Autor Wątek: Nasz mały CUD- czyli 9 miesięcy Gosi( Jessiki) i jej Fasolci.  (Przeczytany 53006 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline .:Anka:.
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
Odp: Nasz mały CUD- czyli 9 miesięcy Gosi( Jessiki) i jej Fasolci.
« Odpowiedź #180 dnia: 27 Grudnia 2010, 22:20 »
ja nie znam nowych faktów w s. Igraszki-Jessie
napisałam Japcio tylko, zeby uważała na jej opowieści bo mamy podejrzenia co do jej prawdomowności...

Offline gosiaczekk
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #181 dnia: 27 Grudnia 2010, 22:25 »
Mi to wygląda na chorobę psychiczną zwaną MITOMANIĄ lub kłamstwem patologicznym.

Mitomania tym różni się tym od zwykłego kłamstwa, że osoba opowiadająca sama nie jest w stanie oddzielić prawdy od własnej fantazji. (...) Tendencja do posługiwania się kłamstwem patologicznym bywa czasem skutkiem przebytych chorób organicznych mózgu (np. zapaleń), albo też bywa zależna od wrodzonych właściwości psychopatycznych. U niektórych osób o usposobieniu histerycznym mitomania może być środkiem zwrócenia na siebie uwagi otoczenia i dodania sobie znaczenia. (...) Mitomanami często są osoby zakompleksione o niskiej samoocenie, dzięki opowiadaniu rzeczy niestworzonych chcą być w centrum zainteresowania. Na początku udaje się im to (powoduje to uzależnienie psychiczne od opowiadanie rzeczy nieprawdziwych), szybko jednak są rozpoznawani przez otoczenie, przez to mają skłonność do częstych zmian środowiska np. pracy." )(tyle wikipedia)

Offline adusiaxxx

• maniak
  • data ślubu: 12.04.2008
« Odpowiedź #182 dnia: 27 Grudnia 2010, 22:41 »
Ło matko, wielki powrót IGRASZKI ...   ::)

Offline Mysikróliczek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #183 dnia: 27 Grudnia 2010, 23:05 »
Szczena mi opadła... ale jest też dobra strona - coraz więcej będzie świadomych i "znających" tę historię osób. Coraz krótsze nogi będą miały Jej kłamstwa.

Offline JolaM85

• maniak
  • Dobrze,że mamy w sobie tyle siły...
  • data ślubu: 14.02.2015r
« Odpowiedź #184 dnia: 27 Grudnia 2010, 23:15 »
Jeśli chodzi o historię Igraszki to wtedy na forum mnie nie było, przeczytałam wątek wczoraj i fakt, mam parę pytań które na pewno zadam Gosi osobiście jak tylko się spotkamy.

Może się czepiam słówek, ale dopiero dziś padł nick Igraszki ::)

też to zauważyłam bo jakos nie ufna sie zrobiłam i np zauwazylam to ze jessie miala w avatarku tego samego pieska co ma madzia_n  ;)

a co do laski to po prostu brak słów

Offline adusiaxxx

• maniak
« Odpowiedź #185 dnia: 27 Grudnia 2010, 23:18 »
i np zauwazylam to ze jessie miala w avatarku tego samego pieska co ma madzia_n  ;)

Rzeczywiście :) tak mi się właśnie wydawało że ktoś już miał to zdjęcie w avatarku i tak kojarzyłam że chyba jessie  ::)

Offline pamela

• Chuck Norris
  • data ślubu: 05.09.2009
« Odpowiedź #186 dnia: 27 Grudnia 2010, 23:43 »
 najgorsze jest to, ze przez taka jedna psycholke kazdy teraz bedzie nieufny wobec innych forumek, ja sama jestem zniesmaczona dzis i zastanowie sie 10 razy zanim znowu wkleje zdjecie mojego synka.

Offline ~Ania~
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2006-10-07
« Odpowiedź #187 dnia: 28 Grudnia 2010, 08:47 »
Własnie dlatego tak wiele z nas pozamykało wątki, nie wkleja zdjęć. Ja też uważam, że Ona jest chora psychicznie.

