Autor Wątek: Moja nieśmiała propozycja  (Przeczytany 70599 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline justyna85

• Chuck Norris
  • data ślubu: 01.08.2009
Odp: Moja nieśmiała propozycja
« Odpowiedź #30 dnia: 7 Listopada 2009, 21:45 »
i ja tez sie pod tym wszystkim podpisuje jestem ZA :)

Offline mka

• Every second is a lifetime and every minute more brings you closer to God and you see nothing but the red lights you let your body burn like never before. And it feels better than love. Yeah it feels better than love...
  • Chuck Norris
  • We are connected that is how I feel...e-zadymiary
  • data ślubu: :Serduszka: AF :Serduszka:
« Odpowiedź #31 dnia: 7 Listopada 2009, 21:48 »
mka ja bardzo proszę nie mrugaj oczkiem bo to jest temat poważny, a nie siedzisz jak sądzę 24h na dobę na forum i nie wiesz kto odwiedza Twój wątek wówczas gdy Cię nie ma bo, że można zobaczyć kto ogląda w danej chwili to wszyscy doskonale wiedzą

anulla_p  Normalnie czuję się skarcona za używanie emotków i wogóle moja pododpowiedź była niestosowna....
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Pomimo tego, że nie mam jeszcze swojego wątku, uważam, że powinna być możliwość aby do takowego samemu zapraszać osoby które chcemy aby go czytały (można by się "zgłaszać" do autora wątku, a ten by decydował czy "wpuścić" tego kogoś do siebie czy nie)-jak myślicie??

Offline frezyjka81

• entuzjasta
  • Uwierzyć w Anioły nawet gdy ich skrzydła są czarne
  • data ślubu: 10.10.2009
« Odpowiedź #32 dnia: 7 Listopada 2009, 22:18 »
liliann
sprawdziłam dwie osoby - miałam trochę czasu po ślubie - sprawdziłam ich całkowity czas logowania się na forum - był krótki - zauważyłam, że logują się na moim wątku mniej więcej o tej samej porze - i można powiedzieć, że je śledziłam - siedziały na moim odliczanku ok. 1o -15 min i znikały tzn. były offline stąd mniemam, że czytały tylko mój wątek.

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30 września 2006
« Odpowiedź #33 dnia: 7 Listopada 2009, 22:23 »
no proszę...niezłe śledztwo
ale faktycznie brzmi wysoce prawdopodobnie
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline wiśniowa

• forumowy
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30.05.2009
« Odpowiedź #34 dnia: 8 Listopada 2009, 10:38 »
podpisuję się pod tym co pisały dziewczyny.... powinny być jakieś ograniczenia prywatnych wątków na forum

Offline ada1988

• Chuck Norris
« Odpowiedź #35 dnia: 8 Listopada 2009, 11:15 »
ja jestem jak najbardziej za!!!!

:brawo: dla osoby która to wymysliła :-)

Offline evelaz

• Chuck Norris
  • data ślubu: 20.06.2009
« Odpowiedź #36 dnia: 9 Listopada 2009, 09:33 »
ja tak samo podzielam zdanie dziewczyn, które wypowiedziały się wyżej w wątku.

Offline zabawex
  • maniak
  • data ślubu: 9.10.2010
« Odpowiedź #37 dnia: 9 Listopada 2009, 11:17 »
Kochane babeczki, pozwolę sobie zabrać głos jako osoba, która nie ma jeszcze swojego wątku typu odliczanie czy relacja, ale za to bardzo chętnie zaglądam do waszych wątków, korzystam z pomysłów o doświadczeń jakimi się dzielicie, bo chyba właśnie po to to forum zostało stworzone.
Uważam, że nałożenie limitów w liczbie 100 czy 200 postów jest bez sensu, bo takie osoby jak ja, które szukają tu inspiracji i pomocy nie uzbierają tyle postów nie mogąc wypytywać Was o szczegóły Waszych przygotować czy relacji. A jeżeli już to będzie to prowadziło do powstania całej masy bezsensownych postów, w których autor nie będzie miał nic do powiedzenia, a będzie wstawiał tylko buźki z uśmiechami lub po jednym słowie typu "zgadzam się" albo "racja" tylko po to aby "nastukać" sobie wymaganą liczbę postów. Moim zdaniem to bez sensu.
Do tego uważam, że określenie "prywatność na forum" to oksymoron i podziwiam a za razem dziękuję Wam wszystkim za Waszą odwagę, że mimo wszystko chcecie podzielić się z innymi samym sobą. Dzięki temu tworzy się taka niesamowita więź między forumowiczami i jest to piękne. Ale zawsze w takich sytuacja znajdzie się ktoś kto będzie próbował sprawić innym przykrość tylko dlatego że ma taką możliwość i jest to niewiarygodnie łatwe właśnie tu, na tym forum, gdzie opowiadamy o rzeczach, które są dla nas najważniejsze. Takie osoby należy zgłaszać administratorom i blokować. Ale nie można zakazać wszystkim  korzystania z dobrodziejstw tego forum tylko dlatego, że istnieje jakiś odsetek ludzi niedojrzałych.
Jeżeli chcecie mieć prywatne miejsce w sieci załóżcie strony czy blogi zabezpieczone hasłem, które udostępnicie tylko nielicznym.

