Autor Wątek: Alkohol  (Przeczytany 23012 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline pzak

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 28.08.2010r
Odp: Alkohol
« Odpowiedź #30 dnia: 30 Grudnia 2009, 12:11 »
Dobra cena, niezła wódka.

Offline Nemezis

• maniak
  • data ślubu: 3 lipca 2010
« Odpowiedź #31 dnia: 30 Grudnia 2009, 23:48 »
Krótko i konkretnie ;) Dzięki.
Zastanawiam się jeszcze, ile butelek szampana kupić na powitanie gości. Na 80 osób. Jak myślicie?

Offline michasia

• forumowicz
  • data ślubu: 30.05.2009
« Odpowiedź #32 dnia: 31 Grudnia 2009, 11:04 »
ja mysle, że na 80 osób z 5 butelek. my na 45 osób mieliśmy 3 butelki i jeszcze zostało.

Offline Nemezis

• maniak
« Odpowiedź #33 dnia: 31 Grudnia 2009, 11:38 »
A ja myślałam, że będę potrzebowała kilkanaście butelek ;) Policzyłam, że jeśli lampka szampana ma 100 ml, to jedna standardowa butelka 0,75 l starczyłaby na 7,5 osoby a więc na na 80 osób potrzeba by 11 butelek i to zakładając, że nic się nie rozleje... Ale rzeczywiście wydawało mi się to trochę dużo :)

Offline pzak

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #34 dnia: 31 Grudnia 2009, 14:56 »
ja mysle, że na 80 osób z 5 butelek. my na 45 osób mieliśmy 3 butelki i jeszcze zostało.

Może takie 1,5 litrowe :P

A ja myślałam, że będę potrzebowała kilkanaście butelek ;) Policzyłam, że jeśli lampka szampana ma 100 ml, to jedna standardowa butelka 0,75 l starczyłaby na 7,5 osoby a więc na na 80 osób potrzeba by 11 butelek i to zakładając, że nic się nie rozleje... Ale rzeczywiście wydawało mi się to trochę dużo :)

Ja liczę tak samo (no, może 150ml, a nie 100ml :P), ale można odjąć od tego dzieci, które nie będą pić.

Offline michasia

• forumowicz
  • data ślubu: 30.05.2009
« Odpowiedź #35 dnia: 1 Stycznia 2010, 12:37 »

przesyłam zdjęcie naszych kieliszków do szampana. Jest kilka "czystych" wiec widać, że 3 butelki starczyły na 45-47 takich kieliszków, i butelki wcale nie były 1,5 l.
a najlepiej zapytać kogoś z restauracji ile trzeba przywieść.

Offline Nemezis

• maniak
« Odpowiedź #36 dnia: 2 Stycznia 2010, 22:39 »
Wydaje mi się, że 150 czy nawet 100 ml szampana to za dużo na pierwszy toast, który w końcu ma trwać nie dłużej niż kilka minut a niektórzy alkohol piją bardzo wolno (np. ja ;)). Ostatecznie kupiliśmy 10 butelek (0,75 l) półwytrawnego szampana, (bo po odliczeniu dzieci będzie u nas ok. 70 osób pijących), do tego 60 butelek wódki (Smirnoff) i 40 butelek wina. Mam nadzieję, że to wystarczy :)

Offline nicicerata

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: maj 2010
« Odpowiedź #37 dnia: 3 Stycznia 2010, 17:08 »
a o myslicie o wodce wyborowej?

Offline pzak

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #38 dnia: 4 Stycznia 2010, 05:10 »
Wydaje mi się, że 150 czy nawet 100 ml szampana to za dużo na pierwszy toast, który w końcu ma trwać nie dłużej niż kilka minut a niektórzy alkohol piją bardzo wolno (np. ja ;)).

