Autor Wątek: Just the two of us building castles in the sky. Just the two of us-You and I ;)  (Przeczytany 244654 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline patrycja_4r

• Chuck Norris
  • data ślubu: 04.06.2011r  :i_love_you:
Marta wyglądasz pięknie!!!!
Zdecydowanie lepiej niż w sukniach mierzonych wcześniej!!!
Mi się bardzo podoba!  ;D

Offline ada1988

• Chuck Norris
mi się też bardzo podoba ;D

Offline kasia22

• uzależniony
  • "Kocha się za nic"
  • data ślubu: 17.04.2010 godz.12.00
Świetnie Martuś wyglądasz w tej sukni ;)

Offline Paulincia:)

• Chuck Norris
  • data ślubu: 14.05.2011
Sliczna suknia,uwazam ze lezy idealnie ;) ;)
:*:*:*

Offline Aneczq1987
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30.07.2011
Super wyglądasz  ;D

Offline ania222

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 18.06.2011
Czesc mka, mi szczerze, to sie suknia średnio podoba ::) nie obraz się ale jestes zbyt kurpuletna do niej ;) stawiam na suknie w ksztalcie litery A :)
 Pozdrawiam :-*

Offline Paula___

• uzależniony
  • data ślubu: 18.06.2011r
Ślicznie ci w tej sukni :)

Offline mka

• Every second is a lifetime and every minute more brings you closer to God and you see nothing but the red lights you let your body burn like never before. And it feels better than love. Yeah it feels better than love...
  • Chuck Norris
  • We are connected that is how I feel...e-zadymiary
  • data ślubu: :Serduszka: AF :Serduszka:
Aleeeż mnie tu nie było  :hello: :hello: :hello: :hello:

Czesc mka, mi szczerze, to sie suknia średnio podoba ::) nie obraz się ale jestes zbyt kurpuletna do niej ;) stawiam na suknie w ksztalcie litery A :)
 Pozdrawiam :-*

Hahaha ;D ;D No wreszcie negatywna opinia ;) ;) ale jak to wyjątek tylko potwierdza regułę :ok: :ok: :ok:

Dziękuję Kochane za opinie, ostateczna decyzja będzie w grudniu jak pojadę ściągać miarę ;D ;D ;D

Powiem tyle, że chyba jeszcze pójdę z ciekawości do Novii... ::) No i myślę czy do tych Chwalęcic nie jechać :drapanie: :drapanie: :drapanie:

Kurde tak trochę nerwowo się zaczyna robić...8 miesięcy zostało no i 8 dni  ;D ;D ;D ;D

Obliczyłam ostatnio ile kasy bym wydała na cały komplet zaproszeń,winietek,podziękowań, menu itp itd. gdybym zamawiała na JD wybrany  

przeze mnie (bo PM jeszcze ma wąty :D :D ) wzór - jak doszłam do 800 zł (a to była tylko połowa produktów z listy) to złapałam się za głowę i

postanowiłam, że spróbuję sama :mdleje: :mdleje: :mdleje:

Miałam sama nie robić bo nie jestem sumienna i pewnie bym się nie wyrobiła..ale cóż jeszcze nie upadłam na głowę, żeby taką sumę wydawać

kiedy może damy radę zrobić to samemu... ;D ;D ;D

Obrączki idziemy w końcu wybierać.. :jupi: :jupi: :jupi: :jupi: :jupi: Cieszę się ale mam też pustkę w głowie bo już sama nie wiem co mi się

podoba i czy mają być matowe czy błyszczące (które praktyczniejsze?) ;D ;D No i czy brylancik czy bez? :drapanie: :brewki: Teraz w "TR" (nie

będę reklamować) dają taniej brylanciki przy zakupie obrączek ;D ;D ;D

Ehh jakieś przeziębienie ostatnio mnie dopadło ::) ::) Ale co Wam tu będę smucić :D W sobotę musiałam już-dosłownie musiałam- iść kupić buty

na jesień..i nie kupiłam nic..załamka-są albo kozaki albo baleriny 8) 8) 8) Za to kupiłam płaszcz na zimę..w RE- cudo ;D ;D Może Wam potem

wkleję jak wrócę z roboty ::) ::) ::)

Wiecie co załamka..myślałam, że licencję na ślub w innym kościele można uzyskać z parafii PM (ma znajomego księdza i nie było by problemów z

naukami i papierkiem)...a tu dupa...

