Autor Wątek: Just the two of us building castles in the sky. Just the two of us-You and I ;)  (Przeczytany 244450 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline ada1988

• Chuck Norris
ja Ci mowie ze zaraz bedziesz suknie slubna ubierac :D

Offline Paulincia:)

• Chuck Norris
  • data ślubu: 14.05.2011
czas leci,czas leci :hopsa: :hopsa: :hopsa:
:*:*:*

Offline gosiek 8513:)

• zapaleniec
  • Ja jestem jak noc Ty jesteś jak dzień...:*
  • data ślubu: 11.o9.2o1o
mka kochana będzie dobrze nie stresuj się ;) Ty będziesz brała ślub a ja Cię będę wspierała z porodówki ;) bo Twoja data ślubu to mój termin porodu :D no chyba,że mała wyskoczy wcześniej ;)

:Daje_kwiatka: :Daje_kwiatka: :Daje_kwiatka:

Offline Agulek79

• Boże dopomóz mi być takim człowiekiem, za jakiego uważa mnie mój pies.
  • Chuck Norris
  • Zadymiara forumowa ;)
  • data ślubu: 27.06.2009
ojj dobrze jest!!! :) ciesz się!!! ;D

Offline mka

• Every second is a lifetime and every minute more brings you closer to God and you see nothing but the red lights you let your body burn like never before. And it feels better than love. Yeah it feels better than love...
  • Chuck Norris
  • We are connected that is how I feel...e-zadymiary
  • data ślubu: :Serduszka: AF :Serduszka:
Witaaaaaaaajcieeeeeeeeeee :los: :los: :los: :los:

A teraz w mega skrócie-rozbudowałam ten mój kapownik z listą spraw

:serce: 21 V 2011
:serce:

MAMY:

MIEJSCÓWKĘ

:arrow: kościół Maszewo godz. 17 - donieść dokumenty (USC + licencja) i spowiedź po
świętach
 :arrow: dekoracja kościoła - proboszcz powiadomiony i twierdzi, że nie widz problemu z
              udostępnieniem kościoła od 15
 :arrow: oprawa muzyczna w kościele - termin zarezerwowany; spotkanie po świętach 
 :arrow: sala Maszewo
 :arrow: dekoracja sali
 :arrow: nocleg Maszewo

UBIÓR
              MARTA            
 :arrow: suknia ślubna
 :arrow: welon
 :arrow: buty
 :arrow: biżuteria
 :arrow: biustonosz zamówiony-czekam na biały kolorek

LOOK
 :arrow: fryzjer - wybrać się na próbną ( 09.04 na 10:30); WŁAŚCIWA umówiona w dniu 
ślubu na 8:30
:arrow: fryzjer R - pójdzie w poniedziałek przed ślubem
:arrow: makijaż - wybrać się na próbną (09.04 na 13); WŁAŚCIWY umówiony w dniu ślubu
po fryzjerze Nina ma czas tylko dla nas
 :arrow: paznokcie - 20.05 godz.? Od 8..bo pól rodziny zapisanej-domówić Sis i teściową

GPS
 :arrow: w postaci obrączek na palec u ręki - i nie jest to Cartier na waginę - zadymiary :uscisk: :uscisk: :uscisk: :uscisk:

CZASOUMILACZE I PAMIĄTKOMEJKERY
 :arrow: orkiestra - ustalić szczegóły
 :arrow: fotograf - ustalić szczegóły
 :arrow: filmowiec - ustalić szczegóły

WEHIKUŁ
 :arrow: mercedes kl. C lub S do wyboru do koloru
 :arrow: dekoracja wymyślona - wstążka kupiona
 :arrow: tablice rejestracyjne

GOŚCIE
 :arrow: zaproszenia rozdane; zawiadomienia zrobione

BZDETY
 :arrow: księga gości+ pisu pisu

FORMALNOŚCI
 :arrow: USC
:arrow: licencja wydana (wszystkie wymagania spełnione)
:arrow: zapowiedzi-wiszą, tylko odebrać (po 17.04) i dostarczyć do parafii PMa

