Autor Wątek: Just the two of us building castles in the sky. Just the two of us-You and I ;)  (Przeczytany 242800 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Paulincia:)

• Chuck Norris
  • data ślubu: 14.05.2011
Obraczku bardzo fajne :-* ;)
:*:*:*

Offline werka23

• Chuck Norris
  • Dwa serca przez miłość połączone stały się jednym
  • data ślubu: 14.02.2009 15.05.2010 :i_love_you:
laski orientujecie się gdzie emeczka wsiąkła ? ::)

:Daje_kwiatka: :Daje_kwiatka: :Daje_kwiatka: to z okazji naszego dzionka

Offline mka

• Every second is a lifetime and every minute more brings you closer to God and you see nothing but the red lights you let your body burn like never before. And it feels better than love. Yeah it feels better than love...
  • Chuck Norris
  • We are connected that is how I feel...e-zadymiary
  • data ślubu: :Serduszka: AF :Serduszka:
Jestem moje pizdencje :skacza: :skacza: :skacza:

Tak werka siedziałam i wciągałam ale chrusty  :hahahaha: :hahahaha: :hahahaha: :hahahaha:

Kochane dziękuję za opinie i podkreślam cena taka niska bo złoto mieliśmy własne  :jupi: :jupi: :jupi: :jupi:

Powiem Ci ....,że jakoś byłam zawsze pesymistycznie nastawiona do takich obrączek.  :-\
Wydawały mi się jakieś kanciate i kojarzyły mi się z nakrętkami od śrub  :glupek: :glupek: :glupek:
Ale na paluszkach ślicznie wyglądają.
Podobają mi się! ;D Co mnie zaskoczyło... ;) :P

No i pazurki masz śliczne... :)
Króciutkie ,a jak estetycznie wykonane :)
Śliczne,śliczne... ;) :)

Muszę przyznać, że też się obawiałam ale przy zamówieniu powiedziałam panu, że nie chciałabym żeby wyglądały jak śrubyi faktycznie idealnie dopasowują się do palca-nie mogę się nimi nacieszyć :D :D :D

Hahha pazurki to zasługa mojego paznokciowego guru :los:

Dzisiaj ostatecznie załatwiliśmy sprawy w USC :brawo: :brawo: :brawo:

Ale się wkur...byliśmy tak o 7.25 przed nami 2 pary..pierwsza siedziała 40 minut!!!!! Potem pani poszła "do szefa po życzenia z okazji DK"  :klnie: :klnie: :klnie:

Heheh wlazłam tam do tego sekretariatu i powiedziałam pani która tam siedziała, że ludzie do pracy się spieszą ale była tylko sekretara bo pani z usc była za zamkniętymi drzwiami :nerwus:

Ehh brak słów..ale jak już wleźliśmy to Pani sprawdziła dokumenty powpisywała do kompa wszystko co miała, wydrukowała i kazała nie zgubić...jeszcze podpisaliśmy jakieś takie oświadczenie, że nie jesteśmy spokrewnieni itp. itd...o co nas wcześniej szczegółowo wypytała.... ::) ::) ::)

Idiotycznie zapytała mnie czy na pewno chcę podwójne nazwisko bo takie długie i w ogóle, że już zawsze się tak będę musiała podpisywać (pomyślałam NO CO TY!!!  :cegly: ) ale uśmiechnęłam się i powiedziałam, że takie właśnie chcę! 8) 8) 8) 8)

A w ogóle to było nasze 2 podejście do usc bo wczoraj byliśmy i były pustki ale nie mieliśmy dowodu wpłaty na konto usc w maszewie i dzisiaj trzeba było jeszcze raz jechać  ::) ::) ::)

Taaa w ten weekend jedziemy do teściowej rozdać ostatnie zaproszenia ::) ::) Przy okazji załatwimy kościelne bzdety PMa jak akt chrztu czy co tam potrzeba...a no i licencję :D :D :D :D :D

Ahaaa chyba zdecydowałam się na płatki róż białe i fioletowe jak znajdę :hopsa:

Coś się jeszcze miałam was poradzić :drapanie: :drapanie: :drapanie:

Kompletnie nie mam pomysłu na podziękowania dla świadków i dla rodziców...tzn. mam ale wydają mi się słabe....więc licze na waszą inwencję a potem zdradzę się ze swoim pomysłem :hahahaha: :hahahaha: :hahahaha: :los: :los:

No i z okazji DK pomyślności i po kffiatuszku   :Daje_kwiatka: :Daje_kwiatka: :Daje_kwiatka:

Offline shar3ware

• M&D&M
  • Chuck Norris
  • Jaś +13.06.2012 [*]
  • data ślubu: :i_love_you:
fioletowe płatki róż? :)
No jakbyś dorwała gdzieś...to ,proszę Cię,nie zapomnij o mnie ;)
Zobacz jak się ładnie uśmiecham po wieści ;D

Offline Anjuszka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 30.07.2011
My może zamówimy dla Rodziców takie ręczniki z dedykacją, nie chcę żadnych wazonów i pierdółek, co będą stały i się kurzyły... ale jeszcze do końca nie jestem do tego pomysłu przekonana ;)
A dla Świadków  ??? ??? ??? nie mam właśnie pojęcia...

Offline Fasolek
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 14.08.2009
My naszym rodzicom daliśmy karty z podziękowaniami, które sami pisaliśmy. Jakoś wydało nam się to najbardziej osobistym prezentem. Takie jakieś pierdółki do mnie nie przemawiały, bo ważne jest to co do nich czujemy a nie jakieś rzeczy. I do tego po bukiecie kwiatów.
Świadkom natomiast daliśmy alkohol- mogli sobie wybrać co chętnie wypiją za nasze zdrowie ;) moja świadkowa wybrała białe wino, jej mąż metaxę. Świadek wybrał sobie jakąś tam whiskey a jego wtedy narzeczona białe winko. :) Nikt nie narzekał z takiego obrotu sprawy :)

A rodzice wiem, żę do tej pory czasem czytają nasze uczuciowe wynurzenia z karty z podziękowaniami. I to jest dla mnie najważniejsze  ;)
Max 13 wrzesień 2009
Leoś 30 maj 2011

Offline ada1988

• Chuck Norris
my mieliśmy podziękowanie tylko dla rodziców dla świadków nie :)

• Chuck Norris
My dla rodzicow jeszcze niewiemy co kupimy,
natomiast dla swiadkow chcemy kupic takie fajne drewniane pudelka na wino,
oczywiscie na pudelku jest tak jakby wyryty wierszyk z podziekowaniem dla najlepszego swiadka
i w to wlozone czerwone lub biale winko( zalezy od preferencji swiadkow);)
jak chcesz moge ci wyslac linka do strony allegro  ;) ;) :D

Offline marcella

• Chuck Norris
  • data ślubu: 21.05.2011
Mka ślub bierzemy w tym samym dniu i USC też załatwiłyśmy w tym samym dniu hehe  :skacza:
Ja byłam o 11 i wszystko załatwiłam bardzoooo sprawnie.. i mimo, że nie miałam zapłaty za ślub w Policach to wystsrczyło, że podpisaliśmy oświadczenie, że na pewno zapłacimy.. I pani była naprawdę miła.. Ciekawe czy to ta sama Pani.. nasza miała na imię Wiola (albo jakoś podobnie)..
Będziesz w ogóle na spotkaniu chciałabym Cię w końcu poznać :)
Co do podziękowań dla rodziców to my robimy fotoalbumy ze zdjęciami od urodzenia do teraz.. na jednej stronie Marcin na drugiej ja :) ale nie mamy jeszcze zrobionych...  ::)

Offline Agulek79

• Boże dopomóz mi być takim człowiekiem, za jakiego uważa mnie mój pies.
  • Chuck Norris
  • Zadymiara forumowa ;)
  • data ślubu: 27.06.2009
Obrączki mi sie podobaja mimi ze nie lubię ani białego złota (bo wygląda tandetnie) jak i mieszania z żółtym złotem. Ale wasze baaaaaaaaaaaaardzo udane!!Super Martuś!! ;D
..co do podziękowań to dla naszych mam daliśmy grawerowane prostokątne wazony a dla świadków koszulki z napisami i zdjeciami..

