Autor Wątek: KLUBOKAWIARNIA POD RÓŻAMI NA KLONOWICA  (Przeczytany 21159 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline PIOTRG0707
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 2011
KLUBOKAWIARNIA POD RÓŻAMI NA KLONOWICA
« dnia: 10 Grudnia 2009, 21:57 »
Witam

Czekam na wasze sugestie na temat tego lokalu ,czy ktoś już tam miał wesele??bo niema żadnych opinii ??

Offline PIOTRG0707
  • użytkownik
  • **
Odp: KLUBOKAWIARNIA POD RÓŻAMI NA KLONOWICA
« Odpowiedź #1 dnia: 14 Stycznia 2010, 11:40 »
Bardzo proszę o pomoc na temat tego lokalu:)

Offline PIOTRG0707
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #2 dnia: 15 Marca 2010, 20:40 »
Jakieś opinie?? ;)

Offline ewela985

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 04.09.2010
« Odpowiedź #3 dnia: 7 Kwietnia 2010, 12:58 »
Przyłączam się do pytania - czy ktoś organizował lub bawił się na weselu w Klubokawiarni "Pod Różami" na Klonowica?
Z tego co się orientuję, lokal jest nowy, ale chyba ktoś tam się bawił???
Czekam na Wasze opinie

Offline justysiekmalutki
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 13 sierpnia 2011
Restauracja "Pod Różami" w Szczecinie - opinie
« Odpowiedź #4 dnia: 16 Kwietnia 2010, 08:06 »
Witam,
podobne pytanie zadałam już w wątku: Jakie lokale poelcacie, lecz stwierdziłam, że skoro nie ma jeszcze osobnego watku odnośnie lokalu "Pod Różami" mieszczącego się przy ul.  Klonowica w Szczecinie, to warto go założyć.  Odnośnie lokalu "Pod Różami" nie znalazłam jeszcze żadnej opini.  Prawdopodobnie w internecie nie ma ani jednego komentarza odnośnie tego lokalu.  Wiem tylko tyle, że istnieje on od ubiegłorocznych wakacji, a jego właścicielem jest właściciel Continentalu.  Chcielibyśmy tam zorganizować swoje wesele, wiec proszę o wszelkie informacje na jego temat tych którzy uczestniczyli w uroczystościach tam organizowanych.  Liczę ten post nei pozostanei bez odzewu.  Pozdrawiam narzeczonych :)

Offline kelka_k
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 2010-06-05
Wesele na Klonowica-Szczecin
« Odpowiedź #5 dnia: 16 Kwietnia 2010, 19:34 »
Czy ktoś z forumowiczów uczestniczył już na weselu w tej nowej sali Pod Różami w Szczecinie????????????????????

Offline justysiekmalutki
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #6 dnia: 16 Kwietnia 2010, 22:13 »
Byłam dzisiaj w tym lokalu i moze na zewnątrz to nie powala na kolana ale za to wewnątrz jest rewelacyjnie i w przystępnej cenie.  Ciekawi mnie tylko czy obsługa, jedzenie i wspomnienia również są miłe.

Z tego co się dowiedziałam to właściciel zrobił do tej pory tylko 5 wesele w tym lokalu więc opinii na ten temat jak wida jest jak na lekarstwo.  Lecz czekam na  dalsze informacje.  Może ktoś się znajdzie, kto doradzi czy robi czy nie robic tam wesela :)

Offline ewela985

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #7 dnia: 19 Kwietnia 2010, 11:06 »
Ja bedę tam robiła wesele we wrześniu. Sala rzeczywiście, choć z zewnątrz nie ciekawa, to w środku już bardzo ładna. Przede wszystkim świeżo wyremontowana, czyściutka, elegancka i duża. Ogólnie opinie o organizacji wesel przez tego właściciela są dobre, więc myślę, że będzie ok. Moi znajomi bywali na tej sali na innych zabawach niż wesele - Andrzejki, kaarnawał i ogólnie byli zadowoleni. Zdecydowalismy się na organizację wesela na tej sali po wizycie na niej oraz rozmowie (długiej) z właścicielem. Sala zrobiła na mnie ogromne wrażenie. Jak juz wspomniałam, jest duża, przestrzenna i ładnie udekorowana. Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze.

