Autor Wątek: Just the two of us building castles in the sky. Just the two of us-You and I ;)  (Przeczytany 242932 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline kacha8609

• Chuck Norris
  • data ślubu: 18.06.2011r.
czekamy czekamy  :tupot: :tupot: :tupot: :tupot: :tupot: :tupot:

Offline JolaM85

• maniak
  • Dobrze,że mamy w sobie tyle siły...
  • data ślubu: 14.02.2015r
Martuchna gdzie sie podziewasz?  :Rezyser:

Offline aagatkaa

• Chuck Norris
Właśnie!! czekam na obiecanego posta! :P
Buziak na poniedziałkowy ranek :-*

Offline mka

• Every second is a lifetime and every minute more brings you closer to God and you see nothing but the red lights you let your body burn like never before. And it feels better than love. Yeah it feels better than love...
  • Chuck Norris
  • We are connected that is how I feel...e-zadymiary
  • data ślubu: :Serduszka: AF :Serduszka:

Noworoczny brak czasu, przepraszam Was  :-[ :-[ :-[

Mysia,Gosia,Justuś,Kacha,Jola,Agatka
  :Daje_kwiatka: :Daje_kwiatka: :Daje_kwiatka: :Daje_kwiatka: :Daje_kwiatka: :Daje_kwiatka:
Wczorajszy dzień stał pod znakiem wody.....lania wody  :wanna: :prysznic: ..w dosłownym tego słowa znaczeniu ;D Dwie godzinki przed niedzielnym obiadkiem  :Obiad: moja mama wstawiła pranie...nic dziwnego ::) ::)
Po jakimś czasie pralka zaczęła przeraźliwie trzeszczeć, więc ją wyłączyłam...patrzę-bęben w ¾ zapełniony wodą  :drapanie: No ok...wpada mama (a pralka już pykła -czyli drzwiczki można bez problemu otworzyć), więc mama wpada i łapie za drzwiczki.....otwiera  :urwanie_glowy: :Olaboga:  ....a potem się drze do mnie: „Marta, Marta daj jakąś szmatę!!!”...ja patrzę na litry wody na podłodze i powolnym krokiem  ;) (bo myślę sobie szmata już nie wystarczy  ::) ) idę po szmatę  ;D (ale zgodnie z rozkazem co by na mnie nie było, że szmata nie wystarcza  ;) )....widząc desperacko przyciskającą drzwiczki mamę (bo gaciochy zaplątały się pomiędzy gumę a drzwiczki i nie można było ich zamknąć -więc woda się lała) biorę miskę i sruu otwieramy drzwi, żeby woda się wylała...no i tak zaczął się dzień ..od sprzątania ;) ;) Dobrze, że w domu kafelki w łazience i na przedpokoju to nic do sąsiadów nie poleciało, ani my spuchniętych podłóg nie mamy...ale to nie koniec lania... :brewki: :brewki: :los:

Offline kacha8609

• Chuck Norris
Marta !!!!!!!!!!! mów szybciutko powiedzieliście rodzicom o ślubie  ??? ??? ??? ??? ??? ??? ???  :tupot: :tupot: :tupot: :tupot: :tupot:

Offline Agulek79

• Boże dopomóz mi być takim człowiekiem, za jakiego uważa mnie mój pies.
  • Chuck Norris
  • Zadymiara forumowa ;)
  • data ślubu: 27.06.2009
Wszytkiego NAJ w nowym roku Kochana!!.. :-* ;D
..to mieliscie wczoraj atrakcje...wodne ;) ;D

Offline mka

• Every second is a lifetime and every minute more brings you closer to God and you see nothing but the red lights you let your body burn like never before. And it feels better than love. Yeah it feels better than love...
  • Chuck Norris

Po laniu wody, przyjechała reszta rodzinki ;D Ale Nutato jeszcze z polowania nie wrócił...więc, zjedliśmy obiad, deser...czekamy na tatę z szampanem bo moja Sis też go jeszcze w NR nie widziała...ledwo Siostra z rodzinką pojechali, a Nutato wrócił do domu  :mdleje: Poczekaliśmy z Robertem, aż zje....no i dawaj szampana...mówię, że okazja i w ogóle...że wyznaczyliśmy datę ślubu!!!! Widzę, że mama zacieszona i coś tam o 2010 gada....no a ja na to, że 2010 to już nie da rady, że w 2011..mama z tatą.. taaakieee oczy :o ....no, a ja że sal już nie ma ,foto, orkiestrę, ciężko znaleźć o tej porze ::) ::)

A mama: „Jeszcze tle czasu??” ::)

Ja:” Takie terminy ..mamo wiem, że będziesz niezadowolona z miesiąca ale to maj...21 maj 2011....no mama chwile pod nosem pomruczała, ale 3 sekundy dosłownie i zaraz znowu...

