Autor Wątek: Just the two of us building castles in the sky. Just the two of us-You and I ;)  (Przeczytany 243609 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline czigra

• Chuck Norris
  • Ewa i Maciek
  • data ślubu: [i
A ja się cieszę, że zdecydowałam się na sztuczne kwiaty na samochodzie. W dzień ślubu najpierw lało jak scebra, a później przyszła ostra wichura, dopiero pod kościołem wyszło słonce. Wiem ze prawdziwe kwiaty by tego nie wytrzymały.
Ja bolerko miałam, tzn to był bardziej szal (sama wiesz)l, bo pogoda Nas nie rozpieściła i musiałam. Gdyby nie 13 stopni, to w życiu bym nie założyła bolerka.
Co do welonu, nie pomogę, nie przepadam za welonami ::)

:-* :-*

Offline maggi-80

• Chuck Norris
  • data ślubu: 19-06-2010
Mi chodziło o to, że zależy jaki sztuczne kwiaty wybierzesz. Zwykle duże wiązanki sztucznych kwiatów wyglądają słabo. Kwestia jaki samochód i ile trzeba na niego dekoracji.

My mieliśmy tak:

Offline ciriness

• Chuck Norris
  • data ślubu: 11.09.2010
Kochana, co do bolerka - ja nic nie miałam i nie żałuję. Bolerkom mówię nie :P

A co do welonu... najpierw jedź i obejrzyj. Ja sobie planowałam, wymyśliłam, gładki, bez ozdób. A jak byłam w sukni i babka przyniosła różne do mierzenia... to o mały włos się na takiego "koguta" nie zdecydowałam (rozczapierzony, taki pocięty na wszystkie strony), bo wyglądał CZADOWO  ;D No, ale suma summarum mimo że nie podobały mi się welony zdobione to mam obszyty kryształkami swarovskiego na brzegach... bardzo delikatnie, ale JEDNAK  :)

Na przymiarce poprzymierzaj różne, nawet takie, które Ci się nie podobają :)

Mysikróliczku dobijasz mnie  :o nic nam nie pokażesz  :'(

Offline Mysikróliczek

• Chuck Norris
Pokażę  :D :-*

Welon, zdaje się, że fotka z dołu (kryształki rzecz jasna są przezroczyste...):

Samochód:

Samochód wyglądał pięknie... a nie mam żadnych "całościowych" zdjęć samochodu I STRASZNIE żałuję. Wyglądał tak pięknie, że efekt przeszedł moje najśmielsze oczekiwania naprawdę... Tak samo bukiet. Kwiaciarnie miałam ekstra super kul  ;D Na zdjęciach może tak tego nie widać...  ::)

Offline marcella

• Chuck Norris
  • data ślubu: 21.05.2011
Co do welonu to ja nie pomogę, bo nie będę miała (mi nie wypada mieć.. tak mówią :D). Co do Bolerka to mam mieszane uczucie.. wolałabym nie mieć.. ale 21 maja może być zimno... nigdy nic nie wiadomo.. więc chyba jakiś zapasik sobie zrobię :)
Mysikróliczku ślicznie ozdobione auto.. można wiedzieć ile coś takiego kosztowało.. bo pasowałoby mi bardzooo do bukiet ;D:D:D

Offline Mysikróliczek

• Chuck Norris
Dziękuję :)

Niestety nie wiem... płaciłam za całość czyli ozdobienie auta, bukiet, bukiet mały do rzucania, bransoletka świadkowej, 8 butonierek, płatki do sypania i rożki także naprawdę nie wiem  ;)

Offline mkarolinka

• Chuck Norris
Ślicznie udekorowany samochód  :brewki: :brewki: :brewki:

Offline Asiste

• uzależniony
  • data ślubu: 25.06.2011
ślicznie udekorowane autko:)

ja też nie będę chciała mieć bolerka ;D ;D

Zapraszam Cię do mojego odliczanka

".. Zasypiać i budzić się przy Tobie do końca swoich dni... "

