witam wszystkich forumowiczow,
jestem tu nowa,ale niedawno zdecydowalismy sie z moim narzeczonym na slub w przyszlym roku,wobec czego trzeba bylo poszukac oczywiscie sali na wesele, na ok 80osób, dlatego chciałam się podzielić moimi spostrzeżeniami z wami.
Zaczelismy więc szukać w necie,wybralismy najciekawsze miejsca i zaczelismy jezdzic po Bydgoszczy i okolicach. Szukaliśmy głównie czegoś takiego,aby był ewnetualnie nocleg, trochę zieleni wokól,dlatego też wykluczyliśmy restauracje w centrum miasta.
Byliśmy w
Gazdówce, to chyba juz gmina dobrcz, koło centrum ogrodniczego, ale stwierdziliśmy, że jest za mało miejsca,jakoś tak ciasno, jak na 80 osób i trochę ciemno. Atutem było to, że jest hotel i ładna okolica. Cenowo także nie tak żle.
Hotel Pałac w Myślęcinku. Tu w grę wchodził tylko namiot, bardzo ładnie w środku,jednak namiot już sowje przeszedł. Słyszeliśmy różne opinie na temat tego miejsca, m. in. ze jedzenie niedobre itp. ale to juz kwestia gustu. Cenowo podobnie jak reszta.
Restauracja Zawisza i Olimpijska - prowadzi Pańkowski, nas interseowała głownie ta druga restauracja, bo jest większa i znajduje się na stadionie, ale sala weselna bardziej wygladała na salę konferencyjną niż na restaruację. Propozycja menu była dosyc ciekawa.
Willa secesja, bardzo ładna,ale sala mieści do 50 osób. Trochę drogo.
Hotel Leśny w Solcu Kujawskim, bardzo fajnie, duzo zieleni, hotel,ale za to restauracaja troche za mała jak na 80 osób. Byliśmy tam ostatnio na weselu, gdzie było ok60osób i już robiło się ciasno. Jedzenie dobre, ładnie podane,ale nie było odgrzewane. Dekoracje ok, obsługa też, tyle że za rzadko sprzątali ze stołów.
Hotel Autos w Solcu Kujawskim, niestety robi wesle tylko powyżej 100 osób.
Hotel Brzoza w Brzozie, bardzo fajny układ, stoły okrągłe,ale na sali według nas byłoby za ciasno na 80 osób. Mają jeszcze namiot obok na większe wesela,ale namiotu w sumie nie chcieliśmy. Mieli ciekawą ofertę, szczególnie ta z alkoholem.
Hotel Słoneczny Młyn, sala znajduje się na piętrze, bo restauracja na parterze jest głównie dla gości hotelowych. Sala bardzo ładna, stoły okrągłe, tyle że nie było możliwości otwierania okna,ani wyjścia na żaden balkon, bo porostu go nie ma;) Najblizej jest wyjście na parking. Menu dość ciekawe, nowoczesne i drogie. Ponadto trzeba zapłacić korkowe.
Restauracja Tango ladna maja sale,ale sa dwie obok siebie i bywa,ze dwa wesela odbywaja sie jednoczesnie. Jedzenie mieli kiedys dobre. Z mojej rodziny był kiedy ktos na weseleu w Tangu i nie byl zadowolony, glownie wlasnie z powodu jedzenia,bylo go malo i zimne. Zapewne ze wzgledu na wybrane okrojone menu przez pare mloda.
Restauracja Łuczniczka , bardzo fajne miejsce z drugiej strony hali, widok na brde, duży taras, sala dość długa, jednak sala do tańczenie jest na końcu i mam wrazenie, ze goście nie będą widzieć orkiestry lub dj'a. Menu też ciekawe. Jednak podobno będą budowac obok jakiś hotel czy coś i obawialiśmy się,żeby nie mieć wesela koło placu budowy.
Wracając z Solca Kujawksiego wjechaliśmy tak z ciekawości jeszce do
Hotelu Amelia na Energetycznej, przy Zachemie. Akurat były przygotowania do wesela. Sala jest w litere L, duzo miejsca do tańczenia, stól aktualnie mają prostokątny i długi ,ale w przyszłym roku mają być też okrągłe. Mieli ciekawą ofertę, do tego mają hotel, na zewnatrz ładny parking i dużo zieleni i las. Cisza i spokój. Ponadto blisko mojego rodzinnego domu,więc zdecydowalismy sie ostatecznie na tą sale.
Podsumowujac cenowo wszystkie sale są podobne, średnio od 140 do 220zl. Trzeba jednak zwracać uwagę, czy można mieć swój alkohol itd.
Mam pytanie, czy ktoś z was robił, bądź był na weselu w Amelii?bo nie wiem jak tym miejscu z obsługą, jedzeniem itd . Czekam na jakieś opinie