Hmm... To może ja za dużo piję? :D:D:D

Offline Nemezis

• maniak
« Odpowiedź #39 dnia: 4 Stycznia 2010, 16:30 »
Pewnie pijesz dużo, ale za to często ;D

Offline Pablo and Lena
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: sierpień 2010
« Odpowiedź #40 dnia: 30 Stycznia 2010, 14:36 »
Proponuję żebyście odwiedzili stronę firmy Janus S. A.  w Toruniu.  Adresu nie mogę podać ze względu na regulamin.  Na google znajdziecie stronę bez problemu.  Wejdziecie w zakładkę PROMOCJE i tam będzie oferta alkoholi (wódek, win i mocniejszych trunków).  Warto się z nimi skontaktować bo wódkę mają tanio.  Do tego co miesiąc różne promocje.  Jeśli w danym miesiącu nie ma promocji na wódkę, którą chcielibyście zadzwońcie do nich i coś Wam przygotują.  Ja właśnie się w taki sposób u nich dowiadywałem.
----------------------------------------------------------------------------------------------------

Offline olinda
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 24.07.2010
« Odpowiedź #41 dnia: 31 Stycznia 2010, 15:59 »
byłam na ich stronie, rzeczywiście interesująca oferta
zastanawiam się czy nie mają okreslonych min ilościn zakupu

Offline Pablo and Lena
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #42 dnia: 31 Stycznia 2010, 16:42 »
byłam na ich stronie, rzeczywiście interesująca oferta
zastanawiam się czy nie mają okreslonych min ilościn zakupu

olinda, limity jakieś są określone. u nich jest to minimum pełny karton i tylko na pełne kartony kupujesz. nie możesz kupić np. 23 flaszek jeśli w kartonie jest 28:)
----------------------------------------------------------------------------------------------------

Offline olinda
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #43 dnia: 31 Stycznia 2010, 16:44 »
no super, w sumie na wesele i tak się będzie liczylo w kartonach, a nie co do szt
dzięki za inf

Offline karusia_85

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 17.07.2010
« Odpowiedź #44 dnia: 31 Stycznia 2010, 16:46 »
hmm a ciekawe czy oni dowożą też do domu lub bezpośrednio na salę?

Offline Pablo and Lena
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #45 dnia: 31 Stycznia 2010, 16:48 »
no super, w sumie na wesele i tak się będzie liczylo w kartonach, a nie co do szt
dzięki za inf

cena którą mają podaną w ulotce informacyjnej nie jest ceną ostateczną. Można u nich jeszcze jakiś rabat dostać przy zakupie większej ilości. Rabat nie koniecznie będzie na wódkę mogą np dać na wino, które w danym momencie nie będzie w promocji. Takie informacje uzyskałem od nich bezpośrednio.

Offline Pablo and Lena
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #46 dnia: 31 Stycznia 2010, 16:52 »
hmm a ciekawe czy oni dowożą też do domu lub bezpośrednio na salę?

Jeśli chodzi o dowóż to jest to kwestia podobno do ustalenia. W Janusie warto skontaktować się z Panią Agnieszką Kaczmarek. Bardzo konkretna osoba. NA PW mogę podać numer komórkowy tej Pani. Warto też porozmawiać z menagerką restauracji czy hotelu w którym odbywa się wesele bo takie lokale mają większe rabaty i oni mogą za was zakupić alkohol.

Offline karusia_85

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 17.07.2010
« Odpowiedź #47 dnia: 31 Stycznia 2010, 16:54 »
to ja poproszę o namiary:):):):):)

Offline Pablo and Lena
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #48 dnia: 31 Stycznia 2010, 16:57 »
Jak już rozmawiamy o tej wódce, to powiedzcie mi na ile wcześniej kupujecie ją??

Offline olinda
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #49 dnia: 31 Stycznia 2010, 23:10 »
my robimy wstępne rozeznanie, popatrzyliśmy ile kosztuje w hipermarketach, chcę też zadzwonić do pana, którego nr dostałam od menegera naszej sali, zobaczymy co oferuje, no i teraz ten namiar na janusa-super ceny
nie chcemy się za bardzo spieszyć, ale też nie zostawiać na ost chwilę, myślę że tak marzec, kwiecień

Offline Pablo and Lena
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #50 dnia: 31 Stycznia 2010, 23:34 »
alkohol alkoholem ale czy macie jakieś namiary na sklepy, hurtownie gdzie można nabyć napoje,soki itp w równie atrakcyjnych cenach ??

Offline Mania86

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 2.10.2010 :)
« Odpowiedź #51 dnia: 1 Lutego 2010, 18:34 »
no własnie i jak liczyć napioje? jakie ilości? czego?