Offline mka

• Every second is a lifetime and every minute more brings you closer to God and you see nothing but the red lights you let your body burn like never before. And it feels better than love. Yeah it feels better than love...
  • Chuck Norris
  • We are connected that is how I feel...e-zadymiary
  • data ślubu: :Serduszka: AF :Serduszka:
Czy ja już Wam mówiłam, że Was Kocham?? :brewki: :brewki: :los: :los:

Tak?Nie? :hahahaha: :hahahaha: :hahahaha:

No to WAS KOCHAM :i_love_you: :i_love_you: :i_love_you:

Jednowarstwowego też może być dużo, zależy jak go uszyjesz ;)
No właśnie mko a ty chcesz długi do kościoła a potem nic czy potem krótki? Bo wtedy ja polecam tą opcję dwie warstwy na jednym grzebyku, długa odpinana.
Ja tam lubię dużo welonu, ty musisz wiedzieć czy CI się dużo czy mało podoba :D

Ciri!!!Ja cię zastrzelę :mdleje: :mdleje: :mdleje:

Nosz chyba sobie w opisie zrobię, że długi tylko do kościoła, a krótki na wesele :D :D :D

Chciałabym mieć dużo welonu ale boję się przyćmić PMa..bo on taki chudzielec, że zniknie przy mnie  ::) :frajer: :hopsa:

A jak byłam w sukni i babka przyniosła różne do mierzenia... to o mały włos się na takiego "koguta" nie zdecydowałam (rozczapierzony, taki pocięty na wszystkie strony), bo wyglądał CZADOWO  ;D

No waśnie ten drugi to bym chciała takiego koguta..o np.:

Szalenie mi się one podobają :Najlepszy: :Najlepszy: :Najlepszy:

Co do mierzenia welonu z suknią…no niestety jak wybierałam kieckę to nie mieli takich welonów jak ja chciałam, a na pierwszą przymiarkę już chcę mieć welon!! ::) ::)

Bo muszę sprawdzić i kolor i w ogóle czy pasować będzie….dlatego teraz muszę ruszyć wyobraźnią i chyba jednak zdecyduję się na jednowarstwowy..albo dwu ale wtedy tak upięty żeby idąc do ołtarza mieć przysłoniętą twarz… :ok: :ok: :ok:

W mojej parafii ksiądz wyrzuca z kościoła, jak kobieta ma gołe ramiona :D
Jak tam gdzie masz ślub, księża nie robią problemu, to olej bolerko :D

W ogóle co to ma znaczyć, że wyrzuca? Co ślubu nie odprawi? Jakoś mi się nie wydaje..słyszeć a widzieć to są różnice…nie będzie mi tu ksiądz narzucał swojego zdania…hahahaha :glupek: :glupek: :glupek:

Bolerka są okropne brrrryyy :Maruda:

Wiśniowa- świetny ten tern z piór..a jak oni te piórka poprzyklejali? ;D ;D

Faktycznie tak jak piszesz Maggi jak dekoracja jest z niewielkich bukiecików czy takich pojedynczy ozdób to pomimo, że sztuczna wygląda całkiem całkiem :brewki: … wielkiego bukietu na pewno nie chcę :nie:

Chyba mnie przekonałyście…chociaż Mysiu…Twoja deko jest nieziemska!!!No i kfiotki prawdziwne :brawo_2: :brawo_2: :brawo_2:
W ogóle to ja chyba jajo zniosę..chciałabym zobaczyć cię w sukni i w ogóle..to nie sprawiedliwe..ślub roku i żadnych fotek :obrazony: :obrazony:

Czigra tego też się boję, że jak pogoda nie dopisze to po prostu będzie mi zimno! Więc gdzieś na tydzień przed jak będę wiedzieć jak to mniej więcej z tą pogodą będzie to ewentualnie dokupię sobie szal..choć niechętnie… ::) ::)

Chyba trzeba założyć klub ANTY-bolerkowy :hahaha: :hahaha:

Wczoraj ustaliliśmy ostateczną listę gości i wyszło 108 :mdleje: :mdleje: A dzisiaj sobie przypomniałam o jeszcze paru osobach ::) ::) Ale liczę tak na 60-70 osób...i myślę, że tak będzie bo chyba z 15 osób jest z drugiego końca PL i nie sądzę aby dały rade przyjechać..ale kto wie..spodziewam się dużego zaskoczenia pod względem obecności (czyli że ci pewni mogą nie dopisać, a ci nie pewni wręcz przeciwnie :D ::) )

Dzisiaj PM ma dzwonić do dziewczyny od śpiewów kościelnych :glupek: podobno chodził z nią do LO, a nasz proboszcz ją polecił...dziewczyna śpiewa czy śpiewała w jesiennych z goleniowa...mam parę pomysłów ale nie wiem czy wypalą..czy podczas składania przysięgi mogłyby grac mega cichutko skrzypce?? :drapanie:

Miłego dnia  :Daje_kwiatka: :Daje_kwiatka:

Offline czigra

• Chuck Norris
  • Ewa i Maciek
*cenzura* ten welon, taki punkowy :luzak:

Offline Mysikróliczek

• Chuck Norris

A jak byłam w sukni i babka przyniosła różne do mierzenia... to o mały włos się na takiego "koguta" nie zdecydowałam (rozczapierzony, taki pocięty na wszystkie strony), bo wyglądał CZADOWO  ;D

No waśnie ten drugi to bym chciała takiego koguta..
Szalenie mi się one podobają :Najlepszy: :Najlepszy: :Najlepszy:

Bo muszę sprawdzić i kolor i w ogóle czy pasować będzie….dlatego teraz muszę ruszyć wyobraźnią i chyba jednak zdecyduję się na jednowarstwowy..albo dwu ale wtedy tak upięty żeby idąc do ołtarza mieć przysłoniętą twarz… :ok: :ok: :ok:

Chyba mnie przekonałyście…chociaż Mysiu…Twoja deko jest nieziemska!!!No i kfiotki prawdziwne :brawo_2: :brawo_2: :brawo_2:
W ogóle to ja chyba jajo zniosę..chciałabym zobaczyć cię w sukni i w ogóle..to nie sprawiedliwe..ślub roku i żadnych fotek :obrazony: :obrazony:
Super, że Ci się podobają :D Na mnie wyglądał super, babeczki mi doradzały go, że fajnie wygląda. Bo to prawda  ;D

Właśnie z kolorem to są jaja... Bo nie wszystkie białe pasowały do mojej diamentowej bieli...  :mdleje: Maggie Sottero robi suknie w durnych koloroach to powinna w durnych kolorach zrobić też dodatki, nie?  ;D

Jaja nie znoś tylko chodź do żonkowego :) Coś tam przecież pokaaaaaaażę no  ;D :-*

Offline mkarolinka

• Chuck Norris
W mojej parafii ksiądz wyrzuca z kościoła, jak kobieta ma gołe ramiona :D
Jak tam gdzie masz ślub, księża nie robią problemu, to olej bolerko :D

W ogóle co to ma znaczyć, że wyrzuca? Co ślubu nie odprawi? Jakoś mi się nie wydaje..słyszeć a widzieć to są różnice…nie będzie mi tu ksiądz narzucał swojego zdania…hahahaha :glupek: :glupek: :glupek:

Bolerka są okropne brrrryyy :Maruda:
Na własne swoje uszy słyszałam i na oczy widziałam jeden taki przypadek, jak ksiądz podszedł do Panny Młodej i powiedział, że ślubu nie udzieli jak się Panna Młoda nie "ubierze". I jeszcze ludzie mówili o innych takich przypadkach ;D Ale ten ksiądz psychiczny podobno :D

Offline agairish

• Chuck Norris
  • Nasz aniołek 10t3d (9.07.10) godz. 13.15 [ * ]
  • data ślubu: 01.08.2009
Martucha - Ty chyba kopa chcesz za pomysł z takim welonem ?? Przecież to masakra jest jakaś  :luzak:
Do tej Twojej sukni zdecydowanie najbardziej będzie pasował welon gładki jedno lub góra dwuwarstwowy (z odpinaną tą długą warstwą) z ewentualnymi jakimiś kryształkami (jeśli będą pasować do biżu).