Przepraszam, jeżeli waszym zdaniem nie rozumiem problemu, ale czytając Wasze posty zdałam sobie sprawę, że gdyby te zabezpieczenia, o których piszecie istniały to pozbawiłybyście mnie czegoś naprawdę ważnego co daje mi to forum i czym ja chcę się dzielić z wami, jak i nowymi osobami, które tu zaglądają.

Offline kaamila

• entuzjasta
  • data ślubu: 10.07.2010
« Odpowiedź #38 dnia: 9 Listopada 2009, 11:43 »
Bardzo się cieszę, że powstał taki temat. Jest to ważny problem. Mimo że nie doświadczyłam jeszcze żadnych przykrości, domyślam się co czuje frezyjka81. Naprawdę odechciewa się wklejania zdjęć, zakładania własnego wątku. Jestem jak najbardziej ZA ograniczeniami, np. dotyczącymi kopiowania zdjęć. Zabawex ma trochę racji, ale myślę że nie jest tak do końca. Ja jak pierwszy raz zajrzałam na forum, nie czytałam relacji dziewczyn, ani innych wątków typu żonkowo, bebikowo, relacji ze ślubów. Przeglądałam ogólne tematy: moda, czym do ślubu, bukiety ślubne itd. Nie wiem po co oglądać na początku czyjeś prywatne wątki, jak się dopiero co zarejestrowało na forum. Wcale nie przeszkadzało by mi to, jak bym miała dostęp do wątków prywatnych po minimum 100 postach. Uważam że śledząc wątki ogólne, udzielając się na nich, jest się w stanie lekko uzbierać te 100 postów. Mało tego uważam, że liczba 100 jest za mała, powinno być co najmniej 150 Ale to moje zdanie....

Offline MISIEK

• Nigdy nie jest tak dobrze, żeby nie mogło być lepiej
  • zapaleniec
« Odpowiedź #39 dnia: 9 Listopada 2009, 11:54 »
Naprawdę odechciewa się wklejania zdjęć, zakładania własnego wątku. Jestem jak najbardziej ZA ograniczeniami, np. dotyczącymi kopiowania zdjęć.

Jak Chcesz to zrobić ? - jest to technicznie niewykonalne, ponieważ polega to na zablokowaniu takiej opcji w przeglądarce internetowej

Zabawex ma zdecydowanie rację  - nic dodać nic ująć .

Najlepszą ochroną jest po prostu zdrowy rozsądek :) Zresztą podobny temat był już wałkowany na tym forum - po co do tego wracać ?
pozdrawiam wszystkie zainteresowane osoby
« Ostatnia zmiana: 9 Listopada 2009, 14:22 wysłana przez rybkawiedenka »

Offline kaamila

• entuzjasta
« Odpowiedź #40 dnia: 9 Listopada 2009, 12:12 »
Nie znam się niestety na technicznych sprawach dotyczących forum, nie da się ze zdjęciami, trudno. Ale może z tymi postami się da?
Zresztą podobny temat był już wałkowany na tym forum - po co do tego wracać ?
Myślę, że gdyby nie było problemu, dziewczyny nie zakładały by takiego tematu.
« Ostatnia zmiana: 9 Listopada 2009, 14:24 wysłana przez rybkawiedenka »

Offline Mysikróliczek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #41 dnia: 9 Listopada 2009, 12:24 »
Jak Chcesz to zrobić ? - jest to technicznie niewykonalne, ponieważ polega to na zablokowaniu takiej opcji w przeglądarce internetowej

Są strony z których zdjęć kopiować się nie da. I nie polega to na zablokowaniu jakiejkolwiek funkcji w przeglądarce.

