Autor Wątek: STELKOWE odliczanie, czyli... 4.09.2010!!! :)  (Przeczytany 49689 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Stelek

• zapaleniec
  • data ślubu: 04.09.2010
Odp: STELKOWE odliczanie, czyli... 4.09.2010!!! :)
« Odpowiedź #390 dnia: 23 Czerwca 2010, 10:04 »
Kurcze, ze świadkami to się faktycznie nie ogranęliśmy... Może dlatego, że cały czas się o to sprzeczaliśmy, ale doszliśmy do porozumienia, że P. wybiera świadka, a ja świadkową i nie próbujemy wpłynąć na własne decyzje  ;) Chociaż tak do końca nie bardzo zdaję sobie sprawę jaka jest rola świadka w przygotwaniach ślubnych. Może dlatego, że nam we wszystkim pomagają rodzice P....

Jejku, jak tak teraz na tą listę patrzę to jestem przerażona, że NIE ZDĄŻĘ!!!  :urwanie_glowy:

Offline Agulec_102

• Chuck Norris
  • data ślubu: 8.05.2010
« Odpowiedź #391 dnia: 23 Czerwca 2010, 10:18 »
Zdążysz, zdążysz  ;D spoko loko, każda ma chwile paniki że nie da rady i wszystkie radę dają  :D

To skoro już takie macie ustalenia odnośnie świadków, to zapraszajcie, żeby potem się nie okazało że sobie coś zaplanowali na ten czas...Nie wiem czym konkretnie powinni zająć się świadkowie, ale ogólnie powinni pomagać w załatwianiu spraw, takie prawe ręce PM...My sami wszystko robiliśmy, nasi świadkowie byli poza PL, więc byliśmy zdani na siebie.

Offline Zoya

• Chuck Norris
  • data ślubu: 2010 r.
« Odpowiedź #392 dnia: 23 Czerwca 2010, 10:28 »
Pomocni świadkowie to skarb - warto o takich się postarać i to szybko.

My mamy rodzeństwo za świadków, co jest największym błędem w naszym przypadku. Jego siostra mieszka w innym mieście, a mój brat uważa, że przesadzam ze wszystkim i jego pomoc sprowadzi się jedynie to trzymania kopert, odpowiedzialności za alkohol i może przywiezie auto, którym bedziemy jechac - a to wszystko w dzien ślubu, wcześniej nie mam na co liczyć. Nawet na kawalerskim/panienskim swiadkow nie bedzie, także też jesteśmy zdani na siebie. o.  :-\

Offline zabawex
  • maniak
  • data ślubu: 9.10.2010
« Odpowiedź #393 dnia: 23 Czerwca 2010, 10:31 »
Kochana, spokojnie, zdążysz. Nie martw się  :przytul: Dasz radę.
A jak nie wiesz jaka jest rola świadków to gdzieś na forum jest o tym wątek. Oczywiście może być tak, że świadkowie będą u Was tylko "formalnie". Nie będą brać większego udziału w przygotowaniach, bo poradzicie sobie sami z rodzicami. Ale weź pod uwagę to, że na weselu wszystkiego sami nie ogarniecie i dobrze jeśli świadkowie orientują się co i kiedy powinno nastąpić. Chociażby przynieść w odpowiednim momencie podziękowania i kwiaty dla rodziców, bo tego już rodzice nie dopilnują.

Offline Stelek

• zapaleniec
« Odpowiedź #394 dnia: 23 Czerwca 2010, 12:32 »
My sami wszystko robiliśmy
No właśnie my też wszystko sami (z pomocą Rodziców) robimy. Ja ogólnie jestem zdania, że żeby coś dobrze zrobić trzeba to zrobić samemu...  ::)

Chociażby przynieść w odpowiednim momencie podziękowania i kwiaty dla rodziców, bo tego już rodzice nie dopilnują.
Rodzice nie dopilnują, ale my (ja ::) ) owszem  ;) Jestem taką trochę perfekcjonistką jeśli chodzi o organizację czegokolwiek...