Ksiądz z Maszewa tak to przedstawił, że ja muszę wszystko w swojej parafii załatwiać...no nie będę Wam ściemniać nie jestem praktykująca i

wierzę w Boga a nie w księdza (tylko błagam bez morałów "po co mi ślub kościelny")...nie wiem jak to rozegrać bo jak pójdę do swoejgo

proboszcza to zacznie się śpiewka, że on mnie na mszach "nie widzi" ::) ::) A że ja do ugodowych i potulnych osób nie należę może rozpętać

się mała "wojenka" gdzie z góry będę na przegranej bo w końcu to ja chcę coś załatwić ::) ::) ::)

Jak byłam po papierek że mogę być chrzestną to powiedziałam, że chodzę do innego kościoła to mi powiedział,że "trzeba było tam się zgłosić  

po zaświadczenie"..ogólnie kicha na maxa..chciałabym pójść dowiedzieć się jak z naukami, co gdzie, kiedy ale już mam nerwa  :nerwus:

:nerwus: że w ogóle muszę odwiedzić tego mojego proboszcza :mdleje: :mdleje: :mdleje:

Miłego dzionka Kochane  :-* :-* :-*

Offline Olucha

• Chuck Norris
  • data ślubu: 11 lipiec 2009r.
Skoro może być licencja wydana w twojej parafii to dlaczego nie w parafii PM? Nie rozumiem

Offline mka

• Every second is a lifetime and every minute more brings you closer to God and you see nothing but the red lights you let your body burn like never before. And it feels better than love. Yeah it feels better than love...
  • Chuck Norris
No ja też właśnie nie :P :P Nie wiem czy była to tylko sugestia księdza czy jego widzi mi się czy tak jest wszędzie? ;)

Offline Olucha

• Chuck Norris
  • data ślubu: 11 lipiec 2009r.
Nie ma takiego obowiązku że musi być z parafii Panny Młodej, równie dobrze może być od Pana Młodego, załatwcie od tego księdza u którego jest łatwiej i po kłopocie, a fanaberie tego który wam będzie ślubu udzielał olejcie nie ma nic do gadania w kwestii tego skąd możecie wziąć licencje

Offline BOZENA28

• Kochać to chcieć przemierzyć cały świat we dwoje....
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 05.09.09
rozni ksieza i rozne reguly  :-\

jak ja chcialam zeby mi 'swistek' podpisal bo tez mialam byc chrzestna to musialam do innej parafii sie udac i KLAMAC ze ja i moj (wtedy)narzeczony razem nie mieszkamy! narmalnie paranoja  >:(

Offline justys0101
  • Chuck Norris
  • data ślubu: [color=black
Noooo w końcu się pojawiłaś  ;D
Podejścia księdza też nie rozumiem  ::) ::) ::) Pewnie miał zły dzień...
Butów faktycznie już coraz więcej zimowych, ale jesienne też są...
W sumie, to zależy co kto rozumie przez: buty jesienne  :D ;)

Powodzenia w poszukiwaniach... no i przygotowaniach - rzecz jasna...  :P
8 miesięcy... Ho ho... czas ucieka  :D

Offline mka

• Chuck Norris
Nie ma to jak fachowa porada-dzięki ;) ;) Teraz tylko PMa będę musiała przekonać, że u niego też to się da załatwić bo jak usłyszał od proboszcza-udzielającego ślubu- żeby załatwić to w mojej parafii to pewnie skwituje "ty zawsze wiesz lepiej-nawet od księdza" :D :D :D

Bożenko no właśnie takich sytuacji się obawiam i chcę uniknąć ::) ::) ::) 8)

Justyś szukam takich botków..ale nie zamszowych bo nieszczelne ani z wyrobów skóropodobnych-tylko ze skóry- ani za mocno ocieplanych ::) ::) ::) hahaha no i takich nie ma :P