BRAKUJE

MIEJSCÓWKA
 :arrow: ustalić menu ( dodać że mamy bażanty na rosół, wiejski stół-tata będzie szalał z
wyrobami, węgorz i łosoś-dostarczymy)
 :arrow: tort -czekoladowa
 :arrow: ciasta- czekoladowa (na pewno babeczki szarlotkowe)
 :arrow: alkohol- po potwierdzeniu liczby gości
 :arrow: dopytać u Szymczaka o parę szczegółów dot. dekoracji (pokrowce na krzesła,                         
serwetki jakie mają?, żeby zostawili miejsce na stelaż za nami, żeby stoły ustawili w
pt tak, żeby winietki można było rozstawić)
:arrow: powiadomić dekoratorkę, że gości będzie trochę więcej (po potwierdzeniu liczy           
gości)

UBIÓR
ROBERTO JEST GOŁY I WESOŁY :los:
MARTA
 :arrow: pończochy-już wiem jakie
 :arrow: majtasy
:arrow: sukienka poprawinowa (+bielizna) 

GOŚCIE
 :arrow: podziękowania dla gości
 :arrow: kupić raffaello
 :arrow: nie zapomnieć o słodyczach i wódce na „bramy”
:arrow: nagrody dla gości za udział w konkursach (po ustaleniu konkursów i liczby
potencjalnych wygranych)
:arrow: pudełeczka na ciasta??

BZDETY
 :arrow: zawieszki na alkohol - się produkują
 :arrow: winietki- się produkują
 :arrow: zamówić konfetti-po ustaleniu koloru płatków z flo
 :arrow: kosz na konfetti/koperty - ozdobić-wstążka kupiona
 :arrow: kupić płyn antystatyczny do welonu i sukni
:arrow: lampiony
:arrow: kupić papier na rożki!!!
:arrow: zastanowić się nad antyramą na plan stołów
:arrow: jakiś woreczek na drobne żeby wrzucić po obsypaniu nas przez gości

FORMALNOŚCI
:arrow: kupić alkohol!!! zedrzeć czerwone nalepki :D :D :D
:arrow: SPOWIEDŹ
:arrow: przygotować „koperty” potrzebne w dniu ślubu
:arrow: w maju zgłosić się do deko po nr konta i zapłacić za dekoracje
:arrow: w kwietniu na ostatnich paznokciach przed ślubem rozliczyć się z Edytą
:arrow: w maju rozliczyć się za makijaż z Niną
:arrow: opracować ślubny przybornik

KWIATY wstępna koncepcja opracowana czekam na info od flo jak będzie z
fioletowymi goździkami; potem uszczegółowienie zamówienia + zaliczka; dopytać się
czy udekorują sami samochód; w każdym razie czekam na kontakt od flo
 :arrow: zamówić bukiet
 :arrow: zamówić butonierki
 :arrow: zamówić bransoletkę dla świadkowej
 :arrow: zamówić poduszkę na obrączki
 :arrow: zamówić goździki na samochód
 :arrow: zamówić bukiet dla rodziców
:arrow: zamówić płatki róż (przynieść rożek; ustalić ilość i kolor)

PODZIĘKOWANIA
 :arrow: rodzice -fotoksiążka- zrobić i zamówić
 :arrow: świadkowie

mka kochana będzie dobrze nie stresuj się ;) Ty będziesz brała ślub a ja Cię będę wspierała z porodówki ;)

Zdaje się że nie ty jedna :hahahaha: :hahahaha: :hahahaha:...Fasol-pamiętaj, że rodzisz PO moim ślubie   :-* :-* :-*

A tak w ogóle to PM ma całkowity luz ja trochę mniej....w sumie to denerwuje się, że jak myślę o ślubie to mi żołądka nie skręca-a chyba powinno, prawda?To byłby wtedy taki prawdziwy stres...a póki co to "sama się nakręcam" ale to nie wiele daje-na prawdę chciałabym być bardziej zestresowana  :los: :los: :los:

Obecnie taki stan zawieszenia bo czekamy aż goście potwierdzą lub też nie-przybycie 8) 8)

Powiedzcie mi jeśli o czymś zapomniałam :hopsa: :hopsa:

Offline mkarolinka

• Chuck Norris
Ty za foto-książkę się bierz! Moja szła miesiąc...