Mama:„Ale to 1,5 roku jeszcze!!!” Jaki wy macie problem z salą....tata Wam załatwi!!! (wiedziałam, że tak będzie  :mdleje: :mdleje: :mdleje: ). Tu mama wylewa szampana....na obrus  :D :D :D :D

A tata no właśnie ..zrobi się u XXX... ::) ::)

Ja spokojnie, że nawet jak sala będzie to reszty świty się nie uzbiera..... :P

Tata: „Fotograf??? aa syn tego jest fotografem ..pracował kiedyś dla jednej z gazet, ostatnio dał mi swoją wizytówkę... A o orkiestrę to się Zbyszka trzeba zapytać on kiedyś grał.... ::) ::) ::) ::)

Ja już ugotowana w środku :nerwus:  ....o Robercie nie wspomnę!!! ;) ;) Jednym słowem ja wiem, że rodzice się cieszą, i chcą pomóc, żeby aż tak dużym nakładem finansowym tego nie robić i widomo, jak się ma znajomości to aż żal ich nie wykorzystać. Ale to nasze wesele....

Wysłuchaliśmy ich, zgodziłam się obejrzeć jeszcze jedną salę (moja Sis miała w niej wesele). No i sala ma taki plus, że jest na obrzeżach Szczecina, z dużą ilością noclegów (i z tego co tata mówił możemy mieć policzone za pokój, a nie za osobę-jeśli chodzi o nocleg). Vivat to Nasz faworyt ale nadal Nas męczy to, że nie ma tam właśnie noclegów....Oczywiście tata zaproponował również salę, którą on dysponuje. Są tam noclegi, ale też możliwość zrobienia wesela na dworze pod wielką wiatą ..ładnie tam jest, ale trochę daleko od Szczecina, no i tata doszedł do wniosku, że lepiej u XXX...No i o ilę na salę możemy się zgodzić, tak fotografa wybieramy my. I koniec!!  :D :D
Potem była gadka o gościach, ja miałam wątpliwości czy kogoś tam zaprosić i musiałam z rodzicami ustalić....Tu ja wylałam szampana ..na obrus i na siebie.. ::) ::) ::)

Hihihi ogólnie było sympatycznie, rodzice starają się pomóc (wiem!) i wiem też, że choćbyśmy się zapierali rękami i nogami to i tak dołożą się do wesela bo inaczej sobie tego nie wyobrażają...w końcu młodsza córka wychodzi za mąż... :D :D

Offline justys0101
  • Chuck Norris
  • data ślubu: [color=black
U mnie też byli w szoku jak im powiedzieliśmy, że ślub będzie w 2011. Nastawili się na 2010, ale jakoś przełknęli  ;) W sumie to moja cała rodzina myślała (ciocie, wujkowie, kuzyni itd.), że będą tańczyć w tym roku, a tu taki zawód im zrobiliśmy ;)

No cóż poczekają  ;D ;D ;D

A u Ciebie też Martuś jeszcze trochę pogadają i będzie luz... ale jaką pomoc masz w organizacji...  ;) My wszystko wybieramy sami. Też początkowo rodzice coś tam próbowali ustalać, ale ja mam cięty język i robimy po swojemu i tam gdzie my chcemy. Najwyżej będzie na nas ;) Choć oczywiście ze zdaniem rodziców się liczę, jednak ostateczne zdanie należy do nas :)

Offline JolaM85

• maniak
  • Dobrze,że mamy w sobie tyle siły...
  • data ślubu: 14.02.2015r
hi hi no niezle niezle ciekawa jestem reacji u nas  ;D

Offline kacha8609

• Chuck Norris
hihihih no nie źle ale u mnie też była taka reakcja dopiero w 2011 roku  :mdleje: :mdleje: no ale już się oswoili i czekają cierpliwie  ;D ;D ;D