Offline aagatkaa

• Chuck Norris
To kup sobie botki ;) w Kazarze duży wybór skórzanych bucików ;)

Co do obrączek, to my mamy pół-na-pół i mat już się powoli ściera...
Czyli polecam całe błyszczące :P

A gdzieś Ty się tyle czasu podziewała?! ::)

Offline madzia_n

• Chuck Norris
  • data ślubu: 22 sierpnia 2009
my mamy błyszczące obrączki i jesteśmy zadowoleni :)

Offline Asiste

• uzależniony
  • data ślubu: 25.06.2011
Aleeeż mnie tu nie było  :hello: :hello: :hello: :hello:

Obliczyłam ostatnio ile kasy bym wydała na cały komplet zaproszeń,winietek,podziękowań, menu itp itd. gdybym zamawiała na JD wybrany   

przeze mnie (bo PM jeszcze ma wąty :D :D ) wzór - jak doszłam do 800 zł (a to była tylko połowa produktów z listy) to złapałam się za głowę i

postanowiłam, że spróbuję sama :mdleje: :mdleje: :mdleje:

też myślę, że tak będzie najlepiej ;D dasz radę i zrobisz sama to co będziesz umiała :) :) :)
Zapraszam Cię do mojego odliczanka

".. Zasypiać i budzić się przy Tobie do końca swoich dni... "

Offline czigra

• Chuck Norris
  • Ewa i Maciek
  • data ślubu: [i
Co do licencji, to można ja załatwić w Twojej parafii lub Pana Młodego ;D

obrączki, ja mam pół na pół, ponoć mat się szybciej ściera, ale ciężko powiedzieć, bo jak na razie mam ją dwa tygodnie :P :P

Offline Agulek79

• Boże dopomóz mi być takim człowiekiem, za jakiego uważa mnie mój pies.
  • Chuck Norris
  • Zadymiara forumowa ;)
  • data ślubu: 27.06.2009
Obrączki mam błyszczące - i takie ci polecam!! ;D a co do licencji - czy zgody - ja wzielam w swojej parafii, moj P w ogole nie mial takiej zgody i tyle. My braliśmy ślub w zupełnie "obcej" parafii tak jak wy... U nas zgoda wyszla tylko dlatego ze ja sie uparlam się na termin który był zajety przez cały dzien..wiec od razu powiedzialam ze pojde do innego kościoła. Idz do swojej parafi i powiedz ze chcesz miec "zgode na ślub w innej parafi niz parafia panny młodej" (takie cos ja dostalam) bo bierzesz ślub w Maszewie i tyle. Nie tłumacz sie, nie wchodz w dyskusje. Maja dac ...łaski nie robia!! Aha!! I ten papierek nic nie kosztuje!! Żebys nie wyskoczyła z opłatami!!

Morgan
  • Gość
my mamy troche swiecace troche matowione, nic sie nie sciera :P

Offline shar3ware

• M&D&M
  • Chuck Norris
  • Jaś +13.06.2012 [*]
  • data ślubu: :i_love_you:
Odp: Just the two of us building castles in the sky. Just the two of us-You and
« Odpowiedź #2840 dnia: 14 Września 2010, 08:15 »
Co do obrączek ,to pani w Aparcie nam powiedziała,że obrączki matowe z czasem się wybłyszczą ,a błyszczące -zmatowieją :)
Więc musisz zadecydować jak chcesz ;)

Offline kacha8609

• Chuck Norris
  • data ślubu: 18.06.2011r.
Marta no witamy Cię !! Gdzieś ty się tyle podziewała!!  :drapanie:
Co do ceny zaproszeń to też liczyłam i kwota wyszła mi bardzo podoba do twojej hehe
Na all jest tyle materiałów na zrobienie zaproszeń, winietek czy zawieszek.... że nie wiadomo co brać  ::) Powiem Ci że to naprawdę nic trudnego  ;) na pewno dasz radę  ;D
Co do obrączek to też jubiler nam mówił że matowe się będą ścierały ....  ::)
A teraz w Novi są wyprzedaże kolekcji 2010 bo widziałam na ich stronie  ;D Także może warto pojechać  ;D ;D

