Autor Wątek: Just the two of us building castles in the sky. Just the two of us-You and I ;)  (Przeczytany 243222 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline kaarolinka

• ciekawska
  • uzależniony
zjadłaś już ;D to dawaj relacje :tupot: :tupot:

Offline mka

• Every second is a lifetime and every minute more brings you closer to God and you see nothing but the red lights you let your body burn like never before. And it feels better than love. Yeah it feels better than love...
  • Chuck Norris
  • We are connected that is how I feel...e-zadymiary
  • data ślubu: :Serduszka: AF :Serduszka:

Ale mam nadrabiania  ;D wczoraj już nie zdążyłam napisać nic przez naukę ,a i tak koło mamy przełożone na jutro  :mdleje:

Słuchajcie, byliśmy wczoraj w 3 lokalach ;D ;D

Pierwszy i najbardziej rozczarowujący to Royal  :|| Może lokal nie rozczarował bo naprawdę łady.. ale Pani z którą rozmawialiśmy...byłam w szoku, że to ja mam się o wszystko pytać, bo Pani...sama z siebie nie powiedziała NIC  :szczeka: Zero zainteresowania klientem, zero zachęcania, była tak niemrawa, że aż we mnie się gotowało  :protestuje: (Robero też kręcił głową jak stamtąd wyszliśmy  :nie: ). Wszystko niby do dogadania...nawet nic nie zapisałam będąc tam, bo informacje były takie skąpe  :Kwasny: ...ale już teraz wiadomo czemu mają takie luzy z terminami nawet w 2010...Pani była baaardzo zdziwiona, że my już szukamy sali na 2011  :shock: . Jakaś totalna porażka...aczkolwiek, jak my weszliśmy to właśnie jakaś para płaciła zaliczkę...no ja bym się nie zdecydowała ..takie pobieżne informacje ..może gdybyśmy nie planowali wesela i poprawin tylko uroczysty obiad to by nawet pasowało. Ale tak, ceny też wysokie.. apartament rezerwują w Radissonie dla PM...tak więc lokal bardzo łady, to co dają w menu brzmi pysznie, jednak ten nadaje się tylko na obiad (żadnego zaplecza noclegowego) :roll:

W drodze do Vivatu, wstąpiliśmy do Juliana... ;)
Pani powiedziała, że stawiają na jedzenie  ::) Brzmiao dobrze  :Obiad: Tak więc 145 zł/os. ale do 2011 żadnej gwarancji ceny. Tak stawiają na jedzenie, że tort ,ciasta, owoce byśmy kupowali sami. Sala taka normalna, nic nadzwyczajnego ale też nie tragedia. Mhmm...myślimy...mało w sumie chcą...ale już wiemy czym nadrabiają, pokój 2 osobowy 150 zł...i to po zniżce (z 200..huraaa  :cegly: ). Poprawiny też tanie 60zł/os... no ale dzieci do 2 lat-nic nie płacą, do 5-50%, powyżej 5 lat-100% :bredzisz: Szok!!!!! W Nordzie kręciłam głową, że za dzieci do 12 r. życia 85 zł.. a tu 145zł. Za orkiestrę foto, video też pełna stawka. Tu też Pani bardzo się wzbraniała przed własnym wiejskim stołem (całą rodzina myśliwych, a będziemy gotowe kupować  :bredzisz: ). Ograniczenie czasowe co do wesela!! Max. 10 godzin...  :biala_flaga: Poprawiny od 13-18. Po 24 w wesele może zmniejszyć się liczba kelnerek. Ogólne wrażenia-nie najgorsze..

No i przechodzimy do faworyta :skacza:

Cenowo jest drożej niż w Maszewie...ale jaka piękna sala-Vivat...no jeśli ta sala będzie tak wyglądała  (w sensie, że nie zostanie zniszczona bo to młody lokal) w 2011 to ja chcę ja w ciemno  ;D ;D Duży minus, to zero miejsc noclegowych tylko apartament dla nowożeńców (gratis) ;) Ale my, przyjezdnych będziemy mieli ok. 25 osób o ile wszyscy dojadą bo wiadomo różnie może być. Pani z którą rozmawialiśmy, złota dziewczyna  :brawo_2: :brawo_2: :brawo_2: Ogarnięta, sympatyczna. Poleca gościa który za 9os busa za 200 przejechanych km bierze 250zł..wiec gości może odwozić do jakiegoś pobliskiego hotelu (polecała Etap, bo blisko i już miała gości którzy tam spali-cena noclegu to za 2 os pokój-130zł, za trójkę 140-a wiadomo że części osób będzie u moich rodziców spała, u siostry..). Ceny na 2011- 179 lub199zł w zależności od menu, może też być jeszcze bogatsze. Co do dzieciaczków to Pani powiedziała, że spokojnie można się dogadać bo przecież niektóre dzieci to parę godziny będą  :ok: (u Nas będą dzieci max do 7-8lat). A zasada u nich taka, że do 4 lat-nic od 4-12 połowa ceny- no ale jak pisałam wcześniej Pani mówiła, że jak wiadomo, że któreś dziecko będzie krócej to się na pewno dogadamy. Korkowego nie ma. Ale alkohol też możemy w cenę wliczyć i oni załatwią, soki cappy czasem tymbarki, coca-coal, fanta, napoje są już w cenie od najtańszego menu i bez ograniczeń  :brawo: :brawo: Dekoracja w cenie, w tym m.in. świeże kwiaty na stół, bukiet przed parę młodą  :hopsa: Menu jest ruchome wszystko na paterach, więc obiad do wyboru będzie. Tort w cenie chyba, że wymyślimy jakiś z kosmosu (mieli 1 przypadek, że para musiała dopłacać bo niewiadomo co sobie wymyślili ). Orkiestra, kamerzysta, foto-połowa ceny. Poprawiny 75/65 w zależności: robią porządnego grilla, zupka, ciasto napoje itp. itd- poprawiny bez ograniczeń czasowych  ;D

Vivat- dla mnie wygrywa, drożej niż w Maszewie-ale sala naprawdę przepiękna, na fotkach tego nie widać ale na żywo...super!! No nic muszę Roberta nakręcać...ale on jak to on, musi wszystko policzyć-3majcie kciuki, żeby mi się udało przeforsować, Tzn. Robertowi też ta sala się najbardziej podoba, no ale są też kwestie finansowe-więc liczymy ::) ::) A tej Pani co Nas oprowadzała to spokojnie byśmy powierzyli swoje wesele, takie wrażenie na Nas zrobiła  :brawo_2: :brawo_2: :brawo_2:

Offline agu-s

• Chuck Norris
To super, że Vivat takie dobre wrażenie zrobił ;D ;D brzmi super z tego co mówisz :D
Mają chyba same pozytywne opinie, sprawdzałaś w wątku o Vivacie??

Offline justys0101
  • Chuck Norris
  • data ślubu: [color=black
No to widzę, że już pewne rozeznacie macie i faworyta również :)
Punkt zaczepienia zawsze jest :)

Jedziecie jeszcze gdzieś?

Offline madzia_n

• Chuck Norris
  • data ślubu: 22 sierpnia 2009
Nie ukrywajmy, fakt jak traktuje nas obsługa, jest bardzo istotny przy wyborze sali! A w tej drugiej sali ograniczenia z kolei są nie za bardzo ::) Ale co ja się tu będę wypowiadała, widać że Vivat z tych wszystkich jest salą najlepszą i numer jeden! :) :) :) Gdy czytam Twoją relację z oględzin to tak jakbym czytała swoje odczucia po oględzinach naszej sali :)

Offline mka

• Every second is a lifetime and every minute more brings you closer to God and you see nothing but the red lights you let your body burn like never before. And it feels better than love. Yeah it feels better than love...
  • Chuck Norris

Paooolka, kasia22 witam i zapraszam  :hello:  :hello: :hello: :hello:

kasia22, evcia-e1, AnekPiekarek takie to już nasze pokolenie, że się dużo ludzi przez internet poznaje  ::) :chat:

agu-s Opinie o Vivacie same pozytywne :hopsa: coś Roberto kręci nosem  :twisted: ale dzisiaj przyznał, że z przekory nie chce się ze mną zgodzić  :glupek: żeby nie było, że ja sama znowu zadecydowałam - aaahh te chłopy  :los:
justys0101 No właśnie chyba już nie jedziemy...bo jak R. wspominam czy może chce gdzieś jeszcze to milczy :biala_flaga: Ale prawda taka, że wstępna selekcja była przez internet ;) ;)

madzia_n a gdzie miałaś wesele?? Rozumiem, że też byłaś zachwycona? I wyszło tak jak miało być?  ;)

Ktoś może nam zarzucić, że w Royalu problemem było brak miejsc noclegowych, a w Vivacie już nie jest to problem. Jednak w V. mają chociaż apartament dla młodej pary i w trakcie wesela można normalnie z niego korzystać. A wiadomo, że to zwiększa komfort pary młodej...Gdyby jednak pani z Royala była równie przekonywująca jak Pani z Vivatu to byśmy mogli się zastanawiać. Niestety Pani z Royala wesela bym nie powierzyła, może i ma doświadczenie ale do Nas nie „przemówiła” ::) ::) ::)

