Autor Wątek: Just the two of us building castles in the sky. Just the two of us-You and I ;)  (Przeczytany 243782 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline kacha8609

• Chuck Norris
  • data ślubu: 18.06.2011r.
Marta lista pytań bardzo fajna powiem szczerze że ja nic takiego nie miałam przy sobie i klops bo np. zapomniałam zapytać o przywitaniu młodej pary znaczy właścicielka nam mówiła że możemy wybrać albo rodziców albo kelnerów  ::) oczywiście sprawa jest jasna że będą to rodzice ale nie zapytałam czy trzeba mieć swój chlebek  ??? ??? Czy też będzie już w cenie hmmm  ??? ??? Jak to z tym chlebkiem jest u was ?  :drapanie:

A co do zaręczyn to nawet mnie nie strasz że zemdleję  :o :o heheh ale byłoby hihihihi

Offline justys0101
  • Chuck Norris
  • data ślubu: [color=black
Ja mam chleb w cenie, myślę, że wszędzie tak jest.
Wita nas właścicielka restauracji, oczywiście obok będą również rodzice.

kacha - widzę, że zyjesz zaręczynami ;) Będzie dobrze ;) Ja zaręczyny mam w tym samym dniu, więc pomyśl, że inni też to muszą przeżyć :)

Offline Anjuszka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 30.07.2011
mka te same informacje otrzymałam od Pani na e-maila, jak dla mnie to niestety trochę za drogo...

a co do royalla, niestety słyszałam od znajomej niezbyt pozytywną opinię, ale jak coś wiesz innego, to podziel się, może i ja wtedy wezmę ten lokal pod uwagę..

Offline agu-s

• Chuck Norris
dopiero teraz wyświetliło mi się zdjęcie pierścionka... śliczny jest!!! :D

Co do Norda- cena jest uzależniona dokładnie od menu. My wysłaliśmy naszą propozycję menu i następnego dnia mieliśmy wycenę. Dekoracji mają kilka kolorów + różowy- moja dekoracja z kurtyną świetlną;D
Ceny nie są złe jak na 2011... niestety co roku będzie drożej ::)
Ja Norda z czystym sumieniem mogę polecić ;D

Offline mka

• Every second is a lifetime and every minute more brings you closer to God and you see nothing but the red lights you let your body burn like never before. And it feels better than love. Yeah it feels better than love...
  • Chuck Norris
  • We are connected that is how I feel...e-zadymiary
  • data ślubu: :Serduszka: AF :Serduszka:

Witam, w ten kolejny mroźny dzień  :balwan:
Ale się rozkręciłyście beze mnie  ;D ;D Już opisuję...trochę nie w kolejności  :-[ ::)

W lokalach, które nam się podobają ceny są od ok. 160zł/os. i w górę.
a co jest w cenie?

W cenie, prócz jedzonka jest  podstawowa wersja dekoracji sali, tort i chlebek. My sami zapewniamy napoje, alkohol ,szampana, owoce, ciasto. Oczywiście wszystko jest do uzgodnienia ;) ;) ;)

kacha8609, justys0101 Zobaczycie, że takie oficjalne zaręczyny będziecie baardzo miło wspominać  :hopsa: Ja stresa miałam dopiero jak juz prezenty były rozdane i jak część rodziny chciała iść do kościoła, a część nie - oczekiwania zaczęły ciągnąc się w nieskończoność, a nie mogłam tego okazać bo przecież rodzice myśleli, że to niespodzianka dla mnie będzie :brewki: :brewki:

wszystko zalezy od lokalu my placilismy 250zl za osobe w 2008 :)

Morgan Ale za wesele i poprawiny razem? Czy to samo wesele Was tyle wyniosło? No i pytanie co było w cenie... :drapanie: :brewki:

mka te same informacje otrzymałam od Pani na e-maila, jak dla mnie to niestety trochę za drogo...
a co do royalla, niestety słyszałam od znajomej niezbyt pozytywną opinię, ale jak coś wiesz innego, to podziel się, może i ja wtedy wezmę ten lokal pod uwagę..

