Autor Wątek: Studniówki nadszedł już czas...  (Przeczytany 9338 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline sylwka

• bywalec
Studniówki nadszedł już czas...
« Odpowiedź #30 dnia: 17 Stycznia 2006, 10:06 »
Dokładnie. A tych potrzebnych rzeczy uzbiera sie co niemiara

Offline sylwka

• bywalec
« Odpowiedź #31 dnia: 18 Stycznia 2006, 09:31 »
Ok. Już sama siebie zaczynam wkurzać tym moim niezdecydowaniem :twisted:  dzisiaj postanowiłam, ze zaproszenia jednak zrobie sama :lol:  Czeka mnie kilka zarwanych nocy ale co tam - zaproszenia będą oryginalne i niepowtarzalne :!:  Może ktoś mi podsunie jakiś ciekawy pomysł :?:

Offline sylwka

• bywalec
« Odpowiedź #32 dnia: 2 Lutego 2006, 08:41 »
Nie było mnie na forum około tygodnia i o zgorzo! Nie dosć, ze miałam nieprzeczytane ok. 2000 postów to jeszcze zauważyłam, ze moje odliczanie wcale sie nie rozwija  :Olaboga:  To wszystko moja wina, bo ja taka niezdecydowana jestem a czas mnie nagli :!:  W ciagu tygodnia kupiłam zaproszenia i wypisałam je. Stwierdziłam, ze sa takie śliczne, a ja nie mam zdolnosci manualnych ani zbyt duzo wolnego czasu więc robione przez mnie ,,arcydzieła" mogłyby nadawać sie tylko do kosza. W lutym wiecej bedzie się u mnie działo, bo za kilka dni jedziemy do ksiedza, od niedzieli rozpoczynamy rozwozić zaproszenia a w przyszłym tygodniu w końcu idę przymierzać sukienki. Juz mnie to dręczy, ze jeszcze nie wybrałam-mam nadzieję, ze w krótce wam sie pochwalę moim wyborem :lol:

Offline madziulek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #33 dnia: 2 Lutego 2006, 09:09 »
no z suknią to musisz sie troche pospieszyc bo ja chodzilam 2 tygodnie temu a mam slub 29.04 to chyba tydzien po tobie a panie w salonach pytaly sie czemu tak późno  :shock:  więc za dużo czsau nie masz :) a zaproszenia napewno są piękne ja tez kupiłam i wypisałam sama - powód podobny brak zdolności i mało czasu  :wink:
Kuba 2007
Szymon 2010

Offline sylwka

• bywalec
« Odpowiedź #34 dnia: 2 Lutego 2006, 10:01 »
No to mnie pocieszyłaś. Myślę, ze w poniedziałek zaatakuję moją koleżankę w salonie. Byle tylko mnie nie przegoniła (bo ja taka niezdecydowana i wybredna jestem) bo dopiero bedę miała problem :lol:

Offline madziulek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #35 dnia: 2 Lutego 2006, 10:23 »
Poprostu mówię jak jest i to jest tylko dobr rada. Napewno cos znajdziesz tzn tą jedyną :)  Powodzenia i weź aparat i porób zdjęcia to nam pokarzesz  :wink:
Kuba 2007
Szymon 2010

Offline sylwka

• bywalec
« Odpowiedź #36 dnia: 2 Lutego 2006, 11:13 »
Jeśli bedzie warto robić fotki, to je zrobię :wink: Ale bedziesz musiała za nimi poczekać dobry tydzień

Offline madziulek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #37 dnia: 2 Lutego 2006, 13:40 »
ok poczekamy :) napewno warto :)
Kuba 2007
Szymon 2010

Offline agulkaaa
  • Chuck Norris
  • MISIO 13.05.2007, MACIUŚ 21.10.2009
« Odpowiedź #38 dnia: 2 Lutego 2006, 15:25 »
no sylwia wkońcu jesteś :):):)
życze powodzenia w szukaniu sukienki i całej reszty
pozdrowionka

Offline Molunia

• entuzjasta
« Odpowiedź #39 dnia: 2 Lutego 2006, 22:40 »
A jak już coś kupisz to koniecznie się tym pochwal! :)

Offline Agnieszka32

• phpBB Moderator
  • uzależniony
« Odpowiedź #40 dnia: 6 Lutego 2006, 11:25 »
No już pewnie sylwka coś sobie upatrzyła :wink:  Albo koleżanka ja pogoniła :mrgreen:  Sylwia, jak tam kiecka?!?!?!

