie ;) ale Twoje z a j e b i s t e :D

Ciesz się tym czasem i łap każda chwilę a potem już tylko będziesz się cieszyła ze słodkiego małżeńskiego życia :D:D

Offline konefqa

• Chuck Norris
Zakupy udane! :) Buty Twoje są mega! :) one mają obcas jakiś czy są płaskie? :)

A co do koszul - mieliśmy ten sam problem - jedźcie do galaxy, tam jest taki sklep na parterze - z koszulami wyłącznie - i tam nam pozwolili mierzyć nawet białą! :) i kupiliśmy - 100% bawełniana koszula na spinki kosztowała 140 zł więc nie jest tak źle patrząc na to, że gdzieniegdzie za 80% bawełny trzeba było zapłacić np. 180 zł :) tylko jak on się nazywał... coś na k... :P zaraz sprawdzę nazwę koszuli - tam były tylko tej firmy ;) KASTOR! O!

Buty PM'a super -widzieliśmy podobne w Ryłko - takie klasyczne niby, a wyglądają super! No i kamizelka pierwsza klasa :)

A perfumy jakie kupiliście? :)

Offline maggi-80

• Chuck Norris
  • data ślubu: 19-06-2010
A ja bym chciała mieć 5 dni do ślubu :D i jeszcze raz przeżyć to wszystko i sam Slub i wesele :)

Offline pamela

• Chuck Norris
  • data ślubu: 05.09.2009
swietne buty i kiecka, ja tez bym z checia przezyla to jeszcze raz.

Offline magda19285

• uzależniony
  • data ślubu: 01.10.2010
5 dni hmmm jak to zlecialo  ;)

Sukienka i sandalki sliczne , buty PM tez :)

Co do koszul my tez bylismy w galaxy na parterze i Frank tez mierzyl biale i ecru .

Offline mka

• Chuck Norris
Wklejam to czego jeszcze nie mamy zrobionego-bo resztę mamy :hahahaha: :hahahaha: :hahahaha:

BRAKUJE

MIEJSCÓWKA
:arrow: ustalić menu - poniedziałek 16.05

UBIÓR
ROBERTO:
:arrow: dokupić koszule 2 szt
:arrow: bielizna!!!

MARTA
:arrow: majtasy
:arrow: szewc-poszedł już flek w nowych butach

GOŚCIE
:arrow: nie zapomnieć o słodyczach i wódce na „bramy”
:arrow: nagrody dla gości za udział w konkursach 12 szt. różnych flaszek miniaturek

BZDETY
:arrow: kupić płyn antystatyczny do welonu i sukni
:arrow: zastanowić się nad antyramą na plan stołów!!!!

FORMALNOŚCI
:arrow: SPOWIEDŹ w czwartek karteczki już mam
:arrow: przygotować „koperty” potrzebne w dniu ślubu
:arrow: ustawienie stołów + usadzenie gości
+ ostatnie ogólne ustalenia z kamerzystą, foto, dekoratorką, orkiestrą i proboszczem

Offline budyniowa
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: przepadła w czeluściach pracy parlamentu
huhu martulka, to skrocilas liste ;)
zaczelabym od tego usadzenia gosci jak najszybciej, bo czas bedzie sie cholernie szybko kurczyl, a nad tym to jednak trzeba sie z deka skupic, bo wazna sprawa..

nie za bardzo rozumiem, na co Ty masz szykowac slubne koperty ;)? mysle, ze goscie o jakies zadbaja ;), czy cos przagapilam i czasy juz sie zmienily? kto to tam wie.. o plynie antystatycznym tez nie slyszalam mimo dwoch welonow  ;D

a co do stresu to sie nie martw. ja tez nie mialam jesli pamietasz zadnego i wcale nie bylo mi z tym zle ;)

e-buziak
bi fri

Offline misia241

• Chuck Norris
  • data ślubu: 27.08.2011
Najbardziej podoba mi sie twoja sukienka na poprawiny i butyyyyyyyy :P buty dla PMa tez fajne ;) mało Wam juz brakuje ;)

Offline mkarolinka

• Chuck Norris
budyniowa dobrze mówi, Ty zacznij gości rozsadzać, i ten plan stołów robić :)

Sukienka przecudna ;)

Offline Mysikróliczek

• Chuck Norris
Jeśli ktoś by się mnie zapytał jak czuje się Panna Młoda na 5 dni przed ślubem to:

1. rok temu odpowiedziałabym: podekscytowana, zakochana, zdenerwowana, rozkojarzona, cała w skowronkach  :Serduszka: :Serduszka:

2. na 5 dni przed ślubem odpowiadam: czuję się normalnie, żadnego zdenerwowania, lekka niepewność co do tego jak uda się impresska, trochę dużo myśli w głowie co jeszcze trzeba załatwić i co ustalić ::) ::)