Nawet na kawalerskim/panienskim swiadkow nie bedzie, także też jesteśmy zdani na siebie. o.  :-\
No trochę smutno. Może wyda Wam się to dziwne, ale mam zamiar sama zorganizować swoje panieńskie. Najlepiej tylko ze świadkową pójść na jakiś masaż, poplotkować, a później wyskoczyć na balety  :cancan: Najlepiej to bym panieński zrobiła ze znajomymi (sami koledzy), ale P. się zdenerwował jak Mu o moim "genialnym" pomyśle powiedziałam. Bo, kurcze trudno jest takiej dziewczynie jak ja (bez koleżanek, od dziecka w towarzystwie kolegów) odnaleźć się wśród spódniczek i pomalowanych paznokci. Choć sama od spódniczek nie stronię, a paznokcie uwielbiam mieć pomalowane  ;D Tylko nie umiem rozmawiać z dziewczynami. Chyba troche się ich boję  :glupek:

Właśnie dzownił P. i jutro mamy spotkanie w związku z mieszkaniem. Mam nadzieję, że to się jakoś rozwiąże do końca czerwca...

Offline zabawex
  • maniak
« Odpowiedź #395 dnia: 23 Czerwca 2010, 12:44 »
Ja ogólnie jestem zdania, że żeby coś dobrze zrobić trzeba to zrobić samemu...  ::) [/color]
Ja mam to samo. Nie zawsze na tym dobrze wychodzę.

Bo, kurcze trudno jest takiej dziewczynie jak ja (bez koleżanek, od dziecka w towarzystwie kolegów) odnaleźć się wśród spódniczek i pomalowanych paznokci.
A kto powiedział, że Twoja "świadkowa" musi nosić spódnicę? Może mieć dwóch facetów za świadków. Tylko nie wiem jak byś się czuła, kiedy Twój "świadek" chodziłby z Tobą do toalety pomagać ci zrobić siku :) sikanie z sukni ślubnej nie jest łatwe i często potrzeba do tego pomocy :) No i raczej Chłop-świadek nie zwróciłby uwagi, że gdzieś Ci się suknia źle układa :)

Offline Agulec_102

• Chuck Norris
« Odpowiedź #396 dnia: 23 Czerwca 2010, 12:50 »
Dokładnie Stelek, samemu najlepiej, aczkolwiek jak się ma zaufaną osobę to warto jej powierzyć małe co nieco.

Jeśli chodzi o podziękowania dla rodziców, to my przekazaliśmy przed ślubem upominki i kwiaty obsłudze, oni dla nas to przechowali, wiedzieli o której podziękowania mają być i sprawnie o danej godzinie wszystko nam "podali".

Stelek to Ty taka "chłopaciara"?  ;) spoko, rozumiem, ale z dziewczynami nie tylko o kieckach i paznokciach można gadać  ;) musisz się spotkać z nami, wierzę że byś się z forumkami dogadała  ;D

Oj oby z mieszkankiem się udało wg planów...A macie już mniej więcej wizję jego urządzenia? chodzi o kolory ścian, co na podłogę itp.?

Offline mardewka

• maniak
  • Master of Puppets
  • data ślubu: 05.07.2008
« Odpowiedź #397 dnia: 23 Czerwca 2010, 18:42 »
Może wyda Wam się to dziwne, ale mam zamiar sama zorganizować swoje panieńskie.
Najlepiej to bym panieński zrobiła ze znajomymi (sami koledzy), ale P. się zdenerwował jak Mu o moim "genialnym" pomyśle powiedziałam. Bo, kurcze trudno jest takiej dziewczynie jak ja (bez koleżanek, od dziecka w towarzystwie kolegów) odnaleźć się wśród spódniczek i pomalowanych paznokci. Choć sama od spódniczek nie stronię, a paznokcie uwielbiam mieć pomalowane  ;D Tylko nie umiem rozmawiać z dziewczynami. Chyba troche się ich boję
To tak jak ja, to tak jak ja! ;D :brewki:

Mój "panieński" to było wyjście z kolegami na mecz Pogonii :luzak:
I małe piwko po meczu :piwo_2:
Bo nie było u mnie damskiej części, z którymi mogłabym zorganizować typową imprezę
(której koncepcja ani trochę mnie nie pociągała ;))

Bo ja chłopaciara jestem, a ewentualne koleżanki to dziewczyny moich kumpli :hahahaha:

Offline Stelek

• zapaleniec
« Odpowiedź #398 dnia: 24 Czerwca 2010, 09:27 »
P. kupił garnitur!!! :skacza: Wygląda w nim tak... ślubnie :glupek: ;D Jak Go zobaczyłam to aż mi się gorąco zrobiło i nie wiedziałam co powiedzieć... Ależ będę miała przystojnego męża  :hahahaha: "Niestety" mam faceta, który lubi na różne ważne okazje mieć markowe ciuchy, więc nawet nie pytajcie ile wydał  :urwanie_glowy: Ale jest zadowolony, ja pod wielkim wrażeniem, więc można brać się za następne podpunkty do zrobienia ;)

Dziś walczymy z mieszkaniem... We wtorek wizyta u notariusza i powinno być dobrze. Trzymajcie kciuki!

Co do świadków: napewno będzie to świadek i świadkowa. Do świadka jesteśmy pewni, a świadkową P. niabardzo zna i może dlatego nie jest tak do końca przekonany. Ale nie wyobrażam sobie nikogo innego poza moją przyjaciółką, więc będzie się musiał jakoś z tym pogodzić  ::) MUSIMY TO ZAŁATWIĆ W TYM TYGODNIU!!!

A macie już mniej więcej wizję jego urządzenia? chodzi o kolory ścian, co na podłogę itp.?
Wczoraj chodziliśmy po różnych kafelkowych, podłogowych i innych tego typu sklepach i jakąś tam wizję mamy (nawet się w niej zgadzamy)  ;)
a ewentualne koleżanki to dziewczyny moich kumpli :hahahaha:
to tak jak u mnie ;D

Offline Stelek

• zapaleniec
« Odpowiedź #399 dnia: 24 Czerwca 2010, 12:56 »
o, miałam się zapytać, ale zapomniałam- jak zwykle. Coś u mnie ostatnio z pamięcią nie tak :glupek: W sobotę Tata P. wyprawia imieniny. Będzie trochę gości i będą też te osoby, które chcemy zaprosić na wesele, ale jeszcze takowego zaproszenia nie dostały. Czy to wypada wręczyć zaproszenia właśnie w sobotę- tak "przy okazji"? Kurcze, nie wiem, ale zaoszczędziło by nam to dużo czasu na rozdawanie...  :hmmm:

Offline Zoya

• Chuck Norris
« Odpowiedź #400 dnia: 24 Czerwca 2010, 12:59 »
Stelek, moim zdaniem najlepiej będzie jak porozmawiasz z tatą P. - po prostu przed imprezą np dzis spytaj Go czy to wypada, czy nie bedzie mial nic przeciwko :) Będzie to na pewno elegancko z Twojej strony :)

Offline zabawex
  • maniak
« Odpowiedź #401 dnia: 24 Czerwca 2010, 13:05 »
Zapytanie taty to dobry pomysł. A czy na tej imprezie będą też osoby, których nie zapraszacie? Bo to może być trochę niezręczna sytuacja, kiedy część gości Twojego teścia dostanie zaproszenia, a część nie. No chyba, że uda Wam się w jakiś sposób na osobności im wręczyć.

