Autor Wątek: STELKOWE odliczanie, czyli... 4.09.2010!!! :)  (Przeczytany 49968 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Anjuszka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 30.07.2011
Odp: STELKOWE odliczanie, czyli... 4.09.2010!!! :)
« Odpowiedź #180 dnia: 5 Maja 2010, 13:34 »
Fajnie, że wróciłaś :)

Offline Stelek

• zapaleniec
  • data ślubu: 04.09.2010
« Odpowiedź #181 dnia: 5 Maja 2010, 21:30 »

Jeeeeeeeeest UMIEM WKLEJAĆ!!!  :skacza:

Jeszcze jedno  ;D

Dziękuję Jola, bez Ciebie bym sobie nie poradziła  :glupek:

Tak wyglądam ja i suknia, a raczej ja w sukni  :D Macie prezent na dobranoc  ;D

Idę do łóżeczka, więc do jutra ;)

Umiem wklejać zdjęcia, umiem wklejać zdjęcia, umiem wklejać zdjęcia...  :skacza:

Offline zabawex
  • maniak
  • data ślubu: 9.10.2010
« Odpowiedź #182 dnia: 6 Maja 2010, 08:40 »
 :Wzruszony: :Wzruszony: :Wzruszony:
Stelka, no przepięknie. Za każdym razem jak patrze na te zdjęcia to się wzruszam :)

Offline Stelek

• zapaleniec
« Odpowiedź #183 dnia: 6 Maja 2010, 10:12 »
Jola... dziękuję  ::)

Będzie długi post, bo mam mało pracy, więc mogę się tu wyżyć  ;)

Jak fajnie, że majówka zabrała nam poniedziałek i możnabyło zacząć tydzień od wtorku- wszystko jakoś tak szybciej w tym tygodniu płynie  :ok: Wczoraj środa, więc P. poszedł na "męski wieczór" z kolegami ze studiów. Co środę spotykają się, piją piwko  :piwo_2: , grają w karty, a później co wytrwalsi i ci co nie mają na rano do pracy idą na balety. W sumie nawet nie tańczą, tylko stoją i... stoją.... Dziwne to dla mnie, ale skoro mają potrzebę spotykania się ze sobą, to bardzo proszę- do ślubu może się wyszaleć, bo później to już tylko dom i żona  :biczowanie:  ;)

Idziemy dziś na pierwsze spotkanie w poradni rodzinnej. Kolejne mamy 18 sierpnia... Może uda nam się to jakoś przyspieszyć. Po naukach przedmałżeńskich byłam tak zadowolona, że nie mogę doczekać kolejnych. Nawet P., który jest sceptycznie nastwiony do Księży brał czynny udział we wszystkim. Byłam z Niego dumna  :przytul:

Narazie chyba do mnie nie dociera, że wychodzę za mąż... Miałam, można powiedzieć trzy przebłyski świadomości: jak zamwiałam suknię, po naukach przedślubnych, jak zamawialiśmy hotel. Wtedy dopiero poczułam lekki stresik i zaczęło do mnie dochodzić co też chcę ze swoim życiem uczynić  :Mdleje_1: :hahahaha: Nawet Przyszła Mama zaczęła się stresować. Ostatnio opowiadała jak to śnił Jej się nasz ślub, a ja uciekłam sprzed ołtarza  :tak_2: Czyżby to coś znaczyło?  ::)

Wczoraj P. znalazł jakąś tam hurtownię z papierami ozdobnymi, więc dziś jak tylko skończę pracę jedziemy tam coś, może wybrać, bo już najwyższy czas. Sama nie mogę się doczekać efektu końcowego naszej pomysłowości  :tupot: Robię przerwę na jedzonko, bo jak nic do roboty nie ma, to czymś się trzeba zająć  :tak_2:

Offline zabawex
  • maniak
« Odpowiedź #184 dnia: 6 Maja 2010, 10:25 »
 :o poradnia rodzinna?? My nie możemy się zebrać, żeby się umówić. To nie będzie Cię dziś na próbie?
A do czego Wam papier ozdobny? Sami będziecie robić zaproszenia? My najprawdopodobniej sami będziemy robić podziękowania dla gości, więc czekam na relację z hurtowni ;)

Offline Stelek

• zapaleniec
« Odpowiedź #185 dnia: 6 Maja 2010, 10:54 »
Nie będzie mnie dzisiaj. Wszystko zgłosiłam, więc jest "na legalu"  ;D

Nam na naukach powiedzieli, żeby się sprężyć z poradnią, bo jest tłum ludzi. I się nie mylili. Na dziś udało nam się "wepchnąć", bo jakaś para zrezygnowała i akurat P. zadzwonił w odpowiednim momencie i zajęliśmy ich miejsce.

