Autor Wątek: bielizna  (Przeczytany 103357 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline agayuna
  • forumowicz
Odp: bielizna
« Odpowiedź #270 dnia: 1 Sierpnia 2006, 14:05 »
dzięki Kami za odpowiedź,będę musiała coś wykombinować albo przełamię się do samonośnego staniczka....gdzie takie dostać przy moim rozmiarze w Sznie?..pomocy! 75 E ecru najlepiej

Offline kami
  • bywalec
« Odpowiedź #271 dnia: 1 Sierpnia 2006, 14:11 »
agayuna,

Będziesz miała ciężko przy tak pełnych romiarach biustu. Kiedy moja siostra szukała staniczka do swojej sukni ślubnej to miała straszne problemy przy takiej samej miseczce.Ale znalazła na szczęscie.
Sporo bedziesz musiała sie nachodzic.
Ale bedzie warto.
....Ten Pan i ta Pani są na siebie skazani.....

Offline Aniutek83
  • maniak
« Odpowiedź #272 dnia: 1 Sierpnia 2006, 14:49 »
agayuna ja mam ten sam rozmiar co ty , oj bedzie nam ciężko. Tym bardziej ,ze ja marze u sukni z szelką na szyję ! ale polecam Ci firme Avocado super staniczki ( sa duże przeceny) w takich rozmiarach mają swoją stronkę , wysataeczy ,że wpiszesz w wyszukiwarce Avocado! staniczki są przeróżne! mozesz śmiało kupować rozmiary sa idealnie dopasowane!Koleżanka o tym rozmiarze kupila tam stanik bez ramiaczek do slubu wyglądał pieknie i bosko trzymał biust!

Offline agayuna
  • forumowicz
« Odpowiedź #273 dnia: 1 Sierpnia 2006, 14:59 »
sprawdziłam Avocado...staniczek usztywniany z odpinanymi ramiaczkami w kolorze perlowym kosztuje ...ach ach 365 zl...model elisa.moze jest gdzies jakis inny model,tanszy..tak moze o polowe tanszy...:-)

Offline akto
  • bywalec
« Odpowiedź #274 dnia: 1 Sierpnia 2006, 15:05 »
agayuna, albo pogadaj w salonie zeby Ci wszyly miseczki, albo caly stanik w suknie?

Offline Aniutek83
  • maniak
« Odpowiedź #275 dnia: 1 Sierpnia 2006, 19:03 »
agayuna ale tam jest jeszcze jeden z odpinanymi ramiaczkami za 119  i własnie jego miała moja kolezanka i był boski ja chyba tez sobie kupie, ja tez chce miec suknie ecru , kolezanka tez taka miała ecru ze złotym i miała ten biustonosz za 119 i nic nie było widac ze on nie jest w kolorze ecru! a ten za 365 to rzeczywiscie cena przesadzona! a z tymi miseczkami wszystymi przy duzym biuscie to czasami sie nie sprawdza! ostatnio tak miała kolezanka i było beznadziejnie! Choć może to zależy od salonu i umiejetnosci, ale wiem ,ze jej w wielu salonach tak mówili ze do duzych biustów sie to jakos nie nadaje!

Offline akto
  • bywalec
« Odpowiedź #276 dnia: 1 Sierpnia 2006, 20:38 »
Aniutek83, moja kumpela miala ostatnio tak, ze miala jakos podszyty stanik teoretycznie samonosny pod sukienke (ale miala taka na ramiaczka) i zdalo to egzamin

Offline Aniutek83
  • maniak
« Odpowiedź #277 dnia: 2 Sierpnia 2006, 10:29 »
noo to pewnie zależy od wielkosci biustu no i ramiaczka tez troche podtrzymuja .Ja bym sie obawiała takiego wszytego przy moim rozmiarze biustu! no ale zapewwne przy mniejszych to super zdajeegzamin! i gdzie kupisz stanik samonosny , ten silikonowy w rozmiarze E albo D , ja jakos nie widziałam!

Offline akto
  • bywalec
« Odpowiedź #278 dnia: 2 Sierpnia 2006, 16:17 »
no ta kumpela ma miseczke D, chyba feliny miala stanik (głowy nie dam)...

Offline Aniutek83
  • maniak
« Odpowiedź #279 dnia: 2 Sierpnia 2006, 16:43 »
no to rzeczywiscie trafiła na dobra krawcowa chyba ze jej to tak dopasowała , ja mam jeszcze czasu a czasu ale o tym reozwiazaniu tez pomyśle skoro jest do zrobienia!

Offline Moniqa

• forumowicz
« Odpowiedź #280 dnia: 5 Sierpnia 2006, 09:42 »
Ja tak jak Wy kobiety mam duży biuścik- w mojej sukni stanik będzie wszyty-kupiłam zwykły gładki,który został przycięty tzn zostały miseczki i troszkę boków.