Offline ciriness

• Chuck Norris
  • data ślubu: 11.09.2010
Mko  :i_love_you:  tylko nie bij!!! TO przez tą naukę mózg mi paruje i ciągle zapominam  ;D ;D ;D

Jak sobie chcesz odpinać welony to mogą być dwa, długi i rozczapierzony :)

U nas ze 130 osób wypadło 45, no ale przez pogrzeb i stratę pracy Ł. 11 więc tak to by było ok 30 odpadek :P więc w sumie dobrze liczysz :)

Offline Asiste

• uzależniony
  • data ślubu: 25.06.2011
ja też bym chciała żeby zostało nam tak 60-70 ::)
Zapraszam Cię do mojego odliczanka

".. Zasypiać i budzić się przy Tobie do końca swoich dni... "

Offline werka23

• Chuck Norris
  • Dwa serca przez miłość połączone stały się jednym
  • data ślubu: 14.02.2009 15.05.2010 :i_love_you:
emeczko to co z tymi zaproszeniami? ? ? ? bijemy? ?  :bicz:  ? ?  :p :p :p :p :p :p :p :p :terefere:

:D :D :D

Offline patrycja_4r

• Chuck Norris
  • data ślubu: 04.06.2011r  :i_love_you:
Mka-piękna jest ta Twoja suknia!!! Szkoda,że nam nie pokazałaś fotek na sobie,ale może następnym razem  :P
Mnie również podobają się takie kogutowe welony,ale wydaje mi się że do Twojej sukni to bardziej taki gładki  ;D
No właśnie,a co z zaproszeniami?Chyba już powinniście pomału rozdawać?  :-*

Offline martu$_dg

• entuzjasta
  • data ślubu: 07.09.2013
mogę się przyłączyć? :P

Offline wiśniowa

• forumowy
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30.05.2009
welon ciekawy, jak szukałam czegoś dla siebie to nawet zwróciłam na niego uwagę ale jak go już widziałam na młodych to natychmiast mi się przestał podobać  ;)

tren był zrobiony z piórek marabuta umiejscowionych na druciku (o takich jak te tutaj) po rozwinięciu podzielili je na 8 albo 10 kawałków (tak żeby sięgały prawie do ziemi), które następnie przymocowali się do żyłki zaczepionej wewnątrz bagażnika.... taki tren był kiedyś w sprzedaży na all ale kosztował ponad 100 zł, nie pamiętam czy na ten mój poszła jedna czy dwie rolki ale to koszt 8-16 zł  ;) w trakcie jazdy tren unosił się na wietrze i "sunął" za samochodem.... ślicznie to wyglądało... aż żałuję, że nie mam więcej zdjęć auta z tyłu  ::)

Offline mka

• Every second is a lifetime and every minute more brings you closer to God and you see nothing but the red lights you let your body burn like never before. And it feels better than love. Yeah it feels better than love...
  • Chuck Norris
Sobotnio-wieczorne, dla Was  :-* :-* :-*

martu$_dg Witam  :hello:

Wiśniowa- świetne są te piórka..fantastyczny pomysł..będziemy jechać czarnym mercedesem... ;) ;) więc chyba ściągnę ten pomysł od Ciebie tylko nad mocowaniem muszę się zastanowić :drapanie:

Mka-piękna jest ta Twoja suknia!!! Szkoda,że nam nie pokazałaś fotek na sobie,ale może następnym razem  :P
Mnie również podobają się takie kogutowe welony,ale wydaje mi się że do Twojej sukni to bardziej taki gładki  ;D

Pokażę, pokażę Wam te fotki..po pierwszej przymiarce hihihi :D :D :D

Martucha - Ty chyba kopa chcesz za pomysł z takim welonem ?? Przecież to masakra jest jakaś  :luzak:
Do tej Twojej sukni zdecydowanie najbardziej będzie pasował welon gładki jedno lub góra dwuwarstwowy (z odpinaną tą długą warstwą) z ewentualnymi jakimiś kryształkami (jeśli będą pasować do biżu).