Offline izulek
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30.08.2008
« Odpowiedź #188 dnia: 28 Grudnia 2010, 08:54 »
Też znam osobiście jedną mitomankę, znamy się kupe lat od dziecka, do dzis utrzymujemy kontakty i to bardzo dobre, ale dziewczyna lubi ubarwiać i to bardzo. Choć z czasem jej troche przeszło. Ale takie jakie historie opowiadała....Ale właśnie zawsze przyszedł czas gdzie się zaczynała gubić. Raz zapomniała że poroniła (nie przeżyłam tego, ale nie wiem jak można zapomnieć) Tak więc nie tylko w sieci krążą tacy ludzie. To jest bajkopisarstwo poprostu, te osoby robią to tak poprostu i chyba bez żadnego planu, tyle że czasem te historie zaczynają się wymykać...

Offline aneta_81

• Chuck Norris
  • Szczęśliwa, spełniona..
  • data ślubu: 22.07.2006
« Odpowiedź #189 dnia: 28 Grudnia 2010, 12:06 »
Madza n, jestem ciekawa, czy tez masz cos z tym wspolnego...? ja pierdykam..
chyba trzeba zabawic sie w detektywa ;D

Offline adusiaxxx

• maniak
« Odpowiedź #190 dnia: 28 Grudnia 2010, 12:13 »
Dziewczyny a mnie się wydaje że tą dziwaczkę właśnie rajcuje szum wokół sprawy, dlatego najlepiej ją olać ale nadal być czujnym...

Ehhhh że też ona ma czas na wymyślanie takich głupot  ::)

Offline ooppoonnkkaa

• Traktuj ludzi tak jak byś sam chciał być traktowany...
  • Chuck Norris
  • Jeszcze 3 lata :)
  • data ślubu: 29.07.2006
« Odpowiedź #191 dnia: 28 Grudnia 2010, 12:21 »
A może kiedyś ujrzymy jakąś powieść w księgarniach... Małgorzata ... jakaś tam "zbiór opowiadań"  :D :D :D Albo "opowiadania Panny Igraszki" ;D

Centymetry nadchodźcie!!!

Offline izulek
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30.08.2008
« Odpowiedź #192 dnia: 28 Grudnia 2010, 13:12 »
mysle ze to ze sie nakrecamy jest dla takiej osoby frajdą. I pewnie ma jeszcze ubaw że naiwne laski we wszystko uwierzyły. trzeba żyć dalej i sie nie emocjonować bo takie jak ona tylko na to czekają.

Offline ela

• Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 13.08.2005
« Odpowiedź #193 dnia: 28 Grudnia 2010, 13:26 »
Dziewczyny już chyba wsio napisaly . Jessie vel igraszka była obserwowana od pocZątku ! Ale nikt nic nie ujawnial  dopóki nie zaczęła zmyslac .
Jej historie jako Igraszki były niesamowite !
Adopcje
znaleziony noworodek
smierć siostry na motorze w9 miesiącu ciąży
jej wkurzenie jak się dowiedziała ze mąż wybudował dom za jej plecami
i wiele innych

ja miałam adres do igraszki ponieważ wysylalam dla jej bliźniaków prezent w ramach obsrawianka kiedy urodze .

Powinien Ktos się nią Zajac , rodzina , znajomi . Na pewno musi odwiedzić lekarza :/

To, że się uśmiecham, śmieje i żartuje jak zawsze nie znaczy, że u mnie jest zajebiście. Ja po prostu nie lubię pokazywać, że jest mi bardzo źle. -

Offline Karolla77

• uzależniony
  • Zakochani i świadomi że ich miłośc to nie wiatr...
  • data ślubu: 23.05.2009  :serce:
« Odpowiedź #194 dnia: 28 Grudnia 2010, 14:28 »
Jestem w szoku! Też uwierzyłam jessi, wierzyłam jej w staraczkach, wątek igraszki przeczytałam i nie mam wątpliwości że to ta sama osoba chociażby przez samo zdjęcie!
Przyznam że takie sytuacje bardzo zniechęcają do forum sama od jakiegoś czasu "odpoczywam" od niego myślałam o powrocie ale teraz niewiem czy tego dalej chce  ???
Zuzanka 06.03.2010 godz. 20:30 2950 g, 51 cm
Antoś 11.06.2013 godz. 8:15 3230 g, 55 cm
Pola 21.04.2015 godz. 8:40 3000 g, 53 cm
Moje dzieci - moje najwieksze szczescie