Offline ada1988

• Chuck Norris
« Odpowiedź #52 dnia: 1 Lutego 2010, 18:43 »
my na swoim weselu mieliśmy troszkę więcej niż 0,5 litra na głowę na 52 osoby mieliśmy 60 polówek ale też mieliśmy z 8 butelek wina i dwa kartony piwa (bo każdy pije co innego) i my mieliśmy sobieskiego

wódkę kupiliśmy jak dobrze pamiętam dwa miesiące przed weselem

a soków... to chyba kazdego indywidualna sprawa, wiadomo ten kto ma latem wesele więcej powinien mieć bo więcej się piję, ale my chyba mieliśmy litra na osobę (soki, napoje, wody i różnorodne gazowane i nie gazowane)

Offline japcio

• Chuck Norris
  • data ślubu: 2009
« Odpowiedź #53 dnia: 1 Lutego 2010, 19:59 »
alkohol alkoholem ale czy macie jakieś namiary na sklepy, hurtownie gdzie można nabyć napoje,soki itp w równie atrakcyjnych cenach ??

Chyba najlepiej "polować" na promocje w hipermarketach.

Offline ada1988

• Chuck Norris
« Odpowiedź #54 dnia: 1 Lutego 2010, 20:01 »
i znowu się zgadzam z Japciem ja z hurtowni miałam wódkę i wcale dużo taniej nie zapłaciłam na upartego nawet w markecie taniej bym znalazła...

Offline Mania86

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #55 dnia: 2 Lutego 2010, 11:52 »
jesli chodzi o to, że w marketach sie opłaca to się zgadzam w pełni,; nam udało się kupić gorzką żołądkowa de lux za 17 zł za 0,5; tylko musimy dokupić, b było tyko 150 butelek na stanie, a na 100 osób z poprawinami to stanowczo za mało :) znajmomi , jak nas pytaja jaka wódka to się cieszą, ze czysta zołądkowa, bo nie dośc że wygrywa w konkursach, to jest smaczna, "lekka", no i kac po niej niewielki...

Offline hanka

• forumowicz
  • Bo ja, bo Ty, bo tylko my...
  • data ślubu: 1.05.2010
« Odpowiedź #56 dnia: 2 Lutego 2010, 13:49 »
Hmm na sto osób kupiliście 150 butelek i uważasz, że to mało? My mamy wesele na 80 osób, też z poprawinami i kupujemy 100 butelek ( po pół litra ) plus wio ( chyba 8 kartonów ).  Przeraziłaś mnie Mania86  :-\ czyżbyśmy musieli dokupić???

Offline Nemezis

• maniak
« Odpowiedź #57 dnia: 2 Lutego 2010, 13:58 »
My kupiliśmy na 75 gości (w tym 70 osób pełnoletnich) tylko 60 butelek wódki i do tego 40 butelek wina (bo robiłam wywiad w rodzinie i wiem, że duża część gości preferuje wino). Myślę, że to starczy. Przecież nie wszyscy będą pili, niektórzy będą prowadzić po weselu... Ale jeśli zabraknie wódki, to zawsze będzie można dokupić w lokalu, gdzie mamy wesele :)

Offline Mania86

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #58 dnia: 2 Lutego 2010, 15:22 »
hanko :) absolutnie nie chciałam cię przerazić... po prostu takich mamy pijących gości... nawet moje przyjaciólki potrafią 0,5 obalić na raz, a mamy 2 dni, nie mówiąc już o wujkach, którzy po 1 l na łeb walą :P musimy być przygotowani, bo u nas nie mam możliwości dokupienia w lokalu ( mamy sale + kucharza + inne duperele), a trochę zejdzie na pewno na butelkach i na bramach... więc spokojnie - nie można wszystkich mierzyć jedną miarą...

Offline Nemezis

• maniak
« Odpowiedź #59 dnia: 2 Lutego 2010, 15:34 »
nie mówiąc już o wujkach, którzy po 1 l na łeb walą :P
O kurczę, to ja bym chciała tych wujków zobaczyć ;D

Też miałam obawy, czy nie zabraknie alkoholu, ale mój P. powiedział: "Znasz moją rodzinę, będą cały czas tańczyć i nawet nie będą mieli czasu, żeby za dużo wypić" ;) W mojej rodzinie też się zbyt dużo nie pije... W sumie nawet mnie to cieszy :)