No ja uważam, że należy zapoznać się z innymi ofertami i przeanalizować. Tutaj + jest to, że dekoracja sali jest już wliczona (wiadomo, że podstawowa ale jest, dodatki zawsze można dobrać). No a branie firmy z zewnątrz też kosztuje ::)

Nie ma co, trzeba porównać, zaproponować swoją wersję menu i zobaczyć ile wyjdzie  ::) ::)

Co do Royala to ja praktycznie żadnych opinii nie słyszałam, ale patrząc na zdjęcia to salę maja baardzo ładną. Pod względem menu najbardziej odpowiada nam Astoria ;) ;)

Dzisiaj Maszewo city, a tam dwa lokale i do Goleniowa jeszcze podjedziemy. Nie damy rady za to dzisiaj Astorii zwiedzić, bo jak po pracy mamy jechać do Maszewa to nam zejdzie, a tam właściciel ma dzisiaj czas dla nas koło 19  :hahahaha: :hahahaha: :hahahaha:

Więc znowu późno wieczorkiem opiszę swoje wrażenia :mdleje: :mdleje: :mdleje:

Miłego dzionka  :Daje_kwiatka: :Daje_kwiatka:

Offline agu-s

• Chuck Norris
W Astorii są osobne sale do jedzenia i tańczenia?? Tam Paula z kolei była na weselu i coś tam jej się nie podobało. Chyba było gorąco i wódka była ciepła i tak ogólnie nie bardzo.
No i osobne sale ponoć się nie sprawdzają- siedzący goście nie widzą bawiących się. A wiadomo, że jak się widzi innych jak balują to aż samemu chce się ruszyć :)

Offline kacha8609

• Chuck Norris
U mnie wystrój sali jest w cenie kolor taki jaki będę chciała +żywe kwiaty także jakie mi się będą podobały więc wystrój sali mam z głowy, pozostaje tylko kościół  ::) ale mam nadzieję że dogadamy się z parami które mają przed nami i po nas ślub i wszystko gładko pójdzie  ;D

Offline justys0101
  • Chuck Norris
No i osobne sale ponoć się nie sprawdzają- siedzący goście nie widzą bawiących się. A wiadomo, że jak się widzi innych jak balują to aż samemu chce się ruszyć :)

W 100% popieram.
Byłam na weselu, gdzie sale były podzielone i moim zdaniem w zupełności się to nie sprawdza.
Nie widać gości jak się bawią, nie widać zespołu (fakt, niby ma się go słuchać a nie oglądać, ale to nie zmienia sprawy ;))
No i np. starsze osoby, które nie tańczą, tak naprawdę się nudzą, bo ileż można rozmawiać, często wolą popatrzeć jak inni się bawią, a w tej sytuacji pozbawionej sa takiej możliwości. Chcąc zobaczyć np. konkursy muszą przechodzić do innej sali, co nie zawsze jest w ich sytuacji możliwe  :-\

Offline mka

• Every second is a lifetime and every minute more brings you closer to God and you see nothing but the red lights you let your body burn like never before. And it feels better than love. Yeah it feels better than love...
  • Chuck Norris

Oczywiście zgadzam się z Wami i biorę to pod uwagę ale salę jednak pojedziemy zobaczyć-przecież nie zaszkodzi ;D ;D   
agu-s Klimę podobno już mają, a o to gdzie chłodzą wódkę na pewno zapytam ::) ;D

Offline agu-s

• Chuck Norris
no klima to podstawa ;D
może wtedy akurat im się chłodziarka zepsuła ;) ale nie zmienia to faktu, ze była ciepła  ;)

Offline Anjuszka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 30.07.2011
Moja znajoma miała wesele w astorii w wakacje i była bardzo zadowolona, pomimo dwóch sal. Tylko trochę narzekała na kelnerów, którzy mieli lekko olewawcze podejście, ale po krótkiej wymianie zdań ze świadkiem, wzięli się do roboty :)

Offline galaretka

• uzależniony
  • data ślubu: były już dwa :hopsa:
Mhm no nie wiem.. dziadkowie byli ost. na weselu u kuzynki i dla nich to bylo dobijajace z taka glosna muzyka w miejscu, gdzie siedzieli. efekt byl taki, ze nie mogli z nikim rozmawiac, bo sami siebie nie slyszeli, wiec nie wiem, czy to dak konca super jest, jak siedza starsze osoby na tej samej sali. tak mi sie tylko skojarzylo.