Dziewczyno życie mi ratujesz, a ja się biedna głowiłam w czym robić plan stołów. Antyrama rozwiązanie tak proste jak nie wiem :D

Jak dla mnie chyba wszystko :D

Offline Mysikróliczek

• Chuck Norris
No to się nazywa konkretna lista  :D
Widzę, że wszystko masz pod kontrolą  :)

:-*

Offline Zoya

• Chuck Norris
  • data ślubu: 2010 r.
mka a Ty cos na plecy zakładasz do sukni ślubnej? Bo tego mi brakuje na liście  :drapanie:

Offline Fasolek
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 14.08.2009
Martuś ja się bardzo staram i motywuję syna do jak najdłuższego pobytu w brzuchu ;D

Z K dziś rozmawiałam i on powiedział, że przyjedziemy nawet z malusim dzieckiem jakby co, a w ostateczności to on sam przyjedzie i będzie podrywać młode mężatki :los:
Max 13 wrzesień 2009
Leoś 30 maj 2011

Offline agairish

• Chuck Norris
  • Nasz aniołek 10t3d (9.07.10) godz. 13.15 [ * ]
  • data ślubu: 01.08.2009
A te babeczki szarlotkowe próbowałaś z Czekoladowej?? Bo nie wiem jak one, ale sama szarlotka w tej cukierni, to jedna z najgorszych jakie jadłam. To jest jedyne ciasto, które im nie wychodzi  ::)

No właśnie - masz coś na plery?? Żebyś nie szukała w sobotę przed samym ślubem  ;) :P

Fasol - pamiętaj, że ja będę bez pary więc ja się Twoim mężem w razie W "zaopiekuję" ;) :P

Offline Zoya

• Chuck Norris
  • data ślubu: 2010 r.
Aha, jeszcze jedna rzecz mi się przypomniała. Absolutnie nie życzę pochmurnej pogody, ani zadnego deszczu (bede sciskala kciuki za sloneczko)... ale moze wez pod uwage taką okolicznosć.
U mnie na 2 dni przed slubem zapowiadali ulewę i deszcz, wiec w przerażeniu szukałam parasolki... wymyslilam sobie białą, ale za mało czasu mialam, zeby cos w tym kiedunku zdziałać. Na szczęście udalo się bez deszczu, ale moglo byc inaczej... mojej sąsiadce tydzien pozniej deszcz zachlapał caly makijaż, a wiatr uklepał fryzure :dno:

Offline Fasolek
  • Chuck Norris
Marta, ja mam 1 białą parasolkę i jedną kremową. Mogę pożyczyć jak chcesz na wszelki wypadek.

Aga no Kuba właśnie o tobie pomyślał w pierwszej kolejności. Najpierw spytał czy idziesz sama a potem że jakby co to mnie zostawi z Leosiem w domu a sam pojedzie na balangę z Tobą :P
Max 13 wrzesień 2009
Leoś 30 maj 2011

Offline mka

• Every second is a lifetime and every minute more brings you closer to God and you see nothing but the red lights you let your body burn like never before. And it feels better than love. Yeah it feels better than love...
  • Chuck Norris
Absolutnie nic na plecy nie będę mieć..że tak powiem..niedobrze mi jak widzę bolerko i inny szit :hopsa: :hopsa: :hopsa: W ogóle nie ma takiej opcji-najwyżej zamarznę :balwan: A ksiądz mnie z kościoła nie wyrzuci bo to nie ten typ człowieka :p :p

Co chcecie...cycki będę miała przykryte :hahaha: :hahaha: :hahaha: :hahaha: to najważniejsze :terefere: :terefere: :terefere:

agairish ciasta nie jadłam ale jadłam babeczki-PYCHA serio-dużo jabłek,cynamon, dobre ciasto-na prawdę mi smakowały i nie tylko mi-ale oczywiście przed zamówieniem jeszcze "wciągnę jedną partię" dla pewności ::) ::) ::) ::)

Co do opieki nad młodymi mężatkami to ja chętnie zaopiekuję się "zagubionymi mężami"- hahah AGA strzeż się bo będziesz mieć konkurencję ;) :D :D :D