Oczywiście na stanik TRAFIŁAM po maratonie na mieście, bo dla szczupłych a biuściastych cieżko coś dostać(pewnie znacie ten ból :( ), tak żeby po bokach i z góry nic się nie wylewało :D  :wink: hehehe

Z ramiączek nie rezygnuję. Mam sylikonowe,ale ich nie będzie widać, bo są schowane pod ramiączkami uszytymi w sukni. Mają tylko podtrzymywać biust, aby nie leciał pod ciężarem :wink:  :D

Cytat: "akto"
stanik teoretycznie samonosny pod sukienke

właśnie TEORETYCZNIE :!:  Raz miałam taki "samonośny" z domu nie wyszłam, bo mnie wqrzał i od razu w koszu wyldował :!:  Moim zdaniem takie staniki są dobre dla małych i średnich biustów, a nie dużych.

Dlatego nie zastanawiałam się nad sukienką bez ramiączek. Jak tylko zaczęłam szukać sukni dla siebie -szukałam z ramiączkami, a są równie piękne jak te bez. Po prostu, jak pomyślałam, że zamiast bawić się będę poprawiać suknie na biuście i sprawdzać czy nic nie wyszło-  od razu przeszłam na suknię z ramiączkami :D

Offline agayuna
  • forumowicz
« Odpowiedź #281 dnia: 6 Sierpnia 2006, 21:40 »
Dziewczyny! Znalazłam w szafie mojej mamy Pewexowski stanik samonośny ecru!!!! przymierzyłam i niewygodne toto...czuję się źle.Założe najnormalniejszy w swiecie z matowymi sililkonowymi ramiączkami z metalowymi końcówkami - pod cieniutkimi ramiączkami mojej sukienki napewno nie bedzie ich w swietle lamp reflektorow oraz kamer i aparatow widac...przywiozlam je z targu w Bulgarii- dlaczego takich ludki do Polski nie sprowadzaja?
jak komus cos przyjdzie jeszcze do glowy..piszcie..buziaki.

Offline agayuna
  • forumowicz
« Odpowiedź #282 dnia: 6 Sierpnia 2006, 22:04 »
Cytat: "Aniutek83"
agayuna ale tam jest jeszcze jeden z odpinanymi ramiaczkami za 119  i własnie jego miała moja kolezanka i!

napisz mi proszę jaka jest nazwa tego modelu za 119 bo nie potrafię go odnaleźć na stronce Avocado.
merci.

Offline Aniutek83
  • maniak
« Odpowiedź #283 dnia: 7 Sierpnia 2006, 07:08 »
to jest model BOLERO ( moja kolezanka go miała) tyle ze on jest biały ale ona go miała do sukienki ecru ale to nie było widac przeciez i to jest z tej kolekcji essentia! Ja tez sie nad nim zastanawiam a tez chce miec sukienke ecru

Offline natalia113

• bywalec
« Odpowiedź #284 dnia: 14 Sierpnia 2006, 10:19 »
a co powiecie o tych silikonowych miseczkach? czy one wogóle coś podtrzymują bo ciągle się nad nimi zastanawiam

Offline agayuna
  • forumowicz
« Odpowiedź #285 dnia: 15 Sierpnia 2006, 21:31 »
zamówiłam model Bolero czekam aż przyjdzie.....

:-)
hura hura może to bedzie wlasnie to to to to....

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
  • data ślubu: 28 sierpnia 2004r.
« Odpowiedź #286 dnia: 17 Sierpnia 2006, 10:57 »
Cytat: "natalia113"
co powiecie o tych silikonowych miseczkach? czy one wogóle coś podtrzymują

ja miałam je na imprezie (wesele ale nie moje) przez około godzinę, dłużej nie wytrzymałam :evil: nie trzymały się ciałka a o podtrzymywaniu piersi wogóle mowy nie było - bałam się, że zaraz gdzieś mi odlecą...nie polecam :|

Offline natalia113

• bywalec
« Odpowiedź #287 dnia: 17 Sierpnia 2006, 11:50 »
Maja dzięki za radę. bo ja własnie mam problem ze stanikiem więc może skorzystam ze stanika z firmy avocado jak inne forumowiczki, które go sprawdziły...

Offline agayuna
  • forumowicz
« Odpowiedź #288 dnia: 28 Sierpnia 2006, 17:45 »
Jak na mój Biust i jak na mój Gust Model Bolero to jest to to to Właśnie To czego szukałam...
A jego biel wcale nie przeszkadza w sukni ecru.
POLECAM.   :!:

Offline Lilkuś

• uzależniony
« Odpowiedź #289 dnia: 30 Sierpnia 2006, 09:26 »
mam małe pytanko bo zaczynam wątpić w swój wybór.. czy pod suknie z gorsetem (zapinanym na zemek, z zakrytymi plecami) pasuje gorset?? wydaje mis ie, ze mozna sie w tym udusic a bardzo podobaja mi sie gorsety... hmmm

Offline akto
  • bywalec
« Odpowiedź #290 dnia: 30 Sierpnia 2006, 09:33 »
Lilkuś, chyba nie ma przeciwskazań do zalozenia gorsetu bieliznianego pod gorset sukni, tylko zastanow się czy na prawde jest Ci to potrzebne??? bo po co nakladac na siebie jeszcze jedna niepotrzebna warstwe? no chyba, ze wolisz miec pewnosc zeby Ci np brzuszek na zdjeciach nie wyszedl, albo cos w tym stylu :)