http://www.ziabka.pl/ ART. DLA NIEMOWLĄT

Offline madzia_n

• Chuck Norris
  • data ślubu: 22 sierpnia 2009
« Odpowiedź #195 dnia: 28 Grudnia 2010, 16:31 »
Witam dziewczyny. Myślałam, czy pisać czy nie - ale nie zamierzam uciekać i milczeć, bo niczemu winna nie jestem ::) i nic złego nie zrobiłam... Może napiszę wprost: z niczym nie ściemniam, nie jestem jakąś chorą psychicznie osobą, nie mam nic wspólnego z żadnymi tu wspomnianymi historiami itd itd.
Muszę przyznać że zabolały mnie niektóre zarzuty, np:

Madza n, jestem ciekawa, czy tez masz cos z tym wspolnego...? ja pierdykam..

ale w porządku, rozumiem że jesteśmy wszystkie podejrzliwe.

1. Dlaczego wtedy napisałam że wątek przeczytałam wczoraj, gdy jeszcze nie padło imię Igraszki? Dlatego, że gdy zobaczyłam jak się rozwija sprawa w wątku Jessie, skontaktowałam się z nią i ona sama powiedziała mi o poprzedniej sprawie z Igraszką i powiedziała, żebym sobie poczytała wątek. O samej Igraszce kiedyś kiedyś sama przypadkiem czytałam, a teraz doczytałam dokładniej.

2. Jeśli chodzi o avatarek to jest to zdjęcie wzięte od Gosi, jako, że jestem zakochana w psach tej rasy. A że ona ma psiaka tej rasy, nie widzę problemu by mieć w avatarku właśnie jej pociechę. Przez jakiś czas(osoby które bardziej na forum mnie znają, pewnie wiedzą) miałam avatar obcego psa ściągnięty z neta, ale potem Gosia użyczyła mi swoje foto.

Ktoś zapytał, czy naprawdę tak ślepo wierzę Gosi... Nie dziewczyny, ja nie wierzę jej ślepo, życie nauczyło mnie by nie ufać za bardzo ludziom. Wiem jednak, że teraźniejsza jej sytuacja z dzieckiem jest prawdziwa. Chciałabym tylko poznać całą historię Igraszki od początku do końca, od samej Gosi o czym też ją poinformowałam. Napisałam, że nie chcę jej przekreślać - i tak właśnie jest, ponieważ poznałam ją osobiście i dlatego też osobiście chcę z nią na ten temat porozmawiać.
Dodam jeszcze że sprawy z tym dzieckiem w reklamówce też nie znałam.

Poza tym, dziewczyny... Poznajecie osobę, bardzo sympatyczną, miłą i w ogóle. Wszyscy dookoła także bardzo ją lubią - moi rodzice, mąż, siostra. Spotykacie się z tą osobą, utrzymujecie kontakt. Za jakiś czas czytacie coś na jej temat w internecie. Czy od tak przekreśliłybyście tą znajomość? Uważam że nie, uważam, że najważniejsze to dać się tej osobie wypowiedzieć, poznać jej wersję wydarzeń.
Zostałam kiedyś, jako nastolatka, dotknięta pewnym niedomówieniem na mój temat, pewne osoby w szkole nie przepadały za mną i podszyły się za mnie na wielu serwisach internetowych. Dostawałam mnóstwo telefonów od różnych ludzi, w różnych sprawach... Interweniowali tu rodzice ale i tak dopiero zmiana telefonu i przejście do innej szkoły ostatecznie rozwiązało sprawę.
Może dlatego jestem teraz taka ostrożna w wysuwaniu pewnych wniosków, bo sama kiedyś bardzo ucierpiałam, bo ludziom zachciało się mi podokuczać.

Myślę, że dokładnie wyjaśniłam Wam co i jak, jakie jest moje stanowisko w tej sprawie. Raz jeszcze dodam, że nie jestem w nic zamieszana i piszę po prostu to, co myślę i co czuję oraz jakie są moje odczucia w stosunku do Gosi. Mam nadzieję że nie zostanę "przekreślona" bo nic złego nie zrobiłam i zawsze byłam tutaj szczera ::)

rybkawiedenka
  • Gość
« Odpowiedź #196 dnia: 28 Grudnia 2010, 17:02 »
Byłam bardzo zaangażowana w pilnowanie poczyniań Ignraszki, która w międzyczasie pojawiła się jeszcze na forum jako Heidi (została zdemaskowana i znikneła) i ponownie jako Jessie. Monitorowałąm każdy jej krok, każdy post, przez wiele wiele miesięcy. Moderatorzy wiedzą o tym bo mamy taki wątek w którym rozmawiamy tylko ze sobą. Nadaj będę pilnowała każdej osoby o zbliżonym profilu.