Offline aagatkaa

• Chuck Norris
Hehehe ale wydarzeń! :D
No u nas było podobnie rok temu. Przyszły teść to aż taki trochę naburmuszony był, że za 1,5 roku dopiero weselicho będzie...
Ale my chcieliśmy, żeby wszystko było perfect! :P

A Twoja rodzinka Martuś, to chyba taka wesoła jest co? ;D

A macie już swoje typy co do fotografa i kamerzysty?
Bo powiem Ci, że po targach ślubnych będzie gorący okres i Ci co lepsi, będą rozdrapani ;)

My wszystko załatwiliśmy w styczniu.
A nasza sala już cała była zajęta pod koniec stycznia i ze względu na jeden termin, który został, zmieniliśmy datę ślubu... :P

Offline agu-s

• Chuck Norris
najważniejsze, że w końcu udało się powiedzieć  ;D
teraz tylko trzeba brać się za całą resztę :P ;D ;D

Offline ada1988

• Chuck Norris
a czy ja mogę jeszcze prosić o przygarnięcie :-)

macie magiczną datę ślubu :) moi rodzice 21.05 przysięgali sobie miłość itd :)

Offline Agulek79

• Chuck Norris
  • Zadymiara forumowa ;)
..marta - widzę że też masz wesołą rodzinkę która zaraz znajduje wyjście z każdej sytuacji!! ;D

Offline ada1988

• Chuck Norris
bardzo mi się podoba wasze pierwsze spotkanie zwykłe proste ale jakie mile :)

a co do zaręczyn coś wspaniałego :) tylko nie wiem mam pytanko planowane czy z zaskoczenia ???

Morgan
  • Gość
bacznie bedziemy sledzic teraz Twoje przygotowania ;)

Offline Aneczq1987
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30.07.2011
To może jeszcze będziesz 10 :)
Rodzice bardzo chcą Waszego ślubu :D

Offline madzia_n

• Chuck Norris
  • data ślubu: 22 sierpnia 2009
Noo to dobrze że wreszcie rodzice poinformowani! :) Ale im się spieszy do oddania córki :P :P :P ;) Dobrze, że się nie dajecie i pamiętacie, że to Wasz dzień! :)

Offline mka

• Chuck Norris

Witam z rana ;D ;D

ada1988 Cieszę się, że jesteś :hello: :hello: :hello:

Zaczynam od odpisywania :D :D

U mnie też byli w szoku jak im powiedzieliśmy, że ślub będzie w 2011

hihihih no nie źle ale u mnie też była taka reakcja dopiero w 2011 roku

No u nas było podobnie rok temu. Przyszły teść to aż taki trochę naburmuszony był, że za 1,5 roku dopiero weselicho będzie...

Już się oswoili (chyba)  :glupek: , mama ciągle tylko pyta czy to nie może być początek czerwca  ::) ....”noo trzymajcie mnie bo jak ściągane pas”  :hahaha: już mi tu w terminie chce mieszać...nie ma bata  :D :D

teraz tylko trzeba brać się za całą resztę :P ;D ;D

Jedna z ciotek i wujek dowiedzieli się wczoraj, to podsumowali, że przez 1,5 roku to jeszcze można się rozejść  :Mdleje_1: :Mdleje_1: ....... no ale wybaczam jej to bo było to na wesoło powiedziane ;) ;)

macie magiczną datę ślubu :) moi rodzice 21.05 przysięgali sobie miłość itd :)

O, no widzisz  :hopsa: ...a moja mama szuka mi tylko nieudanych małżeństw z miesiąca gdzie nie ma literki r  :mdleje: :mdleje: :mdleje: :mdleje: :mdleje: ...szczegół, że sami z ojcem brali ślub w kwietniu  :hopsa: :mdleje: :mdleje: :mdleje:

..marta - widzę że też masz wesołą rodzinkę która zaraz znajduje wyjście z każdej sytuacji!! ;D

A Twoja rodzinka Martuś, to chyba taka wesoła jest co? ;D

No tak ;D są tacy pokręceni :D aczkolwiek mój ojciec uchodzi za typ wojskowy  :twisted: ale w domu jest zupełnie inaczej ;) ;)

bardzo mi się podoba wasze pierwsze spotkanie zwykłe proste ale jakie mile :)

Cieszę się, że komuś prócz Nas się podobało  :przytul: :przytul:

a co do zaręczyn coś wspaniałego :) tylko nie wiem mam pytanko planowane czy z zaskoczenia ???

