Autor Wątek: bielizna  (Przeczytany 104390 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Agutka

• maniak
  • data ślubu: 26.08.2006
Odp: bielizna
« Odpowiedź #240 dnia: 22 Czerwca 2006, 12:22 »
Aniutku-ja mam dokladnie taki sam rozmiar jak Ty.  Bede miec suknie jednoczesciowa. Mialam dokladnie takie same obawy co i jak z tym bedzie, ale mierzac suknie przekonalam sie, ze nie ma czego sie obawiac. Na pierwszym poszukiwaniu sukni bylam w staniczku,ale wcale nie w takim slubnym-normalnym bialym no i do mierzenia tylko zsunelam ramiaczka i jaki wynik-ano taki, ze nawet podskakujac, wymachiwujac rekoma i robiac przerozne wygibasy suknia ani drgnela.a absolutnie jeszcze nie byla na mnie dopasowana. Pani w salonie do tego jeszcze powiedziala, ze jesli bede chciec to on wszyja mi stanik do sukni. Acha no i co jeszcze -kupilam sobie bardotke z felliny, ktora doskonale podtrzymuje nawet tak duzy biust jak moj!Takze nie martw sie i szukaj sukni jaka tylko Ci sie podoba! :mrgreen:
Relacja z tego Jedynego Dnia :) Zapraszam  Gość
http://e-wesele.pl/forum/viewtopic.php?p=119076#119076

Offline Aniutek83
  • maniak
« Odpowiedź #241 dnia: 22 Czerwca 2006, 15:47 »
nO dziewczyny to dobrze ,że mnie podniosłyscie na duchu- bo wszystkie kolezanki które brały juz slub mnie wystraszyły ze zadna sukienka mi biustu nie utrzyma a tym bardziej bez ramiaczek! i to spedzało mi sen z powiek! Atym bardziej mówiły o jednoczęsciowej- a ja jestem zakochana w sukni jednoczęsciowej!Myśle,ze rzeczywiście jesli kupie jakis dobry biustonosz i panie mi dopasuja gorset to sobie jakos poradze1 ach ale czasami bardzo bym chciała miec mały biust który zawsze ładnie wyglada w sukni ślubnej!Ostatnio widziałam zdj z wesela gdzie panna młoda miała napraqwde duzy biust i miała sukienke bez ramiaczek i wygladała brzydko bardzo jejsie jakos sciagnał na dół i wygladało jakby ten gorset miał jej spasc! i Po tym to sie juz całkiem załamałam!Ze ja bede wygladac tak samo!

Offline Agutka

• maniak
  • data ślubu: 26.08.2006
« Odpowiedź #242 dnia: 22 Czerwca 2006, 16:27 »
Cytat: "Aniutek83"
bo wszystkie kolezanki które brały juz slub mnie wystraszyły ze zadna sukienka mi biustu nie utrzyma a tym bardziej bez ramiaczek! i to spedzało mi sen z powiek! Atym bardziej mówiły o jednoczęsciowej

powiem tak-glupoty gadaly!

a ja jestem zakochana w sukni jednoczęsciowej!Myśle,ze rzeczywiście jesli kupie jakis dobry biustonosz i panie mi dopasuja gorset to sobie jakos poradze1

pewnie, ze tak! Popatrz na zdjecia Moni-wygladala slicznie, moje w sukni beda w sirpniu-tez sama ocenisz,ale ja sie sobie naprawde podobam w tej sukni i wcale w niej nie widac, ze mam az tak duzy biust :D

ach ale czasami bardzo bym chciała miec mały biust który zawsze ładnie wyglada w sukni ślubnej!

znamy to marzenie, znamy :D

Ostatnio widziałam zdj z wesela gdzie panna młoda miała napraqwde duzy biust i miała sukienke bez ramiaczek i wygladała brzydko bardzo jejsie jakos sciagnał na dół i wygladało jakby ten gorset miał jej spasc!

jak na moj gust to pewnie miala nieodbrana suknie i do tego zle dopasowana

Po tym to sie juz całkiem załamałam!Ze ja bede wygladac tak samo!