Offline ika3w

• Ilona
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 23.08.2008r
« Odpowiedź #197 dnia: 28 Grudnia 2010, 17:35 »
Madziu cieszę się że się odezwałaś i wyjaśniłaś - szczególnie to dlaczego czytałaś wątek wcześniej.
Zastanawiam się tylko jak Jessie wytłumaczyła Ci całą sprawę. I chciałabym to wiedzieć, bo też jakiś tam kontakt z nią miałam w swoim wątku ciążowym, ale jak uznasz, że to Wasza prywatna sprawa to OK.

Offline Mariolka
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 23 kwietnia 2005 r.
« Odpowiedź #198 dnia: 28 Grudnia 2010, 17:37 »
madzia_n a czy ktoś Ci broni sie z nią przyjaźnić na żywo w realu?
Twoja sprawa skoro wydaje Ci sie taka wspaniałą osobą.
nikt nie zabrania Ci zrywania z nią kontaktów
"Dwie rzeczy są nieskończone:Wszechświat i głupota ludzka, chociaż przy tym pierwszym nie upierałbym się" A.Einstein

Offline Mariolka
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 23 kwietnia 2005 r.
« Odpowiedź #199 dnia: 28 Grudnia 2010, 17:51 »
i dodam jeszcze,że Igraszka zawsze włąśnie potzrebowała kogoś do potwierdzenia jej historii,osoby
kogoś, kto niby na 100% potwierdzi,że ona to ona,że nie ściemnia,że nie mamy co być podejrzliwe
"Dwie rzeczy są nieskończone:Wszechświat i głupota ludzka, chociaż przy tym pierwszym nie upierałbym się" A.Einstein

Offline madzia_n

• Chuck Norris
« Odpowiedź #200 dnia: 28 Grudnia 2010, 17:54 »
Ika to nie jest kwestia naszej prywatnej sprawy - bo to nie moja sprawa, ale nie chcę pisać o tym, skoro ona sama nie napisała. Mam nadzieję że wiesz, o co mi chodzi... Nie chciałabym na przykład, żeby ktoś napisał komuś coś mimo że ja na to zgody nie wyraziłam...
Mariola nie napisałam że ktoś mi broni się z nią przyjaźnić... Sama od siebie też jej nie wielbię ::) Po prostu poznałam ją i chcę też poznać jej wersję wydarzeń i tyle. Nie denerwuj się, bo ja naprawdę nie mam złych zamiarów ::) Mimo wszystko też staram się trzeźwo patrzeć na całą sprawę i mam jakieś tam swoje przemyślenia. Mam jednak nadzieję że zostaną one wyjaśnione... ::)

Offline ela

• Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #201 dnia: 28 Grudnia 2010, 17:55 »
skontaktowałam się z nią i ona sama powiedziała mi o poprzedniej sprawie z Igraszką i powiedziała, żebym sobie poczytała wątek.
A co Ci takiego powiedziała ? Jak się tłumaczyła niby ?

Wiem jednak, że teraźniejsza jej sytuacja z dzieckiem jest prawdziwa
tzn że adoptuje dziecko ? sorry ale chorej psychicznie osobie oddać pod opiekę dziecko ?
Skoro piszesz ze to prawda to musiała Ci pokazać papiery ? czy tylko opowiadała o tym ?

Sorry kurcze ale ja jestem zbyt podejrzliwa , am nadzieję że się mylę ...
To, że się uśmiecham, śmieje i żartuje jak zawsze nie znaczy, że u mnie jest zajebiście. Ja po prostu nie lubię pokazywać, że jest mi bardzo źle. -

Offline pamela

• Chuck Norris
  • data ślubu: 05.09.2009
« Odpowiedź #202 dnia: 28 Grudnia 2010, 17:58 »
a jej nowe dziecko pewnie tez nie jest jej. jezeli sie nie wyleczyla to dalej bedzie sciemniac, ona juz chyba sama nie wie co jest prawda. w suwaczku miala zdjecie jakiegos dziecka, ciekawe z jakiego forum tym razem zabrala ???

