Autor Wątek: zakup welonu przez internet?  (Przeczytany 3273 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline asiul
  • zapaleniec
  • data ślubu: 17.07.2010
zakup welonu przez internet?
« dnia: 8 Listopada 2009, 15:37 »
Co myślicie o kupieniu welonu w internecie? na allegro i innych stronach jest mnóstwo propozycji, a ceny są czasem kilka razy mniejsze niż w salonie... próbowała któraś z Was kupić welon na allegro? np paulo luidii albo inne? czym się kierować przy wyborze, żeby nie dostać do domu sztywnej firany tylko rzeczywiście delikatny tiul?

Offline Kobietkaa
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 16.08.2008
Odp: zakup welonu przez internet?
« Odpowiedź #1 dnia: 8 Listopada 2009, 16:01 »
Swój welon dostałam gratis do sukni. Wcześniej też przeglądałam oferty w internecie i się zastanawiałam czy warto. Wydaje mi się, że warto poczytać komentarze o sprzedającym, może napisać emalia do osoby, która u niego kupiła?

Offline ela

• Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 13.08.2005
« Odpowiedź #2 dnia: 8 Listopada 2009, 16:03 »
A czemu nie :)
Ja swój kupowałam przez internet :) Zarówno welon jak i rękawiczki i inne pierdółki :)
To, że się uśmiecham, śmieje i żartuje jak zawsze nie znaczy, że u mnie jest zajebiście. Ja po prostu nie lubię pokazywać, że jest mi bardzo źle. -

Offline asiul
  • zapaleniec
« Odpowiedź #3 dnia: 8 Listopada 2009, 17:02 »
no ja ostro grzebię w internecie  i oglądam biżuterię, buty, bolerka, welony właśnie... suknia nowa prosto z salonu chłonie tyle pieniążków, że stanowczo nie zamierzam kupować w salonie welonu (60/80, z mereżką - 350zł) ani bolerka (koronkowe z krótkim rękawem - 370zł), bo podobne widzę w internecie za pieniążki... no zupełnie inne :) a niestety salonowe dodatki bardzo się cenią i nie stać mnie na wykupienie wszystkiego po salonowych cenach, bo to trochę głupota, skoro ceny są jakie są...

ale martwię się, że tiul taki na welon za 30zł z allegro będzie jak obrus i w niczym nie będzie przypominał delikatnej mgiełki, jaką chciałabym mieć na głowie...

Offline KaKa85

• zapaleniec
  • data ślubu: 14.08.2010
« Odpowiedź #4 dnia: 9 Listopada 2009, 09:56 »
Też bałam się, że te welony z all za kilkanaście złotych mogą okazać się złe jakościowo, a zależało mi na bardzo delikatnym welonie, dlatego zdecydowałam się odkupić oryginalny francuski welon od pierwszej właścicielki ;)  Cena w salonie 350zł, a odkupiłam za 90 ;D Jest przepiękny :Serduszka:
Ach, zapomiałam... bolerko też kupiłam przez internet :D  Z likwidowanego salonu ślubnego, piękne koronkowe za 70 zł, a w salonie jak pytałam o takie to chcieli 450 zl! Chyba oszaleli!!

Offline asiul
  • zapaleniec
« Odpowiedź #5 dnia: 9 Listopada 2009, 16:32 »
KaKa a z czego ten Twój nowy/stary welonik jest? bo ja się naczytałam o tych wszystkich rodzajach tiulu... angielskie, hiszpańskie, włoski, poza tym jeszcze woal i nie wiadomo jakie inne gatunku...

Offline KaKa85

• zapaleniec
« Odpowiedź #6 dnia: 9 Listopada 2009, 17:18 »
Jest z tiulu, ale jakiego to nie wiem. Mam też jeden taki zwykły z mereżką(gratis do sukni był), i ten jest delikatniejszy, tamten jest sztywny i tak sterczy, co mnie denerwowało dlatego szukałam innego. I ten dodatkowo ma kryształki na brzegu.

Offline Befi

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 14.11.2009 godz.16
« Odpowiedź #7 dnia: 9 Listopada 2009, 21:15 »
Ja tez dostałam welon gratis do sukni ...jest sztywny i troszke pogiety ale pani w salonie powiedziała abym go zamoczyła w płynie zmiekczajacym do płukania i przypieła do firanki gdy wyschnie bedzie oki :)

Offline KaKa85

• zapaleniec
« Odpowiedź #8 dnia: 9 Listopada 2009, 22:53 »
Kurcze, tak napisałam tego poprzedniego posta, że nie wiadomo o co chodzi :glupek:  Chodziło o to że ten zwykły który dostałam jest sztywny, a nowy ma drobniejszą strukturę tiulu i przez to lepiej się układa bo jest delikatniejszy.

Offline asiul
  • zapaleniec
« Odpowiedź #9 dnia: 13 Listopada 2009, 22:28 »
tak ciągle oglądam te welony w internecie i mam jeszcze jedno pytanie, może któraś z was się orientuje: co jest ładniejsze? woal czy tiul? bo oglądałam na stronie o firanach hihi i podobno woal jest... bardziej stylowy, 'doskonalszy' i delikatniejszy, nie taki sztywny jak tiul. na all. są welony i tiulowe i z woalu, czy któraś z was zna się na materiałach bardziej niż ja i może się odezwać w tej kwestii ? :)