Offline maggi-80

• Chuck Norris
  • data ślubu: 19-06-2010
I właśnie z tego powodu zdecydowałam się robić sama zaproszenia, winieti itp. było z tym sporo zabawy, ale efekt i satysfakcja mega  ;D

Offline Mysikróliczek

• Chuck Norris
No i usunęła zdjęcia zanim zdążyłam zobaczyć  :P No, ale nic, skoro nie zamówiona, to powiedzmy, że nic nie straciłam ;)

Buziaki  :-*

Offline pamela

• Chuck Norris
  • data ślubu: 05.09.2009
a skadksiadz moze wiedziec czy nie chodzisz do kosciola, taki maly jest ze pare osob sie tylko zmiesci i kazdego zapamieta, kto na jaka godzine chodzi??? powiedz mu, ze chodzisz, ale on cie nie widzi.

a obraczki mi sie nie podobaja takie z brylantami ogolnie, no chyba, ze sa naprawde ladne.

Offline ada1988

• Chuck Norris
ja nie ukrywam mi się najbardziej podobaja takie zwykłe bez żadnych jakiś mega udziwnien...
a ksiądz paranoja, ale co się dziwic chrzestny Adasia tez nie dostał zgody z parafii swojej na to aby zostac chrzestnym bo mieszka przezd ślubem ze swoją narzeczoną...  ::) ::)

Offline magda19285

• uzależniony
  • data ślubu: 01.10.2010
Pewnie jak ktos potrafi to moze sam zrobic zaproszenia itp  :)

Offline lolalola

• Chuck Norris
  • data ślubu: 02.10.10
Marta jak będziesz potrzebować  natchnienia, rady, dodatkowych rąk to chętnie pomogę w robieniu zaproszeń , winietek itp ;D
Ja już jestem bogatsza o swoje doświadczenie :P

Offline ania222

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 18.06.2011
a prosze bardzo ;)
pochwal sie zakupami mka :)

Offline mka

• Chuck Norris
Kochane moje  :hello: :hello: :hello:

Oglądaliśmy obrączki ale żaden model Nas nie powalił ;) ;) ;) Jedno jest pewne- mi nie pasuje szeroka obrączka a Robertowi jak to facetowi cienkie się nie podobają ::) :P :P :P

Więc na bank ja będę miała wąska a on szeroką i to po raz kolejny wyklucza "firmówki" bo jak nam powiedzieli w TR robią tylko tej samej szerokości  :mdleje: :mdleje: :mdleje:

Chcemy mieć taki sam wzór ale inną szerokość :ok: :ok: :ok: :ok: Macie jakiś sprawdzonych jubilerów w Szczecinie?? :blagam: :blagam: :blagam:

Noo ale znalazłam sobie butki ślubne  :skacza: :skacza: :skacza: :skacza: Już bym zamówiła ale jeszcze jeszcze skonsultuję się z mamą i sis oraz z Wami..bo się nie

mogę zdecydować...

czy te

Tzn. bardziej te pierwsze mi się podobają..ale jak pomyślę o pogodzie..a właściwie niepogodzie..no i nie wiem jeszcze jakiego koloru pończochy będę miała czy ecru czy białe... bo tak głupio żeby białe wystawały przez "dziurkę w nosku"  :glupek: :glupek: :p :p :p

Cieszę się, że macie podobne zdanie co do zaproszeń jak ja- Madzia...oj ty mnie nie kuś bo jeszcze całą "papierkową" robotę ci zlecę i  będziesz miała mnie dosyć  :D :D :D 8) 8) 8)

ania222 pochwaliłabym się..ale serio brak mi weny na robienie fotek samej sobie ::) ::)

Płaszcz z RE jest czarny jak węgiel a tu taki jakiś szarawy :drapanie: :drapanie: :drapanie:

Bluzeczek niestety nie mogę znaleźć  ::) ::)

Buziaki  :-* :-* :-*