Zaręczyny były planowane (wiedziałam, że będą ale nie wiedziałam co powie i jak to zrobi) aczkolwiek moi rodzice myślą, że były dla mnie zaskoczeniem. Po tylu latach w związku, ciężko by było Robertowi coś przede mną ukryć ;D ;D

To może jeszcze będziesz 10 :)
Rodzice bardzo chcą Waszego ślubu :D

My też chcemy ;) :D :D ale chcemy też mieć większą stabilizację w życiu.. więc nie można robić wszystkiego na raz ;)

Dobrze, że się nie dajecie i pamiętacie, że to Wasz dzień! :)

Pamiętając, że to Nasz dzień  ;D .. stanęło na wyborze kamerzysty!! Kochane powiedzcie, ile płacicie za film??? Jak możecie, oczywiście..... ::) ::) ::)

Buziaki  :-* :-* :-*

Offline Agulek79

• Chuck Norris
  • Zadymiara forumowa ;)
Boszz..dopiero pół roku mineło a ja już nie pamiętam ::)...Sprawdzę jak wróce do domu i tobie napiszę ;D. W kazdym razie my braliśmy kamerzystę z "Wyli"...

Offline ada1988

• Chuck Norris
no Bydgoski kamerzysta top za bardzo Ci nie pomoże no ale ja płaciłam 1000 złotych :)

zaręczyny planowane ale jakie wspaniałe :) gratulację za pomysłowość dla Twojego PM :)

Offline madzia_n

• Chuck Norris
  • data ślubu: 22 sierpnia 2009
Ja też nie pamiętam ::) I nie sprawdzę bo wszystko w PL ;) Wyyybasz  :Daje_kwiatka:

Offline paooolka

• Niufomaniaczka
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 05.09.2009
my placilismy 1600 chyba
Il corpo è solo uno strumento. Il corpo senza lo spirito non ha nessun valore.

całkiem nowa JA

Offline aagatkaa

• Chuck Norris
My w DziedzicFilm - 2500zł ale wiemy, że płacimy za super jakość ;)
Miłego dzionka Martuś :-*

Offline mka

• Chuck Norris

Dziękuje dziewczyny za odzew  :Daje_kwiatka: :Daje_kwiatka: ale nie ukrywam, że najbardziej interesują mnie ceny na 2010 i 2011 rok...wiadomo  ::) ::) ::)

aagatkaa A mogłabyś napisać co "wchodzi" u Was w cenę? :D Może być na forum, może być na prv-jak wolisz ;) ;)

Offline Anjuszka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 30.07.2011
Lepiej na forum, to ja się poinformuję przy okazji ;p

Offline justys0101
  • Chuck Norris
I ja również chętnie się dowiem ;D

U nas ceny różne... z tego co zdążyłam się zorientować wahają się mniej więcej od 1500 nawet do 4000 zł (za samego fotografa)...

I muszę powiedzieć, że zdjęcia fotografa za 3000-4000 zł jak dla mnie niczym się nie różniły od zdjęć za 1500-2000 zł... Dosłownie pakiet ilościowo-jakościowy taki sam... Sama więc się zastanawiam dlaczego niektórzy aż tak się cenią. Ja chciałabym fotografa "zamknąć" w cenie 2000 zł. Zobaczymy czy się uda, bo właśnie rozpoczynam poszukiwania...  ;D

Offline mka

• Chuck Norris

justys0101 Złotko, my na razie o kamerzyście piszemy  ::) ::)

Paooolka jeszcze raz dzięki  :Daje_kwiatka: później kolejny raz spróbuję wejść na ich stronę ;)

Co do filmowania to rozpiętość cenowa jest naprawdę duża, mamy swojego faworyta (jak we wszystkim) a cena jest uważam przystępna ;D No ale jak zawsze trzeba sprawdzić jak to u innych z jakością i cenowo wygląda  ;D

Offline ada1988

• Chuck Norris
pewnie dlatego jest taka rozpiętość cenowa bo jeden jest bardziej popularny i taki wie że młodzi często przychodzą najpierw do niego (czy to kamerzysta, zespół, fotograf) i cenę może podbijać bo i tak mu zapłacą i tak zapłacą

Offline justys0101
  • Chuck Norris

justys0101 Złotko, my na razie o kamerzyście piszemy  ::) ::)

Aaaaa....  :glupek: Ale i tak podtrzymuje swoje zdanie, pewnie z kamerzystami jest tak samo  ;)