Zaproszenia robimy sami, według naszego pomysłu, o czym pisałam wcześniej  :P Mam tylko taki problem... Rodzicom też wypada wręczyć zaproszenie?  ??? W naszym wypadku jest tak, że płacą za wesele, więc to chyba będzie dziwne jak zaproszenie dostaną...? Nie wiem jak to rozwiązać... Z kolei jak nie dostaną niczego, to też tak dziwnie będzie... Nie wiem...  :hmmm:

Byłam wczoraj na zakupach, tzn. chciałam kupić sukienkę na lato, ale jakoś nic mi się nie podobało. Wszystkie są jakieś takie... ciążowe, a do tego mi się nie spieszy  ;)

Offline zabawex
  • maniak
« Odpowiedź #186 dnia: 6 Maja 2010, 11:14 »
Kochana, jeśli rodzice płacą za wesele, to ich się nie zaprasza. Za to na zaproszeniach wypadałoby napisać, że na wesele zapraszają młodzi wraz z rodzicami.

Offline Stelek

• zapaleniec
« Odpowiedź #187 dnia: 6 Maja 2010, 11:40 »
no niby tak, ale czegoś mi brakuje... Czegoś takiego, żeby rodzice poczuli, że ich dziecie chcą spędzić ze sobą resztę życia i byłoby im miło jakby przyszli (rodzice, nie dzieci  ;D) na ślub. Coś będziemy myśleć. A, mamy treść zaproszeń:

Zakochani i świadomi, że ich miłość to nie wiatr,
mają zaszczyt zawiadomić, że chcą razem iść przez świat.

S. i P.

W imieniu Rodziców i własnym
Z radością zapraszają na uroczystość Zaślubin,
która odbędzie się 04 września 2010 roku o godzinie 16:00
w Kościele o. Dominikanów w Szczecinie.

Po uroczystości Zaślubin serdecznie zapraszamy
na przyjęcie weselne, które odbędzie się
w ……………………………………

Prosimy o potwierdzenie przybycia do dnia...
S- Tel. ……………… P.- tel........

Tak to mniej więcej będzie wyglądało. Narazie, bo z nami to nigdy nic nie wiadomo i wszystko może się zmienić nawet w ostatniej chwili  ;D

Offline zabawex
  • maniak
« Odpowiedź #188 dnia: 6 Maja 2010, 11:43 »
A mówiłaś, że chcecie wino zamiast kwiatów? Będziecie wkładać osobną kartkę z taka informacją czy napiszecie na zaproszeniu?

Offline mkarolinka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #189 dnia: 6 Maja 2010, 12:37 »
Czy mogę jeszcze ja ??? Piękny pierścionek i sukienka ;)

Offline Stelek

• zapaleniec
« Odpowiedź #190 dnia: 6 Maja 2010, 13:17 »
mkarolinka  :hello: :hello: zapraszam serdecznie :)

Chcemy zrobić tak, żeby wszystkie informacje były na zaproszeniu. Kurcze, musiałybyście zobaczyć jak ono będzie wyglądać, żeby to sobie wyobrazić...  :hmmm: Będzie taką jakby książeczką... kurcze, nie wiem jak to opisać  :urwanie_glowy: Mam nadzieję, że szybko je zrobimy i będę mogła Wam pokazać  :)

Offline madzia_n

• Chuck Norris
  • data ślubu: 22 sierpnia 2009
« Odpowiedź #191 dnia: 6 Maja 2010, 17:55 »
Ładnie Ci w tej sukience :)
Co do rodziców, to my dawaliśmy im zaproszenie. Możecie im wręczyć nie tyle zaproszenie, co po prostu jakiś ładny tekst, że chcecie by byli blisko Was w tym dniu. My tak zrobiliśmy(ale rodzice nam nie dokładali do wesela), rodzice byli wzruszeni, tekst wymyśliłam i wypisałam sama.