Offline Agulec_102

• Chuck Norris
« Odpowiedź #402 dnia: 24 Czerwca 2010, 15:03 »
Stelek, to byłaby b.dobra okazja, tyle że tak jak pisze zabawex, jeśli w tym gronie będą "niezaproszone osoby" z rodziny P. to wyszłoby trochę głupio...

Offline Stelek

• zapaleniec
« Odpowiedź #403 dnia: 24 Czerwca 2010, 15:59 »
Nie wpadłam na to, żeby zapytać Tatę P. :glupek: Dzięki dziewczynki :-* No ja się właśnie najbardziej bałam, że tak dziwnie będzie, bo to Jego imieniny a my tu wyskakujemy z zaproszeniami na nasz ślub... Wszystkie osoby, które przyjdą w sobotę są też zaproszone na ślub, więc problemu nie będzie. Gorzej z tym, że rozdaliśmy juz trochę zaproszeń i będą osoby, które zaproszenie już dostały. Ale to chyba też problemu nie będzie... Zastanawiam się tylko czy zrobić to masowo, czy z każdym po kolei porozmawiać na osobności :hmmm:

Za 1 minutę 16:00  :jupi: Walkę z Panem od miesznka czas zacząć  :boks1:  ;) Trzymajcie kciuki i do jutra  :-*

Offline Agulec_102

• Chuck Norris
« Odpowiedź #404 dnia: 24 Czerwca 2010, 16:12 »
Zbiorowo, to trzymam kciuki za pozytywny dla Was wynik walki  ;D

Offline Zoya

• Chuck Norris
« Odpowiedź #405 dnia: 24 Czerwca 2010, 18:24 »
Pewnie, ze zbiorowo!! :)

Offline zabawex
  • maniak
« Odpowiedź #406 dnia: 25 Czerwca 2010, 09:51 »
No i jak tam po rozmowach w sprawie mieszkania?

Offline Nemezis

• maniak
  • data ślubu: 3 lipca 2010
« Odpowiedź #407 dnia: 25 Czerwca 2010, 10:17 »
Może wyda Wam się to dziwne, ale mam zamiar sama zorganizować swoje panieńskie.
Nie to nie jest dziwne - ja też sama sobie organizowałam imprezę, tzn. wybrałam termin, rezerwowałam lokal, zapraszałam koleżanki... Natomiast dziewczynom zostawiłam pole do popisu w kwetii "oprawy" imprezy (co wymyśliły, pewnie pamiętasz ;)). Ale gdybym sama w odpowiednim momencie się za to nie zabrała, to pewnie panieńskiego w ogóle by nie było...

Najlepiej to bym panieński zrobiła ze znajomymi (sami koledzy), ale P. się zdenerwował jak Mu o moim "genialnym" pomyśle powiedziałam. Bo, kurcze trudno jest takiej dziewczynie jak ja (bez koleżanek, od dziecka w towarzystwie kolegów) odnaleźć się wśród spódniczek i pomalowanych paznokci. Choć sama od spódniczek nie stronię, a paznokcie uwielbiam mieć pomalowane  ;D Tylko nie umiem rozmawiać z dziewczynami. Chyba troche się ich boję  :glupek:
Wiesz, ja mam podobnie - więcej kolegów niż koleżanek i też lepiej dogaduje się z chłopakami. Obawiałam się, że z samymi dziewczynami nie będę się dobrze bawić, ale bardzo się pomyliłam ;) Panieński rządzi się swoimi prawami i obecność chlopaków w niektórych momentach tylko by przeszkadzała :p A w klubie i tak spotkałam kilku swoich kumpli ;D

Moim zdaniem zaproszeń lepiej nie rozdawać na raz (zbiorowo), ale z każdym porozmawiać indywidualnie - raczej nie na początku imprezy i niekoniecznie przy stole ;) Jeśli goście nie będą często odchodzić od stołu, to lepiej podejść do każdego na chwilę, zamienić parę słów i wręczyć zaproszenie. Ja bym tak właśnie zrobiła :)

