Autor Wątek: Jaka cena za sesję ślubną u fotografa?  (Przeczytany 23109 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Gabirek
  • nowicjusz
  • *
Jaka cena za sesję ślubną u fotografa?
« Odpowiedź #30 dnia: 23 Lipca 2006, 20:33 »
Bardzo prosze o pomoc. Szukam fotografa na caly dzien (przygotowania, slub, wesele)  i do fotek w plenerze innego dnia. Jezeli mozecie kogos polecic za cene ok 1000zl w W-wie to bardzo prosze o inf na priv.

Offline madziOOnia
  • bywalec
  • data ślubu: 21 czerwiec 2008
« Odpowiedź #31 dnia: 7 Października 2006, 19:25 »
A u mnie (Kraków) ceny są ... 800-900za sesje, strasznie dużo.  A ja znalazłam naprawde super oferte: 50 zdjęć wywołanych i 150 na płytce za 250 zł. Aż dziwne że tak tanio, ale zdjęcia tez ładne..??

Offline Netula

• Chuck Norris
  • data ślubu: 13.10.2007
« Odpowiedź #32 dnia: 16 Października 2006, 20:40 »
u nas chca 65zl za jedna poze w tudio i dostaje sie 3 odbitki dnej pozy. Minimum 3 pozy trzeba wziasc. Za reportarz chcieli 700zl a za plener 450zl...Nam plener i troche zdjec bedzie robil kamerzysta ktory za CD z 300 zdj chce 200zl a zdj sliczne..

Offline Aldoneczek
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #33 dnia: 17 Października 2006, 08:06 »
Gabirek ja mam namiary na fotografa, ale za sesje w plenerze i reportaz ze slubu bierze 1200 zl wiec to troche wiecej niz zakladalas - namiary moge podac na priva.

Offline aneta_81

• Chuck Norris
  • Szczęśliwa, spełniona..
  • data ślubu: 22.07.2006
« Odpowiedź #34 dnia: 17 Października 2006, 09:19 »
ja mialam fotrafa, zdjecia plener, + byl od blogoslawienstwa do 3  rano na weselu... wszystko razem wyszlo jakies 500 zdjec na plytce no i 100 zdjec wywolanych w albumie... super cena 600 zł!!!
nie robilismy sesji w studio... teraz moge te zdjecia sobie ladnie obrabiac na 100 roznych sposobow...

Offline carlunia

• maniak
  • data ślubu: 10.02.2007 Cywilny~16.06.2007 Kościelny
« Odpowiedź #35 dnia: 17 Października 2006, 21:19 »
A mozecie mi powiedziec kiedy placi sie fotografowi?? Przed weselem czy jak? Jakos sie nigdy nad tym nie zastanawialam  :shock:

Offline aneta_81

• Chuck Norris
  • Szczęśliwa, spełniona..
  • data ślubu: 22.07.2006
« Odpowiedź #36 dnia: 19 Października 2006, 14:08 »
ja wplacilam zaliczke jak zamawialam termin a reszte po wykonanej robocie! chyba musisz zobaczyc najpierw jak sie postaral ... a za wykonana prace.. wypłata! :wink:

Offline AndziaK
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 23.06.2007 r.
« Odpowiedź #37 dnia: 19 Października 2006, 14:47 »
ja wplacilam zaliczke jak zamawialam termin a reszte po wykonanej robocie! chyba musisz zobaczyc najpierw jak sie postaral ... a za wykonana prace.. wypłata!

Anetka ma 100% rację. My robimy tak samo !!!!

Offline tete

• "Nikt nie lubi samotności. Ja tylko nie próbuję się z nikim na siłę zaprzyjaźniać. To prowadzi do rozczarowań."
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2.06.2007
« Odpowiedź #38 dnia: 28 Października 2006, 08:26 »
8)  myśmy dziś zdecydowali że bierzemy studio S4 ze szczecina(jesli ktoś ma opinie o tym studio-bede wdzieczna) za cały reportaż+plener w dowolnym dniu(8h łącznie plneru) bierze 1350zł-w tym jest piękny album na 30 dużych zdjęć i płyta cd do wywołania z wszystkimi zdjęciami.
pozdrawiam
Nikt nie lubi samotności. Ja tylko nie próbuję się z nikim na siłę zaprzyjaźniać. To prowadzi do rozczarowań.