zabawex, osoby które tu przychodzą, na nasze forum mają jakiś cel. Jeśli jest to organizacja wesela to wszystko w porządku i 100 postów robi się bardzo szybko. Zauważ, że aby zorganizować wesele wystarczy tematów i wątków na forum. Wszystkiego się dowiemy i o formalnościach i o oczepinach, o pomysłach o różnościach, nawet o samochodach, dekoracjach. No przecież forum jest niesamowicie rozbudowane. Jaki problem napisać te 100 postów? Wydaje mi się, że żaden. Niech odliczanka, żonkowo, relacje będą dodatkowym bonusem, dodatkową inspiracją. A jak ktoś szuka najważniejszych informacji i nie chce się udzielać? To i tak wszystko tu znajdzie! Nawet bez naszych wątków.

Kamila słusznie zauważyła, że zaczynając przygodę z forum nie zaczyna się od odliczanek. Jest multum tematów, w których taka osoba się udziela, zadaje pytania, ba może opisać swoje zaręczyny, napisać coś o sobie (są wątki np. "czym się zajmujemy" "jak mamy na imię" i bardzo bardzo dużo innych, chociażby dział poznajmy się). Naprawdę 100 postów wydaje mi się najbardziej optymalną ilością właśnie dlatego, że TU JEST O CZYM PISAĆ.

Nie widzę żadnej strony, która byłaby poszkodowana. Chyba, że ta "nieprzychylna" i wścibska strona.

Offline zabawex
  • maniak
« Odpowiedź #42 dnia: 9 Listopada 2009, 12:47 »
Masz rację co do tego, że przeglądania forum nie zaczyna się od prywatnych wątków, bo ja też nie od nich zaczęłam.  Bardzo dużo dowiedziałam się na nich, jednak nic nie pisała, gdyż większości przypadków tematy były wyczerpane a posty powtarzała się, bo komuś nie chciało się czytać od początku. Trudno się dziwić skoro wątki powstały w 2004 czy 2005 roku. Natomiast większość nowych wątków opatrzona jest podpisem, że taki wątek już był, poszukaj sobie na forum.
Na tych starych wątkach można było wyczuć, że dobrze się znacie. Zwracacie się do siebie po imieniu na nie po nicku. Naturalną rzeczą jest, że taka nowa osoba chciałaby przyłączyć się do was i razem z Wami tworzyć tę forumową rodzinę.
Masz rację, że jak ktoś chce to bardzo szybko osiągnie liczbą 100 postów, ale będzie to robić w sposób, który opisałam w poprzednim poście. byleby tylko mieć tę liczbę. Czy to ma sens?

Offline paooolka

• Niufomaniaczka
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 05.09.2009
« Odpowiedź #43 dnia: 9 Listopada 2009, 13:12 »
z jednej strony sie zgadzam ale z drugiej jest duzo osob ktore zarejestrowały sie dawno temu, nie maja zdnego napisanego posta a zagladaja do relacyjek, zonkowa itp
czego chce taka osoba??
Il corpo è solo uno strumento. Il corpo senza lo spirito non ha nessun valore.

całkiem nowa JA

Offline selena

• Chuck Norris
  • data ślubu: 10.10.2009r.
« Odpowiedź #44 dnia: 9 Listopada 2009, 13:12 »
Ja nie sądzę, żeby ktoś męczył się i pisał bezsensowne posty, aby napić ilość 100. Taka osoba nawet nie wiedziałaby, co jest w odliczankach, bo nie miałaby do nich dostępu. Po co się męczyć i chcieć mieć dostęp do czegoś, o czym nie ma się zielonego pojęcia?

Gdy zaglądam na inne fora, i chciałabym zobaczyć jakieś zdjęcie, a nie mam do niego dostępu, bo nie jestem zalogowana - nawet się nie kwapię zalogować, bo po co, za dużo zachodu.

Bezsensowne posty będą, jeśli ktoś się właśnie uprze, żeby mieć dostęp do prywatnych wątków.

Zabawex - ja na przykład bardzo długo nie czułam potrzeby przyłączać się do innych odliczanek, dopiero jak założyłam swoje. Wtedy zaczęło się "wspólne odliczane" i wymienianie się doświadczeń z dziewczynami ślubującymi w podobnym czasie... Wcześniej nie interesowały mnie "cudze" odliczania...  ;)

Offline Mysikróliczek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #45 dnia: 9 Listopada 2009, 13:46 »
Dziewczyny, no nie wmówicie mi, że wszystkie posty jakie napisałyście to właśnie w prywatnych wątkach i nawet 100 nie będzie...  ::)

Offline selena

• Chuck Norris
  • data ślubu: 10.10.2009r.
« Odpowiedź #46 dnia: 9 Listopada 2009, 13:52 »
Mysikróliczku, a do kogo to?