Parasol biały mam-co prawda ma napis-SAYOS po bokach taki nieduży czarny-ale mam szeroką satynową taśmę i zrobię z niej wstążki i będzie parasol pod kolor 8) 8) 8)

Uuu Olaaaa to ja się mimo wszystko do ciebie uśmiechnę po te parasolki-heheh to co kiedy spotkanie "na przekazanie"?Jak inne zadymiary?  :brewki: :brewki: :brewki: :brewki: Na ślubie białych parasoli nigdy nie za wiele 8) 8)

Fasol
umarłabym jakbyście prawie że rzutem na taśmę po porodzie przybyli do Maszewa z Leonem i pewnie Maxem of kors-normalnie  :Serduszka: :Serduszka:

Skoro Kuba woli Agę to odstępuję bez walki :obrazony: :obrazony: :obrazony:

Offline Fasolek
  • Chuck Norris
Martuś on po prostu ciebie nie zna- widział tylko Agę i tyle ;) Aae nie myśl że odpuściłby Tobie tańczenie ;)

Jak będziemy z Leonem to na pewno bez Maxa ;) To już byłoby za dużo szczęścia na raz ;D

Spotkanie "na przekazanie"- kiedy bądź ;D ;D Choćby i jutro, ale musi być u mnie, bo K wyjechał i jestem sama z Maxem w domu po 15.Wraca w piątek wieczorem. I wtedy to już mi pasi kiedykolwiek :D
Max 13 wrzesień 2009
Leoś 30 maj 2011

Offline mkarolinka

• Chuck Norris
mka to Ty zamawiałaś takie serduszka na wódkę ???

Offline ada1988

• Chuck Norris
no no pokażna ta lista :D

Offline Paulincia:)

• Chuck Norris
  • data ślubu: 14.05.2011
No prosze co za podsumowanie,duuzo juz macie
a kiedy kupujecie ciuszki dla PMa??? ;D ;D
:*:*:*

Offline Asiste

• uzależniony
  • data ślubu: 25.06.2011
podsumowanie idealne:) zaraz sobie ściągnę i porównam... czego nam brakuje.... już się boję:P
Zapraszam Cię do mojego odliczanka

".. Zasypiać i budzić się przy Tobie do końca swoich dni... "

Offline justys0101
  • Chuck Norris
  • data ślubu: [color=black
Ale p.i.e.r.d.z.i.e.l.n.ę.ł.a.ś podsumowaniem  :D :D :D ;)

Powtarzam się, ale wciąż nie dowierzam, że czas tak nieubłaganie leci...

Offline kacha8609

• Chuck Norris
  • data ślubu: 18.06.2011r.

GPS
 :arrow: w postaci obrączek na palec u ręki - i nie jest to Cartier na waginę - zadymiary :uscisk: :uscisk: :uscisk: :uscisk:

Marta aj lowju  :hahaha: :hahaha: :i_love_you: :i_love_you: :i_love_you: :i_love_you:
A Robercik kiedy garniak kupuje??   ;D ;D

Offline mkarolinka

• Chuck Norris
Zamówiłam też kieliszki :los: :los: :los: :los:

Na próbę zakupiłam takie oto serca  -oczywiście wstążka znowu będzie w moich kolorach :D :D :D

Ponawiam pytanie :D Czy przyszły serduszka i jak wyglądają ???

No i gdzie kupiłaś kieliszki bo jeszcze przejrzę jedną stronę na allegro i wpadnę w depresję :D

Offline mka

• Chuck Norris
Serduszka są lekko tandetne i przede wszystkim małe :mdleje: :mdleje: Ale PM ma już na nie pomysł więc i tak wolę na NASZYCH butelkach to serce niż te okropne ubranka na flaszki :Maruda: :Maruda: :Maruda:

Kieliszki właśnie dzisiaj "dochodzą" do mnie kurierem 8) 8) 8)

Zamawiałam na allegro z DecoRisus ;) ;) ;)