Offline Stelek

• zapaleniec
« Odpowiedź #192 dnia: 7 Maja 2010, 09:12 »
madzia_n: no właśnie my też chcielibyśmy zrobić coś takiego, więc pewnie pójdę w Twoje ślady i uruchomię moje poetyckie zdolności  ;D

Z hurtownią kicha :!: Poszliśmy, ale okazało się, że godziny pracy pokrywają się dokładnie z moimi, czyli od 8:00 do 16:00 od poniedziałku do piątku, a w soboty- zamknięte  :beczy: Wkurzyłam się strasznie  :boks_4: I wszystko, tzn. wybór papieru, został na barkach P. Został dokładnie poinformowany o mojej wizji, więc myślę, że podejmie właściwą decyzję  :tak_2:

Byliśmy w Poradni Rodzinnej... Babeczka przez pół godziny mówiła  :Mikrofon: o tym jak należy przekazywać dzieciom wiedzę o świecie, jak nawiązywać z nimi kontakt, czego unikać... itd., itp. Wszystko byłoby fajnie, jakbyśmy się spodziewali dziecka w najbliższym terminie, albo chociaż za 9 miesięcy  :dzidzia: Ale zanim zdecydujemy się na potomstwo to pewnie zapomnimy, że kiedykolwiek w Poradni byliśmy. Nie wiem co to tak na prawdę miało na celu. Chociaż tym wszystkim kobitkom w ciąży na pewno przydałaby się taka wiedza. W każdym razie, jedno spotkanie za nami, zostało jeszcze jedno. Umówiliśmy się z Panią, że do nas zadzwoni jak się jakiś termin zwolni, żebyśmy nie musieli czekac do 18-ego sierpnia.

To by było na tyle. Dziś znów nic nie robię, bo mamy jakiś dziwny zastój w biurze- tak to jest na początku miesiąca. Za to koniec miesiąca to po prostu masakra! Nie ma czasu nawet do kibelka pójść. Ale to dopiero za 2 tygodnie, więc narazie korzystam z nic nierobienia  ;)

Offline zabawex
  • maniak
« Odpowiedź #193 dnia: 7 Maja 2010, 11:11 »
No to świetnie, że poradnia przeszła bez większego bólu. Że Pani nie uczyła Was jaki korzystać z kalendarzyka, ani nie kazała obserwować śluzu :)
Co do tej hurtowni, to niepocieszona jestem. Liczyłam na Twoja relację. P. pewnie będzie się skupiał na tym, żeby znaleźć to co mu kazałaś i nie będzie się zbytnio rozglądał. Sama będę musiała się wybrać. A gdzie ta hurtownia jest?

I pozwolę sobie na trochę prywaty. Nie wiem czy wiesz, że mamy dzisiaj przesunięta próbę. Na Zamku mamy być o 16.45, nie o 18 jak było na początku. Także zapomnij o obiadku po pracy :D:D:D

Offline Stelek

• zapaleniec
« Odpowiedź #194 dnia: 7 Maja 2010, 11:56 »
Hurtownia jest... hmmm.... zaraz sprawdzę na mapie ;)

Mam: na ul. Odzieżowej 21. Godziny otwarcia 8:00- 16:00... niestety...  :Kill:

Prywatnie do Joli:
Wiem  :P Dzwoniłam do Gabrysi, bo to moja skarbnica wiedzy, jak mnie nie ma  ;D Na obiadek dziś kebab- ależ dawno nie jadłam  :Mcdonalds: Między Bramą Portową, a Placem Żołnierza Polskiego jest taaaaaki pyyyyszny, że już nie mogę się doczekać  :tupot: :tupot: :tupot:

Offline beaberry

• uzależniony
  • Zakochana po uszy :)
  • data ślubu: 6 VIII 2011
« Odpowiedź #195 dnia: 7 Maja 2010, 21:18 »
Cześć! Mogę dołączyć?
Mamy urodziny tego samego dnia :jupi: W dzień Twych zaręczyn też miałam nadzieję na nie, ale wyszło inaczej :Maruda: A PM też kupił pierścień dużo wcześniej.
Bardzo ładnie Ci w sukni ;)

Offline madzia_n

• Chuck Norris
« Odpowiedź #196 dnia: 8 Maja 2010, 14:37 »
Narzeczony na pewno kupi odpowiedni papier! W końcu Ci nasi faceci jak chcą, to potrafią się postarać! ;)
Kebab - mniam, mniam, już nie mogę się doczekać Polski ;D
Fajnie, że na poradni nie zmuszali Was do prowadzenia obserwacji. Nas zmusili i na co nam to wyszło? Na to, że i tak tego nie obserwowałam wszystkiego, bo biorę tabletki(a jakbym się pani przyznała to by mnie przechrzciła i nie dała zaświadczenia o odbyciu poradni) i musiałam sobie sama wymyślić taki wykres z domyśleń... I co? Był wręczy idealny ;D Pani z poradni była z nas dumna, a mi było głupio że ją tak oszukaliśmy no ale sama tego chciała... Uważam że NPR jest ok! Nie mam nic do tego, ale jeśli tylko ktoś chce to stosować. Ja też chcę, ale dopiero za jakiś czas :)

