Autor Wątek: STELKOWE odliczanie, czyli... 4.09.2010!!! :)  (Przeczytany 50362 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Zoya

• Chuck Norris
  • data ślubu: 2010 r.
Odp: STELKOWE odliczanie, czyli... 4.09.2010!!! :)
« Odpowiedź #270 dnia: 27 Maja 2010, 22:52 »
Drugie! o wiele bardziej pasują do sukni :)

Offline beaberry

• uzależniony
  • Zakochana po uszy :)
  • data ślubu: 6 VIII 2011
« Odpowiedź #271 dnia: 27 Maja 2010, 22:59 »
Mi się bardziej podobają drugie. Są bardziej eleganckie. Ale myślę, że butów i tak nie będzie za dużo widać, więc jeżeli strasznie podobają Cie się pierwsze to czemu nie. ;)

Offline Anjuszka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 30.07.2011
« Odpowiedź #272 dnia: 28 Maja 2010, 11:01 »
Mnie się strasznie podobają nr 1, mogłabyś mi napisać, gdzie je widziałaś? :P
Ale nr 2 bardziej pasują do sukni, ale nieważne, które są najładniejsze, szukaj takich, aby były jak najbardziej wygodne :P

Offline Stelek

• zapaleniec
  • data ślubu: 04.09.2010
« Odpowiedź #273 dnia: 28 Maja 2010, 11:32 »
Anjuszka: namiary poszły na prv  :)

Dziewczynki, tak też myślałam, że buty nr 2 wygrają. Narazie widziałam je tylko na necie, bo nie mam za bardzo czasu, żeby szaleć po sklepach i przymierzać, oglądać, wybrzydzać  ::)  :P

Z nowości: mam już podwiązkę- z haftowanymi naszymi imionami  ;D i welon. Zamawiałam przez neta, bo jak mi rzucili w salonie cenę ponad 100zł za kawałek firanki  ;) ...  :bredzisz: A podwiązka też kupowana przez www. Była baaaardzo ładna i nie mogłam się po prostu oprzeć  ::)

Także coś nowego i niebieskiego już mam  :hahahaha:

Offline madzia_n

• Chuck Norris
  • data ślubu: 22 sierpnia 2009
« Odpowiedź #274 dnia: 28 Maja 2010, 13:08 »
No to pokaż welon i podwiązkę :P Pierwszy raz słyszę o podwiązce z imionami ;D

Offline beaberry

• uzależniony
  • Zakochana po uszy :)
  • data ślubu: 6 VIII 2011
« Odpowiedź #275 dnia: 28 Maja 2010, 15:11 »
Stelek, natchnęłaś mnie do poszukania podwiązek z imionami i ... też się nie mogłam oprzeć ;D Zamówiłam sobie i będzie czekała na swój dzień ::)

Offline Agulec_102

• Chuck Norris
  • data ślubu: 8.05.2010
« Odpowiedź #276 dnia: 31 Maja 2010, 13:31 »
Stelek można? Czytając Ciebie mama wrażenie że jesteś istnym wulkanem energii!

Burki nr 2, zdecydowanie. Fajnie wyglądasz w sukience. A gdzie foty zaproszeń gotowych? :tupot: :tupot: :tupot:
Szybko prace znalazłaś chyba, to jeszcze  przed obroną, czy po? Gratuję MGR'a! A co z tym mieszkaniem? Kupiliście te upatrzone?

Offline Anjuszka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #277 dnia: 31 Maja 2010, 15:16 »
Też szukałam podwiązek z imionami i też będę taką mieć :)

Offline Agulec_102

• Chuck Norris
« Odpowiedź #278 dnia: 31 Maja 2010, 15:19 »
Ja mam podwiązkę na zbyciu, bez imion  ;)

Offline Anjuszka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #279 dnia: 31 Maja 2010, 15:24 »
Na zbycie? Tosz to super pamiątka, zachowaj dla wnuków :P

Offline Agulec_102

• Chuck Norris
« Odpowiedź #280 dnia: 31 Maja 2010, 15:34 »
No dla mnie nie jest, bo tą co miałam na ślubie, oddałam na oczepinach, ta w domu jest nówka-funkiel nieśmigana...