Foreścik wczoraj nie pobzykał  :Mdleje_1: :Mdleje_1: suczka miała jakoś źle dni wyliczone i skora do amorów nie była-tylko warczała  :bicz: ...nawet pod krzaczek nie pozwalała się Forestowi wysikać-taka dominująca  :biczowanie: ...a Forest wiadomo jak to facet w takiej sytuacji- chciało mu się, więc robił wszystko  :blagam: :blagam: żeby suczki nie zdenerwować...no ale mu nie dała ::) :hahaha: No i dzieci  :dzidzia: na razie z tego nie będzie ;D ;D

Dzisiaj świętowaliśmy wczorajsze urodzinki   :urodziny: mojej mamy. Było 100 lat, prezenty, kwiaty i tort-bezowy z .... (no nie będę reklamować- ale dziewczyny z Bydgoszczy powinny wiedzieć o kogo chodzi) pyszny był  :brewki: :brewki: jeszcze lubię z tej firmy kajmakowy i ciasteczkowy (czy tam pralinowy -nie pamięta jak się zwie)  :drapanie:

Choinki dla każdego dzisiaj nutato (tata- od „nooooo tato..noooo”) przywiózł  :hopsa: :hopsa: Chrześniak już ubrał swoją, my ubieramy jutro ;D Wkleję fotki :Fotograf:

Koło napisane, poszło normalnie czyli dobrze (tak myślę). Więc z uczelnią do 16-17 stycznia mam koniec  :skacza:

Lecę ponadrabiać do Was  :-* :-* :-*

Offline justys0101
  • Chuck Norris
Czyli sala już wstępnie wybrana... :)
To teraz będzie kolejne planowanie, zespół, fotograf itd.  :)
W sumie to już się cieszę, że mamy to za sobą, niewatpliwie każdy wybor to ciężka praca :)
Powodzenia życzę ;)

Ja swojej choinki też jeszcze nie ubrałam, planuję jutro, ale zobaczymy co z tego wyjdzie ;)

Zostawiam  :-* :-* :-*

Offline madzia_n

• Chuck Norris
Mieliśmy wesele w Domu przyjęć Europejskim w Żorach :)
Fajnie, że choinka już jest! My też ubraliśmy już swoją :)

Offline Mysikróliczek

• Chuck Norris
Co do sal to nic nie pomogę niestety .. ale buziaki zostawię  ;D

:-* :-* :-*

Offline agu-s

• Chuck Norris
U mnie z tego nooooo tato nooooo.... jest tatono ;D ;D

Najlepsze zyczenia dla mamy :D ;)

miłego ;D

Offline kacha8609

• Chuck Norris
  • data ślubu: 18.06.2011r.
My też już mamy choinkę ubraną w końcu święta za pasem  ;) Czyli co jedziecie zadatek wpłacić ? Czy jeszcze będziecie coś oglądać ??

Offline Mysikróliczek

• Chuck Norris

Najlepsze zyczenia dla mamy :D ;)

miłego ;D

Hm a mi wychodzi notano  :los:

Offline mka

• Chuck Norris

Hm a mi wychodzi notano  :los:

To widzę, że nie tylko w mojej rodzinie taki zwyczaj :hahahaha: :hahahaha: :hahahaha:

Czyli sala już wstępnie wybrana... :)
Czyli co jedziecie zadatek wpłacić ? Czy jeszcze będziecie coś oglądać ??

Robert nie chce jeszcze zająć oficjalnego stanowiska...ale chyba robi to specjalnie, żeby mnie w niepewności potrzymać  :brewki: :brewki: :brewki:
agu-s Dzięki- przekaże mamie  :chinczyk: ;D Aczkolwiek ona się zapiera że urodzin już nie obchodzi  :glupek:

madzia_n dopiero po wysłaniu wiadomości zobaczyłam, że my z różnych okolic  ::) ::)

Dzisiaj jadę jeszcze na jakieś brakujące zakupy, no ale najpierw kosmetyczka i paznokcie  :hopsa:

A w środę czeka nas wyjazd po teściową. W jeden dzień w tą i z powrotem. Niestety Robert nie dostanie wolnego (bo już ma urlop między świętami) i trzeba będzie jechać po 16  :cegly: ...no nic, kawa z czekoladą  :kawa: na orlenie (a muszę zaznaczyć, ze ja kawy nie piję  :D ) i jedziemy  :auto:

Offline justys0101
  • Chuck Norris
Dziś na Twoim suwaczku - równiutko rok i 5 miesięcy ;)