Offline agairish

• Chuck Norris
  • Nasz aniołek 10t3d (9.07.10) godz. 13.15 [ * ]
  • data ślubu: 01.08.2009
Marcella - robisz dokładnie taki prezent jak my daliśmy naszym rodzicom  ;D

Offline justys0101
  • Chuck Norris
  • data ślubu: [color=black
Nie mam pomysłu na podziękowania, my dajemy kwiaty i alkohol ;)
Nie porywam się na pomysłowość  ;D
Więc zostawiam w zamian buziaki  :-* :-* :-*

Offline pamela

• Chuck Norris
  • data ślubu: 05.09.2009
dla swiadkow nie robilismy nic a dla rodzicow we wlasnym gronie w domu, nie podoba mi sie pomysl robienia tego na weselu, tanczac w kolku do "cudownych rodzicow mam", a kupilismy telewizor  ;D

Offline czigra

• Chuck Norris
  • Ewa i Maciek
  • data ślubu: [i
Moim rodzicom zafundowaliśmy wyjazd do SPA, teściowej rower :P

Offline netka0003

• maniak
  • Kocham Cię Kochanie Moje :)*
  • data ślubu: 02 lipca 2011
"tesciowa, tesciowa ty stary rowerze..."  :P :brewki:

tak się mowi... ::) ;D

Offline Agulek79

• Chuck Norris
  • Zadymiara forumowa ;)
"tesciowa, tesciowa ty stary rowerze..."  :P :brewki:

hehehheheh..też o tym pomyślałam... :P ;D

Offline mka

• Every second is a lifetime and every minute more brings you closer to God and you see nothing but the red lights you let your body burn like never before. And it feels better than love. Yeah it feels better than love...
  • Chuck Norris
Dziewczęta!!! :uscisk: :uscisk: :uscisk: :uscisk:

Po pierwsze…na bank będę rzadziej w waszych wątkach :Placz_1: :Placz_1: :Placz_1: , a może częściej w swoim ::) ::) ::)…permanentny brak czasu w związku ze ślubem :D :D :D :D :D

W weekend rozdaliśmy ostatnie zaproszenia, dzisiaj jeszcze parę wysyłam i już koniec :urwanie_glowy: :urwanie_glowy: :urwanie_glowy: :urwanie_glowy:

W sobotę byliśmy u PMa w rodzinnej miejscowości rozdać jego rodzinie zaproszenia… :lol: :lol: :lol:

Poszło gładko, było miło więc luzik…byliśmy też u świadka-oj PM ma z nim do pogadania bo chłopak zakręcony chyba nie wie co go czeka :glupek: :glupek: :glupek:

Czy ja już pisałam, że w sumie na liście gości mamy 117 dorosłych + 14 dzieci?? :mdleje: :mdleje: :mdleje:

Hmmm…no tak jakoś samo wyszło, że jak robiliśmy pierwotną listę to nie wiem o czym myśleliśmy :brewki: :brewki: :los:

Dziękuję za pomysły na podziękowania ..ale niestety nic do mnie z tego nie trafia… ::) ::) ::) ::)

Myślałam o spa dla mam…ale dla taty już mam problem 8)….więc chyba stanie jednak na tym fotoalbumie…do tego kwiaty i flaszka dla taty….. :drapanie: :drapanie: :drapanie: :drapanie:

Ja podziękowania chcę zrobić po błogosławieństwie….PM się bardzo zdziwił bo on chciał na weselu-a jeszcze jakiś czas temu było na odwrót…ale myślę, że stanie na moim aby na weselu nie było już patetycznie i łzawo :hahahaha: :hahahaha: :hopsa:

Teraz 100 pytań do… :terefere:

Jak przechowywać welon i jak go prasować?  :drapanie:

No i małe podsumowanie…

:serce: 21 V 2011
:serce:

MAMY:

MIEJSCÓWKĘ

:arrow: kościół Maszewo godz. 17
 :arrow: dekoracja kościoła
 :arrow: oprawa muzyczna w kościele - termin zarezerwowany; spotkanie po świętach 
 :arrow: sala Maszewo
 :arrow: dekoracja sali
 :arrow: nocleg Maszewo

UBIÓR
              MARTA            
 :arrow: suknia ślubna
 :arrow: welon
 :arrow: buty
 :arrow: biżuteria

LOOK
 :arrow: fryzjer
 :arrow: makijaż
 :arrow: paznokcie

GPS
 :arrow: w postaci obrączek na palec u ręki - i nie jest to Cartier na waginę - zadymiary :uscisk: :uscisk: :uscisk: :uscisk:

CZASOUMILACZE I PAMIĄTKOMEJKERY
 :arrow: orkiestra - ustalić szczegóły
 :arrow: fotograf - ustalić szczegóły
 :arrow: filmowiec - ustalić szczegóły

WEHIKUŁ
 :arrow: mercedes kl. C lub S do wyboru do koloru
 :arrow: dekoracja wymyślona - wstążka kupiona
 :arrow: tablice rejestracyjne

GOŚCIE
 :arrow: zaproszenia rozdane; zawiadomienia zrobione

BZDETY
 :arrow: księga gości+ pisu pisu

FORMALNOŚCI
 :arrow: USC
 :arrow: nauki przedmałżeńskie

BRAKUJE

MIEJSCÓWKA
 :arrow: ustalić menu
 :arrow: tort
 :arrow: ciasta
 :arrow: alkohol

UBIÓR
ROBERTO JEST GOŁY I WESOŁY :los:
MARTA
 :arrow: pończochy-już wiem jakie
 :arrow: bielizna!!!
 :arrow: podwiązka??  ktoś mi powie po co?

GOŚCIE
 :arrow: podziękowania dla gości
 :arrow: kupić raffaello
 :arrow: nie zapomnieć o słodyczach i wódce na „bramy”

BZDETY
 :arrow: zawieszki na alkohol - się produkują
 :arrow: winietki
 :arrow: zamówić konfetti
 :arrow: kosz na konfetti/koperty - ozdobić
 :arrow: kupić płyn antystatyczny do welonu i sukni

FORMALNOŚCI
 :arrow: poradnia rodzinna - wtorek 18.30
 :arrow: licencja - 26.03.
 :arrow: akt chrztu- wtorek
 :arrow: zapowiedzi

KWIATY
 :arrow: zamówić bukiet
 :arrow: zamówić butonierki
 :arrow: zamówić bransoletkę dla świadkowej
 :arrow: zamówić poduszkę na obrączki
 :arrow: zamówić goździki na samochód
 :arrow: zamówić bukiet dla rodziców

PODZIĘKOWANIA
 :arrow: rodzice
 :arrow: świadkowie

Offline netka0003

• maniak
  • Kocham Cię Kochanie Moje :)*
  • data ślubu: 02 lipca 2011
o jacie, ale dużo już macie :)

a podwiązka to chyba tylko po to, bo młoda ma mieć kolor niebieski.

tak myslę. :)

Offline kacha8609

• Chuck Norris
  • data ślubu: 18.06.2011r.
Marta chyba zgapię od ciebie to podsumowanie hehehe też muszę sobie takie strzelić  ;D ;D
Co do podwiązki to netka ma racje chodzi o kolor niebieski  ;)
A no i z welonem mam ten sam problem!! Jest taki pognieciony jakbym nie wiem skąd go wyciągnęła  :mdleje: :mdleje:
Myślałam żeby go powiesić w łazience pod wpływem pary powinien się chociaż trochę wyprostować  :drapanie: :drapanie: :drapanie:
Także forumki jak macie jakieś sposoby to pisać!!!  :brewki: :brewki: :brewki:

Offline Agulek79

• Chuck Norris
  • Zadymiara forumowa ;)
Welon może sobie lezec pognieciony do piątku a w sobotę rano gotujemy gar wody a gdy paruje to welon siup nad pare i mozemy go lekko naciagac zeby sie doprostował...czas akcji max 5 minut!! :)
Dryga wersja..w piątek wieczór moczymy welon w wodzie i wieszamy tak zeby sobie wysechł do soboty.. bedzie prosty jak drut!! :P