Offline Stelek

• zapaleniec
« Odpowiedź #197 dnia: 8 Maja 2010, 15:50 »
beaberry:  :hello: :hello: :hello: Witam i zapraszam :) Tym bardziej, że jesteś z Grudziądza :) Cała moja rodzinka stamtąd pochodzi- jestem pierwszą, która urodziła się w Szczecinie  :tak_2:

madzia_n: P. kupił papier!  :jupi: Taki, o którym mówiłam. Na razie tylko beżowy, na którym będziemy drukować tekst, bo powiedział, że bordowy kupimy razem, żebym też miała w tym swój udział. Fajny z Niego Chłopczyk  :calus:

Też się cieszę, że nam nie kazali żadnych obserwacji prowadzić i wykresów rysować, chociaż czeka nas jeszcze jedno poradniowe spotkanie... I dopiero na nim dostaniemy pieczątki zaliczające, więc jeszcze wszystko może się zdarzyć  ;) Czekam z niecierpliwością na poniedziałek na kolejne nauczanie przedmałżeńskie, a tymczasem borym lasem, czy jak to się tam w dawnych czasach mówiło sobotnie  :-* :-* :-* W Szczecinie Piknik nad Odrą i wieczorne koncerty, więc idę się ukulturnić  :wink:

Offline madzia_n

• Chuck Norris
« Odpowiedź #198 dnia: 8 Maja 2010, 16:01 »
No to super że się postarał :) I że podołał zadaniu! ;D

Offline agulla1919

• Chuck Norris
« Odpowiedź #199 dnia: 8 Maja 2010, 22:16 »
I ja juz jestem - w koncu sie doeczkealam Ciebie  :D

Fajniusi wierszyk!
Suknia bardzo ladniusia !!!

Offline Stelek

• zapaleniec
« Odpowiedź #200 dnia: 10 Maja 2010, 09:39 »
Witam poniedziałkowo!  :) Nie wiedziałam, że odkąd zacznę pracować poniedziałki będą takie okrutne... :nie: Ledwo zwlekłam się z łóżka i ciągle czuję, że się nie obudziłam.

Weekend minął szybko. Nawet nie wiem kiedy. Trochę odpoczęłam, miałam nawet czas, żeby w domku nadrobić zaległości i posiedzieliśmy z P. przy zaproszeniach. Mamy stonę tytułową- czyli tą z napisem "zaproszenie"  ;D
Dziś nauczań przedmałżeńskich ciąg dalszy. P. ma wolne w szkole, więc Go ostrzegłam, żeby nigdzie z kolegami na piwo nie poszedł  ;) Przez tą pogodę nic się nie chce, więc narazie to tyle. Znalazłam zdjęcie bukietu ślubnego  :bukiet:, który zrobił na mnie niemałe wrażenie, ale jako, że w pracy jestem nie mogę Wam wkleić zdjęcia  :boks: Postaram się to zrobić popołudniu z domku.

Buziaki!  :-*  :D

Offline Stelek

• zapaleniec
« Odpowiedź #201 dnia: 11 Maja 2010, 07:22 »
Tak na szybko, bo zaraz muszę zmykać do roboty... Bukiecik  :D

Offline zabawex
  • maniak
« Odpowiedź #202 dnia: 11 Maja 2010, 08:42 »
Kochana, jak ja dobrze wiem, jak się czułaś wczoraj rano. Ja czułam się tak samo. Nie tylko rano ale i przez cały dzień :)
Bukiet bardzo ładny. Myślę, że pasuje do Ciebie :)

Offline Stelek

• zapaleniec
« Odpowiedź #203 dnia: 11 Maja 2010, 09:20 »
Jola, widzę, że Ty też z tych co to się rano nie mogą obudzić... Dziś mam podobnie, ale walczę dzielnie. Trochę pracy się rano zebrało, więc jakoś mnie wybudziło.