Offline justysiekmalutki
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #8 dnia: 19 Kwietnia 2010, 16:26 »
Pocieszające jest to, że nie tylko ja planuję tam zrobic wesele :)

Offline ewela985

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #9 dnia: 20 Kwietnia 2010, 10:20 »
A masz już zarezerwowane?
« Ostatnia zmiana: 20 Kwietnia 2010, 10:33 wysłana przez Maja »

Offline Paaulinkaa
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 11.06.2011
« Odpowiedź #10 dnia: 20 Kwietnia 2010, 19:06 »
Witam :) A mógłby ktoś napisać jak tam z cenami? :)

Offline PIOTRG0707
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #11 dnia: 20 Kwietnia 2010, 21:11 »
ceny masz na stronie tego lokalu ja też tam planuje wesele ale dopiero 2011

Offline justysiekmalutki
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #12 dnia: 21 Kwietnia 2010, 07:13 »
Piotr 707 a Ty to chyba jesteś obojnakiem, bo piszesz to samo co ewela 85 nawet słowo w słowo, więc coś tu jest nie tak, jak powinno nie uważasz? (wątek klubokawiarnia pod różami i wątek jakie lokale polecacie)

Offline ewela985

• nowicjusz
  • *
Odp: Wesele na Klonowica-Szczecin
« Odpowiedź #13 dnia: 17 Maja 2010, 12:17 »
Niestety nie uczestniczyłam, ale będę tam miała wesele we wrześniu.

Offline kelka_k
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #14 dnia: 17 Maja 2010, 21:02 »
NO to wyjdzie na to, że ja pierwsza będę przecierać szlaki, dam znać jak było:)

Offline ewela985

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #15 dnia: 18 Maja 2010, 10:04 »
No tak, Twoje wesele już niedługo. Bardzo mnie ciekawi kwestia dekoracji - czy oprócz tego ,że sala jest ślicznie przystrojona materiałami, sercami i światełkami, czy jest jakaś dkoracja stołu. Konkretnie chodzi mi o świeczniki, wazony itp. Czy lokal nimi dysponuje czy trzeba o  nie zadbać na własną rękę.
KELKA_K orientujesz się w tej kwestii?

Z niecierpliwością będę czekała na opinię.

Pozdrawiam

Offline kelka_k
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #16 dnia: 22 Maja 2010, 18:33 »
W przyszłym tyg.  będę uzgadniała wszystko z właścicielem, sama jestem ciekawa, bo nasze niedługie spotkanie odbyło się w listopadzie zeszłego roku, a szczegóły mają być dogadywane tydz.  przed weselem.  Dam znać na pewno jak było ;).  MI zostało już tylko 2 tyg :o

Offline ewela985

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #17 dnia: 24 Maja 2010, 09:16 »
Super, będę czekała z niecierpliwością:)

Offline PIOTRG0707
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #18 dnia: 25 Maja 2010, 18:31 »
A jak jest z dziećmi i orkiestrą  płacimy 100% czy 50% ?

Offline ewela985

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #19 dnia: 26 Maja 2010, 09:57 »
Ani 100% ani 50%. Za orkiestrę/kamerzystę/ fotografa placi się kwote pomniejszoną o alkohol (ok. 130 zł), za dzieci do lat 4 nie płacimy, natomiast nie wiem jak to jest z niepełnoletnią młodzieżą - chyba tak jak za orkiestrę/ kamerzystę itp.

Offline kelka_k
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #20 dnia: 9 Czerwca 2010, 17:06 »
Wesele było super:) Jedzenie bardzo dobre podawane wg uzgodnionego harmonogramu (ciepłe posiłki, tort-też b.  pyszny) masa przystawek, piękny wystrój sali-gościom się niesamowicie podobało.  Były świeczniki na stołach i również małe wazoniki, ale moje kwiaty weselne ustawiono na specjalnej rampie tak ładnie schodkami-mają tam coś takiego.  Kelnerki b.  miłe.  Miałam tam też poprawiny, ściągnęli białe pokrowce i super też wyglądało.

Jedyny minus i to bardzo przeszkadzający to to, że 05-06-2010 było bardzo gorąco OK.  26 st.  C. , a oni nie mają klimatyzacji tylko wentylację, która słabo chodziła, włączyli później wiatraki, ale i tak po wszystkich pot spływał, no i mi przeszkadzało też to,że przed lokalem ustawili tzw.  ogródek piwny-ławki i parasole, więc masa gości siedziała na zewnątrz i ciężko ich było momentami ściągnąć na parkiet.  Ale już później orkiestra zrobiła swoje, ja z mężem bawiliśmy się superowoooooooooo-wszyscy goście też b.  zadowoleni-nie grymasili.

Gdyby były jeszcze jakieś pyt.  chętnie odp.  pozdrawiam szczęśliwa MĘŻATKA ;)

Offline PIOTRG0707
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #21 dnia: 9 Czerwca 2010, 17:22 »
Ja mam dwa pytania odnośnie menu czy zmieniałaś coś bo my chcemy pare rzeczy zmienić a nie wiemy czy jest możliwość i jak płaciliście za dzieci i mlodzież do 18 lat oraz orkiestre i kamerzyste?dużo szczęścia na nowej drodze życia:)