No już nie krzycz tak  :blagam: :blagam: :hopsa: Nie ukrywam, że te modele baaardzo mi się podobają ale coś czuję, że skończę na tradycji...przez PMa...jak rozdawali wzrost to stał po rozum...jak ubiorę 7 cm obcas+jeszcze taki "podwyższający welon" to go przerosnę :hahaha: :hahaha: :hahaha:

Na razie szukam tego długiego welonu. W internecie jest jedno wielkie G :dno:…o np.:

Totalnie brak mi czasu żeby przelecieć się po salonach…. :mdleje: :mdleje: :mdleje:

Ale mam niespodziankę….z reszta dla mnie to też niespodzianka :hahahaha: :hahahaha: :hahahaha:

WYBRALIŚMY OBRĄCZKI

Hm….może i model nie jest zachwycający ale jakoś nam się udało…wybraliśmy dwa modele z aparta…hihi obrączki są identycznie ale o różnej szerokości - mój model…325 ma 4mm (czyli akurat na moje paluszki) :hopsa: :hopsa:

I dla PMa wz. 324 ma 5mm :ok:

Ja wersja damska z brylancikiem, a Roberto of kors wersja męska 8) 8) 8)

Zupełnie tego na tych fotkach nie widać ale to żółte złoto nie jest gładkie ..jak przejedzie się paznokciem to czuć, że obrączka jest „prążkowana”…tak, tak…coś jak gumki zbreźnice :brewki: :uscisk:

Dzisiaj tylko musimy jeszcze pomyśleć nad grawerem :drapanie: :drapanie: :drapanie:

Nie ma co trudna sprawa... ::)

Robert jest za tradycja...imię i data i może jakieś serduszko? :szczeka: :hahahaha: :terefere:

A ja? Już się zagubiłam w gąszczu możliwości... :Mdleje_1: :Mdleje_1:

emeczko to co z tymi zaproszeniami? ? ? ? bijemy? ?  :bicz:  ? ?  :p :p :p :p :p :p :p :p :terefere:

:D :D :D
No właśnie,a co z zaproszeniami?Chyba już powinniście pomału rozdawać?  :-*

Cały projekt już mam, muszę tylko lecieć i papier kupić, tasiemkę i cyrkonie  ::) ::) ::)

Ale oczywiście brak mi czasu… :los:

Robertos niestety nie dodzwonił się wczoraj do laski od śpiewów kościelnych  :Mikrofon: :Mikrofon: :Mikrofon: Będzie próbował w poniedziałek, ale to jego działka więc myślę, że nie zawiedzie mnie w tej kwestii :terefere:

Dziewczyny niedługo będzie prawdziwa batalia dekoracyjna :brawo_2: :brawo_2: :brawo_2:...musimy najpierw pozałatwiać te podstawowe sprawy tj. np: nauki i kurs przedślubny, zrobić zaproszenia i potem lecimy z "jak ustroić salę" ;D ;D ;D

Cmoki  :Daje_kwiatka: :Daje_kwiatka: :Daje_kwiatka:

Offline agairish

• Chuck Norris
  • Nasz aniołek 10t3d (9.07.10) godz. 13.15 [ * ]
  • data ślubu: 01.08.2009
Ja wcale nie krzyczę  :P :obrazony:

Obrączki super  :ok:

A welon nr 2 daje radę ;)

Offline patrycja_4r

• Chuck Norris
  • data ślubu: 04.06.2011r  :i_love_you:
Eeeee faktycznie lipa z tymi welonami na all!!Najlepiej jakby udało Ci się znaleźć jakąś fajną babęczkę,która uszyje ci welon.Tak jak bylo w przypadku CIRI  ;D

Ten model obraczek również mierzyliśmy i bardzo fajnie wyglądały na paluszku  ;D ;D