Offline Lilkuś

• uzależniony
« Odpowiedź #291 dnia: 30 Sierpnia 2006, 09:36 »
Cytat: "akto"
no chyba, ze wolisz miec pewnosc zeby Ci np brzuszek na zdjeciach nie wyszedl, albo cos w tym stylu

wiem, ze nie ma sensu nakładać kolejnej warsty, w samej sukni bedzie mi goraco

o brzyszek sie nei martwie, sztukę chodzenia i stania z wciagnietym mam opanowana niemal do perfekcji i nikt sie nie zrietuje :D:D:D zreszta chyba nie powinien wyjsc bo wuknia jest wysoka (pasek ma na samym pasie - nie cierpie tego bo wole biodrówki) wiec brzuszek powinien byc na miejscu :):D:D :mrgreen:

Offline davyjohn
  • entuzjasta
« Odpowiedź #292 dnia: 31 Grudnia 2006, 04:31 »
Mój ulubiony temat :)
Strasznie przeze mnie zaniedbany od dłuższego czasu...

Pisałyście drogie Panie coś o nocy poślubnej - mi wpadło w oko ostatnio coś takiego:

Offline monia

• złośliwy skorpionek :)
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 04.06.2005
« Odpowiedź #293 dnia: 31 Grudnia 2006, 11:18 »
i myslisz,ze iza cos takiego włozy.. ma lepszy gust   :twisted:
przyjaciel gdy powiesz "zabiłem", odpowie "gdzie go zakopiemy"

Offline davyjohn
  • entuzjasta
« Odpowiedź #294 dnia: 31 Grudnia 2006, 11:36 »
Monia, uwierz ze tak :) Chociaż akurat tego JESZCZE nie kupiłem :P
My lubimy takie fajne pierdółki, co tu mówić, są słodkie :D

Offline Lilkuś

• uzależniony
« Odpowiedź #295 dnia: 31 Grudnia 2006, 16:04 »
Cytat: "davyjohn"
Pisałyście drogie Panie coś o nocy poślubnej - mi wpadło w oko ostatnio coś takiego

nono.... M na pewno byłby zachwycony  :wink: :D:D:D
słodki komplecik  :mrgreen:  :mrgreen:

Offline ilka2

• entuzjasta
  • data ślubu: 15.09.07 cywilny, 22.09.0
« Odpowiedź #296 dnia: 31 Grudnia 2006, 18:01 »
bardzo milusi.....niewinny a zadziorny zarazem :lol:

Offline a-nia
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #297 dnia: 21 Stycznia 2007, 00:34 »
a ja mam juz moja sukienke bez ramiączek, jednoczęściową no i  problem z bielizna,
kupilam dwa dni temu bardzo ladny, stanik bardotka z rozpinanyni ramiączkami, małą gumka silikonową na dole, który w założeniu miał się "mnie trzymać" (w przymierzalni się trzymał), ale jak dziś sobie na probe w nim pochodziłam bez ramiączek to po godz. mialam go juz an brzuchu :(
nie wiem co robić, gdzie znależć coś lepszego te zupelnie samonośne miseczki to tylko rozmiary do c byly, a ja mam d
slyszalam ze sa jeszcze takie z silikonem z boku - wiecie czy to sie trzyma??
nie chce znowu wydawac kolejnej sumy, jak sie okaze ze i to nie zdaje egzaminu.

ratunku poradzcie coś! za trzy dni mam przymiarke, na ktorym musze byc ze stanikiem!
a-nia

Offline Aniulek84

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #298 dnia: 21 Stycznia 2007, 20:44 »
hmm ja mam miseczke E kupiłam staniczek z silikonem i z boku oraz z na miseczkach, od razu nie zjeżdza ale wiadomo jak biust ciężki to mnie sie wydaje że żaden sam stanik nie utrzyma takiego biustu. Natomiast jest pocieszenie:) przymierzałam w salonie suknie z gorstem no i jak mnie pani zasznurowała to myslałam na poczatku ze mi skubana zebra połamała :brewki:  ale pózniej sie okazało ze ok i ze swietnie gorset wspomaga staniczek. Więc uważam ze jeski bedziesz miała dobrze uszyty gorset to nic nie ma prawa sie zsunąć :skacza:

Offline a-nia
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #299 dnia: 21 Stycznia 2007, 22:25 »
tylko, ze niestety moim problemem jest to, że mam sukienke jednoczęściową - która  zapinana jest na zamek a nie sznurowana. Panie mają ja dopasować do mnie, tak by mocno przylegala no, ale zamek to chyba nie to samo co sznurowanie.., wiec zaczynam  sie martwić...
zupełnie nie pomyślałam o tym, że może byc problem z bielizna kiedy ja wybierałam :(

chyba kupię też taką z silikonem z boku, i wezme dodatkowe awaryjne ramiączka silikonowe ...
a-nia