Bukiecik wstępnie wybrany. Baaardzo mi się podoba. P. jeszcze nie widział...  ::)

Byliśmy wczoraj na kolejnej części nauk. Tematem była wiara i nasza jej świadomość- tak to odebrałam. Podzieliliśmy się na grupki i dostaliśmy po 2 pytania do opracowania, np: czym jest Kościół; kto należy do Kościoła? Dlaczego jest 7 sakramentów, a nie więcej ani mniej... itp. Siedzieliśmy tam ok 2 godzin. Ale fajnie było :) P. nie był za bardzo zadowolony, bo w połowie poczuł głód i nie mógł się doczekać końca. Czasami mam wrażenie, że On cały czas jest głodny. Wasi PMowie też tak mają? Bo dla mnie to jest czasem nie do wytrzymania  :mdleje: Idziemy na godzinny spacer i On po 30 minutach mówi, że jest głodny, a przed wyjściem zjadł obiad. Masakra!!!  :ckm: Jakbym tyle jadła to bym się między framugami drzwi zmieścić nie mogła, a On taki chudzina... ehhh... Pomarudziłam, więc zmykam poczytać co sie u Was dzieje  :tupot:

Offline zabawex
  • maniak
« Odpowiedź #204 dnia: 11 Maja 2010, 09:41 »
hehehe
Mój PM nie jest głodomorem. Ale śmiać mi się chce jak na obiad ugotuje zupę, bo nie dość, ze dostaje talerz zupy " z wkładką" to zaraz po skończeniu zupy robi sobie kanapkę. Pytam się go czy się nie najadł? A on mówi że się najadł, ale musi coś pogryźć, żeby poczuć, że coś zjadł :)

Offline beaberry

• uzależniony
  • Zakochana po uszy :)
  • data ślubu: 6 VIII 2011
« Odpowiedź #205 dnia: 11 Maja 2010, 11:49 »
Mój PM też strasznie chudy, a zaraz jak zje obiad pyta czy pójdziemy coś zjeść ;D Jego tata ma takie powiedzonko, które denerwuje jego mamę, a wypowiada je zaraz po obiedzie- "Dobrze, to podjadłem, a teraz bym coś zjadł"  :D Swoją drogą też jest chudy. A mój PM zarzeka się, że przyczyną jego chudości jest nie metabolizm, nie geny, tylko to, że mało je :mdleje:
Też nie jestem skowronkiem, kiedy trzeba wstać ::) Nie wiem co będzie jak pójdę do pracy, ale na razie to często zasypiam na zajęcia o godz. 9. A w czwartki mam ćwiczenia, na których MUSZĘ być o godz. 7  :pogrzeb:

Offline Robin

• bywalec
  • data ślubu: 24-04-2010 :Serduszka:
« Odpowiedź #206 dnia: 11 Maja 2010, 15:09 »
Można sie jeszcze dołączyć?
Nadrobiłam i dzielnie kibicuję :)
Suknia super :)

Łączę się w bólu ze wszystkimi nie lubiącymi poniedziałków... Podczas studiów nie były one takie starszne...

Relacyjka Robin
Zapraszam :)

Offline mkarolinka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #207 dnia: 11 Maja 2010, 20:18 »
Byliśmy wczoraj na kolejnej części nauk. Tematem była wiara i nasza jej świadomość- tak to odebrałam. Podzieliliśmy się na grupki i dostaliśmy po 2 pytania do opracowania, np: czym jest Kościół; kto należy do Kościoła? Dlaczego jest 7 sakramentów, a nie więcej ani mniej... itp. Siedzieliśmy tam ok 2 godzin. Ale fajnie było :)

Coraz bardziej przerażają mnie te nauki...

Offline madzia_n

• Chuck Norris
« Odpowiedź #208 dnia: 11 Maja 2010, 23:50 »
Nam nie wymyślali takich rzeczy na naukach ;) Na szczęście ;')
A co do głodomorków - mój A. też lubi pojeść ;D i kiedyś był taki sam jak Twój PM :)
Ładny bukiet :)

Offline mardewka

• maniak
  • Master of Puppets
  • data ślubu: 05.07.2008
« Odpowiedź #209 dnia: 12 Maja 2010, 08:35 »
Ja nie wiem jak te chudzielce to robią, że tyle jedzą  ;D

Jakbym tyle jadła to bym się między framugami drzwi zmieścić nie mogła, a On taki chudzina...
Ooo, właśnie.
Ja przy pochłanianiu takiej ilości jedzenia to bym się turlała, a nie chodziła ;D ::)
Mam nadzieję, że dzieci dostaną w genowym prezencie metabolizm po Tatusiu :D

Łączę się w bólu ze wszystkimi nie lubiącymi poniedziałków... Podczas studiów nie były one takie starszne...
Rzeczywiście nie są takie straszne :P
Mam tylko angola, który zwykle olewam (to znaczy dzielnie śpię i nie ruszam się z łóżka :los:)