Offline wiśniowa

• forumowy
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30.05.2009
obrączki fajne, lubię dwukolorowe... jak nosisz srebrną i złotą biżu to będzie jak znalazł :)

welon też mi się podoba najbardziej drugi ale może ten pierwszy też fajny tylko to upięcie od dołu koka  ::)

piórka są mega lekkie (jak to piórka) więc utrzymają się nawet na zwykłej nici.... to nic skomplikowanego naprawdę, moi świadkowie dostali piórka na rolce, kokardy i dekorację na przód i cała robota zajęła im nie więcej niż 30 minut (i dobrze że mieli co robić bo byli koszmarnie zestresowani tego dnia i chociaż na chwilę mogli się czymś zająć  :D)

Offline magda19285

• uzależniony
  • data ślubu: 01.10.2010
Obraczki sliczne  ;D

A mi welon nr 2 tez sie nawet nawet  podoba .

Pochodzisz po salonach napewno cos jeszcze znajdziesz  :-*

Offline marcella

• Chuck Norris
  • data ślubu: 21.05.2011
Oj widzę, że u Ciebie nieźle się dzieje :):):) Mi się podobał ten welon kogut :):) Przypomnij mi w jakiej sali macie wesele? Aaaa i pisałaś, że na mikrodermobrazję jest za zimno.. to kiedy najlepiej pójść??

Offline Anjuszka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 30.07.2011
Też mierzyliśmy te obrączki, bardzo mi się podobają, ale na moich paluchach parówkach wyglądały strasznie.... więc mamy inne, półokrągłe ;)
A te welony rzeczywiście, lipne... ;-/

Offline mka

• Chuck Norris
marcella na mikro było za zimno..teraz jak takie roztopy i temp. sporo na + to można iść ;) ;) Nie wolno chodzić jak są mrozy i jak jest ostre słońce podobnie jest z kwasami...po prostu te zabiegi złuszczają naskórek i jednocześnie wartę ochronną skóry przez co ta jest baardzo wrażliwa...a odnowa naskórka trochę trwa ;) ;)więc nie wolno się opalać i wychodzić na mróz!Poza tym te zabiegi trzeba raczej systematycznie wykonywać jak mają dać efekt ;) ;) Mi np. bardzo zależy na spłyceniu blizn po trądziku..no i oczywiście oczyszczeniu cery ::) ::) ::) Ale zawsze musi być ten pierwszy raz :D :D :D

Wesele mamy w Maszewie u Szymczaka ;)

No ciesze się, że obrączki się Wam w miarę podobają..mi w sumie też..raczej są takie klasyczne ::) ::)

Wisniowa...żółtego złota raczej nie noszę..ale może na starość zacznę  :glupek: :hopsa:

Anjuszka no a właśnie te jako jedne z nielicznych nie wyglądały na moich palcach jak "śruba" :jupi: :jupi:

Te welony to w ogóle jakieś wąskie są  :mdleje: Szczególnie ten pierwszy ::)
A welon nr 2 daje radę ;)

Ten drugi faktycznie może być, ale ma aż 3 warstwy :Maruda: 3 i 4 są już szersze dzięki czemu ma się wrażenie, że jest tego welonu więcej-i taki efekt chciałabym uzyskać :ok: :ok:

Pati...no właśnie nie chciałabym szyć..nie znając oryginału :terefere: :terefere: bałabym się co wyjdzie i czy będzie pasować ::) ::)

Jak ja marudzę  :mdleje: :p :p

Offline Mysikróliczek

• Chuck Norris
Wróciły emeczkowe tasiemce  ;D   :skacza:

Przypomniałaś mi dlaczego nie wzięłam koguta... między innymi ze względu na wzrost Ł. właśnie  ::)

No to zaczyna się tu rozkręcać, super  :D

Offline maggi-80

• Chuck Norris
  • data ślubu: 19-06-2010
mka zobacz w CMŚ - mają bardzo duży wybór i robia na zamówienie. Ten mój był na zamówienie robiony. Bo taki był tylko 1,2 metra a ja chcialam 3 metry.

Offline czigra

• Chuck Norris
  • Ewa i Maciek
Martusiowe tasiemce :Serduszka:

obrączki :brewki: bardzo mi się podobają, nawet w tym żółtym złocie ;D