Za nim się obejrzysz jak zostanie rok  ;D

Offline agu-s

• Chuck Norris
u mnie to tatono to już od dzieciństwa ;D ;D

miłego relaksu u kosmetyczki ;D

Offline Agulek79

• Boże dopomóz mi być takim człowiekiem, za jakiego uważa mnie mój pies.
  • Chuck Norris
  • Zadymiara forumowa ;)
  • data ślubu: 27.06.2009
..to fajnie, że wstępnie macie salę!! ;D
..w ogóle same dobre wieści - w sam raz przed świętami!! ;D

..miłego pobytu u kosmetyczki!! ;D

Morgan
  • Gość
oj milego pobytu u kosmetyczki kochana :D

Offline madzia_n

• Chuck Norris
Ja również życzę miłego pobytu u kosmetyczki! :)

Offline kacha8609

• Chuck Norris
  • data ślubu: 18.06.2011r.
O faktycznie u Ciebie równiutko rok i 5 miesięcy  ;D ;D

Offline mka

• Chuck Norris

justys0101, kacha8609 A no rok i 5 miesięcy   :skacza:

Już jestem w domq i dzisiaj już tylko wypoczywam  :los:
Wiem, że lubicie fotki więc wklejam pazurki- są fioletowe, ale oczywiście aparat przekłamał kolorek ;) ;)

Dzisiaj serialowy wieczorek, więc lecę kolacyjkę szybko zrobić ::)

Buziaki wieczorne :-* :-* :-*

Offline Izabela82

• zapaleniec
  • data ślubu: 03.07.2010
Bardzo ładne paznokietki i kolorek na topie :)

Offline justys0101
  • Chuck Norris
Ja wolę delikatniejsze kolory na paznokaciach ;) Zawsze sobie myślę, że intensywne kolory później nie do wszystkich ubrań i dodatków mi pasują ;)
Ale jesli chodzi o Twoją dłoń paznokcie prezentują się super :)

Offline mka

• Chuck Norris

Ja też takich nie robię, ale święta, Sylwester ::) ::)...później wkleję jakie mam normalnie zrobione zdobienia (nie od święta)  :D

Zasiedziałam się na all  :Mdleje_1: :Mdleje_1: i nie ponadrabiałam Waszych wątków  :-[
Zabieram się do pracy  ;) ;)

Offline czigra

• Chuck Norris
  • Ewa i Maciek
  • data ślubu: [i
 :szczeka: jakie Ty masz dziołszka paznokcie!!! sexi :brewki: Ja wciąż sie zastanawiam czy zrobić sobie tipsy czy nie, nigdy jeszcze nia miałam, wszyscy mnie straszą, ze zniszczę sobie płytkę paznokcia, a wiec mecze sie ze szpetnym paznokciami, z których lakier odpryskuje po 2dniach :nerwus:

Pozdrawiam :-* :-*

Offline Agulek79

• Boże dopomóz mi być takim człowiekiem, za jakiego uważa mnie mój pies.
  • Chuck Norris
  • Zadymiara forumowa ;)
  • data ślubu: 27.06.2009
..jakie "wyjściowe" pazurki!! nio, nio!! fajne!!

Offline justys0101
  • Chuck Norris
Ja wciąż sie zastanawiam czy zrobić sobie tipsy czy nie, nigdy jeszcze nia miałam, wszyscy mnie straszą, ze zniszczę sobie płytkę paznokcia

Ja dość długi czas nosiłam tipsy (z przerwami oczywiście) i nigdy po ściągnięciu nie miałam zniszczonej płytki
Myślę, że to, czy paznokieć się zniszczy czy nie zależy od tego jak tipsy są położone, a przede wszystkim od kondycji paznokcia.
Ja nigdy nie narzekałam :) Teraz już mi się tipsy znudziły, jakoś szał mi minął, ale gdtby była jakaś fajna okazja to pewnie znów bym sobie zafundowała ;)

Offline werka23

• Chuck Norris
  • Dwa serca przez miłość połączone stały się jednym
  • data ślubu: 14.02.2009 15.05.2010 :i_love_you:
wow.... pazurki super!!!!! naprawdę extra!!!! a ja swoje tipsy zgryzłam  ::)

a dla [ieska super prezent przed swietami  :P :P :P :P :P

Offline Mysikróliczek

• Chuck Norris
Wow, ale pazurki! :) Chociaż ja bym się na taki wzorek i kolorek nie odważyła :)

Offline agu-s

• Chuck Norris
woow.... szałowe paznokcie!!! ;D

Offline aagatkaa

• Chuck Norris
mka o maj gad! ile stron już! a ja dopiero teraz Cię odkryłam???!! :o  :glupek:
Pozwól, że jeszcze dołączę!? :)
I obiecuję, że wszystko nadrobię!!
Ja może dzisiaj też założę to obiecane odliczanko! ;)
Pozdrawiam serdecznie! :-*