Offline belonka
  • zapaleniec
« Odpowiedź #39 dnia: 1 Listopada 2006, 12:52 »
dziewczyny wysokie te ceny i zastanawiam sie czy tylko nie wziac w plenerze a reszte niech robi rodzinka cyfrowkami?

Offline KAHA

• Przyjaciele
  • Chuck Norris
  • Denique non omnes eadem mirantur amantque
  • data ślubu: 11.09.1999
« Odpowiedź #40 dnia: 2 Listopada 2006, 09:58 »
U mnie (centralna Polska) usługa video kosztuje od 800 do 1200 zł : wesele i poprawiny. Za pozę w studio trzeba zapłacić od 40 do 60 zł, zdjęcia w plenerze : 5 zł / szt. Nie ma minimalnej liczby zdjęć, którą trzeba zamówić, ale nie można dostać płyty ze wszystkimi zdjęciami, które fotograf pstryknął na imprezie, nawet w wersji zakodowanej.
Ale jest mozliwość wynajecia fotografa za 1000 zł i ten robi foty od rana w sobotę i przez całe poprawiny. Dostaje sie potem 100 wybranych zdjęć w albumie i płytę ze zdjęciami.
Generalnie na tą usługę trzeba przeznaczyć ok. 2500 - to jest oczywiście full opcja.
Wiecie? Na czym, jak na czym , ale na foto-video to ja bym nie oszczędzała. Czasami wydaje się pieniądze na jakies głupoty, a foty to jednak pamiatka na całe zycie. I jeśli ja mogę Wam coś radzić, to nie zatrudniajcie do tych celów nikogo z rodziny, kto jednocześnie jest gościem na weselu, bo ani fotograf nie będzie zadowolony, ani Wy - no bo co?? Bawić się czy pstrykać?? Jeśli oszczędzać to w mądry sposób, przecież każdy fotograf zgodzi się na to, aby zaraz po ślubie odebrać jedną część zdjęć a za jakiś czas nastepną. W moim regionie jest to praktykowane i zakłady foto-video nie robią problemów, a wręcz same to proponują. Życzę powodzenia w podejmowaniu decyzji.

Offline belonka
  • zapaleniec
« Odpowiedź #41 dnia: 2 Listopada 2006, 10:58 »
masz racje ja tez nie chce oszczedzac na zdjeciach ale za to nie bede mila kamerzysty bo moj N. nie chce wiec niech mu bedzie za to bedzie cała sesja, a rodzinka i tak bedzie robila zdjecia ciekawe jak w szczecinie kosztuje taka sesja jak mowisz od soboty i na poprawiny ? trzeba podzownic a moze babeczki wiecie?

Offline belonka
  • zapaleniec
« Odpowiedź #42 dnia: 3 Listopada 2006, 09:43 »
Wiec jak poleciła mi okruszek zamawiamy sesje za 1300 tj cało dniowa sesja dom+urząd+sala wesellna+oczepiny+plener 100 sztuk 10x15 lub 50 sztuk 13x15 do tego wszystkie zdjecia na cd do tego albumy dla rodzicow i album dla nas wersja z kamerzysta kosztuje 1800 wiec tez dobrze ale mu nie chcemy kamery.

Offline Krystyna
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #43 dnia: 10 Listopada 2006, 20:22 »
Witam wszystkie Panie. Jak widać po Waszych listach ceny fotografów są zróznicowane i to zawsze jest duży ból głowy którego wybrać. Przeglądamy wiele ofert a potem i tak decydujemy się na tego, kogo ktoś nam polecił. Też tak macie? Nic zresztą dziwnego, w końcu za te średnio 1 tys. zł trudno ekperymentować i potem żałować. A i tak przecież bywa.. Ja na fotografa zdecydowałam się za namową mojej koleżanki, zresztą nie musiała mnie namawiać, wystarczyło, że pokazała swoje zdjęcia. A teraz konkrety: cena za obrobione zdjęcie cyfrowe gotowe do wywołania to 6 zł. Ile wezmę zależy tylko ode mnie. Nikt mi niczego nie narzuca. Koleżanka za ślub + plener zapłaciła 1000 zł, potem jeszcze zdecydowali sie na intymną sesje w studio. Ja z narzeczonym mam podobne plany, ślub to nasze święto.. a fotografie zostaną na długo..