Szczerze powiedziawszy, aż się uśmiechnęłam pod nosem ;) Ja 5 ostatnich dni przed ślubem prawie nie pamiętam, jakieś szaleństwo... i też jedyne uczucie jakie mi towarzyszyło to to czy wesele się uda, czy mi ktoś czegoś nie spindoli   :los: Czy świadkowie rozdadzą te rożki z płatkami komu trzeba i czy dostanę rozgrzeszenie na spowiedzi  ;D I tak dalej i tak dalej... czyli właściwie to ja byłam pewna, że wszystko dopięłam na ostatni guzik - bałam się tylko czy wszyscy będą robić co do nich należy. A uczucia z tego punktu 1? ;) heheh, zapomnij  :P

A w dzień ślubu - uwierz mi lub nie... było mi WSZYSTKO jedno :) Dziwne to stworzenie ta Panna Młoda :)

Sandałki masz prze-śliczniaste! Pochwal się jakie perfumy kupiliście sobie? Za mną ostatnio chodzi Jimmy Choo...

Mało Ci już zostało... ten płyn antystatyczny - olej ;) Nad antyramą nie ma się co zastanawiać, najlepiej wygląda zwykła, najzwyklejsza ;) Aaa sztaluga... - pewnie mają w restauracji.

emeczko, zazdroszczę z całego serca  :P :P

Buziaki  :-* :D
Buziaki  :-*

Offline mka

• Chuck Norris
Mysia właśnie, że nie mają sztalugi :mdleje: :mdleje: :mdleje:

Ja wzięłam  Masaki Matsushima SUu , a PM fahrenheit`a ;) ;) ;)

No właśnie też myślę, że zrobiłam już co mogę a reszta-niech się dzieje co chce oby po mojej myśli  :D :D :D :los:

No i pogoda na sobotę  :blagam: :blagam: :blagam: :Skrzypce: :Skrzypce: :Skrzypce: :Skrzypce: :Skrzypce: oby bez deszczu do godziny 19 ::) ::) ::) ::)

Offline axela2008

• zapaleniec
kurcze jak ten czas zasuwa. 5 dni  :o :o toż to mnie zaczyna przerażać ;]
my dopiero w sobotę podpisaliśmy umowę z kamerzystą :} a ty zaraz będziesz żonką. Ja na 5 dni przed ślubem będę zużywać dziennie opakowanie smecty zapewne :P zawsze mam żołądkowe rozstroje przez stres...

dziewczyny dobrze radzą. Usadzenie stołów jest bardzo ważne. Sztalugi nie mam ale mam taką dziecięcą dużą tablicę :P tylko że taką na wysokość piersi :] więc chyba nie pomogę.

Pogoda będzie dobra, najważniejsze to na wyjście z kościoła. Mój brat jak wchodził do Kościoła to padało a jak wyszli po mszy to świeciło piękne słońce i dla ciebie też będzie :]

Trzymam kciuki za wszystko i ciesz się tymi chwilami. Najlepiej iść na spokojnie na jakąś kolację z Pm wieczorkiem i obalić butelkę wina. I to jeszcze przed spowiedzią  :P

Offline budyniowa
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: przepadła w czeluściach pracy parlamentu
a czemu przed spowiedzia?
bi fri

Offline ciriness

• Chuck Norris
  • data ślubu: 11.09.2010
Ja z tego samego miejsca sprawdzałam pogodę na swój ślub i też miało strasznie lać a było piękne słońce :D
Już pisałam Marceli że w moich źródłach które się zawsze sprawdza w sobotę jest pięknie i słonecznie :D

Offline Anjuszka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 30.07.2011
No to mamy taki sam gust - w piątek kupiłam sobie właśnie te sandałki ;)

Offline krysiAK
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2 lipca 2011
Swietne zakupy, buty mi sie bardzo podobaja (jedne i drugie), sukienka bombowa :)
A o pogode sie nie martw, taka dlugoterminowa nigdy sie nie sprawdza :)
5 dni!!! :szczeka: :szczeka: :szczeka:

Offline axela2008

• zapaleniec
 po spowiedzi bo winko nie sprzyja wstrzęmięźliwości   :taktak: :taktak: :brewki:

Offline netka0003

• maniak
  • Kocham Cię Kochanie Moje :)*
  • data ślubu: 02 lipca 2011
ale butki zaje biste ;D

sukienka tez fajna ;D

mka 5 dni, toz to szok ;D

Offline JolaM85

• maniak
  • Dobrze,że mamy w sobie tyle siły...
  • data ślubu: 14.02.2015r
Marta zdradz ile dalas za twe butki sa   *cenzura*   !!!!!!!
Jezuuuu jeszcze tylko 5dni szok jak to zleciało!