Offline Anjuszka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #281 dnia: 31 Maja 2010, 15:36 »
To udawaj, że to ślubna, jak tamtą oddałaś :P mogłaś oddać bukiet, przecież ślubny został w domu, więc podrobionego nie byłoby szkoda :D

Offline Agulec_102

• Chuck Norris
« Odpowiedź #282 dnia: 31 Maja 2010, 15:44 »
 :hahahaha: :hahahaha: :hahahaha: :hahahaha: niby tak, ale właśnie dlatego (podrobiony bukiet był spory) przekazałam podwiązkę...ja aż tak sentymentalna nie jestem, to luzik  :D

Offline Stelek

• zapaleniec
« Odpowiedź #283 dnia: 1 Czerwca 2010, 09:42 »
cześć dziewczynki, miałam mały zastój, bo ostanio dużo do zrobienia się w pracy zebrało, ale powoli daję radę  :)

madzia_n: welon i podwiązkę pokażę, ale nie posiadam aparatu (jestem beznadziejna w robieniu zdjęć- zawsze "utnę" komuś głowę, nogę, rękę...  :p) więc wkleję zdjęcie z www., ale to dopiero z domku

beaberry: moja też czeka na TEN dzień, schowana, żeby jej P. nie zobaczył  ;)

Agulec_102:  :hello: :hello: :hello: Z tymi wulkanami ostatnio troszkę niebezpecznie  ;D Foty zaproszeń będą jak się zaproszenia zrobią. Brakuje nam już tylko wstążeczki do przewiązania - dziś idę kupić.

Pracę znalazłam po obronie. Dla mnie wcale nie było tak szybko  ;)

Mieszkanie kupiliśmy (gdzieś mi ten wątek umknął w odliczaniu  :glupek: ). Kupiliśmy to, które oglądaliśmy jako pierwsze. Jest to adaptacja poddasza, więc prace ciągle trwają i niestety przedłuży się to całe oddanie do naszych rąk o jakiś czas. Trudno nawet określić o jaki. Byle do września zdążyli, bo...  :ckm:

Anjuszka: Witaj w gronie podwiązkowiczek imiennych  :hello:

Zaliczyliśmy nauki przedślubne!  :jupi:
Wczoraj byliśmy na ostatnim spotkaniu. Ksiądz opowiadał o różnych wpadkach podczas ceremonii, np. obrączki umieszczone na poduszeczce były tak mocno do niej przywiązane (wręcz zaplątane), że musiał nożyczkami rozcinać  ;D  Panna Młoda koniecznie chciała być odprowadzona do Ołtarza przez Tatę, ale Tata tak się zestresował, że nie mógł ruszyć  ;D
Powiedział też, że podczas święcenia obrączek można przynieść jakiś przedmiot, który też poświęci, np. świeczkę, która zapalona podczas kryzysu czy kłótni przypomni nam, że sami tego chcieliśmy  ;D Co o tym myślicie?
Jeszcze tylko dziś, jutro i wolne! :skacza: Jedziemy z P. nad morze :okularnik: , więc relaks pełną parą! ;D

Buziakuję i pozdrawiam :*

Offline lolalola

• Chuck Norris
  • data ślubu: 02.10.10
« Odpowiedź #284 dnia: 1 Czerwca 2010, 10:00 »
Ciekawy pomysł z tym poświęceniem przedmiotu. 1raz słyszę o czymś takim,ale kto wie może można spróbować?? :D
Ja mam w domu różaniec, który kupiłam w Częstochowie przed maturą i jest nie poświęcony :-\
Może wezmę go ze sobą i jak PM będzie niedobry to będę się za niego modlić,żeby zmądrzał i przepraszał na kolanach za swoją nie dobroć :hahaha: :hahaha: :hahaha:

Ja tez jadę nad morze na długi weekend, tylko,że północne i mam nadzieję,że będzie ciepło, czego i Wam życzę.