Offline kaamila

• entuzjasta
« Odpowiedź #47 dnia: 9 Listopada 2009, 14:05 »
 Ja swoje "pierwsze 100" napisałam w ogólnych wątkach, nie w prywatnych. I nie zgodzę się że nie ma o czym czytać, bo dużo tematów się powtarza. Ja do tej pory nie zdążyłam wszystkiego przeczytać....a to świadczy tylko o tym, że wystarczająco informacji zawierają wątki ogólne.
Ja uważam że na początek to w sam raz :tupot:

Offline Mysikróliczek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #48 dnia: 9 Listopada 2009, 14:07 »
Mysikróliczku, a do kogo to?

Do ogółu  :los:

Offline Agulek79

• Boże dopomóz mi być takim człowiekiem, za jakiego uważa mnie mój pies.
  • Chuck Norris
  • Zadymiara forumowa ;)
  • data ślubu: 27.06.2009
« Odpowiedź #49 dnia: 9 Listopada 2009, 14:15 »
Dziewczyny...mam mieszane uczucia..BO: myslę, że jakaś kontrola nad SWOIMI wątkami to podstawa a niestety w tej chwili jest tak, że nie mozna nawet swoich watków edytowc(!!). Popieram pomysł żeby było ograniczenie w kopiowaniu zdjęc a nawet całkowite zablokowanie.
Dobrym pomysłem jest np: "wyrzucenie" jakiejś niechcianej osoby z wątku i zablokowanie jej na tyle, zeby nie mogła już nigdy wejśc żeby czytac a tym bardziej pisac - czyli wrzucenie jej na tzw."czarna listę". Taka lista powinna byc ogólnodostępna abyśmy mogły wiedziec że taka-i-taka osoba jest niemiła, dziwna, wulgarna, agresywna, psychiczna i nie wiadomo czego tutaj szuka,...
ale z drugiej strony popieram zabawex - ma dużo racji...

..ciężki temat dziewczyny! ja - dzięki Bogu!!- nie miałam żadnych nieprzyjemności na forum..więc może lightowo do tego tematu podchodze ale zdję sobuie sprawę, że inne Forumki mogą mie takiego typu problemy..więc jesli ma to im pomóc to jestem za!!

Offline mka

• Every second is a lifetime and every minute more brings you closer to God and you see nothing but the red lights you let your body burn like never before. And it feels better than love. Yeah it feels better than love...
  • Chuck Norris
  • We are connected that is how I feel...e-zadymiary
  • data ślubu: :Serduszka: AF :Serduszka:
« Odpowiedź #50 dnia: 9 Listopada 2009, 14:19 »
Może poczekajmy aż "góra" się wypowie na temat możliwości technicznych (bo pewnie od tego dużo zależy).

Offline monia

• złośliwy skorpionek :)
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 04.06.2005
« Odpowiedź #51 dnia: 9 Listopada 2009, 14:36 »
Kochane babeczki, pozwolę sobie zabrać głos jako osoba, która nie ma jeszcze swojego wątku typu odliczanie czy relacja, ale za to bardzo chętnie zaglądam do waszych wątków, korzystam z pomysłów o doświadczeń jakimi się dzielicie, bo chyba właśnie po to to forum zostało stworzone.
Uważam, że nałożenie limitów w liczbie 100 czy 200 postów jest bez sensu, bo takie osoby jak ja, które szukają tu inspiracji i pomocy nie uzbierają tyle postów nie mogąc wypytywać Was o szczegóły Waszych przygotować czy relacji. A jeżeli już to będzie to prowadziło do powstania całej masy bezsensownych postów, w których autor nie będzie miał nic do powiedzenia, a będzie wstawiał tylko buźki z uśmiechami lub po jednym słowie typu "zgadzam się" albo "racja" tylko po to aby "nastukać" sobie wymaganą liczbę postów. Moim zdaniem to bez sensu.
Do tego uważam, że określenie "prywatność na forum" to oksymoron i podziwiam a za razem dziękuję Wam wszystkim za Waszą odwagę, że mimo wszystko chcecie podzielić się z innymi samym sobą. Dzięki temu tworzy się taka niesamowita więź między forumowiczami i jest to piękne. Ale zawsze w takich sytuacja znajdzie się ktoś kto będzie próbował sprawić innym przykrość tylko dlatego że ma taką możliwość i jest to niewiarygodnie łatwe właśnie tu, na tym forum, gdzie opowiadamy o rzeczach, które są dla nas najważniejsze. Takie osoby należy zgłaszać administratorom i blokować. Ale nie można zakazać wszystkim  korzystania z dobrodziejstw tego forum tylko dlatego, że istnieje jakiś odsetek ludzi niedojrzałych.
Jeżeli chcecie mieć prywatne miejsce w sieci załóżcie strony czy blogi zabezpieczone hasłem, które udostępnicie tylko nielicznym.