Offline chiquita_84
  • Chuck Norris
onet na sobotę zapowiada 22 st C bez deszczu - ja tam im wierzę  ;)

Offline mka

• Chuck Norris
Menu zaakceptowane na 100%...ee wklejam Wam wersję dla lokalu więc nie zdziwcie się, że będzie tam zamawiający albo wykonawca ::) ::) ::) :P :P

1.   Obiad:
a.   Rosół (do rosołu dodane bażanty dostarczone przez Zlecającego),
b.   Ziemniaki (w formie talarków) + De volaille +tzatziki + zestaw surówek- mamy oprócz obiadu 6 dań ciepłych i uznaliśmy, że nie będzie możliwości wyboru na główny obiad-jedno danie i koniec kroopka :D :D :D

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Po obiedzie i pierwszym tańcu wjeżdża tort, który sama wymyśliłam……….miała być czekoladowa-ale….parę dni temu pokłóciłam się o to z rodzicami…….a konkretnie o transport tortu (oni już raz jeden wieźli ::) ::) ::) i nie skończyło się to to dobrze :D :D :D ), a potem okazało się, że na 80 osób tort będzie ok. 12kg………..i górę wziął rozsądek…a jeszcze Pani mi powiedziała, że różnie może być z tymi kg bo zależy jak cukiernik zrobi, a to da więcej masy i będzie jeszcze cięższy…a to są koszty mimo wszystko ::) ::) ::) ::) Podarowałam sobie nie ma sensu psuć sobie humoru-choć nie było łatwo!!!! :Placz_1: :Placz_1: :Placz_1:
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

2.   Dania ciepłe:
a.   Kurczak pieczony,
b.   Zupa gulaszowa,
c.   Barszcz czerwony z krokietem,
d.   Flaki,
e.   Szaszłyki (z mięsa daniela dostarczonego przez Zlecającego),
f.   Zamiast gołąbków - Dzik pieczony w całości (dostarczony przez Zlecającego).

3.   Zimne przekąski (podane po obiedzie):
a.   Szynka wędzona, polędwica, mięsa pieczone,
b.   Śledź w oleju,
c.   Zamiast ryby w occie - ryby wędzone dostarczone przez Zlecającego:
i.   Łosoś wędzony podany z cytryną,
ii.   Łosoś wędzony z serkiem mascarpone z ziołami,
iii.   Węgorz w kawałkach,
iv.   Pozostałe ryby podane według uznania Wykonawcy,
d.   Schab w galarecie,
e.   Tatar z daniela (mięso dostarczone przez Zlecającego),
f.   Zamiast sałatki garnierowanej - sałatka grecka
g.   Korniszony, papryka i pieczarki w occie, oliwki luzem
h.   Sery żółte i pleśniowe na półmiskach (w postaci koreczków z oliwkami)

4.   Tort weselny na 80 osób-piętra oddzielne lub łączone

a.   Kakaowy biszkopt przełożony musem jagodowo-malinowym, na to bita śmietana (tylko nie bita śmietana o smaku jagodo-malinowym), na bitą śmietanę pokruszone bezy i kolejna warstwa ciemnego biszkoptu.
b.   Tort udekorowany na gładko bez dekoracji wykonanych za pomocą szprycy, bez różyczek z lukru itp.
c.   Dekorację mogą stanowić np. borówki amerykańskie, jagody, maliny i truskawki

5.   Ciasta i owoce:
a.   Sernik,
b.   Jabłecznik,
c.   Ciasto z owocami z galaretką,
d.   Lody
e.   Sałatka owocowa

6.   Kawa, herbata, barszcz.

7.   Poprawiny:

a.   Żurek,
b.   Różne mięsa pieczone z pieca,
c.   Bigos,
d.   Zupa gulaszowa.

STÓŁ WIEJSKI

1.   Wędliny dostarczone przez Zlecającego.
2.   Ogórki małosolne.
3.   Smalec.
4.   Pieczywo.

onet na sobotę zapowiada 22 st C bez deszczu - ja tam im wierzę  ;)

Ok, a ja wierze tobie :D :D :D :D :D

No to mamy taki sam gust - w piątek kupiłam sobie właśnie te sandałki ;)

Hahaha czaderskie są prawda? :D :D :D

Najlepiej iść na spokojnie na jakąś kolację z Pm wieczorkiem i obalić butelkę wina. I to jeszcze przed spowiedzią  :P

Noo niestety spowiedź miała być w czwartek a będzie w środę...byliśmy dzisiaj u księdza podać jeszcze parę szczegółów-jutro Wam napisze co i jak..i ks. jednak prosił o dostarczenie karteczki już w czwartek :D :D :D

Gaaardło mnie boli-po tych sobotnich lodżinksach  :D :D :D Cierpię i faszeruję się aby mnie nie siekło na ślub-na mój ślub :drapanie: :drapanie: Tak na mój-dalej w to  nie wierzę :brewki: :brewki: :los: :los: :los:

Offline mkarolinka

• Chuck Norris
I zrobiłam się głodna :)

Offline misia241

• Chuck Norris
  • data ślubu: 27.08.2011
to skad bedziecie mieli tort?
tzatziki,hm...uwielbiam.Na sama mysl mi slinka cieknie :D

Offline gosiek 8513:)

• zapaleniec
  • Ja jestem jak noc Ty jesteś jak dzień...:*
  • data ślubu: 11.o9.2o1o