Offline sylwka

• bywalec
« Odpowiedź #41 dnia: 7 Lutego 2006, 07:23 »
Miniony weekend był bardzo owocny. W sobotę pojechaliśmy do ksiedza, wszystko bez problemu załatwiliśmy. W niedzielę już spadniemy z ambony :lol: Wiecie, ze mój proboszcz nie wziął za zapowiedzi? Powiedział, ze nie mamy płacić, bo tutaj bedzie slub :)  W niedzielę rozpoczęlismy rozwozić zaproszenia - rzeczywiscie u kazdego trzeba wypić kawkę :wink:  Na szczęsice część zaproszeń wysyłamy, myślę, ze do końca lutego sie uwinimy :lol:

Offline madziulek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #42 dnia: 7 Lutego 2006, 07:59 »
Napewno. A jak suknia?????  :twisted:
Kuba 2007
Szymon 2010

Offline sylwka

• bywalec
« Odpowiedź #43 dnia: 7 Lutego 2006, 08:33 »
Jeżeli chodzi o suknię to musze powiedzieć, za bardzo sie cieszę, że nie zdecydowałam się na szycie u krawcowej tej kiecki, która mi wpadła w oko (novia d'art). Poszłam wczoraj do koleżanki i przymierzałam tylko trzy suknie:
-biała z rekawkiem - sam krój ok, ale w białej sukni wyglądałam smiertelnie :(  A tak bardzo chciałam mieć białą sukienkę (mam taką cerę, że sie nie opalę a solarium odpada)
-później była ecru - gprset z rękawkiem za łokieć+spódnica z haftem na dole - wygladałam dużo lepiej, ale suknia była taka ciężka i kumpela powiedziała, że ta kiecka odpada, bo w takiej juz szła do ślubu nasza koleżanka
-w koncu przymierzyłam ta, którą wybrałam :!: Jest to zupełne przeciwieństwo moich marzeń:
 :arrow: chciałam sukienkę - mam spódnicę i gorset
 :arrow: chciałam rękawek - gorest jest na szerszych naramkach (ok.3cm) i do tego króciutkie bolerko
 :arrow: chciałam białą - mam perłową
Musze wam powiedzieć, ze w tym kolorze o wiele lepiej sie prezentuję :!: a sukienka wyglądała jakby była na mnie szyta :lol:  Wyglądałam w niej najlepiej i juz wiecej nie przymierzałam, wszystkim się podobałam.

Najgorsze jest to, ze nie mam fotek, mama robiła mi telefonem ale nie wyszły ciekawie, nic na nich nie widać. 22 marca ją odbieram i wtedy zacznę ,,foto machen" :mrgreen:
Wiem tylko tyle, ze sukienka nazywa sie Megi, na razie nie znalazłam jej na necie.

Offline sylwka

• bywalec
« Odpowiedź #44 dnia: 7 Lutego 2006, 08:37 »
Aha. W związku z tym, ze to nie bedzie biała suknia, moje plany wzieły w łeb. Do sukienki ecru nie pasuje bukiet z różowych kwiatów - jaki mam wybrać :?:  No pani w salonie powiedziała, że moge mieć nawet beżowe buciki :lol:

Offline Agnieszka32

• phpBB Moderator
  • uzależniony
« Odpowiedź #45 dnia: 7 Lutego 2006, 08:38 »
Cytat: "sylwka"
Wiecie, ze mój proboszcz nie wziął za zapowiedzi?

U nas było identycznie...ksiądz wcale nie był chętny do przyjmowania pieniędzy za cokolwiek, czuliśmy się z Wojtasem niezręcznie, bo nie chciał żadnej ofiary, za nic, a nawet na naukach poświęcał nam swój prywatny czas wieczorami, bo tylko tak nam pasowało. Chodziliśmy do niego w zasadzie wtedy, kiedy nam się podobało, beż żadnego specjalnego umawiania się itp. Wojtas pare razy wciskał mu pieniądze, ale on nie chciał....za to ofiarę za ślub wpłacaliśmy na ręce zakonnicy, a ta nie grymasiła, więc daliśmy parę groszy więcej niż pierwotnie zamierzaliśmy i spoko
 :)

Offline sylwka

• bywalec
« Odpowiedź #46 dnia: 7 Lutego 2006, 08:50 »
My też tak zrobimy - za ślub damy więcej niz planowalismy :lol:

Offline Molunia

• entuzjasta
« Odpowiedź #47 dnia: 7 Lutego 2006, 08:58 »
do sukni ecru lub perowej ładnie wygladajakwiatki koloru hermcianego, pomarańczowego, złotego ...