absolutnie tak nie mysl!zobaczysz znajdziesz suknie, ktora bedzie idealna i bedziesz pieknie wygladac!
Relacja z tego Jedynego Dnia :) Zapraszam  Gość
http://e-wesele.pl/forum/viewtopic.php?p=119076#119076

Offline Aniutek83
  • maniak
« Odpowiedź #243 dnia: 22 Czerwca 2006, 18:48 »
Oby, oby! Bo juz myslałam ,ze moje poszukiwania po salonach spełzną na niczym! rzeczywiscie Monia wyglądała slicznie i biust wydawał sie dużo mniejszy! Kurcze może ta panna młoda rzeczywiscie miała Źle dobraną( ale wiem ,ze sporo zapłaciła) i po obejrzeniu jej fotek wpadłam w lekką panikę! Ale myśle,ze dobrze dobrany stanik powinien pomóc!

Offline akto
  • bywalec
« Odpowiedź #244 dnia: 23 Czerwca 2006, 22:14 »
moze pomysl o taki staniku z częscia gosetowa, ktory opiera sie troche na wcieciu w tali wiec ma dodatkowe podparcie no i koniecznie z silikonem zeby sie nie slizgal (napisala akto z malym - 70C) jak masz porzadny salon to Panie na pewno Ci pomoga zebys wygladala cudownie...

Offline MMarta
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #245 dnia: 2 Lipca 2006, 17:24 »
też nie należe do kobiet z małym biustem i mialam poważne obawy, jak to będzie wyglądało...panie z salonu jednak na wstępie poinformowały mnie, ze lepiej miec za duzy biust niz nie mieć go wcale lub miec mały, wtedy jest lekki problem..przy duzym biuscie trzeba jedynie uwazac na dekolt co by nie zrobic przegięcia w drugą strone..ja raczej jestem zwolenniczką sukni prostych, jednoczęściowych mimo wszystko, bez nadmiernego dekoltu -ale jednak troche musi byc..choc jeszcze nie wybrałam, bo ceny w stolicy powalają mnie na podłoge, aczkolwiek musze powiedziec, że mierzylam juz kilka pięknych sukni...więc nie jest to tak, że mimo ze drogie to bylejakie..niemniej za drogie i trzeba szukac dalej..

a co do bielizny-to jeszcze mysle...

Offline Brahypelma5

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 15.10.2011
« Odpowiedź #246 dnia: 3 Lipca 2006, 20:52 »
A czy któraś z was ma rozmiar B,C  :wink:  bo chyba wpadne w kompleksy :) że mam mały biust

Ale tak poważnie to ja mam biust standardowy bo takie typowe 75C ale jestem po karmieniu piersią i to przez 15 msc więc nie wygląda on tak jakbym chciała mimo, że stosowałam wiele kremów i nie wyobrażam sobię żebym nie miała biustonosza tylko jaki wybrać żeby tak ładnie do góry podniósł biust  :?:  :?:  :?:

Offline Moniqa

• forumowicz
« Odpowiedź #247 dnia: 4 Lipca 2006, 09:07 »
qrcze kobety,macie zaje... :wink: bieliznę.

Ja niestety w sumie będę miała tylko stringi,bo mój stanik będzie pocięty i wszyty w sukienkę,co by biust miał się na czym trzymać :Dw dużum dekolcie, a nie skakał gdzie chce :D ostatnio moja krawcowa wpadła na pomysł (dla os z gołymi plecami i bardzo ciękimi ramiączkami)żeby podszyć pod ramiączka sukni dodatkowe z sylikonu-ładnie trzymają stanik w sukience na miejscu :D

Offline Moniqa

• forumowicz
« Odpowiedź #248 dnia: 9 Lipca 2006, 19:27 »
nareszcie kupiłam stringi :D Jak Wam się podobają :?:

a to jest podwiązka

Offline groszek
  • maniak
« Odpowiedź #249 dnia: 9 Lipca 2006, 22:50 »
podoba mi się podwiązka :) A stringi trzeba po prostu lubić.  :wink:

Offline MMarta
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #250 dnia: 10 Lipca 2006, 17:17 »
podwiązka ładna, stringi jak stringi...mysle, ze tego tyle w sklepach, ze mozna sie pokusic o bardziej "wymyslne" i subtelniejsze oczywiscie bez przegięcia w 2 strone :wink: ale kazdy facet lubi inne..