Offline Agulec_102

• Chuck Norris
« Odpowiedź #285 dnia: 1 Czerwca 2010, 11:34 »
To gratuluję mieszkanka, lubię poddasza  ;D Trochę pracy włożycie, ale za to jaka później satysfakcja będzie  ;D

Nie słyszałam o tym poświęceniu, ale brzmi ciekawie  :D
To bawcie się dobrze nad morzem i relaksujcie  ;D

Offline Stelek

• zapaleniec
« Odpowiedź #286 dnia: 1 Czerwca 2010, 14:28 »
Dziewuszki, nie mam co robić w pracy, więc napiszę Wam jak mi minął weekend  ;D

W sobotę byłam na 30-stce brata P.  :urodziny: Pogoda była przepiękna. Ciepło, słonecznie- cuuudnie  :okularnik: Czemu tylko w sobotę?  :nerwus: W każdym razie imprezka w ogrodzie Babci P., przy grillu, piwku  :piwo_2: a później przy różnych innych wynalazkach  :pijaki:  ;D Najistotniejszym punktem wieczoru była rozmowa z przyszłym Tatą, który po kilku głębszych (a raczej kilkunastu  :drinkuje: ) wziął mnie na boczek i zaczął zapewniać, że jeśli Jego syn nie będzie chodził przy mnie jak w zegarku, to On się tym zajmie. Jeśli miałabym jakieś zmartwienie, coś nie szłoby po mojej myśli to mam do Niego przyjść, a wszystko zostanie naprawione  ;D Rodzina P. ma to do tego, że jak się napiją, to zawsze chcą rozmawiać na poważne tematy, więc mimo że tamtego wieczoru byłam bardzo rozbawiona zaistniałą sytuacją (po kilku drineczkach tym bardziej  :drinkuje: ) to na drugi dzień jak sobie to wszystko przemyślałam, stwierdziłam, że Tata P. jest bardzo "za mną". Na codzień jest trenerem i trudno wykrzesać z Niego jakiekolwiek emocje i cały czas miałam wrażenie, że ma jakiś taki dystans do mnie, co okazało się tylko wrażeniem  ;D Pamiętam jak Mama P. na wsólnej wycieczce rowerowej przewróciła się i Tata P. stał nad Nią z okrzykami: co Ty wyprawiasz?! Już, wstawaj! Nie udawaj! No co to ma być?! Dalej!!! Wyglądało to prześmiesznie , mimo, że Mama P. naprawdę mocno cierpiała i w rezultacie musieliśmy Ją odwieźć na pogotowie... Ale wszystko dobrze się skończyło  :tak_2:

Jak już zapewne wiecie razem z Jolą (zabawex) śpiewamy w Chórze Akademii Morskiej (w skrócie ChAM  :hahahaha: ). W sobotę przyjechał do nas zaprzyjaźniony chór z Włoch. My byliśmy u Nich w październiku 2009 i byliśmy pod wrażeniem tego co dla nas zorganizowali i jak się nami zaopiekowali. Tym bardziej ich przyjazd strasznie nas stresował. Najważniejszym elementem przyjazdu miała być niedzielna impreza przez nas przygotowana. Każdy zrobił coś do jedzonka  :Mcdonalds: Było trochę alkoholu :Piwo: i duuuuużo muzyki :disco: Wybawiłam się niesamowicie :cancan: Myślę, że Włosi też byli zadowoleni, mimo że na ich twarzach było widać zmęczenie. Dziś pojechali do Marianowa z częścią ChAMa i po powrocie opuszczają Polskę. Mam nadzieję, że zabiorą ze sobą fajne wspomnienia- tak jak my przywieźliśmy niesamowite wrażenia z pobytu u Nich  :brawo:
A dziś, drogie forumeczki… wrócił z morza po półrocznym rejsie mój kolega!!! :skacza: Więc wieczór zapowiada się intensywnie :pijaki: No, może dla mnie nie aż tak intensywnie, bo jutro dzień pracujący, ale przywitać Go należycie trzeba (kolegę, nie wieczór :glupek: )