Przepraszam, jeżeli waszym zdaniem nie rozumiem problemu, ale czytając Wasze posty zdałam sobie sprawę, że gdyby te zabezpieczenia, o których piszecie istniały to pozbawiłybyście mnie czegoś naprawdę ważnego co daje mi to forum i czym ja chcę się dzielić z wami, jak i nowymi osobami, które tu zaglądają.

brawo... głos rozsądku

wiele osób  stosuje funkcję "szukaj" i wtedy wychodzą  wasze itematy .. i nie tylko wasze.. nowi  forumowicze/czki  czytają wasze relacje  poszukujac info o zespołach, lokalach itp.. jeśli zablokujecie dostep nopwi forumowicze poczują się nieproszeni..
wy rózeniż  szukałyście i przeglądałyście.. niestety trzeba liczyć się  z tzw netowimi trolami.. wszędzie byli, są i będą..  ja tam traktuję  takie persony "piiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiip" .. szkoda zdrowia i czasu...
Może poczekajmy aż "góra" się wypowie na temat możliwości technicznych (bo pewnie od tego dużo zależy).

góra bedzie dopiero za kilka dni... wyjechali..
przyjaciel gdy powiesz "zabiłem", odpowie "gdzie go zakopiemy"

Offline chiquita_84
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #52 dnia: 9 Listopada 2009, 15:52 »
Problemów na forum nie miałam. Ale jestem za .. ograniczeniem osób czytających nasz wątek. Powinno by faktycznie coś na zasadzie lista znajomych którzy mogą czytać mój wątek... z pewnością to nie zaszkodzi. Dziewczyny na forum są miłe i chętne na nowe znajomosci więc na pewno nie będą nagle odrzucać nowych forumek... ale profile założone kilka lat temu bez żadnego postu są faktycznie podejrzane.

Jestem za rozsądnym ograniczeniem dostępu do wątków prywatnych.

Offline mardewka

• maniak
  • Master of Puppets
  • data ślubu: 05.07.2008
« Odpowiedź #53 dnia: 9 Listopada 2009, 17:15 »
Wiecie co... ja mam mieszane odczucia co do takich inicjatyw. 100 postów? 200? chyba sobie żartujecie.
Swoje odliczanie założyłam mając może 10 postów na koncie.
Rozumiem prywatność, bezpieczeństwo, itp.
Ale jakbyście się czuły, gdyby wam na wstępie zabroniono wstępu na jakąś część forum, bo macie za mało postów?
Ja po usunięciu mojego odliczania (nie z własnej woli, tylko odgórnie przez porządkującego moderatora, administratora, czy kogoś tam) mam jakąś skromną liczbę postów.
I co zabronicie mi czytać?
Jasne, ja już nie potrzebuję wiadomości z odliczania, ale nie znaczy to, że chciałaby się dowiedzieć, że nie jestem tam mile widziana.
Z drugiej strony- to po co robicie podpisy zapraszające do waszych wątków, skoro chcecie żeby czytało was wąskie, wybrane grono?

Pomysł z pokazywaniem autorowi, kto regularnie podczytuje wątek wydaje mi się ciekawy.
Sama chciałabym wiedzieć kto odwiedza mój wątek.
Równie dobrym pomysłem jest zlikwidowanie gości w nazwijmy to prywatnych częściach forum.
Nie chciałbym żeby ktoś sobie podczytywał wątek, tak anonimowo, żeby się ponabijać.

Ale to chyba jest temat rzeka.
A i tak decyzja przyjdzie "z góry".