I potwierdzam...zaproszenia są pięknę!!! Marta - jeszcze raz dziekuję w imieniu swoim i męża!! :-*

Offline marcella

• Chuck Norris
  • data ślubu: 21.05.2011
No to nieźle... macie już sporo załatwione.. ja też chyba muszę zrobić jakąś listę  ::)

Offline agairish

• Chuck Norris
  • Nasz aniołek 10t3d (9.07.10) godz. 13.15 [ * ]
  • data ślubu: 01.08.2009
Mi welon prasowały mama i babcia - jedna trzymała welon a druga jeździła żelazkiem w powietrzu...

Zaproszenia też pochwalę  ;D są obłędne i zrobione idealnie  :D I jeszcze raz dziękuję  :-* :-* :-*

Offline pamela

• Chuck Norris
  • data ślubu: 05.09.2009
ja wcale nie prasowalam, nie namaczalam itp a byl dosyc pognieciony, powiesilam go  gdzies gdzie nie przeszkadzal nikomu i sobie wisial i sie prostowal sam przez pare dni i sie wyprostowal pieknie.

Offline Mysikróliczek

• Chuck Norris
Jeny jak to już blisko, szok!  :o
Macie już cały ogrom spraw załatwiony, będzie dobrze  :D :-*

Offline justys0101
  • Chuck Norris
  • data ślubu: [color=black
łoooo... ale podsumowanie....
Już niedługo  ;D ;D ;D

Offline ada1988

• Chuck Norris
wooo jaka lista :)
no tak ale zostały już tylko dwa miesiące z kawałkiem :)

• Chuck Norris
 :skacza: PIkenie podsumowanie ;D
ojj tak juz niedlugo ;D :) ;)

Offline werka23

• Chuck Norris
  • Dwa serca przez miłość połączone stały się jednym
  • data ślubu: 14.02.2009 15.05.2010 :i_love_you:
emeczko galopujecie w przygotowaniach  :D :D :D troszkę zazdroszczę  :brewki: :

Offline mka

• Chuck Norris
Helloo :skacza:

Jejkuś ale nuda na forum wieje...  :mdleje: :mdleje: :los:

Żeby przez miesiąc 2 stron nie napisać?Masakra jakaś ::) ::) ::) :p :p

Uwaga bo chwalę, zaproszenia Marta zrobiła zabójcze, na żywo są śliczne i bardzo precyzyjnie wykonane   :)
I potwierdzam...zaproszenia są pięknę!!! Marta - jeszcze raz dziekuję w imieniu swoim i męża!! :-*
Zaproszenia też pochwalę  ;D są obłędne i zrobione idealnie  :D I jeszcze raz dziękuję  :-* :-* :-*

No i przypaliłam rumieńca  :oops: :oops: :oops:

:Daje_kwiatka: :Daje_kwiatka: :Daje_kwiatka:

Wracając do welonu to chyba faktycznie będę go prasować na najniższej temp. i dodatkowo przez siateczkę  ::) ::) ::) Gar z wodą chyba sobie podaruję i moczenie go też-boję się zacieków ::) ::) ::)

Wybrałam biustonosz :los: :los: :los:

Niestety w sklepie był tylko czarny model  ::) ::) ::) .... ale już mam zamówiony śnieżnobiały...na przymiarkę prawdopodobnie zabiorę ten czarny bo biały może jeszcze nie dotrzeć-ale krój jest najważniejszy więc się cieszę, że mam to z głowy...muszę dobrać do niego tylko jakieś gatki..od kompletu raczej barć nie będę bo są beznadziejnie drogie i beznadziejnie "proste"

Biustonosz świetnie się trzyma c.y.c.k.ó.w  :hahahaha: :hahahaha: :hahahaha:  Pomimo, że nie ma silikonowych wzmocnień :D :D :D ale to też kwestia dobrze dobranego rozmiaru...70G :brewki: :brewki: :brewki:

Ma odpinane ramiączka i nie jest "pełny" a powycinany- nie chciałam pełnego bo nie dość, że bym się pewnie zagotowała to jeszcze bym wyglądała jak owinięta bandażem  :Mdleje_1: :Mdleje_1: :Mdleje_1:

Cena...nooo 149zł zdaje się ale nie ma to jak biustonosz dobrej firmy ;) ;) ;)

Postanowiłam nie kupować pasa do pończoch ani tym bardziej niebieskiej podwiązki-po co mi dodatkowe warstwy??  ;) :D :D

Pończochy i tak będą samonośne..a podwiązka?  Nie ma nic bardziej żenującego jak na weselu jest konkurs ze ściąganiem podwiązki przez PMa zębami.... :glowa_w_mur: :glowa_w_mur: :glowa_w_mur:

Załatwiłam odpis aktu chrztu i świadectwo bierzmowania...niestety w kościele gdzie byłam chrzczona nie mieli adnotacji o moim bierzmowaniu :Maruda: :Maruda: :Maruda: Razem co laska zapłaciłam 40 zł..ale w nie równej proporcji bo 10 i 30 zł.....jak byłam po akt chrztu to nie miałam drobnych i miałam wybór dać dychę albo pięć...hahaha :glupek: :glupek:

Załatwiliśmy tez poradnię rodzinna...zadzwoniliśmy do babki która przyjmuje w koście św. Jana Chrzciciela-spoko babka i mega szybie załatwienie sprawy...wpisała nam 3 daty na zaświadczeniu i już-jak się dowiedziała, że na naukach mieliśmy "wykres" omówiony to stwierdziła, że nie będzie się powtarzać...tu trochę przesadziliśmy z kasą i daliśmy jej 50 zł..ale nie robiła problemów, więc luz...siedzieliśmy u niej może 7 min :brawo_2: :brawo_2: :brawo_2: :brawo_2:

Aaaa przyszła też wstążka do dekoracji samochodu 7,6mm i 5mm do dekoracji koszyka na konfetti/koperty ;D ;D

Tu 5mm..ale ten jaśniutki fiolet

A tu nr 15

Zamówiłam też kieliszki :los: :los: :los: :los: Już nie chciało mi się w to bawić...wystarczy, że mam dużo roboty z zawieszkami i z winietkami 8) 8) 8)

Oczywiście wstążka będzie  fioletowa :hopsa: :hopsa: :hopsa:

Hmm....zastanawiałam się jak odróżnić na weselu "flaszkę Młodych" od pozostałych...ubranka na butelki są przeokropnie tandetne-są brzydkie i już :terefere: :p :p

Na próbę zakupiłam takie oto serca  -oczywiście wstążka znowu będzie w moich kolorach :D :D :D Może nie jest to oryginalne i może równie tandetne jak ubranka..ale wolę serca niż te "ciuszki"

No i jeszcze po gadżecie na podeszwę butów...dla PMa.

I dla mnie...

No i na koniec tych pokazów..kolejny dylemat..ponieważ przekonałyście mnie do sypania płatków a nie konfetti pod kościołem...moje pytanie jest następujące....

Ponieważ nie mogę znaleźć strzelających tub fioletowymi płatkami....chciałabym zrobić tak....że białe płatki będą wystrzeliwane a te fioletowe dostana goście w   rożkach??? Nie zrobi to za wielkiego zamieszania???

A może odbiec od kolorystyki i postawić na czerwone płatki??HELP ME!!!

• Chuck Norris
to zes zaszalala z postem ;D ;D ;)
mam podobny staniczek ;D ;D ;)
kieliszki fajnie wygladaja,mam nadzieje ze wzieliscie te pekate?z ta wstazeczka nie w Twoim kolorze??
serduszko super,nie widzialam jeszcze takiego dodatku do butelki ;)

a co do konfetti to wydaje mi sie ze spokojnie mozesz wziac bialy czy tam czerwony kolor,
nie musi Byc WSZYSTKO w jednym kolorze bo mozna przedobrzyc,
ja osobiscie wzielabym tylko ladne konfetti i juz ;) ;)