Offline madziOOnia
  • bywalec
  • data ślubu: 21 czerwiec 2008
« Odpowiedź #44 dnia: 3 Grudnia 2006, 17:56 »
A ja planowałam tylko plener, ale ostatnio sie zakochałam w reportazach z przygotowń, wesela, ślubu..i znalazłam taką oferte, pan robi 400 zdjęć a 110 z nich wywołuje i wkłada do jakiegos pieknego albumy dobrej firmy, a całą reszte dostajemy na płytce, i to kosztuje 900 zł, ale jak zarezerwujemy do końca roku to 800zł. Dodam że chodzi o Kraków. i teraz nie wiem, czy to sie opłaca??? :|

Offline ika3w

• Ilona
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 23.08.2008r
« Odpowiedź #45 dnia: 8 Lutego 2007, 13:56 »
u mnie cena za jedną poze to 50zl z tym ze dostaje sie dodatkowo 2 odbitki. Ale ja szukam dalej bo te to takie pozowane tylko..

Offline mirand
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #46 dnia: 1 Marca 2007, 10:26 »
dziewczyny sluchajcie. ceny fotografow sa rozne w zaleznosci od miasta , oscyluja zazwyczaj miedzy 800 zl a 2000 zl. jednak Ci ktorzy zdjecia robia taniej to zazwyczaj jacys pseudofotografowie ktorzy dorwali sie do aparatu za 500 zl.
fotograf- pasjonat

Offline mirand
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #47 dnia: 1 Marca 2007, 10:31 »
aha jeszcze cos, ja dalam za samo studio 850 zl, pozycji w albumie 12, mialam tez kamerzyste, teraz chetnie poszukalabym fotografa z pasji ktory kocha to co robi, chocbym miala dac 2000 REGULAMIN, a zrezygnowalabym z banalnego, takiego jak wszedzie studia, gdziesa pozy z hustawkami i rowerkami.
fotograf- pasjonat

Offline SztukaP
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #48 dnia: 16 Marca 2007, 13:48 »
Trzeba pamiętać że sesja ślubna to często ta jedyna profesjonalna w życiu, poza reportażem z ważnej uroczystości,są to, a właściwie powinny być także fotografie ukazujące Wasze charaktery, temperamenty, Waszą piękną i spontaniczną młodość, próba zatrzymania tego wszystkiego w kadrze to fascynujące i odpowiedzialne zadanie, udaje się tak naprawdę niewielu

Offline PumoRi

• maniak
« Odpowiedź #49 dnia: 19 Marca 2007, 10:49 »
Cytat: "mirand"
Ci ktorzy zdjecia robia taniej to zazwyczaj jacys pseudofotografowie ktorzy dorwali sie do aparatu za 500 zl.

nie powiedziałabym... to także młodzi zdolni ludzie, którzy wchodzą na rynek i tworzą dopiero swoje portfolio. Nie oceniajmy po cenie, tylko po pracach jakie pokazują...
spotkałam na swojej drodze "zawodowców" za 2000-3000 zł, a ich zdjęcia to była zwykła sztampa i w dodatku słabej jakości  :drapanie:

Offline renes
  • nowicjusz
  • *
Odp: Jaka cena za sesję ślubną u fotografa?
« Odpowiedź #50 dnia: 29 Maja 2007, 15:57 »
Aż 5 sesji do wyboru, a szósta SAMOCHÓD za darmo.