Offline Mysikróliczek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #54 dnia: 9 Listopada 2009, 17:42 »
I co zabronicie mi czytać?
Jasne, ja już nie potrzebuję wiadomości z odliczania, ale nie znaczy to, że chciałaby się dowiedzieć, że nie jestem tam mile widziana.
Z drugiej strony- to po co robicie podpisy zapraszające do waszych wątków, skoro chcecie żeby czytało was wąskie, wybrane grono?

Nie wiem po co uderzasz w ton... "chyba sobie żartujecie" "I co zabronicie mi czytać?". Po co? Moim zdaniem - zrobiło się niemiło, a nie dla tego został założony ten wątek.

Nie będę komentować całego Twojego posta, bo wystarczy prawie ostatnie zdanie:
Nie chciałbym żeby ktoś sobie podczytywał wątek, tak anonimowo, żeby się ponabijać.

I tylko o to chodzi. Nikt się nie upiera przy 100 postach, nikt się nie upiera przy tym aby do wątku zapraszać pojedyncze osoby, po prostu próbujemy wymyślić coś co sprawi, że będziemy czuć się lepiej w swoich własnych wątkach.

Offline mardewka

• maniak
  • Master of Puppets
« Odpowiedź #55 dnia: 9 Listopada 2009, 18:32 »
Uderzam w taki ton to bo mnie to po prostu zdenerwowało.

Ale rzeczywiście, poniosło mnie. Sorrki :oops:

Tylko dlaczego mam być traktowana jako ktoś gorszy skoro nie mam jakiejś tam ilości postów?
Nie mam tyle czasu, żeby siedzieć cały czas i pisać na forum.

A gdybym nie mogła założyć swojego wątku, bo miałam tyle postów co nic, to nie zaistniałabym na forum, nie poznałabym tylu ciekawych osób, nie dostałabym tylu rad i takiej pomocy.

Offline ada1988

• Chuck Norris
« Odpowiedź #56 dnia: 9 Listopada 2009, 19:29 »
ja mimo wszystko upieram się przy limiecie postów :-)

wiadomo, każdy żeby założyć jakikolwiek wątek, najpierw wchodzi do tych podstawowych, że tak powiem :-) poza tym fakt jest to strasznie wkurzające, już nie powiem inaczej, jak osoba która ma 0 postów patrzy tylko co napisałaś/łeś i zaraz znika... no nikt mi nie powie że nie jest to troszkę dziwne, ja osobiście tez nie spotkałam się nigdy z nieprzychylnością ze strony Forumowiczów, ale jest na 100% nie jedna osoba taka która, została niemile potraktowana przez innego Forumowicza, a takich "pijawek" jest na 100% cała masa...

to nie chodzi o to, żeby ktoś był  gorzej traktowany, ale wydaję mi się tak, że cięzko jest wypowiadać się osobie na taki temat która nie ma swojego wlasnego wątka prywatnego i jestem przekonana, że taka osoba by zmieniła nie co zdanie, jak by zobaczyła jakąś nieprzychylną wiadomość w swoim watku itp :-) no to tyle

Offline mardewka

• maniak
  • Master of Puppets
« Odpowiedź #57 dnia: 9 Listopada 2009, 19:44 »
E, no mam swój wątek, prowadziłam też inne, ale miałam to szczęście, że nie spotkałam się z "pijawkami"

A z tymi zeroma postami- jest różnica między starującym forumowiczem, a takim zarejestrowanym już dłuższy czas, poczytującego, ale nie ujawniającego się.
I zgadzam się, patrząc na to w świetle różnych rzeczy, które przytrafiły się na forum, że jest to niepokojące.
Ale postawienie poprzeczki tak wysoko może wiele nowych osób zniechęcić.

Offline zabawex
  • maniak
« Odpowiedź #58 dnia: 9 Listopada 2009, 20:35 »
Żeby było jasne, ja też jestem za tym, żeby ograniczać możliwości tych tzw. "pijawek". Chociażby blokując ich we własnych wątkach. Natomiast uważam, że limit postów nie jest dobrym wyjściem.

Offline kaamila

• entuzjasta
« Odpowiedź #59 dnia: 9 Listopada 2009, 20:50 »
Jedno jest pewne, trzeba coś wymyślić, żeby takich nieprzyjemnych sytuacji było jak najmniej, a najlepiej wcale. Pomysły, które są w tym wątku, są do przedyskutowania ( po to jest ten wątek). Więc nie oskarżajmy się nawzajem, jest wiele milszych sposobów do wyrażania własnego zdania, niż naskakiwanie na kogoś....