Offline madzia_n

• Chuck Norris
« Odpowiedź #287 dnia: 1 Czerwca 2010, 18:23 »
Noo to super że tak spędziłaś weekend :) No i zazdroszczę teścia. Mój to by nawet bo beczce wódki mi czegoś miłego nie powiedział ;D Taki typ :P

Offline Stelek

• zapaleniec
« Odpowiedź #288 dnia: 7 Czerwca 2010, 11:13 »
Wróciłam!!!  ;D
Ależ było cudownie  :okularnik: :okularnik: :okularnik:
Śniadanko, plaża, obiadzik  :obiad: , spacer i wieczorne piffkowanie  :piwo_2:
Czułam się jak na wakacjach  :okularnik: Pogoda była przepiękna. Słońce, słońce i jeszcze raz słońce  :skacza: Opaliłam się jak zwykle na różowo, ale plusem jest to, że nie wyglądam jak córka młynarza. Teraz kolorem przypominam prosiaczka  ;D

Do ślubu zostało coraz mniej czasu, a my ciągle nie możemy się wyrobić z zaproszeniami  :urwanie_glowy: Wogóle mam okazję (w sumie nie wiem czy to okazja czy nie) na makijaż ślubny za 100zł. Próbny- 50 zł. Warto? Czy to jest "normalna" cena? Makijażowała by mnie dziewczyna, która zajmuje się tym od jakiegoś czasu, ma doświadczenie w makijażach ślubnych i dojeżdża do domu klienta. Tylko nie wiem czy to jest atrakcyjna cena i czy w salonie zrobią mnie na bóstwo  ;D za podobną cenę? Pomóżcie...

Offline Agulec_102

• Chuck Norris
« Odpowiedź #289 dnia: 7 Czerwca 2010, 11:44 »
Cena zbliżona do salonowych, próbne są po 50-60zł, ślubne 100-120zł, przeważnie te maksymalne kwoty wchodzą w grę. A widziałaś dzieła tej dziewczyny? Różnica cenowa nie jest duża, a chyba lepiej iść do kogoś kto robi to już długo i ma doświadczenie..No chyba że dziewczyna jest uzdolniona i widziałaś jej dzieła.

Weekendzik Ci się udał, pogoda wspaniała  ;D

Offline Nemezis

• maniak
  • data ślubu: 3 lipca 2010
« Odpowiedź #290 dnia: 7 Czerwca 2010, 13:00 »
Hmm... Nie spotkałam się z tym, żeby cena makijażu ślubnego przekraczała 80 zł... Ale pewnie co miasto to inne ceny ;)

Offline Agulec_102

• Chuck Norris
« Odpowiedź #291 dnia: 7 Czerwca 2010, 13:24 »
Nemi, to zapraszam do Sz-na... :( ja nawet za próbny usłyszałam raz 80zł! Paranoja!

Offline madzia_n

• Chuck Norris
« Odpowiedź #292 dnia: 7 Czerwca 2010, 15:56 »
Ja płaciłam 90 zł za makijaż ślubny, 40 zł za próbny. Gdybym chciała, żeby makijażystka przyjechała do mnie do domu, musiałabym dopłacić 50 zł.

Offline Stelek

• zapaleniec
« Odpowiedź #293 dnia: 7 Czerwca 2010, 18:01 »
hmmm... w takim razie chyba zdecyduję się na tą makijażystkę. Widziałam Jej dzieła na necie i muszę przyznać, że mi się podobają. Makijaż delikatny, podkreślający urodę- ładny i skromny. Taki, żeby PM mnie poznał, bo ja na codzień to raczej się nie maluję ;)

Nemezis: w Szczecinie tak się cenią...  Chyba, że do Bydgoszczy/Torunia się wybiorę na malowanko  ;D