mka pytaj tez, czy w cenie sa ciasta i owoce, bo ze napoje i alkohol nie, to juz wiesz :). u mnie np. ciacha i owoce nie sa, ale za to kawa, woda i herbata  ::) bez ograniczen.
a i pytaj tez o dodatkowe elementy np. fontanna czekoladowa, stol staropolski, fajerwerk itp. zalezy co tam chcecie, a nawet jak nie wiecei, co chcecie, to pytajcie, co maja  ;).
Kochajmy się !! ;D

"As im rządzi, fanki kadzą, kogo zechcą tego zgładzą."
Czemuż to, o Asie, o wyjątkowej klasie, w rymu niepozorności widzisz brak miłości.

Offline mka

• Chuck Norris

Aaaaa dziewczyny powiem Wam coś :skacza:

Offline andzelika

• Małżeństwo jest zgodne, kiedy żona panuje nad mężem, a mąż nad sobą.
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 19.09.09
co co  ??? :tupot: :tupot:
[/url]
[/url]

Offline galaretka

• uzależniony
  • data ślubu: były już dwa :hopsa:
zarezerwowaliscie sale ?? ;D ;D ;)
Kochajmy się !! ;D

"As im rządzi, fanki kadzą, kogo zechcą tego zgładzą."
Czemuż to, o Asie, o wyjątkowej klasie, w rymu niepozorności widzisz brak miłości.

Offline werka23

• Chuck Norris
  • Dwa serca przez miłość połączone stały się jednym
  • data ślubu: 14.02.2009 15.05.2010 :i_love_you:
hej majóweczko  ;) no przyszło roczna ale majówka  ;D ;D

można dołączyć?

Offline mka

• Chuck Norris

werka23 Zapraszam  :hello: ...a no majówka :hopsa:

Aaaalbo Wam nie powiem..... :glupek: :glupek:

Powiem, powiem, jak się z robotą ogarnę bo coś przesadzam z tym siedzeniem na forum ostatnio :D :D

Offline justys0101
  • Chuck Norris
No to czekamy, oby nie za długo ;)

Offline werka23

• Chuck Norris
[jak się z robotą ogarnę bo coś przesadzam z tym siedzeniem na forum ostatnio :D :D

je też  :P :P :P :P

Offline andzelika

• Małżeństwo jest zgodne, kiedy żona panuje nad mężem, a mąż nad sobą.
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 19.09.09
to czekamy  ;)
[/url]
[/url]

Offline JolaM85

• maniak
  • Dobrze,że mamy w sobie tyle siły...
  • data ślubu: 14.02.2015r
mka ale ty lubisz nas trzymać w niecierpliwości podła kobieto  :p :lol:

Offline kacha8609

• Chuck Norris
Marta co jest  ??? ??? ??? ??? Mów szybko  ;D

Offline mka

• Chuck Norris
Puściłam sobie christmas carols  :balwan: ( z siostrzeńcem jesteśmy na zimowym etapie z ang.) i tak mi się wesoło zrobiło  :skacza:

Byliśmy wczoraj w Maszewie :hopsa: :hopsa: :hopsa:
Oj, oj, się pozachwycałam...gównie ceną 170zł/os (w tym wesele i poprawiny)  :brewki: :brewki: Sala strojna sama w sobie, więc wiele jej nie będzie potrzeba (aczkolwiek kolory sali trochę mi nie leżą  :drapanie: ). Menu średnie, ale można poważnie pomyśleć nad modyfikacją...zrezygnować z tortu i ciast od nich, a dodać coś jeszcze do menu. Pani z którą rozmawialiśmy sympatyczna. Tak więc na maxa pozytywne wrażenia. A cena za noclegi to 40zł..więc szalejemy  :hahahaha: Poprawiny od 11-18, a od rana śniadanko w formie stołu szwedzkiego  :brewki: Mmm co tam jeszcze. A za dzieci do 8 lat też 85 zł ale to jest też suma za wesele i poprawiny. Apartament dla nowożeńców gratis oczywiście. Alkohol swój. Ogólnie Maszewo wymiata- głównie cenowo  :Mdleje_1: A i kościół piękny :Swiety: Szukamy dalej....  ;D (dla tych z Was, które myślały, że już zarezerwowaliśmy salę ::):D :D