« Ostatnia zmiana: 30 Maja 2007, 12:22 wysłana przez Sylvi »

Offline Linttia

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 08.08.2009r.  :D
« Odpowiedź #51 dnia: 17 Lipca 2007, 16:33 »
Cytat: madziOOnia link=topic=1833. msg133142#msg133142 date=1160241912
A u mnie (Kraków) ceny są . . .  800-900za sesje, strasznie dużo.   A ja znalazłam naprawde super oferte: 50 zdjęć wywołanych i 150 na płytce za 250 zł.  Aż dziwne że tak tanio, ale zdjęcia tez ładne. . ??
A możesz podać namiary na tego fotografa?? :) A może posiada stronę internetową??
Bo w Twoje życie weszło moje życie i najpiękniejsze sny

Offline izabell26

• kolorowe życie
  • entuzjasta
  • data ślubu: 09.08.2008
« Odpowiedź #52 dnia: 5 Listopada 2007, 22:10 »
ja place 300zl za sesje w plenerze, fotograf od przygotowan, plener, kosciol, wesele- tanio, bo wspolnie z kamerzysta z jednego miejsca- zdjecia robia piekne- w tym mam fotoalbum z 6 zdjeciami duzymi i plyte z ok.500zdjeciami gotowymi do druku.

Offline dorka_9

• uzależniony
  • data ślubu: 30 sierpnia 2008
« Odpowiedź #53 dnia: 6 Listopada 2007, 11:15 »
My płacimy 650 zł za plener w 4 miejscach+album z 50 zdjęciami+płytka ze zdjęciami około 400(taki pokaz multimedialny z podkładem muzyki)+płytka żeby można było wywołać sobie zdjęcia jeszcze z pleneru (około 400) i zdjecia studyjne w dniu śluby ujecie kosztuje 39 zł i mamy w tym album 14 zdjęć i każde zdjęcie dostajemy w 3 egzemplarzach i chcemy zrobić 2 albumiki dla rodziców i dać im jako prezent ;D

Offline PESTKA

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #54 dnia: 6 Listopada 2007, 13:59 »
witajcie

dorka_9 czy mogłabym dostać namiary na tego fotografa? myśle ze to super cena za tyle zdjeć

pozdrawiam

Offline sebastianfrost
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #55 dnia: 19 Listopada 2007, 19:09 »
Sama sesja slubna, jesli jest to plener to koszt okolo 650 zlotych.  W tym sa wszystkie zdjecia na plytce + prezentacja na DVD z podkladem audio + 20 zdjec 15x21 / wielkopolska

Offline izabell26

• kolorowe życie
  • entuzjasta
  • data ślubu: 09.08.2008
« Odpowiedź #56 dnia: 19 Listopada 2007, 19:12 »
dlatego ja mam wlasnie taniego fotografa- bo to ojciec z synem- ojciec kamerzysta, syn fotograf-pasjonata..Dla mnie robi pieknie..a ze tylko 6 zdjec w pieknym albumie? reszte wywolami sami i wrzucimy w ladny album..

Offline A3lita

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 27.06.2009
« Odpowiedź #57 dnia: 21 Stycznia 2008, 00:04 »
wczoraj piatek podpisalam umowe z fotografem i jestem spokojna (ze juz to mam z glowy) i zadowolona, bede miala zdjecia z przygotowan, ceremonie, przejazd do lokalu (bo bede miala troszke bram), cale wesele, po pierwszym tancu znikamy na troche z wesela (plener) i potem do oczepin :) album tradycyjny, plyte DVD, jakies tam fotki w powiekszeniu A4 za 1300zl jak ktos chce namiary to na priv lub na mojego maila.

Offline hany81

• Chuck Norris
  • data ślubu: 16.08.2008
« Odpowiedź #58 dnia: 18 Lutego 2008, 12:19 »
u mnie wygląda to tak:
30 ujęć  (zdjęć w dużym formacie w studio) - 300 zł
każda kolejna odbitka po 15 zł
plener- 8 zł za zdjęcie
płyta ze zdjęciami studio + plener - 100zł
Nie mam jeszcze fotografa żeby zdjęcia porobił w kościele i na sali....będzie ciężko.

Offline Linttia

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 08.08.2009r.  :D
« Odpowiedź #59 dnia: 28 Marca 2008, 20:06 »
A ja za fotografa z Krakowa daje 890 zł. i w tym jest ok. 500 zdjęć na płycie od przygotowań do oczepin, w tym 24 najciekawszych zdjęć z pleneru w albumie,a każe kolejne wywołanie zdjęcia 2,50 zl.
Bo w Twoje życie weszło moje życie i najpiękniejsze sny