Offline Anjuszka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 30.07.2011
« Odpowiedź #408 dnia: 25 Czerwca 2010, 11:52 »
A ja bym zbiorowo to zrobiła, coś w stylu korzystając z okazji, że jesteśmy tu wszyscy chcielibyśmy was najbliżsi zaprosić na nasz ślub i wesele i wręczyć zaproszenia i pozamiatane :)

Offline Agulec_102

• Chuck Norris
« Odpowiedź #409 dnia: 25 Czerwca 2010, 12:39 »
No proszę, Anjuszka nawet Ci treść mowy podpowiedziała  ;D :-*

Offline madzia_n

• Chuck Norris
  • data ślubu: 22 sierpnia 2009
« Odpowiedź #410 dnia: 25 Czerwca 2010, 12:58 »
Zrobiłabym tak samo jak Anjuszka :)

Offline Zoya

• Chuck Norris
« Odpowiedź #411 dnia: 25 Czerwca 2010, 13:06 »
Anjuszka - właśnie to samo miałam na myśli :)

Offline Anjuszka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #412 dnia: 25 Czerwca 2010, 13:12 »
Od wczoraj specjalnie dla Ciebie wymyślałam tę przemowę  :skacza: :skacza: :skacza: :skacza:

Offline Agulec_102

• Chuck Norris
« Odpowiedź #413 dnia: 25 Czerwca 2010, 13:24 »
 :hahahaha: :hahahaha: :hahahaha:

Offline Stelek

• zapaleniec
« Odpowiedź #414 dnia: 25 Czerwca 2010, 15:38 »
Dużo dziś do roboty miałam, więc zjawiam się na sam koniec dnia pracy  ;)

Dzięki za wszytkie rady- zaproszenia rozdamy masowo po wcześniejszym uzgodnieniu z Tatą P.  ;D Jesteście niezastąpione  :-*

Z nowości: z mieszkaniem niby się wyjaśniło, ale dopiero po wtorku jak już wszystko będzie przy notariuszu będę spokojna... A tak poza tym to zaprojektowaliśmy łazienkę :skacza: Oczywiście tak amatorsko, że nawet nie jestem w stanie Wam tego wkleić, ale jest- taka jaką chcieliśmy :skacza: I nawet z materiałami wyszło taniej niż zakładaliśmy i wogóle jest super!!! ;D Z tej okazji idziemy dziś z P. na obiad  :obiad: ;D

Przedweekendowe buziaki  :-* dużo słońca  :okularnik: odpoczywajcie intensywnie  ;)

Offline Robin

• bywalec
  • data ślubu: 24-04-2010 :Serduszka:
« Odpowiedź #415 dnia: 26 Czerwca 2010, 16:29 »
Powodzenia z zaproszeniami!!
My też tak zrobiliśmy i jeszcze wyszła głupia sytuacja bo mama M nie zabrała jedno z tych zaproszeń i dowoziliśmy.
Ale nikt się nie obraził i wszyscy się dobrze bawiliśmy razem na weselu.

Relacyjka Robin
Zapraszam :)

Offline madzia_n

• Chuck Norris
  • data ślubu: 22 sierpnia 2009
« Odpowiedź #416 dnia: 27 Czerwca 2010, 13:23 »
Super, oby tak dalej :) :) :)

Offline zabawex
  • maniak
« Odpowiedź #417 dnia: 28 Czerwca 2010, 09:45 »
No i jak, udało się rozdać zaproszenia?

Offline Agulec_102

• Chuck Norris
« Odpowiedź #418 dnia: 28 Czerwca 2010, 11:01 »
Ciekawam tej łazienki  ;D

I jak poszło rozdawania zaproszeń?

Offline Anjuszka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #419 dnia: 28 Czerwca 2010, 11:04 »
Przydała się na coś moja przemowa? :P