Offline werka23

• Chuck Norris
u mnie tez muzyczka świąteczna leci  :cancan: :balwan:

Offline Mysikróliczek

• Chuck Norris
Mnie cena 220zl powala... strasznie dużo. Jak się orientowałam w lokalach na 2009 rok (w Bydgoszczy) to ceny kszałtowały się mniej więcej 140-160 zł, teraz jest 160-180zł na 2010... a na 2011 180-220... Nic tylko interes weselny rozkręcać! :)

Fajnie, że tam macie takie możliwości w tym Maszewie - czyli co, zdecydowaliście się?  :)

A co do świątecznych piosenek... uwielbiam, szczególnie te angielskie :) Zaraz sobie też puszczę, a co!  ;D

Offline kacha8609

• Chuck Norris
U mnie też już świąteczny klimat  ;D ;D no to super że sala wam przypadła do gustu  ;D ;D ;D

Offline agu-s

• Chuck Norris
wow... to super warunki w Maszewie ;D ;D ;D

Offline kinia8900

• forumowicz
  • data ślubu: 24.07.2010
Witam, chętnie będę podczytywać przygotowania. Rzeczywiście jeszcze sporo czasu, ale nawet sie nie obejrzysz jak zleci :D

<a href="https://e-wesele.pl/forum/index.php?topic=20601.msg1233972#msg1233972" target="_blank"> Odliczanie do wielkiego dnia [/url]

Offline mka

• Chuck Norris

kinia8900 Witam,  :hello: :hello:

Nic tylko interes weselny rozkręcać! :)

czyli co, zdecydowaliście się?  :)

uwielbiam, szczególnie te angielskie :)

1.   Okazuje się, że to nie zły biznes. Ale prawda jest taka, że teraz ślubuje wyż demograficzny, więc właściciele lokali wychodzą z założenia, że chętnych znajdą tak czy siak  :-\ A młodzi zamiast na mieszkanie/dom..zbierają na wesele albo biorą kredyty (o zgrozo! Co za państwo) ..bo chcą żeby było tak jak sobie marzyli... ::) ::)
2.   Nie, nie zdecydowaliśmy się, oglądamy dalej, mam jeszcze przed sobą swojego faworyta pod wzgl. wyglądu sali :D :D
3.   Ja też tych ang. Słucham (od lat tych samych)- cudny nastój robią ::) ::)

Dzisiaj miał być Vivat, przełożyliśmy na jutro bo Roberto idzie  z kolegami z pracy na „Wigilię”  :piwo_2:  Tak więc jutro zaraz po pracy jesteśmy umówieni w Royal Pallace (Pani specjalnie dłużej w pracy zostanie), potem też na konkretną godzinę Vivat i jak starczy sił to Astoria. A jak po tych wojażach nic nie wyniknie, to od przyszłego tygodnia zaczynamy zabawę od nowa  :hahahaha: :hahahaha: :hopsa:

Maszewo w miarę mi się podoba, ale docierają do mnie info, że jedzenie jest tam nie za smaczne ..Cóż, jedliśmy tam wczoraj obiad (jeszcze tak incognito) i było ok  :brewki:

Dzisiaj wieczorem czeka mnie nauka na koło (bo w weekend uczelnia) :mdleje: :mdleje: :mdleje: :mdleje: Co mnie podkusiło  :bredzisz: ...żeby w podyplomówkę się jeszcze bawić  :mdleje: :mdleje: :mdleje: ...a no i właśnie sobie przypomniałam  :glupek: , że kolejną ratę za czesne czas zapłacić... ::)

Miłego popołudnia  :-* :-* :-*

Offline madzia_n

• Chuck Norris
  • data ślubu: 22 sierpnia 2009
Ale się u Ciebie dzieje ;D
Wydaje mi się, że tamta cena za restauracje Nord nie jest aż taka wysoka, oczywiście najlepiej dostać dokładniejszą wycenę. Weźmy pod uwagę, że to przecież już na 2011 rok, więc nie jest aż tak drogo!
Jeśli chodzi o osobne sale - ja też jestem na NIE. Raz byłam na takim weselu i to nie było dobre rozwiązanie ::)

Powodzenia w dalszych poszukiwaniach! :)