Przypomniałam sobie, że miałam umieścić zdjęcia podwiązki i welonu. Umieszczam więc  ;D

Podwiązka (link, bo sprzedawca umieścił tekst o zastrzeżeniu praw autorskich) http://www.allegro.pl/item1068032486_podwiazka_slubna_personalizowana_6_kolorow.html

Welon (tak mniej więcej chcę go mieć wpiętego :) )

Nadrobiłam  ;D

Offline madzia_n

• Chuck Norris
« Odpowiedź #294 dnia: 7 Czerwca 2010, 18:38 »
Świetna jest ta podwiązka! :)

Offline zabawex
  • maniak
  • data ślubu: 9.10.2010
« Odpowiedź #295 dnia: 7 Czerwca 2010, 19:53 »
Welon bardzo fajny. Ja póki co nie mogę się przekonać do welonu, ale jeśli już będę miała to też che mieć tak niżej wpięty.
Co do makijażystki to jak Ci się po próbnym nie spodoba to poszukasz sobie kogoś innego :)

Offline Stelek

• zapaleniec
« Odpowiedź #296 dnia: 8 Czerwca 2010, 11:48 »
Kurcze, zaczyna się robić pod górkę z mieszkaniem... Wczoraj wyskoczyliśmy paczką na piwo, więc nawet nie było jak za bardzo porozmawiać na ten temat. P. zdążył mi tylko powiedzieć, że dziś się spotyka z kierownikiem budowy. No, właśnie: spotyka, a nie spotykamy! Powodem jest miesięczne spóźnienie w oddaniu mieszkania, a prace zajmą jeszcze z conajmniej 2 tygodonie. Wkurzam się strasznie! I jeszcze mi P. mówi, że chce sam iść na rozmowę z kierownikiem, bo przy mnie nie chce się z nim kłócić. No myślałam, że tam zaraz...  :klnie: Dodatkowym argumentem było, że kończę pracę o 16, a On się właśnie na tą 16 umówił  :nerwus: I mnie przekonuje, żebym się nie zwalniała wcześniej  :boks: Jestem ZŁA!!! W każdym razie P. dziś rano dzwoni i mówi, że roboty ruszyły, bo już o 8:00 dzwonił do Niego elektryk i o coś tam się pytał. Chyba Mu (P.) trochę ciśnienie zeszło, bo jak się zapytałam czy ciągle chce na tą rozmowę jechać sam to nic nie odpowiedział. Zapytał czy chcę jechać z Nim. Chcę, kur...de!  :klnie: Także dziś odbędzieMY poważną rozmowę z Panem Kierownikiem i zobaczymy co z tego wyniknie. To chyba na tyle.

Z rzeczy przyjemniejszych: kupiłam tasiemkę na wykończenie zaproszeń  :jupi: Nareszcie  :glupek: Teraz potrzeba tylko trochę czasu, żeby pozawiązywać i można brać się za rozdawanie  ;D

Offline Agulec_102

• Chuck Norris
« Odpowiedź #297 dnia: 8 Czerwca 2010, 12:08 »
To dobrze że będziesz jednak na rozmowie, kobietki muszą nadzorować takie sprawy  ;D

To czekamy na efekt końcowy Twojego dzieła  :D

Offline zabawex
  • maniak
  • data ślubu: 9.10.2010
« Odpowiedź #298 dnia: 8 Czerwca 2010, 12:20 »
Wiesz, ja myślę, że on chciał pójść sam, bo tam pewnie ostre "ku*wy" by leciały no i tez pewnie chciałby Ci oszczędzić stresów. Ale ja Cie doskonale rozumiem, bo ja tez chciałabym być przy takiej rozmowie.
Trzymam zatem kciuki, żeby się wszystko udało  :)
A opóźnienia w budowie mieszkań to u nas w kraju niestety norma  :-\

Offline madzia_n

• Chuck Norris
« Odpowiedź #299 dnia: 8 Czerwca 2010, 19:30 »
Ja też trzymam kciuki :)