Offline sylwka

• bywalec
« Odpowiedź #48 dnia: 7 Lutego 2006, 09:06 »
Uwaga specjalistki od wklejania zdjeć!  :wink:  Jeśli któraś z was może wkleić fotkę mojej kiecki, to niech da znać. Już wiem jaka to firma :lol:

Offline Moongirl

• zapaleniec
« Odpowiedź #49 dnia: 7 Lutego 2006, 09:35 »
no to już Sylwka:) mow co to za firma i wklejamy:)))

Offline sylwka

• bywalec
« Odpowiedź #50 dnia: 7 Lutego 2006, 10:00 »
Napisze ci na priva, bo nie wiem czy moge reklamować

Offline Moongirl

• zapaleniec
« Odpowiedź #51 dnia: 7 Lutego 2006, 11:12 »
oto suknia sylwki:)

sylwia, znalazlam tylko to zdjecie, popraw mnie jak jeszcze jakies tam jest twojej:)

Offline sylwka

• bywalec
« Odpowiedź #52 dnia: 7 Lutego 2006, 11:19 »
Dzięki Moongirl :!:  Ja też zbnalazłam tylko to zdjęcie. Do tej kiecki będę miała takie króciutkie bolerko. Mam na kompie zdjęcie przodu, które robiła moja mama ale ja naprawdę nie umiem wklejać fotek :(

Offline sylwka

• bywalec
« Odpowiedź #53 dnia: 10 Lutego 2006, 14:51 »
Ciąg dalszy moich zwierzeń :D  Większosć zaproszeń rozdana i wysłana, mam nadzieję, ze w tenn weekend sie z nimi uminięmy :D  Coraz częściej myślę o fryzjerze, chyba w przyszłym tygodniu sie wybiorę na zaklepanie terminu i umówienie na próbną fryzurkę. Mam pytanie, dziewczyny - ile czasu wcześniej trzeba zamówić ciasto :?:

Offline Marta

• phpBB Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #54 dnia: 10 Lutego 2006, 14:53 »
Cytat: "sylwka"
Mam pytanie, dziewczyny - ile czasu wcześniej trzeba zamówić ciasto  

Miesiąc wcześniej. Zależy też od cukierni. :)

Relacja i fotki z naszego pięknego dnia:
https://e-wesele.pl/forum/viewtopic.php?t=4077

Offline Agnieszka32

• phpBB Moderator
  • uzależniony
« Odpowiedź #55 dnia: 10 Lutego 2006, 14:54 »
Zalezy gdzie chcesz zamówić:-)) czy u znajomej, która to potrafi, czy w cukierni

Offline agulkaaa
  • Chuck Norris
  • MISIO 13.05.2007, MACIUŚ 21.10.2009
« Odpowiedź #56 dnia: 10 Lutego 2006, 15:04 »
my jak się pytalismy to mówili nam że miesiąc wcześniej wystarczy tyczy się to ciast i torta

Offline sylwka

• bywalec
« Odpowiedź #57 dnia: 10 Lutego 2006, 15:06 »
W cukierni. Sama nie wiem ile tego ciasta zamówić, żeby nie było za dużo ani żeby nie zabrakło. Ciężko bedzie ,,trafić" z ilością. Ciasto podam dwa razy na weselu - krótko po obiedzie do kawy i lodów i po północy jak ,,wjedzie" tort. Wy też tak robicie :?:

Offline Agnieszka32

• phpBB Moderator
  • uzależniony
« Odpowiedź #58 dnia: 10 Lutego 2006, 15:10 »
U nas ciasto było cały czas w zasięgu ręki. Pewnie u każdego jest różnie, ale u nas było przeznaczone ok 15-20 dkg na osobę i było to stanowczo za dużo. Towarzycho nie było "ciasteczkowe" i praktycznie połowa nam została :|  Na to chyba nie ma reguły, zależy od ludzi, ale wydaje mi się, że z pewnością to nie powinno być więcej na osobę.

Offline lena25

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #59 dnia: 10 Lutego 2006, 18:22 »
sylwka ale piękna jest ta Twoja sukieniusia fiu fiu Twój luby to chyba padnie jak Ciebie zobaczy:) gratuluje wyboru... w ogóle wszystkie suknie naszych forumowiczek są przepiękne... widać, że dziewczyny mają klasę hehe
Lena25