Offline Agulek79

• Boże dopomóz mi być takim człowiekiem, za jakiego uważa mnie mój pies.
  • Chuck Norris
  • Zadymiara forumowa ;)
  • data ślubu: 27.06.2009
Fasol - chyba zapomniałaś że ja się z Kubą też znam...nawet do mnie kiedyś dzownił  :P... wiec będzie miał z kim potańcować!! ;) ;D
Tez mam białą parasolkę ..tylko na jednej stronie ma mały napis "stfetfin" w kolorach naszego miasta ...też mogę pożyczyć!! :D

Offline Fasolek
  • Chuck Norris
Jak Wy takie chętne na mojego męża jesteście to ja nie wiem czy w ogóle go tam puszczać!! Albo czy go zabierać!!  :obrazony: :obrazony:  ;D Jeszcze wyjdzie że w dobrej wierze puściłam faceta a on mi do domu już nie wróci bo mi zadymiary go porwą :P
Max 13 wrzesień 2009
Leoś 30 maj 2011

Offline mka

• Chuck Norris
Eeee do dupy :dno: :dno: :mdleje: :mdleje: :mdleje: :mdleje:..kieliszki przyszły zupełnie inne..mam na myśli ich kształty-normalnie pojechali po bandzie-już im

wysłałam reklamacje-a oni mi odpisali, że mają teraz tylko takie kształty!!! :klnie: :klnie: :klnie: :klnie:

F.UC.K. to nie mogli tego na aukcji napisać???ZŁA JESTEM :obrazony: :obrazony: :obrazony:

Jak będę miała chwilkę to jutro wieczorkiem wstawię wam foty bo to żenada co zrobili  :urwanie_glowy: :urwanie_glowy: :urwanie_glowy:

Tyle czekania 21 dni roboczych...ja bym sobie w 20 min te kieliszki zrobiła ale na aukcji taki fajny ich kształt był, że stwierdziłam, że kupię i będę mieć z głowy-a tu

teraz problem...wrrr... w ogóle to pizga nieziemsko na dworze  :cegly: :cegly: :cegly:

Za to z jedstyle idą do mnie próbki podziękowań dla gości :jupi: :jupi: Dobrze, że oni to porządna firma-co prawda tez się długo czeka ale efekt jest zarąbisty ;D ;D ;D

Jutro idziemy szukać garniaka :brawo: :brawo: :brawo:

Idę tez po sticersy bo mi zabrakło na zawieszki-a wklejałam wam zawieszki?Cudne są  :Serduszka: :Serduszka: :Serduszka:

No i jeszcze będę szukać papieru na rożki jakiegoś grubego i ładnego ::) ::) Nie wiem tylko ile tych rożków zrobić :drapanie: :drapanie: :drapanie:

Agulku79 dzięki za parasol myślę, że pożyczę od Fasoli bez napisów..a Twój przyda nam się jak pojedziemy do mnie na działeczkę

porządzić :disco: ...będziemy jak OLIMPIJKI  :bieznia: Z NIEBUSZEWA z parasolką pływających ogrodów przechadzać się po wiosce :p :p :p

Czy ja mówiłam, że w sobotę mam próbną i próbny?? :los: :los: :los: :los:

Offline marcella

• Chuck Norris
  • data ślubu: 21.05.2011
Mówiłaś mówiłaś.. a raczej pisałaś w podsumowaniu.. które zresztą zacnie się prezentuje :)
Ja też nie będę mieć borelka.. chyba, że na dwór jak będą goście życzenia składać.. ale w kościele NO WAY!!!
Czekam na efekty zawieszek no i próbnego makijażu i fryzury!!!!
I przykro mi, że taką lipę zrobili z tymi kieliszkami :(

Offline ada1988

• Chuck Norris
a jaki kolor garniaka chce R.
ja bym odesłała te kieliszki i zadala zwrotu kasy

Offline Asiste

• uzależniony
  • data ślubu: 25.06.2011
negatywa im!!!
trzymam kciuki za próbny i próbną ;D
Zapraszam Cię do mojego odliczanka

".. Zasypiać i budzić się przy Tobie do końca swoich dni... "

Offline mkarolinka

• Chuck Norris
Właśnie bałam się, że serduszka będą małe...

Ale kieliszków się nie spodziewałam, zresztą do tanich nie należą...

Offline mkarolinka

• Chuck Norris
To jeszcze raz ja :)

Co jest nie tak z kieliszkami, bo prawie kupiłam :)