U mnie (centralna Polska) usługa video kosztuje od 800 do 1200 zł : wesele i poprawiny. Za pozę w studio trzeba zapłacić od 40 do 60 zł, zdjęcia w plenerze : 5 zł / szt. Nie ma minimalnej liczby zdjęć, którą trzeba zamówić, ale nie można dostać płyty ze wszystkimi zdjęciami, które fotograf pstryknął na imprezie, nawet w wersji zakodowanej.
Ale jest mozliwość wynajecia fotografa za 1000 zł i ten robi foty od rana w sobotę i przez całe poprawiny. Dostaje sie potem 100 wybranych zdjęć w albumie i płytę ze zdjęciami.
Generalnie na tą usługę trzeba przeznaczyć ok. 2500 - to jest oczywiście full opcja.
Wiecie? Na czym, jak na czym , ale na foto-video to ja bym nie oszczędzała. Czasami wydaje się pieniądze na jakies głupoty, a foty to jednak pamiatka na całe zycie. I jeśli ja mogę Wam coś radzić, to nie zatrudniajcie do tych celów nikogo z rodziny, kto jednocześnie jest gościem na weselu, bo ani fotograf nie będzie zadowolony, ani Wy - no bo co?? Bawić się czy pstrykać?? Jeśli oszczędzać to w mądry sposób, przecież każdy fotograf zgodzi się na to, aby zaraz po ślubie odebrać jedną część zdjęć a za jakiś czas nastepną. W moim regionie jest to praktykowane i zakłady foto-video nie robią problemów, a wręcz same to proponują. Życzę powodzenia w podejmowaniu decyzji.