Offline Aniutek83
  • maniak
« Odpowiedź #251 dnia: 12 Lipca 2006, 07:35 »
baardzo fajne stringi- ja je uwielbiam( mam nawet podobne! ) mi się strasznie podobaja bo lubie koronkowe! a moja podwiązka ( która będzie pożyczona) jest identyczna tylko ma niebieski kwiatuszek! A czy myślicie ,że pasuje biała podwiązka do sukni ecru? ja myśle,ze i tak jej przeciez nie widać!

Offline groszek
  • maniak
« Odpowiedź #252 dnia: 12 Lipca 2006, 09:49 »
A czy myślicie ,że pasuje biała podwiązka do sukni ecru? ja myśle,ze i tak jej przeciez nie widać!

Aniutek... że też ci takie dylematy chodzą po głowie :D Ja nie widziałam podwiązek w kolorze cappuccino, a przecież i takie suknie się zdarzają.

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
  • data ślubu: 28 sierpnia 2004r.
« Odpowiedź #253 dnia: 12 Lipca 2006, 09:54 »
:mrgreen: ja miałam suknię ecru a podwiązkę niebieską :wink: nie zastanawiałam się czy pasowała-podwiazki użyczyła mi koleżanka-szczęśliwa mężatka

Offline Moniqa

• forumowicz
« Odpowiedź #254 dnia: 12 Lipca 2006, 10:04 »
Cytat: "groszek"
stringi trzeba po prostu lubić.

odpowiem słowami Aniutek83,
ja je uwielbiam
bo lubie koronkowe

:D

Cytat: "MMarta"
stringi jak stringi...mysle, ze tego tyle w sklepach, ze mozna sie pokusic o bardziej "wymyslne" i subtelniejsze

wiem,ale mimo,że tego nie widać bardzo ładnie dopasowują się do ciała :D a jeśli będę miała strojniejsze, to odciskały by się przez suknię :!: a tego bym nie chciała,bo moja suknia jest dopasowana w biodrach :!: Nieraz lepiej mieć "zwykłe stringi" również ładne,nowe,bielutkie i delikatne,których nie widać, niż zaje.... i będą sie odciskały na sukni.

wychodzę z założenia: "im mniej tym tepiej,bo łatwo można przedobrzyć" :D

Offline Aniutek83
  • maniak
« Odpowiedź #255 dnia: 13 Lipca 2006, 11:08 »
noo ja tez tak myslę,że można niec całkiem gładkie i głsadziutki biustonoisz zeby sie rzeczywiscie nie odznaczało! ja chyba tez takie wybiorę ! a nie każdy lubi stringi - mam takie kolezanki! a TWOje Moniqa sa naprawde ładne!

Offline Moniqa

• forumowicz
« Odpowiedź #256 dnia: 13 Lipca 2006, 13:17 »
Aniutek83,  :serce:

powiem Wam,że dzisiaj miałam końcową przymiarkę sukni i założyłam "normalne" stringi-qrcze odciskają się na sukni :(  kupiłam jeszcze takie bezszwowe-przyznam się że nie są jakieś rewelacyjne z wyglądu,ale w ostateczności jeśli te I się nie sprawdzą to będę musiała je założyć. zobaczymy w sierpniu :D

Offline groszek
  • maniak
« Odpowiedź #257 dnia: 13 Lipca 2006, 15:22 »
Można iść bez majtek :) Kto się skapnie?

Offline Moniqa

• forumowicz
« Odpowiedź #258 dnia: 13 Lipca 2006, 16:19 »
nie lubię chodzić bez majtek  :? zostanę przy tych gatkach co wybrałam :D

chociaż moja kumpela chodzi prawie cały rok bez majtek :? zakłada tylko jak ma okres  :? nie jestem za tym.