Offline kelka_k
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #22 dnia: 10 Czerwca 2010, 09:06 »
Dzieci do lat 4 za darmo, ale też należy podać ich liczbę bo krzesełka dla nich będą, za dzieci do właściwie 16 lat bez alkoholu (czyli 135 zł-przy tej tańszej opcji).  Jeśli chodzi o menu to spokojnie można coś zmienić, właścicielka sama zaproponowała pewne zmiany i było ok.  Można też swoje przekąski  czy ciasta dodać, tylko spisać oświadczenie dla kelnerów co ile czego, aby wiedzieli, że to wasze.  Ja miałam na poprawinach swoje ciasta i dodatkowo węgorze.  Kamerzysty nie mieliśmy profesjonalnego, rodzinka kamerowała :) a jeśli chodzi o orkiestrę to mieliśmy super duet dwóch młodych chłopaków grających i śpiewających na żywo z akordeonem itp.  Płaciliśmy 2000 zł za wesele i 100 zł od godz.  na poprawinach, naprawdę super chłopaki z Gryfina-polecam, jakby ktoś był zainteresowany to ich kontakt póki co tylko na allegro-zespół się nazywa INTRO z Gryfina:) Pozdrawiam

Offline kelka_k
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #23 dnia: 10 Czerwca 2010, 09:45 »
 ;)AAAAAAAAAAAAAA rychło w czas:) Za orkiestrę, kamerzystę itp.  sami ustalamy ile płacimy, tzn.  jeśli chcecie aby mieli oni alkohol to płacicie jak za dorosłych, jeśli nie to płacicie jak za dzieci czyli bez alkoholu, my płaciliśmy 135 zł czyli minus alkohol, ale oczywiście wódkę weselną i tak dostali, tylko,że już na poprawinach(na poprawiny trzeba mieć już swój alkohol, my mieliśmy z naklejkami Para Młoda).  Oczywiście lepiej, aby orkiestra nie piła no bo w końcu są w pracy, bywałam już na weselach, gdzie orkiestra dała w palnik i na oczepinach różnie z nimi bywało.  :)

Offline ewela985

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #24 dnia: 10 Czerwca 2010, 09:50 »
kelka_k - czekałam z niecierpliwością na Twoją wypowiedź:). Czyli tak - na stołach były świeczniki i wazoniki, nie muszę ich organizować we własnym zakresie?
Dobrze zrozumiałam- na weselu były pokrowce na krzesła a na poprawiny zostały już zdjęte?
Na poprawiny można bez problemu wnieść własny alkohol, ciasta i jakieś przekąski?
Powiedz mi jeszcze czy stoły stały po lewej czy po prawej stronie sali? Mieliście za sobą tą piękną kurtynę świetlną?
Do której towarzystwo balowało??
pozdrawiam.

Offline paulina2314
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 06.08.2011
« Odpowiedź #25 dnia: 10 Czerwca 2010, 20:17 »
kelka_k ja mam jeszcze pytanie co do menu czy jeżeli nie robię poprawin w lokalu czy to co zostanie z jedzenia można zabrać? czy dokupowałaś swoje napoje gazowane bo z tego co widziałam są same soki i woda?dużo potraw dodawałaś dodatkowo czy w zupełności starcza to co oferują w menu ja mam wesele na ok 100 os.

Offline kelka_k
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #26 dnia: 11 Czerwca 2010, 10:09 »
Szczerze powiem, że nie wiem jak to z tym jedzeniem, mi to co zostało po poprawinach panie spakowały w specjalne pojemniki, goście mogli brać, myślę że po weselu też będziesz mógł w końcu za to płacisz, kwestia dogadania z właścicielami.  Jedzenia  było MASĘ naprawdę stoły się uginały i wierz mi tego nie da się zjeść wszystkiego, na samym weselu nic nie dodawałam do menu tylko na poprawinach,  wszystko było smaczne, sama żałuję,że tak mało spróbowałam.  A co do napojów to faktycznie jakaś Cola by się przydała, bo były same napoje jabłkowy, pomarańczowy i grejpfrutowy no i woda-te napoje takie sobie wiadomo z niższej półki, ale wódka się lała więc nikt nie wybrzydzał.  Pozdrawiam  :)

Offline jeannette
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #27 dnia: 22 Sierpnia 2011, 09:51 »
Witam,
proszę o nowe informacje na temat tego lokalu.  Chciałabym tam urządzić swoje wesele w przyszłym roku, sala jest naprawdę ładna i jestem prawie zdecydowana tylko dość mało opinii jest.  Czy może ktoś miał tam jeszcze swoje wesele??

Offline truelove
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 27.07.2013
« Odpowiedź #28 dnia: 29 Czerwca 2012, 14:20 »
Hej. Podbijam wątek :) czy ktoś z Was miał tam wesele? jak się przedstawia ten lokal, bo ofertę mają ciekawą :) czy jedzenia jest dużo? I jak przebiegła impreza?:) Pozdrawiam

Offline kinguska892
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 03.08.2013
« Odpowiedź #29 dnia: 29 Czerwca 2012, 22:37 »
WITAM WSZYSTKICH.  TAKŻE MAM PYTANIE CO DO TEGO LOKALU????MAMY TAM ZAREZERWOWANA SALE ALE NIE JESTEŚMY DO KOŃCA PRZEKONANI.  PROSZĘ O ODPOWIEDZ:)