Offline madzia_n

• Chuck Norris
« Odpowiedź #203 dnia: 28 Grudnia 2010, 18:06 »
Na temat Igraszki powiedziała mi tylko tyle, że kuzynka czy tam siostra(dokładnie nie kojarzę)się pod nią podszyła i narobiła zamieszania. Reszty słuchać nie chciałam, bo wolę porozmawiać z nią osobiście. Jak już pisałam, poprosiłam ją by mi wszystko wyjaśniła i obiecała zrobić to osobiście przy kawie.

Na temat dziecka papierów nie widziałam, Gosia wiele opowiadała o małej, o całej sprawie, no i widziałam różne zdjęcia.

Podejrzliwość rozumiem, i na ile mogę, na tyle odpowiem. Tylko proszę żebyście na mnie nie "naskakiwały" bo co ja mogę w tej sprawie, piszę tyle, ile mogę i ile wiem...

Offline ela

• Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #204 dnia: 28 Grudnia 2010, 18:17 »
Spoko jak będziesz u niej na tej kawce to zrób Wam razem zdjęcie ok :) to uwierzę :) i najlepiej na tle kalendarza aby było autentyczne zdjęcie :)

Offline Justys851
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #205 dnia: 28 Grudnia 2010, 18:20 »
ooo rany ale akcja  ::)
kojarzę wątek Igraszki  ::)
jak dobrze że nie brałam udziału w watku Jessie ani Ona w moim   ;)

hmmm nie wiem ale na miejscu Madzi byłabym ostrożna tym bardziej po tekście ze to kuzynka sie pod nią podszyła  ::)
Nurtuje mnie jeszcze pytanie jedno - ale nie chce zeby Magda to źle odebrała  ::)  ( chodzi o jej wątek )

Offline aneta_81

• Chuck Norris
  • Szczęśliwa, spełniona..
  • data ślubu: 22.07.2006
« Odpowiedź #206 dnia: 28 Grudnia 2010, 18:22 »
Madzia fajnie, ze sie odezwałas..
nie chce nikogo "ranic" swoimi podejrzeniami, ale Twoje wypowiedzi nie sa dla mnie do konca szczere..

nie bardzo chce mi sie wierzyc, ze nagle po 3 - 4 latach Gosia  dzien wczesniej powiedziała o całej sprawie..
sory madzia.. mam nadzieje, ze sie myle..

Offline ela

• Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #207 dnia: 28 Grudnia 2010, 18:26 »
Justys851 co Cię nurtuje ?
...chyba wiem o co chodzi ...

Offline asia

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 10.09.2005r.
« Odpowiedź #208 dnia: 28 Grudnia 2010, 18:27 »
Ja otrzymałam informacje od Gosi (Jessie), że mała jest już u nich w domu ale jeszcze są załatwiane dokumenty z bilogiczną matką, która się nie zrzekła praw do dziecka... Nie jestem ekspertem od prawa adopcyjnego ale z tego co się orientuję to NAJPIERW matka zrzeka się praw a dopiero POTEM oddaje się dziecko do rodziny zastępczej. Jeśli się mylę - proszę o sprostowanie.

Madzia, rozumiem że nie chcesz skreślać Gosi. Widzę, że dosyć mocno się z nią związałaś. Ale niestety jesteś, moim zdaniem, cholernie naiwną osobą bo patrząc nawet na to co pisała Gosia jako Jessie można było wywnioskować nie raz, że ona kręci. Nie trzeba się nawet cofać do wątku Igraszki. A poza tym - sama pomyś... dlaczego Gosia zniknęła? Skoro jest taka w porządku? Nie zależy jej na tym aby obronić siebie i swoich racji?

Offline Kasia*

• Chuck Norris
« Odpowiedź #209 dnia: 28 Grudnia 2010, 18:28 »
Justys851 co Cię nurtuje ?
...chyba wiem o co chodzi ...
a ja nie, ale z chęcia sie dowiem
Wszyscy mówią mi - kiedyś przyjdą lepsze dni, ktoś na dobre zmieni mnie, czekam na ten dzień