Offline groszek
  • maniak
« Odpowiedź #259 dnia: 13 Lipca 2006, 16:33 »
Wow! serio chodzi bez majtek?? Nawet w spódnicach?? Mysle, że warto nosić chociażby dla higieny, żeby kurzu i brudu z ulicy nie zawiewało... oczywiście te bawełniane, a nie jakies sztuczne.
Myslę, że bez majtek czułabym się głupio  :mrgreen:  
To twoja koleżanka jak nosi spodnie to musi je prać codziennie.. analogicznie do majtek. Ciekawe, czy to robi.

Offline Moniqa

• forumowicz
« Odpowiedź #260 dnia: 13 Lipca 2006, 16:43 »
spodnie,spódniczki... wsio ryba-chodzi bez majtek :!:  :?  Ja wiem,że to nie jest higieniczne,ale ona ma to gdzieś :!:  Jest uparta jak osioł :!:

aaaaaaaaa jeszcze nie nosiła stanika-bo już nosi tzn od jakiegoś miesiąca-mówiłam jej,że mimo 27latk siła grawitacji działa na wszystkich :!:  przyznała mi ostatnio-niechętnie rację- jej młode cycuszki zaczynają wisieć (roz B,nie miała jeszcze dzieci) :shock:

Offline groszek
  • maniak
« Odpowiedź #261 dnia: 13 Lipca 2006, 16:53 »
Ja mam DD.. przy braku stanika chyba miałabym do pasa  :mrgreen:

Offline Moniqa

• forumowicz
« Odpowiedź #262 dnia: 13 Lipca 2006, 18:32 »
hehehe ja też :D  :D a żeby było Nam lżej to byśmy zarzucały na plecy  :wink:    :lol:

Offline Lilkuś

• uzależniony
« Odpowiedź #263 dnia: 18 Lipca 2006, 15:29 »
qcze, nie pomyślałam, że i taki temat zostanie poiruszony :)

co do stringów :  :serce:  zwykłe owszem ale tylko kilka dni w miesiacu  :wink:

na szczęście suknie mam taką, ze spokojnie moge wybrać koronkowe i to jak najbardziej  :mrgreen: bardzo mi sie to podoba (m pewnie też sie spodoba)

Offline gulinek
  • bywalec
« Odpowiedź #264 dnia: 18 Lipca 2006, 22:59 »
Ja jeszcze tylko nie mam staniczka
-Musi być delikatny i cienki bo poduszeczki w nich odpadają nie zmieści się pod gorset. :D

Offline Lilkuś

• uzależniony
« Odpowiedź #265 dnia: 19 Lipca 2006, 08:59 »
Cytat: "gulinek"
Musi być delikatny i cienki bo poduszeczki w nich odpadają nie zmieści się pod gorset

hmmm nie pomyslałam, ze poduszki moga sie nie zmiescic pod gorset ... :roll:

u mnie bez poduszek nei da rady....75B - to nie jest taki malutki rozmiar ale do duzych nie nalezy  :(

Offline gulinek
  • bywalec
« Odpowiedź #266 dnia: 19 Lipca 2006, 10:06 »
Też mam 75B ale muszę mieć bez poduszek

Offline Moniqa

• forumowicz
« Odpowiedź #267 dnia: 24 Lipca 2006, 09:42 »
stringi zostały sprawdzone  :wink:  Na sukni nic się nie odbija :!:  :D

Offline agayuna
  • forumowicz
« Odpowiedź #268 dnia: 1 Sierpnia 2006, 13:45 »
jak już piszemy o bieliźnie..słyszałam,że silikonowe ramiączka odbijają się w obiektywie apartu fotograficznego? is it true? Mam rozmiar 75 E i nie wyobrażam sobie nie mieć ramiączek przy biustonoszu nawet gdyby był on samonośny..... Mam sukienke która ma cieniutkie ramiączka...jak myślicie czy pasują te przezroczyste silikonowe od biustonoszu?

Offline kami
  • bywalec
« Odpowiedź #269 dnia: 1 Sierpnia 2006, 13:56 »
Cytat: "agayuna"
jak już piszemy o bieliźnie..słyszałam,że silikonowe ramiączka odbijają się w obiektywie apartu fotograficznego?

tak odbijają się w obiektywie aparatu, w obiektywie kamery, przy światłach. Sa dośc widoczne i mało efektownie to wygląda.
....Ten Pan i ta Pani są na siebie skazani.....